سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۰:۲۹ - ۱۲ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۲۳۰۸
اخبار کنکور و آزمون ها

عضو شورای انقلاب فرهنگی: سهمیه‌ها باید تقلیل پیدا کند

شورای انقلاب فرهنگی,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
عضو شورای انقلاب فرهنگی معتقد است: سهمیه‌ها باید تقلیل پیدا کند و دانشجویانی که حقشان است و برای درس خواندن زحمت کشیده‌اند، وارد گود شوند.

کنکور به تنهایی معیار سنجش توانایی دانش‌آموزان نیست. در یک آزمون چهار ساعته هیچ ظرفیتی بررسی و شناخته نمی‌شود، بحث شناخت و بررسی ظرفیت داوطلب از یک سو و بحث پرحاشیه و همیشگی انواع سهمیه در کنکور از سوی دیگر چهره نامطلوبی از این آزمون سرنوشت‌ساز در کشور ایجاد کرده است. هر سال پس از اعلام نتایج کنکور موجی از اعتراضات داوطلبان کارشناسی و کارشناسی ارشد در خصوص بی‌عدالتی و اعمال سهمیه‎ها شکل می‌گیرد که امسال نیز این موج اعتراضات قابل توجه بوده و بعضا برخی مسئولان نیز نسبت به آن واکنش نشان دادند.

سهمیه فرزندان اعضای هیات علمی در بوته نقد

در کنار اینها بحث امتیاز دهی و یا حتی ارائه سهمیه به فرزندان هیات علمی است. طرح بومی‌گزینی یکی از امتیازاتی بود که به اعضای هیات علمی داده شد به این منظور که اگر فرزندان آنها پس از شرکت در کنکور در شهری به جز شهری که والدین‌شان در آنجا هستند، قبول شدند می‎توان به محل خدمت پدر و مادرشان بروند و در همان رشته ادامه تحصیل دهند، اما اخباری که اخیرا منتشر شده نشان می‌دهد، امتیاز به فرزندان اعضای هیات علمی فراتر از طرح بومی گزینی پیش رفته است.

چندی پیش احمد توکلی، رییس هیات‌مدیره دید‌ه‌بان شفافیت و عدالت، در نامه‌ای به علی اکبر ولایتی، رییس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، از تحصیل ۱۳۴ نفر از فرزندان اعضا و برخی مدیران دانشگاه آزاد در رشته‌هایی غیر از رشته قبولی خود خبر داد و خواستار جلوگیری از «رانت تحصیلی» آنها شده بود.

سهمیه ایثارگران مصوبه قانونی مجلس را دارد و برای هر تغییری در این سهمیه‌ها نیز مجلس باید وارد شود.

البته در پی آن معاون حقوقی وزارت بهداشت از لغو دستور موقت دیوان عدالت درباره جابه جایی دانشجویان دامپزشکی به رشته های پزشکی لغو خبر داد.سهمیه ایثارگران مصوبه قانونی مجلس را دارد و برای هر تغییری در این سهمیه‌ها نیز مجلس باید وارد شود.به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد رتبه ۲ و رتبه ۸۷۹۴۸ همکلاسی و هر دو در رشته پزشکی درس می‌خوانند که دانشجوی اولی بدون سهمیه و دانشجوی دومی با سهمیه ۲۵ درصدی ایثاگران در این رشته مشغول به تحصیل هستند. همچنین به گفته «بشیر خالقی» عضو کمیسیون بهداشت و آموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی امسال حدود ۷۰ درصد از دانشجویان دندانپزشکی با سهمیه در دانشگاه پذیرفته شدند.

وزیر علوم:‌سهمیه فرزندان اعضای هیات علمی حداقلِ کمک به آنهاست

منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بعد از این حواشی چندی پیش در واکنش به اختصاص سهمیه برای فرزندان هیات علمی به خبرنگار ایلنا گفت: این موضوع طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و چندین سال است که اجرا می‌شود. وزیر علوم همچنین درباره تغییر رشته این افراد تصریح کرد:در این میان افرادی که از این امتیاز استفاده می‌کنند، تعداد کمی تغییر رشته داشته‌اند. سال گذشته ۱۵۰۰ دانشجو از این امتیاز استفاده کردند که اغلب از استانی به استان دیگر جابه‌جا شده و ۶۰۰ نفر نیز از این ۱۵۰۰ نفر تغییر رشته داشته‌اند.

او با ابراز تاسف از اینکه این مسئله در جامعه کمی بزرگنمایی شده است، گفت: برخی در کشور اغلب به دنبال این هستند که در موارد مختلف ایرادها و اشکالاتی پیدا کنند. این مسئله طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و چندین سال است که اجرا می‌شود. این سهمیه در واقع حداقل کمک به فرزندان اعضای هیات علمی است که در دانشگاه قبول می‌شوند.وی همچنین درباره بازبینی انواع سهمیه در کنکور گفت: سهمیه ایثارگران مصوبه قانونی مجلس را دارد و برای هر تغییری در این سهمیه‌ها نیز مجلس باید وارد شود. البته ما نیز سال گذشته یک لایحه برای تغییر بعضی از این شرایط به مجلس ارائه دادیم که برای بررسی رأی نیاورد، امسال هم برنامه‌ای در دستور داریم که در دولت هم مطرح شده است، قصد داریم لایحه‌ای تنظیم کنیم و به مجلس ارائه دهیم.

صحبت‌های وزیر علوم درباره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص فرزندان هیات علمی ما را بر آن داشت که این موضوع را از یکی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی پیگیری کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:دانشجویانی که برای درس خواندن زحمت می‌کشند باید وارد گود شوند

مهدی گلشنی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با ایلنا، درباره پذیرش فرزندان هیات علمی در دانشگاه‌های برتر کشور گفت: پیش‌تر قانونی (بومی گزینی) بود که اگر فرزند هیات علمی در شهرستانی قبول می‌شد و پدر و مادر در جای دیگری بودند، می‌توانست به محل اشتغال پدر و مادر منتقل شود، اما باید از نظر نمره و امتیاز، سقف مورد نیاز را کسب می‌کرد و نمی‌توانست به هر رشته‌ای که می‌خواهد، تغییر رشته دهد، مگر اینکه امتیاز و نمره مورد نظر را کسب می‌کرد و این امتیاز برای فرزندان اعضای هیات علمی است، زیرا امتیازات زیادی برای آنها در نظر گرفته نشده، ضمنا این حق‌کشی نیست که اگر  شخصی در شهرستان قبول شده بخواهد برای ادامه تحصیل در همان رشته به یک دانشگاه دیگر برود. اگر به همین شیوه پیش بروند خوب است، اما من با امتیازات بیش از این موافق نیستم.

وی ادامه داد: قانون قبلی و امتیازی که برای اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده بود، معتدل بود ولی اکنون اینطور نیست، زیرا یک سری اقدامات تعادل را بهم زده و وضعیت دانشگاه‌ها را به شدت با چالش مواجه می‌کند.گلشنی در واکنش به صحبت‌های رییس دانشگاه علوم پزشکی که گفته شده بود؛ رتبه دو و رتبه ۸۷ هزار هر دو در رشته پزشکی تحصیل می‌کنند و همکلاسی هستند و البته رتبه ۸۷ هزار با سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران توانسته در کنکور قبول شود، گفت: این اقدام کاملا اشتباه است و من اصلا با آن موافق نیستم.

اینکه یک دانشجوی فوق‌العاده ضعیف را در کنار یک دانشجوی قوی بنشانند، موجب ضعیف شدن کلاس‌های درس می‌شود و من موافق این اقدام نیستم و حتی این مدل به مجموعه پزشکی هم آسیب می‌زند.عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در پاسخ به این سوال که تکلیف کسانی که حقشان ضایع شده چه خواهد شد؟ گفت: اگر حق کسی در این مورد ضایع شده، باید حق آنها را برگردانند. اگر دانشجویی واقعا خوب است و به خاطر این اقدامات فدا می‌شود، نباید بگذارند که شاهد این اتفاقات باشیم.گلشنی تصریح کرد: اکنون که دیگر مساله جنگ مطرح نیست، به نظرم باید سهمیه‌ها تقلیل پیدا کند و دانشجویانی که حقشان است و برای درس خواندن زحمت کشیده‌اند، وارد گود شوند. یک زمانی شرایط متفاوت بود، ولی الان آن شرایط نیست، بنابراین باید وضعیت دانش‌آموزان و دانشجویان شایسته رعایت شوند.

در برخی دانشگاه‌‎ها پارتی‌بازی و رفاقت‌بازی حاکم است که باید جلوی آن را گرفت

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره عدالت آموزشی در کشور گفت: عدالت آموزشی در کشور ما، همه جا رعایت نمی‌شود؛ به خصوص در برخی از دانشگاه‌ها و بعضی رشته‌ها پارتی بازی و رفاقت بازی حاکم است که باید جلوی آن گرفته شود. من بارها گفتم که وزارت علوم باید یک سیستم دادرسی تنظیم کند و اگر به هیات علمی یا دانشجویی در این زمینه ظلم شد، این مساله از این طریق  مورد رسیدگی قرار گیرد.

در حال حاضر به این مساله رسیدگی نمی‌شود، من هم به وضوح دیده‌ام که به برخی از افراد شایسته ظلم می‌شود.گلشنی تاکید کرد: در حال حاضر صحبت‌ها حاکی از آن است که در آینده نزدیک کنکور حذف خواهد شد. کنکور اشکالات زیادی داشت به عنوان مثال موجب راه اندازی کلاس‌های کنکور شد، ولی به هر حال دانشجویان خوب  و زبده قبول می‌شدند، اما اگر قرار است پذیرش دانشجو را به عهده دانشگاه‌ها بگذارند؛ از آنجا که در سال‌های اخیر رفاقت‌بازی‌های زیادی در دانشگاه‌ها حاکم شده است، من از این خوف دارم که حق یک سری از دانشجویان زبده ضایع شود.

برخی از دانشجویانِ شایسته در دانشگاه‌ها ذبح می‌شوند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: بنابراین باید اول یک سیستم بر مبنای عدالت‌رسی برقرار کنند که اگر در حق کسی ظلم شد، بتواند شکایت کند و بعد برای حذف کنکور اقدام کنند. من در دانشگاه خودمان و همچنین در دانشگاه‌های دیگر دیده‌ام که برخی از از دانشجویان خیلی خوب ذبح شدند.

سهمیه به فرزندان هیات علمی تنها امتیاز به آنهاست و حالا برخی تلاش دارند، همین امتیاز را هم حذف کنند. دبیر هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی نظر متفاوتی نسبت به مهدی گلشنی دارد. او معتقد است سهمیه به فرزندان هیات علمی تنها امتیاز به آنهاست و حالا برخی تلاش دارند، همین امتیاز را هم حذف کنند.

دبیر هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی:ارائه تسهیلات به اعضای هیات علمی برای ماندگاری آنها در کشور است

سهمیه به فرزندان هیات علمی تنها امتیاز به آنهاست و حالا برخی تلاش دارند، همین امتیاز را هم حذف کنند.

جواد محمدی دبیر هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با ایلنا، در واکنش به پذیرش سهمیه‌ای فرزندان اعضای هیات علمی در دانشگاه‌های برتر کشور گفت: تصویب طرح بومی‌گزینی برای این بود که دانشجویان بتوانند در کنار خانواده‌شان باشند، از طرفی هرگز سهمیه‌ای برای خانواده اعضای هیات علمی در نظر گرفته نشده است. آن چیزی که الان وجود دارد، به این صورت است که اگر فرزند یکی از اعضای هیات علمی در جایی قبول شد، بتواند فقط در همان رشته و در کنار خانواده‌اش تحصیل کند.محمدی بیان کرد: این طرح در واقع سهمیه نیست، مثل این است که بگوییم ما در یک رشته پنج نفر ظرفیت داریم و با وجود فرزندان هیات علمی ظرفیت این پنج نفر به شش نفر برسد نه اینکه بگوییم از این پنج نفر یک نفر باید از فرزندان هیات علمی باشد، چرا که این پنج نفر سرجای خودشان هستند و فقط یک نفر از فرزندان هیات علمی به آنها اضافه خواهد شد، آن هم به شرطی که ۸۰ درصد امتیاز دانشگاه مربوطه را کسب کند نه اینکه شخص ضعیف باشد و بدون آوردن امتیاز به راحتی وارد دانشگاه شود.

 باید مراقب بود و با زیر سؤال بردن شأن اعضای هیات علمی سبب دلسردی آنان نشویم.وی ادامه داد: اگر اساتید ما به کشورهای دیگر بروند، معادل چند هزار دلار حقوق دریافت خواهند کرد، در حالی که در ایران ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار دریافت می‌کنند. من برداشتم این است که این امتیاز در واقع تسهیلاتی برای ایشان است تا کمک کند، اعضای هیات علمی شریف کشور ایران اسلامی در کشور ماندگار شوند و فرزندانشان نیز به فکر خارج رفتن نباشند.عضو هیات علمی دانشگاه تهران در پایان گفت: بومی‌گزینی نیز به دنبال تحصیل فرزندان در کنار خانواده‌هایشان است و با این طرح هم راستا است. باید مراقب بود با زیر سؤال بردن شأن اعضای هیات علمی سبب دلسردی آنان نشویم. نتیجه این دلسردی خوشحالی دشمنان و سوء استفاده آنان خواهد شد. باید تمام تلاشمان بر حفظ اساتید در کشور و کمک آنان به پیشرفت و بالندگی علمی و فناوری در کشور باشد.

  • 28
  • 12
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۲۱
غیر قابل انتشار: ۲۵
جدیدترین
قدیمی ترین
من دانشجوی دامپزشکی لرستان را می شناسم در اورمیه پزشکی می خوانه حالا اینها می گویند امتیاز هست
خیلی از این هیات علمیها حتی تو دانشگاههای دولتی ایران مدرک دکترا نگرفتن و با پول خانواده تو یکی از کشورای معمولی مدرک دکتراشون رو گرفتن و با پارتی بازی و .. تونستن هیات علمی بشن! حالا این حقه که بچه هاشون براحتی انتقالی به بهترین دانشگاهها رو بگیرن و حتی تغییر رشته بدن!!!
چرا نباید سهمیه هیات علمی حذف بشه! بچه هاشون بهترین امکانات تحصیلی رو دارن و از قصد دانشگاههای دور رو انتخاب میکنن تا براحتی بتونن به بهترین دانشگاههای تهران راه پیدا کنن! این ظلم و تبعیض نیست؟!!
چرا نباید سهمیه هیات...
من هم موافقم سهمیه هیت علمی باید حذف بشود
چرا نباید سهمیه هیات...
چه ربطی داره دانشگاه دور باشه یا نزدیک مهم نمره خامه که باید ۹۲/۵۰درصد آخرین نفر باشه وقتی اطالاعاتی ندارین راجع به اینا چرا الکی سرو صدا میکنین درضمن اونا جای کس دیگه رو نمیگیرن و بعد از اینکه ظرفیتها و قبولی ها مشخص شدن میتونن انتقال بگیرن جای یکی رو نمیگیرن نگران نباش
منم موافقم
بنده هم مخالف سهمیه هستم فرندم با ۲۴۸۹ در هیچ یک از رشته های پزشکی قبول نشد اما دوستش با رتبه نزدیک ۸۰۰۰ الان در رشته پزشکی بابل با ۲۵ درصد داره درس میخونه
خدا میداند این دوساله که چه ظلم بزرگی در حق دختر من شده مخصوصا امسال با رتبه یک صد وبیست سه در کنکور ارشد رشته شیمی کاربردی دختر من الان دو ماه تمام است افسرده شده بخدا کوچکتربن مشکلی با هیچ کس وچیزی هم نه خودم نه بچه‌ها م با کسی نداشته کارمانهم این بوده عاصی بیا عاصی برو گربه ساخت نزنه نمیدانم چرا فرزندم را با این همه استعداد وپاکی ونمرات الف در طول تحصیل دانشگاه واین همه زحمت ورنج باید این گونه محروم شود خدا حق اورا از گناه کاران بگیرد واقعا بچه ام افسرده شده
خیلی جالبه...از کسانی نظرسنجی میشه که خودشان عضو هیئت علمی دانشگاه هستند و ذینفع این داستان..
سلام .اصلا در کنکور بایستی همه سهمیه ها حذف شود و رقابت علمی باشد تا پزشک متبحر و متخصص و توانا تحویل جانعه بدهیم نه پزشک بی سواد در س نخوات که به سهمیه ها قبول میشوند به خدا به جای سهمیه پول بهید .خونه .ماشین و .... امتیاز فبول شدن در پزشکی را ندهید این خیانت است به کشور و حامله و مردم و بی انگیزه گی در نخبگان کشور .کجایند دیوان عدالت اداری که بع تصمیمات مجلس این ها رسبدگی کنه و لغو کند .خدا به داد فرزندانمان برسد .
سلام .اصلا در کنکور ...
سلام خیلی معذرت میخوام ها ولی انصافا پزشک شدن متبحر و متخصص با حفظ کردن عربی و دینی و ادبیات و اکثر درسهایی که میخونیم نمیشه حتی زیستمون هم غلطه فقط برای اینکه بتونن ازش سوال بدن میا قید ها رو عوض میکنن
کاشکی جای حرف و جو دادن عمل میکردین ی ذره
بچه های ما که دلسرد شدن اشکالی نداره فقط فرزندانه اونا خدای نکرده دلسرد نشن واقعا کسی که این حرفو میزنه یکم فک کنه اونا حتما ژن برترن
چراباید بچه های هییت علمی سهمیه بگیرن اونا تافته جدابافتیی هستن واقعا که حتی یه سهمیه حقشون نیست کنکورتوانایی علمی هست ن جای پارتی وپارتی بازی. ن اینکه کم بهشون بهامیدن کم حقوق میگیرن چرا هرامتیازخوبی هست مال اونا باید باشه ازفضل پدر توراچه حاصل
چراباید بچه های هییت...
سلام بنده موافقم باید سهمیه ها حذف شوند فقط رقابت علمی ملاک باشد و لاغیر
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش