شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۵۷ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۰۵۰۰
آموزش و پرورش

راستی‌‌آزمایی ادعای تعطیل نشدن مدارس چین و مکزیک در شرایط آلودگی هوا

استانداردهای جهانی ادعای'یوسف نوری' وزیر آموزش و پرورش را رد می‌کند

ادعاهای دروغ مسولان در دولت رئیسی,تعطیلی مدارس به خاطر آلودگی هوا
استانداردهای جهانی می‌گویند فقط در مواردی که هوا پاک است، کودکان بدون نظارت می‌توانند از خانه بیرون بروند. اما حتی در هوای قابل قبول هم توصیه شده که کودکان به دلیل شدت حساسیت آنها و آثار زیان‎بار آلودگی هوا، ترجیحا در منزل بمانند

به گزارش پیام ما،ناتوانی در اجرای قانون هوای پاک و کنترل آلودگی هوا، وزیر آموزش و پرورش را وادار به ادعاهای عجیب و غریب درباره شیوه مدیریت کشورهای دیگر در زمان افزایش شاخص‌های کیفیت هوا و آلودگی کرد.

با افزایش خطرناک و پی‌در‌پی آلودگی هوا در پاییز و زمستان سال جاری، مدارس طبق قانون و استانداردی بین‌المللی تعطیل شدند. این تعطیلی‌ها که پیروی افزایش شدید آلودگی هوا بیشتر از هر سال شد، نگرانی‌ها را بابت افت تحصیلی دانش‌آموزانی که پس از دوره طولانی آموزش مجازی به مدارس بازگشته بودند، بیشتر کرد.

اوضاع به نحوی شد که از طرفی آلودگی هوا و شاخص‌های کیفیت هوا یا در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس و ناسالم برای همه و در برخی شهر‌ها، خطرناک قرار گرفت و از طرف دیگر دانش‌آموزان مدت زیادی تحت آموزش مجازی کند و پر از اختلال، در معرض خطر یادگیری ناکافی و فقر آموزشی قرار گرفتند. این وضعیت با اعتراض معلمان و همه اقشار جامعه مواجه شد و وزیر آموزش و پرورش را وادار به واکنش کرد.

یوسف نوری، روز سه‌شنبه در اختتامیه سومین جشنواره طب ایرانی ادعای عجیبی را مطرح کرد: «بر اساس بررسی شاخص جهانی هوا برخی کشورها مانند مکزیک و یا چین آلودگی شدیدتری حتی با شاخص ۳۰۰ دارند ولی مدارسشان تعطیل نمی‌شود ولی در کشور ما یا با بارش برف یا آلودگی با شاخص ۱۵۰، مدارس تعطیل می‌شود.» احمد وحیدی، وزیر کشور هم در ادامه از طرح پیشنهادی سازمان حفاظت محیط زیست جهت جلوگیری از تعطیلی مدارس چنین گفت: «با کمک سازمان محیط زیست، پیشنهاد جدیدی برای تغییر استانداردها در دولت تهیه شده تا لازم نباشد در این شرایط مدارس‌مان را تعطیل کنیم.»

طبق استانداردهای سازمان بهداشت جهانی و آژانس حفاظت محیط زیست ایالات متحده و مراکز کنترل بیماری یا همان CDC، تعطیلی مدارس و مکان‌های عمومی در جهان بر اساس شاخص‌های آلودگی چارچوب‌های خاصی دارد. شاخص‌های آلودگی هوا به پنج دسته تقسیم می‌شوند که اگر عدد این شاخص بر اساس کیفیت هوا بین ۰ تا ۵۰ باشد، هوا به عنوان هوای پاک و سالم برای همه افراد به حساب می‌آید.

اگر در فاصله ۵۱ تا ۱۰۰ باشد، قابل قبول است اما اگر افرادی خیلی حساس هستند باید در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین را کاهش دهند. همچنین در عدد ۱۰۱ تا ۱۵۰، هوا ناسالم برای گروه‌های حساس است و افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان باید فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را به حداقل برسانند.

شاخص بالای ۱۵۱ تا ۲۰۰، ناسالم است و همه گروه‌های حساس باید از فعالیت خارج از خانه خودداری کنند و سایرین هم باید فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند. در هوای بسیار ناسالم، شاخص کیفیت هوا در بین بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ قرار می‌گیرد و همه افراد باید تا حد امکان در خانه بمانند. در نهایت وقتی شاخص کیفیت هوا به بیش ۳۰۰ تا ۵۰۰ می‌رسد یعنی وضعیت خطرناک و هیچ کس نباید از خانه خارج شود.

مدارس مکزیک و چین در آلودگی هوا تعطیل می‌شوند

برخلاف ادعای وزیر آموزش و پرورش، به گزارش پایگاه خبری چاینا دیلی، کمیسیون آموزش پکن وقتی شاخص کیفیت هوا به هشدار زرد رسید (یعنی در وضعیت قابل قبول قرار داشت)، از تمام مدارس ابتدایی و راهنمایی و همچنین موسسات آموزشی این شهر خواست تا فعالیت‌های خارج از خانه را متوقف کنند. همچنین به گزارش رویترز، دولت مکزیک نیز در اقدامی فوق‌العاده به دلیل افزایش سطح آلودگی در پایتخت این کشور، دستور تعطیلی مدارس شهر مکزیکوسیتی و اطراف آن را در روز پنجشنبه صادر و به بیش از ۲۰ میلیون کودک توصیه کرد که از ورزش اجتناب کنند، در خانه بمانند و از لنزهای تماسی استفاده نکنند.

تعطیلی مدارس با افزایش آلودگی، یک ضرورت است

استانداردهای جهانی می‌گویند فقط در مواردی که هوا پاک است، کودکان بدون نظارت می‌توانند از خانه بیرون بروند. اما حتی در هوای قابل قبول هم توصیه شده که کودکان به دلیل شدت حساسیت آنها و آثار زیان‎بار آلودگی هوا، ترجیحاً در منزل بمانند. همچنین استاندارد دسته‌بندی شاخص کیفیت هوا توصیه می‌کند که مدارس در هوای ناسالم برای گروه‌های حساس، فقط مجازند به فعالیت‌های کوتاه‌مدت بپردازند اما فعالیت‌های طولانی مانند تمرینات ورزشی باید کم و فشرده باشد. همچنین دانش‌آموزان مبتلا به آسم باید برنامه‌های مرتبط با بیماری خود را دنبال کنند و داروهایشان خود را در این هوا، به همراه داشته باشند.

این دستورالعمل با تشدید آلودگی هوا توصیه اکید کرده که افراد از خانه خارج نشوند و به این ترتیب مدرسه‌ها در وضعیت قرمز هوا یعنی ناسالم برای همه و بنفش که به معنی هوای خطرناک است، باید تعطیل شوند. اولیا و معلمان نیز باید حواسشان به علائم کودکان در روزهای آلوده باشد.

به این ترتیب هر چند وزیر آموزش و پرورش روز سه‌شنبه به این تعطیلی‌ها اعتراض کرد و حتی مدعی شد که «در دنیا در موقعیت آلودگی هوای بنفش مقطع متوسطه را هم اصلاً تعطیل نمی‌کنند و در دوره ابتدایی برخی جاها مدارس را تعطیل می‌کنند.»

اما بررسی «پیام ما» نشان می‌دهد که این ادعا نادرست است و اکثر کشورها در شرایطی که با آلودگی کمتری در مقایسه با آلودگی هوای این روزهای ایران مواجه می‌شوند، مدارس خود را برای حفظ سلامت دانش‌آموزان تعطیل و فعالیت‌های خارج منزل را نیز محدود می‌کنند.


وزارت کشور: موافقان تغییر استاندارد آلودگی هوا معتقدند تعطیلی مدارس باعث افزایش آسیب‌هایی نظیر چاقی، تنبلی در یادگیری و افت تحصیلی شده
مرکز اطلاع‌رسانی وزارت کشور روز شنبه در پی انتشار برخی مطالب انتقادی در رسانه‌ها از طرح احتمالی اصلاح شاخص‌های آلودگی هوا برای تعطیلی مدارس در توضیحاتی عنوان کرد: موضوع آلودگی هوا و تعطیلی مدارس موضوع مهمی است که با شدت گرفتن آلودگی‌ها در فضای رسانه‌ای کشور مطرح شده است.

این اطلاعیه افزود: آموزش و پرورش پس از این انتقادها و تماس‌های مکرر و فراوان خانواده‌ها که از این ‌ها ناراحت بودند، ایده تعریف استاندارد شاخص‌های آلودگی برای تعطیلی مدارس را مطرح کرد و سپس وزیر کشور هم در یک گفت و گوی مطبوعاتی از وجود چنین طرحی خبر داد.

وزارت کشور تصریح کرد:‌ استدلال وزارتخانه‌های کشور و آموزش و پرورش بر این مبناست که تعطیلی مدارس به خاطر آلودگی هوا ضربه جدی به تعلیم و تربیت دانش‌آموزان و افت تحصیلی معنادار آنها می‌انجامد.

این اطلاعیه خاطرنشان کرد: براساس گزارش‌های تحقیقی صورت گرفته، موافقان تغییر استاندارد آلودگی هوا معتقدند تعطیلی مدارس باعث افزایش آسیب‌هایی نظیر چاقی دانش‌آموزان، کم تحرکی، افت تحصیلی شدید و تنبلی در یادگیری شده است.

وزارت کشور عنوان کرد: در کنار این امر دانش‌آموز به خاطر فقدان ارتباط اجتماعی در مدارس زمینه افسردگی و انزواطلبی بیشتری می‌گیرد. در برابر مخالفان با استناد به آمار عوارض آلودگی و نیز تحقیقات معتبر داخلی و بین المللی در خصوص عوارض آلودگی هوا بویژه در کودکان، با این ایده مخالفت کرده‌اند.

این اطلاعیه یادآور شد: باید توجه داشت که تعطیلی مدارس در گام نخست با هدف حراست از سلامت دانش‌آموزان است و این موضوع به صورت مستقیم ارتباطی با کاهش آلودگی هوا ندارد.

وزارت کشور افزود: نگاهی به تجربه سایر کشورها همچون هند هم گویای این واقعیت است که مدارس ابتدایی در اولویت نخست تعطیلی در شرایط اضطرار آلودگی هوا هستند. اگرچه موضوع آلودگی هوا یک چالش مهم جهانی است و کشورهای توسعه یافته جهان نظیر هند و چین هم درگیر این چالش هستند اما هر کشوری متناسب با شرایط خود، استاندارد و سیاستگذاری‌های مختلفی را برای حل این چالش اعم از تعطیلی مدارس و مشاغل برای افراد و گروه‌های حساس جامعه در پیش می‌گیرند و یک راه حل جهانی برای آن وجود ندارد.

این اطلاعیه خاطرنشان کرد: برای نمونه مالزی در صورت رسیدن شاخص آلایندگی به عدد ۲۰۰ میکرون، به تعطیلی مدارس اقدام می‌کند و در پکن و چین هم این عدد بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ تعریف شده است. این مساله در هند هم هنگامی که شاخص به ۳۰۰ رسید، منجر به دستور مقامات برای تعطیلی مدارس شد.

وزارت کشور تصریح کرد: به این ترتیب چند نکته درخصوص خبر بررسی تغییر استانداردها برای تعطیلی مدارس باید مورد توجه قرار گیرد.

این اطلاعیه عنوان کرد: با توجه به تاثیرگذاری معنادار آموزش حضوری، سیاستگذاری‌ها بایستی معطوف به حضور مداوم دانش‌آموزان در کلاس‌های درس باشد.

وزارت کشور افزود: باید توجه داشت که تلاش برای تغییر استاندارد آلودگی هوا به مفهوم بی‌توجهی به اجرای قانون هوای پاک نیست. مصوبات این قانون به صورت مستمر و ماهیانه با حضور دستگاه‌های ذیربط با راهبری وزارت کشور در حال پیگیری است.

این اطلاعیه یادآور شد: تعطیلی مدارس برای کاهش آلودگی هوا نیست اما این اقدام بر اساس یک مصوبه انجام می‌شده است. وزیر کشور هم متناظر به این مساله اظهار کرد "احتمال وجود دارد که پیشنهاد جدیدی با کمک سازمان حفاظت محیط زیست به دولت ارائه شود".

وزارت کشور در این اطلاعیه افزود: ملاحظه می‌شود که این مساله تنها یک احتمال بوده است و باید در شوراهای مربوطه و با حضور اعضا پس از بررسی‌های دقیق علمی و با رویکرد حفاظت از سلامت جسمی و روانی هموطنان مورد بحث و ارزیابی قرار گیرد.

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۳۲
غیر قابل انتشار: ۳۴
جدیدترین
قدیمی ترین
ان شاء الله که الان ایشون با این کارش چاه برای ملت میکنه اول خودش بیفته تو چاه و درگیر شه ببینیم باز فتوا میده یا نه. بالاخره خودشم بچه داره.
ملاک ایشونو که از روز اول همه میدونن گل پسر خودشه. اگه خاطرتون باشه اول که روی کار اومد با پسرش مصاحبه کردن گفت من از بابا خواستم که دیگه غیر حضوری نباشیم. حالا ایشون دلش میخواد گل پسرش تو آلودگی سرطان بگیره بمیره به دیگران چه ارتباطی داره. ضمن اینکه توی مدارس هیچ رعایت اینکه بچه ها تو حیاط نرن زنگ تفریح یا زنگ ورزش تو حیاط ورزش نکنن نمیشه. من واقعا با عذاب وجدان بچه رو میفرستم مدرسه. گاهی ازینکه یکی از رای های جناب رئیسی برای انتخابات رو من دادم احساس شرم می کنم. اصلا نمیبینه وزراش چکار دارن به سر ملت درمیارن.
اگه سلامتی نباشد علم ودانش بهدچه دردی میخورد ادم با هوا زنده .واقعا باید فکری برای الودگی هوا بکنند لاقل سوخت این مازوت که سرطان زا راقطع کنند
بااین همه الودگی چطور دانش اموزان را راهی مدرسه کنیم واقعا مسولین محترم چرا فکری درست برای این الودگی نمیکنید .جمع اوری ماشینهای فرسوده. جلوگیری از مصرف سوخت مازوت .باید سوخت پاک داشته باشیم
سرطانها در اصفهان تهران در حالا افزایش علت فکر نیکنیم یکیش همین الودگی هوا چرا باید این بیمار سرطتنی نسبت به شهرهای دیگه داشته باشیم از همین مازوت سوزی تونیروگاه های اصفهان .توراخدا مسولین بخاطر خودتون که شده مصرف این مازوت راقطع کنید
همیشه باید توخوبی ها سبقت گرفت ومقایسه کرد نه مثل الان که سلامتی دانش اموزان در خطر .خوب شاید کشورچین سوخت مازوت که سرطان زا ندارد .پس بجای مقایسه باید الودگی اصفهان و تهران و ......هرچه سریع تر برطرف کردباراه حل فقط سوخت پاک
نباید شاخص ها تغییر داد چون الودگی ها یشتر میشود .چرا با تغییر شاخص ها خودمان گول میزنیم .اصلا عاقلانه نیست باید به فکراساسی برای برطرف کردن الودگی هواکنیم
الودگی هوا فقط برای دانش اموزان خطر ندارد برروی تمامی موجودات اثرگذار .یکی از الودگی سوخت مازوت در نیروگاه ها که به تنهایی سرطان زا تخریب محیط زیست . حتما باید مصرف سوخت مازوت تو کشور قطع قطع بشه .....
در هرشرایطی سلامتی نسل اینده و وحفظ محیط زیست در الویت قرار دارد که متاسفانه باچنین الودگی هوا دراصفهان وتهران هر دو در خطرن .پس باید به فکر اساسی برای برطرف کردن این الودگی باشیم و هوای پاکی داشته باشیم فقط سوخت پاک جلو گیری و برخورد شدید با مازوت سوزی
مقایسه کردن درست نیست ما باید بجای مقایسه مشکل و معضل به این بزرگی که الودگی هوا را هرساله دارید برطرف کنیم چون واقعا الودگی هوا سرطان زا و مرگبار.
ای کاش جلوی این همه کارخانه و نیروگاه ها که تولید الودگی میکنند گرفته میشه که این نسل اینده بهتر میتونستن به مدرسه برن و علم دانش یاد گیرن
واقعا بااین مازوت سوزی نیروگاه هاوتولید الودگی والاینده ها کی جوابگوی سلامتی بچه ها هست .حتما باید سوخت پاک داشته باشیم تاهوای پاکی وسالم داشته باشیم خواهش میکنم از مسولین جلوی مازوت سوزی بگیرن تا همه چی بدست نابودی سپرده نشده.
ادم و هوا .به امیدی روزی که تمام فرزندان سرزمینم ایران در هوای پاک وسالم علم و دانش بیاموزنند و با تصمیمیات اشتباه مدیون نسل اینده نباشیم .
اول سلامتی فرزندان ایران زمین بعد علم دانش
الودگی هوا خیلی خطرناک و کودکان نسبت به بزرگرسالان تنفس بیشتری دارند ما امیدواریم که از دستگاهی تصفیه هوای شهری استفاده کنند .با راهای کاهش الودگی سوخت پاک
الان اگه یه مطالعه داشته باشیدخیلی انسان ها در دنیا براثر آلودگی هوا جان خودشان از دست دادن .انشالله که فکر اساسی مسولین محترم برای الودگی هوا بکنند
اگر شاخص ها تغییر پیدا کند میزان الودگی هوا بیشتر میشود ما باید راهای کاهش آلودگی را در نظر بگیریم سوخت پاک داشته باشیم.......
خواهشمندیم بااین الودگی مدارس تعطیل کنید کودکان بیشتر در خطرن .مخصوصا مهد کودکی ها
به نظر من که کار خوبی میکنند شاخص رو تغییر میدهند..چیه اخه همش مدراس تعطیل و بچه ها تو خونه هستند با یک روز آلودگی که کسی چیزیش نمیشه
نباید در روزهایی الوده مدرسه باز باشه .بایدحتما تعطیل بشه اخه تورا خدا کمکم کنید این چه وضعی؟؟؟ بچه ۶الی ۷ ساله میرد مدرسه بعد باسوزش چشم سرفه میاد دکتر هم که میریم میگه از الودگی هواس.
بخدا ما همینطوری با کم بود جمعیت روبرو هستیم همین مونده با این آلودگی خطرناک جان فرزندامان را به خطر بندازیم
اقای نوری واقعا با تغییر شاخص ها میدونید دارید سلامتی این همه دانش اموزرا به خطر میندازی و بازیچه دستتون قرار دادی .کدام برنامه های ما مثل چنین است که شما خودتون را بااین کشور مقایسه میکنند .دستگاه تصفیه هواشهری دارید .سوخت پاک .نیروگاه خورشیدی دارید چیه دارید... جز سوخت مازوت وسرطان و مرگ و تشکیل باران اسیدی و هزاران بدبختی دیگه ....
واقعا نسبت به نظر اقای نوری براشون متاسفم که با این سوادشون چنین نظری داد وجان این همه دانش اموز میخان باهاش بازی کند .ما کدام برنامه هامون مثل چین که شما خودتون میرید باچین مقایسه میکنید؟؟؟؟؟؟؟
اقای وزیر شماکه میخای دست تو شاخص الودگی هوا ببری وسلامت میلیون ها دانش اموازبه خطر بندازی ..مثل این که ما بگی دانش اموزا ن ابتدایی که بخونند دیپلم بگیرن میشه چنین چیزی که شما چنین ادعایی دارید.
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش