پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۴ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۱۳۹۸
آموزش و پرورش

آخرین وضعیت استخدام پیمانی دانشجویان ورودی سال ۹۷ دانشگاه فرهنگیان

سید محمد بطحایی,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش

این روزها دانشجویان ورودی ۹۷ دانشگاه فرهنگیان نسبت به وضعیت استخدامی خود اعتراض دارند. آن طور که این دانشجو معلمان می‌گویند وزارت آموزش و پرورش استخدام رسمی آنها را تبدیل به پیمانی کرده است. آنها دو شب پیش در توئیتر هشتکی با عنوان «نه به استخدام پیمانی» به راه انداختند و از وزیر آموزش و پرورش خواستند تا این موضوع را رسیدگی کنند. درخواست اصلی معلمان هم استخدام رسمی در وزارت آموزش و پرورش است. آن‌طور که معلمان نوشتند، بر اساس قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش، استخدام دانشجو معلمان باید به شکل رسمی باشد اما چند ماهی است که سازمان اداری استخدامی کشور مصوبه‌ای به وزارت آموزش و پرورش داده تا معلمان دانشگاه فرهنگیان را به‌صورت پیمانی استخدام کند. با این همه چهار ماهی از آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و تحصیل دانشجو معلمان ورودی ۹۷ می‌گذرد و هنوز احکام وضعیت استخدامی آنها صادر نشده است.

 

تأخیر در صدور احکام بیش از این زمان به بلاتکیفی در پرداخت حقوق دانشجو معلمان منجر می‌شود و با وجود موانع سازمان اداری استخدامی آموزش و پرورش ناگزیر است تا احکام ورودی‌های ۹۷ را بر اساس استخدام پیمانی صادر کند. موضوعی که حالا مورد اعتراض برخی از معلمان قرار گرفته است آنها در توئیتر برای وزیر آموزش و پرورش نوشتند: آنهایی که دانشگاه فرهنگیان را انتخاب کردند به امید استخدام در آموزش و پرورش آمده‌اند اگر شما نمی‌خواستید آنها را استخدام رسمی کنید باید در دفترچه کنکور اعلام می‌کردید.»

 

برخی دیگر هم نوشتند: «دلمان برای دانشجو معلم می‌سوزد که می داند با حقوق معلمی زندگی راحتی نخواهد داشت، اما وارد سیستم آموزش و پرورش می‌شود تا فقط به این امید زندگی کند که شغلش تضمین شده است، اماهمین تضمین را از معلم گرفته‌اند و برایش حکم پیمانی صادر می‌کنند. «البته وزیر آموزش و پرورش هم ساکت نماند و در صفحه شخصی اینستاگرام نوشت: «درخصوص دغدغه برخی دانشجومعلمان عزیز جدیدالورود، ضمن پیگیری برای رفع نگرانی‌ها، از معاون مالی اداری وزارتخانه خواسته‌ام دلایل و نتایج پیگیری این موضوع را به اطلاع همکاران جوانم برساند.»

 

با این همه تشکل‌های دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در نامه‌هایی نسبت به وضعیت استخدام پیمانی ورودی‌های سال ۹۷ معترض شدند. در نامه اعضای شورای صنفی دانشگاه فرهنگیان به وزیر آموزش و پرورش آمده است: مجوز صدور احکام استخدامی دانشجویان ورودی ۹۷ دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی تهران به منظور آغاز فرآیند استخدام نامبردگان تعیین نوع استخدام آنها به‌صورت پیمانی برای اولین بار تعیین شده است و این مسأله موجب بروز نگرانی و مسائل متعددی برای دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان و قشر فرهنگی کشور شده است. همچنین اشاره به نوع استخدام خاص پیمانی در نامه معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور به وزارت آموزش و پرورش به تاریخ ۳۰ تیر ۹۷ و ۲۸ آبان ۹۷ متضمن ایرادات حقوقی و اشکالات اساسی و بحران آفرین است.»

 

درباره حکم پیمانی معلمان دانشگاه فرهنگیان عادل برکم فعال صنفی معلمان در گفت وگو با «ایران» این چنین توضیح می‌دهد: سال ۹۱ دانشگاه فرهنگیان دوباره بعد از چند سال تعطیلی احیا شد از آن روزها تا امروز در دفترچه کنکور نوشته می‌شد که دانشجو معلمان استخدام رسمی آموزش و پرورش می‌شوند و بسیاری از داوطلبان هم با داشتن رتبه‌های بالا به همین یک دلیل دانشگاه فرهنگیان را انتخاب می‌کردند اما حالا بدون هیچ دلیل روشنی می‌خواهند برای ۲۴ هزار معلم دانشجو قراداد پیمانی صادر کنند. وی تأکید می‌کند: در توضیحی که به دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان داده‌اند آنها باید ابتدا قرارداد پیمانی ببندند و بعد از ۵ سال قرارداد پیمانی آنها به رسمی آزمایشی و بعد از ۳ سال به رسمی استخدامی تغییر پیدا می‌کند. این درحالی است بر اساس قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش، استخدام دانشجو معلمان باید به شکل رسمی باشد.

 

برکم به نگرانی معلمان اشاره می‌کند و می‌گوید: بسیاری از دانشجو معلمان نگران این موضوع هستند که وزارت آموزش و پرورش موضوع خصوصی‌سازی آموزش را مطرح کند و آنها هم با رقم‌های بسیار پایین جزو معلمان خرید خدمت قرار بگیرند. البته این نگرانی فعالان صنفی معلمان هم است چرا که سال‌هاست وزارت آموزش و پرورش می‌خواهد معلم را ارزان بخرد. سال‌هاست که وزارتخانه می‌خواهد خصوصی‌سازی آموزش را اجرایی کند ما فکر می‌کنیم با این اقدام اولین قدم را برای خصوصی‌سازی آموزش برداشته‌اند. البته موضوع مهمتری هم است آنکه معلمان راحت‌تر اخراج می‌شوند اگر معلمی نظر یا عقیده‌ای متفاوت داشته باشد دیگر نمی‌تواند آزادانه موضوع را مطرح کند.

 

موضوع را پیگیری می‌کنیم

رئیس دانشگاه فرهنگیان هم در واکنش به استخدام پیمانی دانشجویان این دانشگاه در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید: به دانشجویان توصیه می‌کنم به جای اینکه موضوع را رسانه‌ای کنند و سرو صدا به پا کنند از طریق شورای صنفی دانشجویی این موضوع را پیگیری کنند تا به سرانجام برسد. به‌طور کلی فرآیند اعلام نیاز آزمون، گزینش، مصاحبه، غربالگری، پذیرش اعلام نتایج و اعلام شرایط بر عهده آموزش و پرورش است و دانشگاه در این زمینه نقشی ندارد. دانشگاه فقط مسئولیت آموزش افراد را برعهده دارد با این حال ما هم پیگیر وضعیت دانشجویان هستیم و وزیر آموزش و پرورش هم اعلام کرد که این موضوع را حل می‌کند.

 

حسین خنیفر درپاسخ به اینکه چرا امسال سازمان سنجش در دفترچه راهنمایی کنکور اعلام نکرده بود که با دانشجو معلمان قرارداد پیمانی می‌بندد می‌گوید: این موضوع را باید از سازمان سنجش بپرسید ما به قانون احترام می‌گذاریم و طبق قانون وظیفه دانشگاه آموزش است در سوی دیگر استخدام پیمانی هم همان استخدام رسمی است و دانشجویان بعد از مدتی استخدام رسمی می‌شوند.

 

وی با اشاره به اینکه برای ما امنیت شغلی دانشجو معلمان مهم است می‌گوید: پیگیر هستیم تا شرایط برای دانشجو معلمان بهبود پیدا کند. دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه مأموریت گراست و مهم‌ترین مزایای آن برای پسرها حذف سربازی است. یکی دیگر از امکانات مورد نظر در این دانشگاه پرداخت حقوق ماهانه ۶۰۰ هزار تومان در زمان تحصیل به دانشجویان این دانشگاه است. درشرایطی که وضعیت اشتغال در کشور نامساعد است و بسیاری از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در اشتغال به کار با مشکل مواجه‌اند این دانشگاه فرصت خوبی برای علاقه مندان به تدریس است و دانشجو معلمان ما می‌توانند بعد از طی دوران اصلی آموزش ادامه تحصیل دهند.

 

چرا احکام استخدام «رسمی آزمایشی» دانشجومعلمان به «پیمانی» تغییرکرد؟

علی الهیار ترکمن درباره علت صدور حکم استخدام «پیمانی» برای دانشجو معلمان ورودی سال ۹۷ علیرغم تعهد در دفترچه آزمون استخدامی برای استخدام «رسمی آزمایشی» اظهار کرد: آموزش و پرورش به عنوان یک دستگاه اجرایی باید طبق مجوزهای استخدامی صادر شده از سوی سازمان امور اداری استخدامی کشور اقدام کند و نحوه بکارگیری را از این طریق دنبال می‌کند.

 

وی افزود: مجوزی که امسال سازمان امور اداری استخدامی برای ورودی‌های ۹۷ به ما داده طبق مواد ۲،۳،۲۰ و ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان نوع استخدام را به صورت «پیمانی» اعلام کرده است.

 

م عاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته بر اساس همان مجوز، نوع استخدام رسمی آزمایشی بود و امسال بر اساس همان مجوز، نوع استخدام پیمانی است اظهار کرد: توجیه آنها این است که مستند به مواد ۲، ۳،۲۰و ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان تاکید شده که نحوه ورود و جذب و تربیت دانشجو معلمان باید چطور باشد اما به نوع استخدام اشاره نشده و همکاران در سازمان اداری استخدامی با توجه به مسکوت گذاشتن نوع استخدام، بر اساس قوانین موضوعه نوع استخدام را «پیمانی» اعلام کرده‌اند.

 

الهیار با اشاره به اینکه وزیر آموزش و پرورش پیگیری‌هایی انجام داده است گفت: تاکید وزیر به قانون بکارگیری متعهدین به خدمت وزارت آموزش و پرورش و ماده ۶ آن است که به استخدامی رسمی آزمایشی اشاره کرده است.

 

وی ادامه داد: مذاکرات متعددی در این زمینه صورت گرفته است اما به بهمن رسیدیم و اگر اقدام نمی‌کردیم دانشجو معلمان جدید نمی‌توانستند کد حقوقی بگیرند و صدور احکامشان به مشکل بر می‌خورد.

 

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در واقع دو دیدگاه در این زمینه وجود دارد: نخست قانون متعهدین به خدمت و دوم اساسنامه دانشگاه فرهنگیان است گفت: در واقع یک تعارض قوانین به وجود آمده است. ما احکام را صادر کردیم تا همکاران جدیدالورود کد حقوقی بگیرند. با این حال پیگیری‌ها کماکان از سوی آموزش و پرورش ادامه دارد و تلاش می‌کنیم حقی تضییع نشود.

 

الهیار ترکمن افزود: فعلاً احکام پیمانی را صادر می‌کنیم و وزیر پیگیری می‌کند و اگر به نتیجه قطعی رسید احکام به «رسمی آزمایشی» اصلاح می‌شود.

 

وی در برنامه تلویزیونی پرسشگر با بیان اینکه سعی می‌کنیم قبل از پایان سال مالی امسال، کار را به نتیجه برسانیم درباره ماجرای معوقات خرید خدمتی‌ها نیز گفت: اکنون تخصیص‌ها را از سازمان برنامه گرفته‌ایم که ۵۱ میلیارد تومان است و به علت کمبود نقدینگی کشور باقی مانده است. وزیر آموزش و پرورش با وزیر دارایی صحبت کرده و قول داده‌اند تا بخشی از این منابع در این هفته آزاد شود و ما در بهمن ماه و به‌زودی پرداختی‌هایی داشته باشیم.

 

 

iran-newspaper.com
isna.ir
  • 27
  • 9
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش