شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۵۴ - ۱۴ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۰۸۴۷
اخبار کنکور و آزمون ها

سهم کدام استانهای محروم در قبولی کنکور بیشتر شد؟

تغییر شیوه محاسبه نتایج کنکور سراسری سال ١٤٠٢و لحاظ کردن سهم سوابق تحصیلی داوطلبان در تعیین رتبه آنها، به افزایش سهم استان‌های محرومی مانند ایلام، کرمانشاه، لرستان و سیستان‌وبلوچستان از رتبه‌های برتر کنکور منجر شده است. 

به گزارش همشهری آنلاین ؛ موافقان تغییر شیوه برگزاری کنکور این نتایج را گواه موثر بودن تغییرات ایجاد شده در جهت تحقق عدالت آموزشی می‌دانند، اما برخی از کارشناسان معتقدند با توجه به بی‌نصیب نبودن استان‌های کم‌برخوردار در کسب رتبه‌های برترکنکور سال‌های گذشته، نمی‌توان این نتایج را به‌عنوان مصداق عادلانه‌تر شدن رقابت کنکور تلقی کرد. درحالی‌که ساعت ٢٤ فردا فرصت ثبت نام داوطلبان در نوبت اول کنکور ١٤٠٣به پایان می‌رسد و از اولین مرحله این ماراتن علمی عبور می‌کنیم، پای صحبت عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش کشور نشسته‌ایم تا میزان تاثیرگذاری این شیوه برگزاری کنکور در ایجاد عدالت آموزشی را جویا شویم. پورعباس معتقد است بزرگترین رقابت علمی کشور در مسیر تحقق عدالت آموزشی قرارگرفته است:

بالابودن سهم داوطلبان شهرستانی در کسب رتبه‌های برتر کنکور ١٤٠٢ را می‌توانیم به عادلانه‌تر شدن کنکور ١٤٠٢ تعبیر کنیم؟

پس از روشن شدن نتایج کنکور ١٤٠٢ عده‌ای مطرح کردند که تاثیر قطعی سوابق تحصیلی به تاثیر مثبت تبدیل شود و حتی مجلس هم تصویب کرد که این اتفاق بیفتد و کنکور از سال ١٤٠۵ تقریبا مانند گذشته برگزار شود، ولی دلایلی مانند تاثیرات مثبت شیوه جدید بر عادلانه شدن این رقابت علمی، باعث شد شورای نگهبان مصوبه مجلس را رد کند.

البته با یک آزمون نمی‌شود به‌درستی نتیجه‌گیری کرد و باید حداقل ٣ آزمون را به این شیوه پشت سر بگذاریم تا به نتایج قابل استنادی دست پیدا کنیم. ما در حال استخراج تحلیل‌های کامل و دقیقی از نتایج کنکور ١٤٠٢ هستیم و نتایج این تحلیل‌ها را به مراجع تصمیم گیرنده مانند مجلس شورای اسلامی و شورای انقلاب فرهنگی ارسال می‌کنیم تا نتایج مثبت و منفی تغییر شیوه برگزاری کنکور در تصمیم‌گیری‌ها لحاظ شود.

با توجه به نتایج استخراج شده، تاثیرگذاری آزمون کنکور به همان میزان ٤٠ درصد که برای سال ١٤٠٤ تعیین شده ثابت می‌ماند یا ممکن است با هدف عادلانه شدن رقابت داوطلبان، شاهد تغییر درصد تاثیرگذاری آزمون کنکور و سوابق تحصیلی یا حتی حذف کنکور باشیم؟

در همه دنیا آموزش به این سمت رفته که به محتوای آموزشی دبیرستان‌ها بها داده شود. وقتی تکلیف آینده تحصیلی داوطلبان فقط با آزمون چند ساعتی کنکور مشخص شود، دیگر به محتوای آموزشی و تربیتی در مدارس بها داده نمی‌شود وضرر و زیان این امر بیش از هر کس به دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور می‌رسد.

عدالت آموزشی امری نسبی است، اما بررسی‌های کارشناسی که منجر به تغییر شیوه برگزاری آزمون کنکور شد نشان داد که باید برای ایجاد رقابتی سالم، عادلانه و کم‌تنش، به سمت جدی گرفتن محتوای آموزشی دوره متوسطه و اهمیت دادن به عملکرد دانش‌آموز در دوران تحصیل حرکت کنیم. بر همین اساس هم فعلا پیش‌بینی شده که در طول ٣ دوره برگزاری کنکور، اثرگذاری آن به میزان ٤٠ درصد کاهش پیدا کند. با توجه به نتایج این ٣ دوره ممکن است در سال‌های آتی تصمیم بگیرند تاثیر کنکور را کمتر و کمتر کنند و شخصیت علمی داوطلب و پرونده‌ای که در طول تحصیل داشته، شرایط او را برای ادامه تحصیل در دانشگاه تعیین کند و یا این که تاثیرگذاری ٤٠ به ٦٠ آزمون و سوابق تحصیلی حفظ شود.

یکی از مهمترین انتقاداتی که به کنکور ١٤٠٢ وارد شد و اعتراض دیپلمه‌های پشت کنکوری را به‌دنبال داشت شیوه تراز کردن سوابق تحصیلی داوطلبان بود. فارغ‌التحصیلان سال‌های گذشته این‌روش تراز کردن را ناعادلانه می‌دانستند. نظر شما چیست؟

به دلیل این که امتحانات نهایی سال‌های متفاوت از کیفیت و سختی و آسانی متفاوتی برخوردارند طبیعی است که داوطلبان هر سال با هم مقایسه شوند. در ترازسازی ما جامعه فراوانی را در همان‌جامعه می‌سنجیم که به عدالت نزدیک‌تر است.

در کنکور ١٤٠٣ تراز کردن سوابق تحصیلی به همان روش کنکور ١٤٠٢ انجام می‌شود؟

برای محاسبه عادلانه تراز باید فرصت‌های ترمیم سوابق مناسبی به داوطلبان داده شود. در کنکور ١٤٠٣ مانند سال ١٤٠٢ ترمیم سوابق تحصیلی انجام می‌شود.

• نکته: ١۵ استان یزد، خراسان رضوی، سمنان، قزوین، مازندران، گلستان، فارس، البرز، ایلام، کرمانشاه، لرستان، بوشهر، تهران، هرمزگان، خوزستان و سیستان‌وبلوچستان استان‌هایی هستند که محاسبه سوابق تحصیلی در نتایج کنکور، موجب تعدیل سهم آنها از رتبه‌های برتر کنکور ١٤٠٢ شده است.

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش