شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۳ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۱۱۱۸۵
اخبار کنکور و آزمون ها

رتبه‌های تک رقمی کنکور ۱۴۰۲ در مناطق خاص کشور با تاثیر قطعی سابقه تحصیلی

کنکور ۱۴۰۲,رتبه‌های تک رقمی کنکور ۱۴۰۲ در مناطق خاص کشور با تاثیر قطعی سابقه تحصیلی
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: امسال در کنکور ۱۴۰۲ با تاثیر قطعی سابقه تحصیلی شاهد رتبه های تک رقمی در مناطق خاص بودیم. در مناطق محرومی که شاید تا کنون و از زمان برگزاری کنکور، کسی رشته پزشکی قبول نشده بود.

به گزارش برنا، محمد مهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در ویژه برنامه «مدرسه قوی، ایران قوی» اظهار کرد: قبل از انقلاب فرصت آموزشی برای مقطع ابتدایی ۶۰ درصد فراهم بود و این یعنی پیش از انقلاب ۶۰ درصد دانش آموزان ابتدایی مشغول به تحصیل بودند درحالی که هم اکنون فرصت آموزشی در مقطع ابتدایی به بیش از ۹۸ درصد رسیده است.

به گفته وی فرصت آموزشی قبل از انقلاب برای مقطع متوسطه حدود ۴۰ درصد بوده است و این درحالی است که فرصت آموزشی برای مقطع متوسطه امروز به بیش از ۸۶ درصد رسیده است.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش، افزود: درواقع باید گفت فرصت آموزشی برای دختران پس از انقلاب اسلامی بیش از ۲۲۰ درصد رشد داشته است و این حاکی از توجه انقلاب اسلامی به تربیت دانش آموزان است.

کاظمی درباره تمایل خانواده ها برای تحصیل دانش آموزان با معدل بالا در رشته‌های نظری و نه هنرستانی، توضیح داد: در سال قبل تقاضای زیادی از سوی دانش آموزان با معدل ۱۹ به بالا برای ثبت نام در هنرستان‌ها داشتیم اما فرصت ثبت نام همه این دانش آموزان در هنرستان‌ها را نداشتیم چراکه ظرفیت هنرستان های ما تکمیل شده بود و نتوانستیم تمام این دانش آموزان را ثبت نام کنیم.

وی ادامه داد: سال گذشته دانش آموزان با معدل بسیار بالا در هنرستان‌ها ثبت نام کردند اما نتوانستیم همه دانش آموزان علاقمند با معدل بالا را در هنرستان‌ها ثبت نام کنیم چراکه ظرفیت ما محدود بود. از این رو باید گفت در حال حاضر فرهنگ عمومی در خصوص این مساله و در قیاس با گذشته تغییر یافته است چراکه امروز مدرک دانشگاهی بالا و حتی فوق لیسانس و دکتری ملاک استخدام به ویژه در بخش غیر دولتی نیست و فرصت‌های اشتغال امروز متفاوت شده است.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در کشور هنرستان‌ سمپاد و نمونه دولتی وجود دارد، خاطر نشان کرد: هنرستان‌های بسیار خوب سمپاد و نمونه دولتی در کشور داریم که ورود به آنها دارای شرط معدل و آزمون ورودی است. دانش آموزانی داریم که در مدارس خاص قبول می‌شوند اما تغییر رشته داده و به هنرستان می‌آیند. این امر حاکی از تغییر رویکرد خانواده ها و نوجوانان نسبت به تحصیل در هنرستان‌ها است. با این حال ممکن است برخی خانواده ها همان ذهنیت گذشته را درباره تحصیل در هنرستان داشته باشند که باید برای رفع آن فرهنگ سازی بیشتری در این زمینه داشته باشیم.

کاظمی  در خصوص عدالت آموزشی بیان کرد: امسال در کنکور ۱۴۰۲ با تاثیر قطعی سابقه تحصیلی شاهد رتبه های تک رقمی در مناطق خاص بودیم. در مناطق محرومی که شاید تا کنون و از زمان برگزاری کنکور، کسی رشته پزشکی قبول نشده بود، قبولی رشته پزشکی داشتیم. امسال در منطقه بشاگرد قبولی رشته پزشکی داشتیم. امسال شاهد این امر بودیم که با تاثیر قطعی سابقه تحصیلی به ویژه دانش آموزان مناطق دو و سه آموزشی درصد بیشتری از رتبه های زیر هزار را کسب کردند و این یعنی عدالت آموزشی محقق شده و این فرصت برای همه فراهم شده است.

وی با بیان اینکه اگر دانش آموزان کتب درسی خود را خوب مطالعه کنند به راحتی می‌توانند در امتحانات نهایی نمره قابل قبول و خوبی را کسب کنند، توضیح داد: مهم نحوه و شیوه مطالعه است. در گذشته تمرکز دانش آموزان بر کنکور و روش‌های تستی بود اما در حال حاضر تمرکز بر این است که وضعیت دانش آموزان دانش آموزان به صورت عملکردی در محتوای عمیق چگونه است. از این رو امتحان نهایی برای کسی که کتاب را خوب مطالعه کرده باشد، سخت نیست و راحت است. دانش آموزان این توانایی را دارند که نمرات بسیار خوبی را کسب کنند.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش درباره فرصت ترمیم نمره برای دانش آموزان و فارغ التحصیلان نیز عنوان کرد: همه داوطلبان کنکور باید در دروس مشخصی ایجاد سابقه تحصیلی کنند. درواقع نمره دروس امتحان نهایی داوطلبان به عنوان سابقه تحصیلی برایشان حساب می‌شود. از این رو دانش آموزی که به هر  دلیلی در عنوان درسی نمره دلخواه را کسب نکرده است و تمایل به کسب نمره بهتری دارد، به جز فرصت ایجاد سابقه تحصیلی یک بار فرصت ترمیم نمره برای همه دروس را دارد.

کاظمی ادامه داد: این فرصت را فراهم کردیم تا همه دانش آموزان و فارغ التحصیلان سال های گذشته در همه دروسی که برای آنها ایجاد سابقه تحصیلی کرده‌اند، یک بار هم بتوانند ترمیم نمره داشته باشند. از این رو اگر فردی قبل از سال ۸۴ دیپلم گرفته است و سابقه تحصیلی ندارد، می‌تواند یک بار در امتحان نهایی شرکت کرده و ایجاد سابقه تحصیلی کند و یک بار هم فرصت ترمیم نمره داشته باشد.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش