شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۰۰۰۰۰۶

معرفی پردیس ها و دانشکده های دانشگاه سمنان

دانشگاه سمنان,پردیس دانشگاه سمنان,دانشگاه سمنان پردیسدانشگاه سمنان تنها دانشگاهیست که دارای دانشکده گردشگری و کویر شناسی است
دانشگاه سمنان دانشگاهی در دل شهر کویری و شب های پر ستاره تنها دانشکده گردشگری و کویرشناسی در کشور است که در لیست یک درصد دانشگاه های تاثیرگذار دنیا قرار دارد. این دانشگاه بعنوان متولی نظارت و ارزیابی آموزش عالی استان می باشد.

دانشگاه سمنان

از زمانی که نخستین مرکز آموزش عالی در شهر سمنان فعالیت خویش را شروع کرده است، بیش از ۴۵ سال می گذرد. «مدرسه عالی تکنولوژی سمنان» بعنوان اولین مرکز آموزش عالی شهر سمنان، در سال ۱۳۵۳ بنا نهاده شد. این مرکز آموزشی عالی به صورت هیأت امنایی و با زیر بنایی بالغ بر ۵۰۰۰ متر مربع و در ۷ رشته کاردانی با پذیرش ۵۸۰ دانشجو فعالیت خود را آغاز نمود. فعالیت این مرکز به همین ترتیب تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داشت.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این مرکز باجذب دانشجو در دو رشته کارشناسی الکترونیک و عمران و با توسعه نسبی در سال ۱۳۶۷ به «مجتمع آموزش عالی سمنان» تبدیل و نهایتاً در سال ۱۳۷۲ این مجتمع با توسعه و گسترش ملموس و چشم‌گیر فعالیت های خود من جمله، افتتاح دانشکده های مهندسی، تربیت دبیر و آموزشکده دامپزشکی به «دانشگاه سمنان» ارتقاء یافت. هم اینک دانشگاه سمنان بعنوان دانشگاه مادر و منتخب استان، با داشتن ۸۰۰ هکتار فضا با زیربنای ۱۹۱۳۰۴ مترمربع و توسعه امکانات آموزشی و پژوهشی، به یکی از بزرگ ترين دانشگاه های کشور مبدل شده است.

پردیس ها و دانشکده های دانشگاه سمنان

پردیس ها و دانشکده های دانشگاه سمنان به شرح زیر است:

>> پردیس فنی مهندسی

۱. دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه سمنان:

گروه برق دانشگاه سمنان، فعالیت آموزشی خویش را با برگزاری دوره های كاردانی در رشته های برق و الكترونیك در دهه شصت شروع كرد و به علت نیاز گسترده جامعه به نیروی كاردان و كارشناس در این حوزه سریع توسعه یافت. 

۲. دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه سمنان:

گروه مهندسی شیمی دانشگاه سمنان از سال ۱۳۷۹ با پذیرش دانشجو در مقطع كارشناسی مهندسی شیمی- گرایش صنایع شیمیایی معدنی فعالیت خود را شروع كرده است.  

پردیس بین الملل دانشگاه سمنان,دانشگاه سمنان,آدرس دانشگاه سمناندانشگاه سمنان جهت رفاه دانشجویان اقدام به اسکان دانشجویان در مجموعه خوابگاهی خود نموده

۳. دانشکده مهندسی عمران دانشگاه سمنان:

دانشکده مهندسی عمران دانشگاه سمنان از سال ۱۳۷۱ با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی و تحت عنوان گروه مهندسی عمران از زیر مجموعه دانشکده مهندسی دانشگاه سمنان فعالیت خویش را شروع نمود.

۴. دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه سمنان:

گروه مهندسی صنایع از سال ۱۳۸۸ با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی و تحت عنوان گروه مهندسی صنایع، زیر نظر دانشکده مهندسی دانشگاه سمنان فعالیت خود را شروع نمود.

۵. دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه سمنان:

دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه سمنان از سال ۱۳۵۳ هم زمان با تأسیس مدرسه عالی تکنولوژی سمنان، با پذیرش دانشجو در دو رشته کاردانی فعالیت خویش را آغاز نمود.   

دانشگاه سمنان گلستان,رشته های دانشگاه سمنان,دانشگاه سمناندانشگاه سمنان جهت افزایش سرعت اینترنت در دانشگاه اقدام به استفاده ار فیبر نوری کرد

۶. دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه سمنان:

گروه آموزشی مهندسی مواد دانشگاه سمنان از سال ۱۳۵۶ با پذیرش دانشجو در مقطع كاردانی با گرایش ریخته گری فعالیت خویش را آغاز كرد.

>> پردیس علوم (علوم پایه)

۱- دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشگاه سمنان:

دانشگاه سمنان نیز در جهت همگامی قدرتمندانه تر با جامعه علمی کشور در توسعه و گسترش علم ریاضی، در خرداد ماه سال ۱۳۸۹ مجوز تأسیس دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر را از وزارت علوم تحقیقات و فناوری کسب کرد.

۲- دانشکده فیزیک دانشگاه سمنان:

گروه آموزشی فیزیک دانشگاه سمنان از بهمن ماه سال ۱۳۷۶ بعنوان یکی از گروه های دانشکده علوم پایه اقدام به پذیرش دانشجوی کارشناسی فیزیک کاربردی کرد.

۳- دانشکده شیمی دانشگاه سمنان:

گروه آموزشی شیمی کاربردی دانشگاه سمنان در حال حاضر از مهر ماه سال ۱۳۸۲ بعنوان یکی از گروه های دانشکده علوم پایه با پذیرش دانشجوی کارشناسی شیمی کاربردی کار خویش را شروع کرده است.

۴- دانشکده علوم پایه (گروه زیست شناسی) دانشگاه سمنان:

گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه سمنان در بهمن ماه ۱۳۸۹ و با جذب ۱۵ دانشجو در رشته زیست شناسی سلولی و مولکولی بطور رسمی فعالیت خویش را در دانشگاه جامع سمنان شروع نمود.

>> پردیس علوم انسانی

۱. دانشکده علوم انسانی دانشگاه سمنان:

در سال ۱۳۷۶ دانشکده علوم انسانی که از قدیمی­ ترین دانشکده های دانشگاه سمنان است، فعالیت خود را شروع کرد.

۲. دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری دانشگاه سمنان:

تأسیس رشتۀ مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی در سال ۱۳۷۳ در دانشگاه سمنان و در سال­های بعد اضافه­ شدن مقطع کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی و راه­ اندازی گرایش­های گوناگون مدیریت، رشته­ های علوم اقتصادی و حسابداری به دانشکدۀ علوم انسانی زمینۀ ایجاد دانشکده­ای مستقل مرتبط با امور مالی را فراهم کرد که این امر در سال ۱۳۸۷ تحقق یافت.

دانشگاه سمنان,فناوریهای نوین دانشگاه سمنان,دانشجویان دانشگاه سمناندانشگاه سمنان دانشگاه منتخب و مادر استان سمنان می باشد

۳. دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی دانشگاه سمنان:

در سال ۱۳۷۶ دانشکده علوم انسانی که از قدیمی­ ترین دانشکده های دانشگاه سمنان است، فعالیت خویش را شروع کرد و در سال ۱۳۸۷ با ایجاد دانشکده اقتصاد و مدیریت و توسعه علمی- تحقیقاتی و اداری به پردیس علوم انسانی ارتقاء یافت.

>> پردیس علوم وفناوری های نوین

۱- دانشکده نفت دانشگاه سمنان:

دانشکده مهندسی نفت دانشگاه سمنان در بهمن ماه سال ۱۳۹۰ طبق توانمندی های دانشگاه سمنان در حوزه مهندسی شیمی و صنایع پایین دستی صنعت نفت و گاز و تفاهم نامه فی ما بین دانشگاه سمنان و وزارت نفت در پردیس علوم و فناوری های نوین تشکیل گردید.

۲- دانشکده بیوفناوری دانشگاه سمنان:

رشد و تحولات چشم‌گیر در علوم بیوتکنولوژی مولکولی، بیولوژی مولکولی و بیولوژی سلولی نقش و ظرفیت این علوم را در زندگی بشر بیش از پیش آشکار کرده است. 

۳- دانشکده نانوفناوری دانشگاه سمنان:

گروه نانوفناوری دانشگاه سمنان در سال ۱۳۹۲ در پردیس علوم و فناوری های نوین تأسیس گردید.

