پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۱ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۰۶۸۲
آموزش و پرورش

آقای وزیر! فرق انسان و موتورسیکلت را می دانید؟/ می خواهید عطارباشی ها را دکتر کنید؟

سواد یوسف نوری وزیر اموزشو پرورش,فساد در سیستم آموزشی

آفتاب یزد نوشت:اظهار نظر وزیر آموزش و پرورش در سومین جشنواره طب ایرانی مبنی بر این که «طب ایرانی باعث ارتباط با فرهنگ اصیل‌مان می‌شود و آموزش و پرورش آمادگی تدارک تشکیلات دانش‌آموزی و تاسیس هنرستان‌های طب ایرانی را دارد تا از ظرفیت معلمان و دانش‌آموزان در این مسیر استفاده شود.» واکنش‌های بسیار زیادی را برانگیخته است.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با انتقاد از اظهارات اخیر وزیر آموزش و پرورش درباره تاسیس «هنرستان‌های طب ایرانی» گفت: اظهارنظرهای این‌چنینی و تربیت نیروهایی که بدون داشتن پشتوانه و زمینه علمی لازم از راه میانبر وارد حوزه خدمات سلامت شده و به خیل مداخله گران غیرمجاز در امر سلامت اضافه می‌شوند، به مشکلات حوزه پزشکی دامن می‌زند.

تفاوت علم، تاریخ و سنت

هادی یزدانی پزشک و کارشناس در این خصوص گفت:« بهتر است آموزش و پرورش مشکلات مربوط به حوزه خود را حل و در حیطه‌های مربوط به فعالیت‌های خود اقدام کند. برخی آمده‌اند یک رشته دکتری در دانشگاه علوم پزشکی تاسیس کردند و در این حوزه به افراد مدرک دکتری دادند. حال می‌خواهند عطاری‌ها را به یک نحوی سفید شویی کنند. اما حیطه آموزش پزشکی در ایران حیطه بدون متولی نیست و آن بخش مربوط به طب ایرانی و سنتی هم آن چیزی که در وزارت بهداشت به مدرک و مستند و رشته تحصیلی تبدیل شده است دارای متولی است. لذا نیازی به چنین کارهایی نیست؛ اگر در دنیا مثلا در چین طب سوزنی برای خود مبانی دارد و آموزشگاه‌هایی برای آن وجود دارد به آن دلیل است که طب چینی برای خود مبانی دارد. اما خیلی از اوقات در کشور ما مبانی وجود ندارد بلکه یک سنتی از طب وجود دارد که با آمدن علم این سنت به تاریخ تبدیل شده است. یعنی الان ما با تاریخ طب مواجه هستیم نه الزاما با علم طب زیرا بین این دو تفاوت‌هایی وجود دارد. یعنی ما الان با سنتی مواجه هستیم که خیلی از مواقع حتی مبانی علمی ندارد. لذا دوستان آموزش و پرورش لطفا چنین دغدغه‌هایی را فراموش کنند و به دغدغه‌های مربوط به آموزش دانش آموزان بپردازند و دغدغه آموزش پزشکی را به متولی آن واگذار کنند.

آقای وزیر! انسان با موتورسیکلت متفاوت است

بابک قرائی مقدم پزشک و کارشناس نیز در این باره گفت:« نظام پزشکی اعلام کرده که وزیر آموزش و پرورش بهتر است به کار خود بپردازد و دخالتی در این امور نداشته باشد. این خیلی پاسخ مناسبی بوده است اما به نظر من بنده وزیر آموزش و پرورش متاسفانه ظاهرا فرق انسان را با موتور سیکلت تشخیص نمی‌دهند. زیرا در هنرستان

دانش آموزان فن یاد می‌گیرند و در تمام دنیا هم چنین هنرستان‌هایی وجود دارد و بسیار مفید هستند. این مراکز جوانان و نوجوانان را آموزش می‌دهند برای اینکه وارد بازار کار شوند بدون اینکه الکی وقت آنها درحوزه‌های دیگر تلف شود. ولی وزیر آموزش و پرورش متاسفانه درکی از این مسئله ندارند که انسان با ماشین متفاوت است. می‌شود آقای وزیر هنرستان طب سنتی را تعریف کنند. همه در این مورد اتفاق نظر دارند که تعدادی طبیب و پزشک که تحصیلات پزشکی دارند می‌توانند بعدا تخصص طب سنتی دریافت کنند. یعنی اول شخص یک طبیب است و علوم پزشکی را یاد گرفته و سپس وارد طب سنتی می‌شود. همین الان بسیاری پرونده‌های پزشکی وجود دارد که به دلیل قصور پزشکی برای بیماران مشکل ایجاد شده است. چگونه وزیر آموزش و پرورش فکر می‌کند که در هنرستان می‌توان طب سنتی را آموزش داد؟

وقتی که آقای وزیر بر خلاف مصوبه رسمی هیئت دولت اعلام می‌کند که مدارس باید باز باشند طبیعی است که اظهار نظراتی را در خصوص آموزش طب سنتی نیز می‌کنند. تا زمانی که مصوبه جدید تصویب نشود تمام مصوبه‌های قبلی لازم الاجرا است اما آقای وزیر حتی درخصوص این موضوع نیز درک درستی ندارند. یک دانش آموز که در هنرستان تحصیل می‌کند نمی‌تواند جان یک انسان را در دست بگیرد و اگر چنین تفکری در وزارت آموزش و پرورش وجود دارد باید فاتحه آموزش و پرورش کشور را خواند. از نمایندگان مجلس می‌خواهم در این مسئله ورود کنند. مگر می‌شود یک وزیر بر خلاف یک مصوبه حرف بزند و دستور بدهد؟ درک وزیر اینگونه است که انسان را با ماشین یکسان می‌گیرند. طب سنتی می‌تواند بسیار مفید باشد اما باید پزشکان در این زمینه آموزش ببینند و وارد این حوزه شوند. فردی که با بیمار مواجه می‌شود باید سلامت کافی را داشته باشد زیرا جان مردم در خطر است. نمی‌شود که یک دانش آموز در هنرستان دوره ببیند و بعد بیمارمعالجه کند. »

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش