شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲
۱۱:۲۸ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۰۱۰۳
آموزش و پرورش

رئیسی، صحرایی را به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش معرفی کرد | صحرایی؛ نوری دیگر!

صحرایی وزیر پیشنهادی آموزش پرورش,برکناری نوری

سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری در نامه‌ای رضا مراد صحرایی را به عنوان وزیر پیشنهاد آموزش و پرورش به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد.

صحرایی؛ نوری دیگر!

«جهان‌صنعت»- بالاخره یکشنبه‌شب گذشته پس از دو ماه بلاتکلیفی «رضامراد صحرایی» به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس معرفی شد و دیروز برای تعامل با نمایندگان و تشریح برنامه‌های خود در کمیسیون‌های تخصصی به مجلس رفت. اما انتخاب صحرایی از همان زمان که به عنوان سرپرست معرفی شد هم با انتقاداتی همراه بود. بسیاری از فرهنگیان مخالف این انتخاب هستند، زیرا به عقیده آنها وی از بدنه آموزش و پرورش نیست البته انتقادات تنها به قشر فرهنگی کشور ختم نمی‌شود و صدای برخی از نمایندگان مجلس را هم در آورده است.

«محسن علیزاده» نماینده مجلس در واکنش به معرفی رضامراد صحرایی به عنوان وزیر آموزش و پرورش در توئیتر نوشت: «انتظار از ترمیم معرفی فردی توانمند برای ایجاد تحول است متاسفانه مهم‌ترین وزارتخانه دولت تاکنون مورد بیشترین بی‌توجهی قرار گرفته است‌.» مهم‌ترین نقدی که بسیاری از کارشناسان و جامعه فرهنگیان نسبت به انتخاب رضامراد صحرایی دارند، را باید از فاصله او از بدنه آموزش و پرورش و مشکلات معلمان جست‌وجو کرد. زیرا پس از ناتوانی یوسف نوری در پیگیری مطالبات معلمان، بسیاری خواهان انتظار به‌کارگیری فردی از بدنه آموزش و پرورش هستند به طوری که نسبت به مشکلات معلمان آگاه باشد.

اگرچه صحرایی موافقانی هم در مجلس دارد. «ناصر موسوی لارگانی» نماینده مجلس با بیان اینکه‌ صحرایی، استاد تمام دانشگاه است و ‌چون در دانشگاه فرهنگیان فعالیت داشته‌، درد همکاران خود و فرهنگیان را بهتر می‌داند، تاکید کرد: «‌انشاءالله اگر در مجلس رای بیاورد، شاید بهتر بتواند از حقوق همکاران خودش دفاع کند.»

چند روز پیش «رضامراد صحرایی» سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آموزش و پرورش در اولویت دولت است در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ویراستی نوشت: «اگر امروز در مدرسه هزینه نکنیم بعدا باید برای پیشگیری از آسیب‌ها، هزینه‌های سنگینی را پرداخت کنیم. آموزش و پرورش در اولویت دولت قرار دارد.» این در حالی است که برخی منتقدان این حوزه خلاف آن را بازگو می‌کنند، آنها بر این عقیده‌اند که آموزش و پرورش در اولویت دولت‌ها نبوده است وگرنه وزیری برای آن تعیین می‌شد که درد معلمان را بهتر بشناسد. با این حال رضامراد صحرایی متولد ۱۳۵۵ شهرستان دلفان لرستان و دانش‌آموخته دانشسرای تربیت معلم شهید رجایی نورآباد است. صحرایی فارغ‌التحصیل دکتری زبان‌شناسی از دانشگاه علامه طباطبایی و استاد تمام دانشگاه علامه طباطبایی است.

سوابق کاری رضامراد صحرایی

سرپرست معاونت فرهنگی بنیاد شهید حدفاصل سال‌های ۸۸ تا ۸۹، معاونت آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی بین سال‌های ۹۰ تا ۹۴ و معاونت آموزشی بنیاد سعدی از جمله مهم‌ترین سوابق فرهنگی- مدیریتی رضامراد صحرایی است.

صحرایی همچنین عضو شورای علمی بنیاد سعدی است و مهم‌ترین سابقه رضامراد صحرایی عضویت و نماینده شورای انقلاب عالی انقلاب فرهنگی در کمیسیون اجرایی ماده ۱۵ قانون اساسی و عضو پیوسته انجمن جهانی مطالعه زبان کودک است.

صحرایی علاوه بر فعالیت‌های متعدد اجرایی در دانشگاه علامه طباطبایی یکی از اعضای شورای برنامه‌ریزی و تالیف کتاب‌های درسی و جانشین شورای تالیف و برنامه‌ریزی منابع آموزش زبان فارسی در کشور هند نیزبوده است.

عضویت در شورای فرهنگی دانشگاه شاهد و عضویت در اتحادیه جهانی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها و عضویت در شورای مرکزی بسیج دانشجویی در فاصله سال‌های ۷۵ تا ۸۷ از دیگر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی رضامراد صحرایی است.

شباهت صحرایی به نوری

«ابراهیم سحرخیز» معاون سابق آموزش و پرورش در واکنش به معرفی صحرایی به عنوان وزیر آموزش و پرورش به مجلس به «جهان‌صنعت» گفت: طبق اطلاعات و تحقیقات فرهنگیان، میان صحرایی و نوری شباهت‌های آشکاری وجود دارد به همین دلیل به عقیده من او هم نمی‌تواند در حوزه آموزش و پرورش موفق شود. صحرایی هم مانند نوری سابقه کافی و لازم در آموزش و پرورش ندارد و با وجود اینکه گفته می‌شود ۱۰ سال سابقه داشته اما وقفه افتاده و به تجربه ثابت شده افرادی که از آموزش و پرورش برنخاسته‌اند، تعلق خاطر به این سازمان ندارند.

وی افزود: ما نمونه‌هایی شبیه آقای صحرایی داشته‌ایم و ایشان مقبولیت لازم را بین معلمان ندارند و در مدت کوتاه سرپرستی هم نتوانسته رضایت فرهنگیان را جلب کند و به نظر می‌رسد که برنامه‌ای ندارد، چرا که در همین مدت اندک سرپرستی تاکنون برنامه مشخصی را در حوزه عمومی منتشر نکرده است. بنابراین اگر اصرار به معرفی او وجود دارد، برای حفظ تیم فعلی معاونت‌هاست.

سحرخیز با انتقاد از روند مدیریت آموزش و پرورش در سال‌های اخیر گفت: صحبت‌های رهبری را بررسی کنید، متوجه می‌شوید که رهبر چند سال اخیر آموزش وپرورش را به نقد کشیده‌اند. موارد مورد اشاره رهبر شامل بی‌اعتنایی به سند تحول بنیادین، نبود نقشه راه، برون‌سپاری خدمات و تضعیف مدارس دولتی می‌شود. دولت به دنبال واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی است و رهبر هم به این موضوع انتقاد کردند. صراحتا در برنامه آموزش و پرورش عنوان شده که ۲۵ درصد از مدارس هیات امنایی شوند و این خلاف قانون است.

او ادامه داد: اگر قرار است که این آقا در تیم آقای رییسی حضور داشته باشد، اتفاق متفاوتی نخواهد افتاد و چیزی تغییر نمی‌کند. در رتبه‌بندی هم شرایط بسیار بد است چراکه قرار بود رتبه‌بندی رقابتی علمی و نوعی جهش و تحول باشد تا معلمان وادار به مطالعه و پژوهش شوند و در کنار آن تکانی هم به حقوق معلمان داده شود اما توانمندسازی معلمان در اجرا گم شد و علاوه بر این ترمیم حقوق معلمان و اصلاح معیشت هم اتفاق نیفتاده است.

کارشناس آموزش و پرورش بیان کرد: رتبه‌بندی مستلزم پیش‌بینی منابع است اما به نظر می‌رسد که کسری‌های فعلی در آخر سال برای آموزش و پرورش دردسرساز شود. معلمان همچنان شاکی هستند زیرا همچنان فاصله بین معلمان و کارمندان دولت وجود دارد. آموزش وپرورش بدهکار است. این نشانه بی‌تجربگی است و اگر دوباره فردی بی‌تجربه انتخاب شود، این اتفاقات تکرار می‌شود.

سحرخیز اظهار کرد: دو بخش کلیدی به نام معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع که توزیع منابع و نیروی انسانی زیرمجموعه این معاونت است و سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی کتب درسی در آموزش و پرورش وجود دارد؛ این حوزه‌ها امروز در دستان کسانی است که بی‌تجربه هستند. نیروهای فعلی آموزش و پرورش از جنس آموزش و پرورش نیستند.

وی افزود: نیروهای فعلی آموزش و پرورش با شیوه درستی انتخاب نشده‌اند و چون این سازمان را نمی‌شناسند، نمی‌توانند موفق باشند. کسی باید در آموزش و پرورش مدیریت کند که تجربه زیسته در این سازمان داشته باشد و بر مبنای آن بتواند کمبودها را پرکند.

ما هر سال ۸۰ تا ۱۰۰ هزار بازنشسته داریم اما ۲۰ تا ۳۰ هزار استخدام داریم و اگر سالیان سال هم دانشگاه فرهنگیان را پر از دانشجو کنیم، نمی‌توانیم این کمبود را پر کنیم. این شرایط به دلیل نگاه کالایی و سرمایه‌ای به آموزش و پرورش طی سال‌ها ایجاد شده چراکه دولت‌ها همواره با این استراتژی عمل می‌کردند که دولت را از زیر بار اداره آموزش و پرورش رها کنند.

سحرخیز بیان کرد: همین نگاه باعث توسعه مدارس خصوصی و ورود نیروهای خرید خدمات شده است. این نگاه آموزش و پرورش را به روزمرگی انداخته و باعث شده که برنامه‌ریزی آموزشی نداشته باشد.

ما باید برنامه بلند‌مدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت داشته باشیم اما به نظر می‌رسد که معلمان چندان اقبالی به مدیران آموزش و پرورش ندارند. وی افزود: آموزش و پرورش رتبه آخر را در دولت دارد و از دولت آقای ‌هاشمی تاکنون آموزش و پرورش مورد بی‌مهری قرار گرفته است. این آقا هم برنامه‌ای ندارد و همین وضع فعلی را حفظ خواهد کرد. از مجلس انتظار داریم که اگر قرار است جلوی بی‌ثباتی را بگیرد، مملکت قحط‌الرجال نیست و به این آقا رای ندهد. دولت نباید مرتبه آموزش و پرورش را تنزل دهد و تنها مدرک تحصیلی کافی نیست و باید تجربه کافی هم وجود داشته باشد.

در هر صورت باید منتظر ماند و دید که نگاه نمایندگان مجلس به انتخاب صحرایی چطور است و در نهایت صحرایی با وجود انتقادات به وزارت می‌رسد یا رییس‌جمهوری باید به گزینه دیگری فکر کند.

jahanesanat.ir
  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بنجامین فرانکلین بنجامین فرانکلین سیاستمدار تاثیرگذار آمریکایی

تاریخ تولد: ۱۷ ژانویه ۱۷۰۶

محل تولد: بوستون، ماساچوست، آمریکای بریتانیا

ملیت: ایالات متحده آمریکا

حرفه: نویسنده، مخترع، دیپلمات، سیاستمدار و دولتمرد

حزب سیاسی: مستقل

درگذشت: ۱۷ آوریل ۱۷۹۰

ادامه
هانتر لابرادا هانتر لابرادا، بدنساز حرفه ای آمریکایی

تاریخ تولد: ۱۷ مه ۱۹۹۲

محل تولد: تگزاس

ملیت: ایالات متحده آمریکا

حرفه: ورزشکار بدنساز

قد: ۱۷۵

وزن: ۱۱۱ کیلوگرم

ادامه
باریش کیلیچ بیوگرافی باریش کیلیچ بازیگر جذاب ترکی (+تصاویر)

تاریخ تولد: ۲۱ فوریه ۱۹۷۸

محل تولد: آرگووان مالاتیای ترکیه

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۲۲۰۴ میلادی

تحصیلات: لیسانس رشته اقتصاد از دانشگاه استانبول و مدرک کارشناسی ارشد در رشته زبان از دانشگاه یدی تپه

ادامه
ابوسعید سجزی ابوسعید سجزی دانشمند و ستاره شناس اصیل ایرانی

تاریخ تولد: ۳۴۰ هجری قمری

محل تولد: سیستان

محل زندگی: شیراز 

زمینه فعالیت: دانشمند در زمینه ستاره شناسی و ریاضی

دین: اسلام

آثار: حدود ۳۸ کتاب و رساله که حدود ۲۰ کتاب آن در مساهل ریاضی و بقیه درباره احکام نجوم

ادامه
محمدامین حزباوی بیوگرافی محمدامین حزباوی ستاره نوظهور فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۲

محل تولد: اهواز

حرفه: فوتبالیست

پست: دفاع وسط

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۸۴ سانتی متر

ادامه
درک لانسفورد شگفتی های زندگی درک لونسفورد: بیوگرافی یکی از برجسته ترین بدنسازان جهان

تاریخ تولد: ۱۴ می ۱۹۹۳

محل تولد: آمریکا

حرفه: بدنساز حرفه ای

قد: ۱۶۷/۵ سانتی متر

وزن: ۱۰۲ تا ۱۰۸ کیلوگرم

ادامه
غلامرضا نیکخواه غلامرضا نیکخواه بازیگر پیشکسوت ایرانی

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۲۷

محل تولد: بوشهر، ایران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵، تئاتر مدرسه

تحصیلات: لیسانس علوم سیاسی و لیسانس رشته کارگردانی 

ادامه
حمید الدین بلخی حمید الدین بلخی، شاعر و نویسنده قرن ششم

ملیت: ایرانی

دوران زندگی: قرن ششم هجری قمری

حرفه: نویسنده، ادیت و شاعر ایرانی

اثر: مقامات حمیدی

درگذشت: ۵۵۹ هجری قمری

ادامه
بدیع الزمان جزری بدیع الزمان جزری، دانشمند مسلمان و پدر علم رباتیک

تاریخ تولد: ۱۱۳۶ میلادی

محل تولد: جزیره ابن عمر

حرفه: همه‌چیزدان، مخترع، ریاضی‌دان، صنعت‌گر و مهندس مکانیک

درگذشت: ۱۲۰۶ میلادی

آثار: الجامع بین العلم و العمل النافع فی صناعة الحیل

ادامه
ویژه سرپوش