۴- دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه سمنان:

مهندسی هوافضا یکی از شاخه های مهندسی است که وظیفه طراحی، توسعه، تست و ساخت تمامی وسایلی که در هوا و فضا حرکت می کنند و سامانه ها و زیرسامانه های مرتبط با آنها را برعهده دارد. این رشته  در دانشگاه سمنان به دو شاخه اصلی مهندسی هوایی و فضایی تقسیم می شود.

>> پردیس هنر

۱. دانشکده هنر دانشگاه سمنان:

دانشکده هنر دانشگاه سمنان در نیمسال دوم سال ۸۱- ۸۰ بنا به اقتضای هویت فرهنگی استان و شهرستان و نیز کمبودهای منطقه با تنها رشته کارشناسی صنایع دستی تأسیس شد.

>> پردیس دامپزشکی، منابع طبیعی و کشاورزی

۱- دانشکده دامپزشکی و دامپروری دانشگاه سمنان:

دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان در پی تلاش های مستمر مسئولین دانشگاه و در امتداد توسعه آموزش عالی در سال تحصیلی ۸۹- ۱۳۸۸ تأسیس گردیده و شروع بکار نمود.

دانشجویان دانشگاه سمنان,دانشگاه سمنان,گلستان دانشگاه سمناندانشگاه سمنان متولی نظارت و ارزیابی مراکز آموزش عالی استان سمنان می باشد

۲- دانشکده کویرشناسی دانشگاه سمنان:

دانشكده کویرشناسی دانشگاه سمنان پیرو سفر اول هیأت محترم دولت در استان سمنان، در سال ۱۳۸۶ كه اکنون در نوع خود جزء نخستین دانشكده موجود در كشور میباشد افتتاح گردید.

۳- دانشکده منابع طبیعی دانشگاه سمنان:

دانشکده منابع طبیعی دانشگاه سمنان بعد از اخذ موافقت اصولی و قطعی در سال ۱۳۹۰ تأسیس شد و با جذب نیروی انسانی عالم، متعهد و دلسوز در سال ۱۳۹۱ فعالیت خود را شروع و در شهریور ماه همان سال با راه اندازی رشته کارشناسی مهندسی منابع طبیعی – مرتع و آبخیزداری (مهندسی طبیعت فعلی) شروع نمود. 

۴- آموزشکده دامپزشکی شهمیرزاد:

به دنبال اقدامات اولیه در ایجاد یک مؤسسه آموزش عالی در شهر سمنان «مدرسه عالی تکنولوژی سمنان» که اولین سنگ بنای دانشگاه سمنان است در سال ۱۳۵۳ با هفت رشته فنی در مقطع کاردانی، فعالیت خویش را آغاز کرد.

>> پردیس بین الملل

این پردیس، نخستین پردیس بین المللدانشگاه سمنان می باشد که در سال تحصیلی ۹۱–۹۲ با پذیرش دانشجو در ۳۱ رشته کارشناسی ارشد و ۷ رشته دکتری شروع بکار کرده است. حدود ۳۰۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۱۵ دانشجوی مقطع دکتری نخستین پذیرفته شدگان این پردیس می باشند.

پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان

تأسیس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، از مصوبات هیئت دولت ایران در سفرهای استانی به استان سمنان در سال ۱۳۸۶ بوده است تا دومین پارک علم و فناوری استان سمنان به نام «پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان» در کنار دانشگاه سمنان ایجاد گردد.

پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان با نظر مساعد مسئولین ذیربط توسط استاندار و مردم شهرستان سمنان و شهرستان مهدیشهر در اسفند ماه ۱۳۸۶ افتتاح گردید. در پی این افتتاح کمیته فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تاریخ ۳۰/۱۰/۱۳۸۷ با تأسیس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، رسماً موافقت نمود. پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان یکی از پارک های علم و فناوری ایران است که در شهرستان سمنان قرار دارد. این پارک در سال ۱۳۸۶ تأسیس شد.

پردیس دانشگاه سمنان,آدرس دانشگاه سمنان,دانشگاه سمنانپارک علم و فناوری دانشگاه سمنان یکی از پارک‌های علم و فناوری ایران در سمنان است

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش