جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۲۱:۳۴ - ۰۴ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۱۱۴۶
آموزش و پرورش

معاون ابتدایی وزیر آموزش و پرورش مطرح کرد؛

شناسایی ۱۴۲هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل/ مشق شب از تکالیف دانش آموزان حذف نشده است

رضوان حکیم زاده,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
معاون ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه طبق آمار سال گذشته، ۱۴۲ هزار دانش‌آموز در کشور از تحصیل بازماندند، از اجرای طرح انسداد مبادی بی سوادی در چهار استان کشور خبر داد.

به گزارش ایلنا، رضوان حکیم زاده عصر سه‌شنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی ارتقای کیفیت آموزش دوره پیش دبستانی که به میزبانی بندرعباس با محوریت هویت کودکان برگزار شد، در نشستی خبری افزود: آمار جدید بازماندگان از تحصیل بعد از شناسایی در اختیار وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی قرار می گیرد تا موانع را شناسایی و متناسب با دلیل بازماندگی برنامه جذب کودکان را داشته باشیم.

 

وی بیان داشت: در استان هرمزگان نیز سال گذشته ۲ هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل جذب شدند که یک‌هزار و ۱۰۰ نفر مربوط به دوره ابتدایی و ۹۰۰ نفر در دوره متوسطه اول هستند.

 

طرح انسداد مبادی بی سوادی در چهار استان کشور

معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: در رابطه با بازماندگان از تحصیل یک برنامه کشوری تحت عنوان انسداد مبادی بی سوادی داریم و چهار استان هدف از جمله سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و آذربایجان غربی که بیشترین آمار بازمانده از تحصیل دارند، تحت پوشش قرار گرفتند.

 

حکیم زاده ادامه داد: با توجه به مسئولیت اخلاقی که داریم، کودکان بازمانده از تحصیل که به دلیل غیرآموزشی (از جمله مسایل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی که بیشتر در بین دختران به علت ازدواج های زودهنگام و باورهای سنتی دیده می‌شود) از تحصیل بازماندند، آنها را شناسایی و جذب مدرسه کنیم.

 

وی با اشاره به این که مهاجرت ها به دلیل آمار ثبتی که در هر مناطق انجام می شود، در افزایش و یا کاهش آمار بازماندگان از تحصیل دخیل هستند، بیان داشت: وزارت کشور باید برنامه ای داشته باشد که مهاجرت ها را رصد و ثبت کند و اگر این برنامه را جلو ببریم و بتوانیم موانع اقتصادی و اجتماعی را رفع کنیم به پوشش بالاتری دست می یابیم.

 

وی بیان داشت: از امامان جمعه و جماعت انتظار می رود که در بحث اهمیت سواد و جلب خانواده برای دوره تحصیلی دختران به عنوان مادران آینده این سرزمین حضور پیدا کنند و امیدواریم بحث بازماندگی را به سمتی ببریم که به حداقل برسانیم و هیچ کودکی نداشته باشیم که دور از مدرسه باشند.

 

پوشش بالای ۷۱ درصدی پیش دبستانی در کشور

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با توجه به حمایت های دولت تدبیر و امید، طی پنج سال گذشته میزان پوشش پیش دبستانی در کشور از ۳۸ درصد به بالای ۷۱ درصد رسیده است.

 

حکیم زاده افزود: در برخی مناطق کمتر برخوردار و دو زبانه کشور نیز میزان پوشش پیش دبستانی به بالای ۸۰ تا ۹۰ درصد رسیده است.

 

وی بیان داشت: در استان هرمزگان نیز آمار پیش دبستانی به بالای ۸۷ درصد رسیده است که این آمار از میانگین کشوری بالاتر است.

 

این مسئول اظهار داشت: در کشور بیش از یک میلیون نوآموز پیش دبستانی داریم که البته تعداد این آمار با توجه به اینکه در مراکزی غیر از آموزش و پرورش ثبت می شود، بییشتر است.

 

به گفته حکیم زاده، افزایش پوشش پیش دبستانی و رسیدن به نرخ ۱۰۰ درصدی در استان های مرزی و کمتر توسعه یافته، درواقع کلید رسیدن به عدالت آموزشی به معنای واقعی است.

 

این مسئول اظهارداشت: امیدواریم که این نرخ ماندگاری و ادامه تحصیل در دوره متوسطه اول و دوم نیز اتفاق بیافتد و ما شاهد این باشیم که هر ۱۰۰ دانش آموزی که در پایه اول ثبت نام می کنند امکان ادامه موفقیت آمیز مسیر تحصیلی شان را تا پایان دوره متوسطه دوم داشته باشند.

 

وی اضافه کرد: عدالت آموزشی صرف دسترسی به آموزش نیست که تنها یک کلاس درس و یک معلم باشد بلکه معنای واقعی آن میزان برابری فرصت های یاددهی و یادگیری است که به کیفیت آموزش برمی گردد و این مهم در سایه آموزش های با کیفیت پیش دبستانی میسر می شود.

 

بحث امنیت کودکان پیش دبستانی در اولویت وزارت آموزش و پرورش

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: در چارچوبی که برای استانداردهای پیش دبستانی تعریف شده، موارد حفظ ایمنی کودکان و امنیت فضاها در آن پیش بینی شده اما متاسفانه به دلیل تعدد مرکزهای تصیم گیرنده ای که برای این مقطع وجود دارد، این امکان کمتر فراهم شده تا ما بتوانیم با یک مدیریت واحد و یکپارچه آن را دنبال کنیم.

 

حکیم زاده افزود: البته با توجه به این که از لحاظ ساختاری و سازمانی پیش دبستانی زیرنظر معاونت ابتدایی وزارت آموزش و پرورش است، این امکان را داشته ایم که همه مربیان و معلمان را تحت آموزش قرار دهیم.

 

وی گفت: وزیر آموزش و پرورش نیز اخیرا دستور دادند یک برنامه متمرکز آموزشی برای مدیران و معلمان از جهت چارچوب صلاحیت ها، داشته باشیم و مسایل بنیادین برای پیش دبستانی که شامل بحث ایمنی و استانداردهای ایمنی در فضا و مکان است را جزو برنامه های آموزشی داریم.

 

این مسئول گفت: بعد از حادثه زاهدان نیز برای دانش آموزان پیش دبستانی، وزیر دستور دادند که یکبار دیگر این مراکز جهت ایمنی فضاها مورد بررسی قرار گیرند و از همکاران ابتدایی نیز خواستیم در هر منطقه که مجوز پیش دبستانی گرفتند از جهت ایمنی مورد بررسی قرار دهند.

 

انجام تکالیف مهارتی به جای مشق شب سنتی

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: مشق شب از تکالیف دانش آموزان مدارس ابتدایی حذف نشده بلکه تکالیف مهارت محور جایگزین مشق شب سنتی شده است.

 

حکیم زاده افزود: قصد داریم در این مقطع حساس در کلاس درس به جای رونویسی و روخوانی صرف، مهارت خواندن و نوشتن افکار، مشاهدات و احساسات را در دانش آموز تقویت کنیم و در ساعت های یادگیری خارج از مدرسه، تکالیف مهارت محور داشته باشند، به این ترتیب که با انجام دادن فعالیت های متعدد و متنوع به تمرین مهارت های زندگی و تقویت مهارت های پایه خواندن و نوشتن و حساب کردن بپردازند.

 

وی گفت: امروز شاهد این هستیم که بسیاری از دانش آموختگان مدارس حتی در دوره متوسطه دوم و یا حتی در دانشگاه با این که بارها مشق نوشته اند و رونویسی کرده اند اما از نظر نوشتن فکر و دیدگاهشان به صورت مستقل عاجز هستند و نمی توانند این کار را انجام دهند.

 

این مسئول اظهارداشت: تکالیف مهارت محور، تکالیف هدفمند است و فعالیت هایی همچون مسئولیت پذیری، مهارت های ارتباطی، مدیریت هیجانات، مدیریت منابع مالی و استفاده درست از منابع را طراحی می کند که مرتبط با برنامه درسی و مهارت های زندگی دانش آموزان است.

 

حکیم زاده افزود: دانش آموزان باید در خلال فرآیند یادگیری و یاددهی و زیرنظر معلم بازخورد مناسب را دریافت کنند و آنجایی که نیاز به کمک دارند، از معلم دریافت کند.

 

وی گفت: در حالی که رویه غلط مشق نویسی سنتی در سال های گذشته باعث شده بود که معلمان تنها آموزش دهند و مسوولیت یادگیری را به خانواده ها واگذار می کنند و والدین نیز مجبور بودند ساعت های زیادی را صرف کنند تا بچه هایشان تکالیف را انجام دهند.

 

استفاده از کتاب های کمک آموزشی در مدارس ابتدایی ممنوع است

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پروش گفت: کتاب های متنوع و متعدد کمک آموزشی و کمک درسی که از سوی موسسه های اقتصادی و افراد سودجو ارائه می شود، در مدارس ابتدایی ممنوع است.

 

حکیم زاده افزود: اگر از جمعیت هشت میلیونی دانش آموزان ابتدایی در کشور، هر دانش آموزی مجبور به خرید یک تا ۲ کتاب کمک درسی باشد، هم در انجام تکالیف موجب سردگمی و دل زدگی می شود و هم هزینه‌های گزافی را متحمل خانواده ها می کند.

 

وی گفت: در این راستا ۲ اقدام انجام شد، یکی این که مشق شب سنتی را با این رویکرد که دیگر نیازی به کتاب های کمک آموزشی و کمک درسی نباشد، تغییر دادیم و در اقدام دوم نیز ممنوعیت استفاده از این کتاب ها و برگزاری آزمون ها در مدارس ابتدایی تحت هر عنوان و با هر اسمی بود.

 

این مسئول ادامه داد: با توجه به ابلاغ وزارتخانه، در پایه های اول تا ششم در مدارس ابتدایی، استفاده از این کتاب ها ممنوع شد و معلمان حق ندارند که این کار را انجام دهند و اگر که تخلفی انجام شود مسئولیت آن با مدیر است.

 

وی گفت: اخیرا نیز وزیر آموزش و پرورش این ابلاغ را به معاونت ابتدایی ارسال کردند و ما را مسئول مستقیم بر این ماموریت کردند که با جدیت پیگیری شود که این یک بازار مصرف خیلی گسترده و عمده ای برای سودجویان بود که باید محدود شود.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: ممکن است با حذف کتاب های کمک درسی، جوسازی هایی توسط موسسات انجام شود و به نگرانی هایی دامن زده شود که اصلا پایه و اساس ندارد اما این موسسه ها از نظر ما واجد صلاحیت تخصصی ندارند.

 

حکیم زاده گفت: اجازه نخواهیم داد سودجویان اقتصادی و مووسسه هایی که کالاهای غیرتربیتی و مخالف با اصول تعلیم و تربیت تحت عنوان کتاب، جزوه و آزمون تهیه می کنند، به عنوان متخصص تعیلم و تربیت نظر دهند.

 

اجرای طرح بازی و یادگیری از اول بهمن ماه در ۱۰ استان کشور

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش گفت: طرح بازی و یادگیری یا اتاق بازی به صورت پایلوت از اول بهمن ماه امسال در ۱۰ استان کشور اجرا می شود.

 

حکیم زاده افزود: در هر استان ۱۰۰ مدرسه که در مجموع یکهزار مدرسه است، این برنامه را پوشش می دهیم.

 

وی بیان داشت: در این طرح، دانش آموزان با اسباب بازی های ایرانی که کارکرد آموزشی و تربیتی دارند و با استفاده از بازی های بومی محلی از طریق فضایی که ایجاد می شود، مفاهیم درسی و مهارت ها را از طریق بازی یاد می گیرند.

 

این مسوول گفت: هدف از این طرح صرف بازی کردن بچه ها و سرگرم شدن آن ها نیست بلکه براساس اصول علم تعلیم و تربیت برای یادگیری و تربیت کودکان است.

 

وجود ۲۰۲ مدرسه کشور با یک دانش آموز

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: اکنون ۲۰۲ مدرسه در کشور تنها با یک دانش آموز و ۵۰۰ مدرسه نیز با ۲ تا ۳ دانش آموز اداره می شوند که با وجود هزینه های زیادی که دارند به آنها معلم اختصاص داده ایم.

 

حکیم زاده افزود:آموزش و پرورش تا حد توان تضمین می دهد که هیچ کودکی به خاطر معلم و مدرسه از تحصیل بازنماند.

 

وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت دوره پیش بینی دبستانی پیگیرهستیم که این دوره به عنوان یک دوره سراسری شناخته شود و همه کودکان ایران بتوانند این دوره را بگذرانند.

 

وی در رابطه با مدیریت پیش دبستانی که براساس مصوبه شورای اسلامی از سال ۱۳۹۵ مجوز پیش دبستانی در مدارس توسط وزارت آموزش و پرورش و مجوز مهدهای کودک توسط سازمان بهزیستی صادر می شود، بیان داشت: برای این که مدیریت یکپارچه پیش دبستانی تحت نظارت آموزش و پرورش در سراسر کشور شکل گیرد، باید نه تنها بهزیستی بلکه سایر ارگان ها و نهادهایی که در کار آموزش کودکان وارد می شوند از این نهاد مجوز بگیرند و مطابق با برنامه های مصوب این نهاد و استانداردهای آموزشی به بحث پیش دبستانی بپردازند.

 

این مسئول فرهنگی با توجه به بحث استخدام در دوره پیش دبستانی گفت: مدیریت پیش دبستانی چون به ۲ شکل دولتی با مشارکت مردم و غیر دولتی انجام می شود و بیشترین خدماتی که در این زمینه نیز ارایه می‌شود توسط بخش غیر دولتی است ، از همین رو بحث استخدام در این زمینه وجود ندارد.

 

حکیم زاده افزود: البته در مناطق محروم و دوزبانه، ما از ظرفیت های مازاد آموزش و پرورش نیز برای پوشش پیش دبستانی استفاده می کنیم.

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش