پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۳۸ - ۱۱ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۱۰۲۷
دانشگاه

مسمومیت غذایی زنجیره‌ای دانشجویان؛ این بار «خوارزمی» و «صنعتی اراک»/ آلودگی غذاها به باکتری «شیگلاسونئی»

مسمومیت غذایی دانشجویان,آلوده شدن غذای دانشجویان
در پی حوادث هفته گذشته دانشگاه‌های صنعتی اصفهان، خوارزمی واحد کرج و صنعتی اراک شاید بتوان ادعا کرد، دانشگاه‌های کشور با یک بحران جدی یعنی موج مسمومیت غذایی دسته‌جمعی دانشجویان مواجه هستند؛ موضوعی که از سازمان امور دانشجویان انتظار می‌رود به عنوان یک نهاد ناظر بر امور دانشجویی هر چه زودتر به آن ورود کرده و ادامه این زنجیره را متوقف کند.

به گزارش ایسنا، اگرچه مشکل مسمومیت غذایی در دانشگاه‌های ایران موضوع جدیدی نیست اما آنچه طی هفته گذشته در ۳ دانشگاه‌ صنعتی اصفهان، خوارزمی کرج و صنعتی اراک اتفاق افتاده، حاکی از آن است که مسمومیت غذایی دانشجویان به دلیل استفاده از غذای سلف بسیار حاد و فراگیر شده و دانشجویان بسیاری را درگیر کرده است و این امر نیازمند توجه فوری مسئولان و اقدامات در خور برای پیشگیری از تسری این موضوع به سایر دانشگاه‌ها و جلوگیری از بحران است.

هفته گذشته خبری مبنی بر مسمومیت دسته‌جمعی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان منتشر شد، اگرچه آمار ضد و نقیضی درباره تعداد دانشجویان دچار مسمومیت منتشر شد اما این موضوع نمی‌تواند عاملی برای کاهش اهمیت این حادثه باشد. دکتر سیدعلی میرمحمدی میبدی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان تعداد این افراد را ۲۷۰ نفر اعلام کرده بود، برخی اخبار منتشر شده در فضای مجازی مدعی شدند که تعداد دانشجویان مسموم شده حدود ۴۵۰ نفر بوده است اما در نهایت تعداد دانشجویان مبتلا شده حدود ۶۰۰ نفر اعلام شد.

پس از مسمومیت دسته‌جمعی دانشگاه صنعتی اصفهان انتظار می‌رفت که شاهد چنین اتفاقی نباشیم اما این‌بار نه در یک مرکز آموزش عالی، بلکه دانشجویان دو دانشگاه دچار مسمومیت غذایی شدند. کانال تلگرامی انجمن صنفی دانشجویان کشور، حوالی نیمه‌شب گذشته(پنج‌شنبه ۱۰ آذر) نوشت: بنا به اخبار رسیده از دانشجویان دانشگاه خوارزمی واحد کرج، جمع کثیری از دانشجویان این دانشگاه به دلیل مصرف غذای شب گذشته سلف، مسموم شده و دچار تهوع، بدن درد و لرز شده‌اند و بحران مسئله تا حدی است که درمانگاه سرم و مکان برای رسیدگی به دانشجویان ندارد و داروخانه دانشگاه تعطیل است و به دانشجویان دختر اجازه خروج از خوابگاه در این زمان داده نمی‌شود تا بتوانند خود به وضعیت سلامتی‌شان رسیدگی کنند.

بررسی‌ها حاکی از آن است که چند ساعت پس از مراجعه موارد اولیه دانشجویان، تعداد آنها افزایش یافته و درمانگاه با ازدحام دانشجویان بیمار مواجه شد. برخی از دانشجویان نیز به مراکز درمانی استان اعزام شده‌اند. اگرچه آمار رسمی در ارتباط با این موضوع اعلام نشده اما برخی تعداد این افراد را ۶۰۰ نفر اعلام کرده‌اند.

یکی از دانشجویان این دانشگاه در گفت‌وگو با ایسنا در این زمینه اظهار کرد: وضعیت دانشگاه به معنای واقعی کلمه، بد بود. یک اتوبوس برای انتقال دانشجویان مسموم شده به محوطه دانشگاه آمد تا بچه‌ها را به بیمارستان کوثر کرج منتقل کند. ظرفیت اتوبوس تکمیل شد و برای همه جا نبود.

مسمومیت غذایی زنجیره‌ای دانشجویان؛ این بار"خوارزمی" و "صنعتی اراک"

خبرنگار ایسنا در کرج نیز برای پیگری شرایط دانشجویان به درمانگاه دانشگاه خوارزمی می‌رود اما به دلیل مخالفت دکتر علی حسن بیگی رئیس دانشگاه خوارزمی، موفق به گفت و گو با پزشک درمانگاه در خصوص آخرین وضعیت دانشجویان، تعداد مراجعین و بررسی علت وضعیت پیش‌آمده نمی‌شود.

در حالی که دانشجویان خوارزمی در توئیت‌هایی سرو چلوگوشت چهارشنبه ۹ آذر سلف این مرکز آموزشی را علت مسمومیت دسته‌جمعی اعلام کرده‌اند، روابط عمومی این دانشگاه خوارزمی درباره وضعیت پیش آمده اعلام کرد: دانشجویانی که با علائم بیماری به درمانگاه دانشگاه مراجعه کردند با بررسی های پزشک کشیک مراحل درمانی خود را طی و داروهای ملزوم توسط دانشگاه برای آن ها تهیه شد. همچنین با استقرار اتوبوس آمبولانس استان البرز در کنار خوابگاه دانشجویی شرایط حضور دانشجویان برای درمان تسهیل شد. در حال حاضر درمانگاه در شرایط عادی است و دانشجویان به خوابگاه برگشتند یا توسط آمبولانس به بیمارستان اعزام شدند. نکته قابل ذکر بررسی اتوماسیون غذای دانشجویی نشان می دهد تعدادی از مراجعه کنندگان به درمانگاه از غذای دانشگاه استفاده نکرده بودند.

یک دانشجو دراین باره به ایسنا گفت: ادعای دانشگاه به هیچ وجه پذیرفتنی نیست؛ تمام دانشجویانی که بیمار شده‌اند از غذای سلف مصرف کرده‌اند.

بنابر اعلام دانشگاه خوارزمی، قرار شده چرایی علت حادثه تا ۴۸ ساعت آینده مشخص شود. این مرکز آموزشی در وب‌سایت خود نوشت: در پی بروز علائم بیماری در دانشجویان دانشگاه خوارزمی، تیم تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی البرز از شب گذشته در دانشگاه مستقر شد. پزشکان و کارشناسان علوم پزشکی ضمن نمونه برداری انسانی از دانشجویان بیمار برای انجام آزمایش‌های تکمیلی از مواد اولیه غذایی، مواد غذایی موجود و آب مصرفی سلف سرویس نمونه برداری‌های لازم را برای تحقیقات پزشکی انجام داده‌اند. طبق نظر متخصصان، نتایج آزمایشگاهی حدود ۴۸ ساعت دیگر معلوم می‌شود.

همچنین تعدادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی اراک به دلیل مصرف غذای سلف دچار علائمی مانند بدن درد، اسهال و استفراغ شده‌اند. برخی از دانشجویان نیز به بیمارستان منتقل شده‌اند. کانال تلگرامی انجمن صنفی دانشجویان کشور درباره این موضوع نوشت: مسئولان دانشگاه ادعا کرده‌اند که دلیل وضعیت، ابتلای دانشجویان به نوعی ویروس است اما این ادعا براساس تجربه و مشاهده شده اخیر در دانشگاه صنعتی اصفهان، ادعایی باطل است.

مسئولان وزارت علوم بارها اعلام کرده‌اند که تلاش می‌کنند کیفیت غذاها را در حد مطلوبی حفظ کنند،‌اما بیماری و مسمومیت دسته‌جمعی دانشحویان چهار دانشگاه کشور، چنین ادعایی را نقض می‌کند. جمع کثیری از دانشجویان ۳ دانشگاه صنعتی اصفهان، خوارزمی واحد کرج و صنعتی اراک که جمعیت آنها به بیش از ۱۲۰۰ نفر برآورد می‌شود طی یک هفته اخیر دچار عوارض جسمانی پس از مصرف غذای سلف شده‌اند. چنین اتفاقاتی موجب نگرانی و تشویش دانشجویان و خانواده‌هایشان می‌شود. در چنین شرایطی، انتظار می‌رود که سازمان امور دانشجویان به عنوان متولی بحث تغذیه دانشجویان به این مساله ورود کند و در صورت لزوم با متخلفان برخورد کرده و نتیجه کار خود را اطلاع رسانی کند. همچنین شعار "ارائه غذایی با کیفیت با قیمت مناسب" بارها و بارها از سوی مسئولان داده شده به معنای واقعی اجرا شود تا دیگر شاهد مسمومیت دسته‌جمعی  و زنجیر وار دانشجویان نباشیم.  

آلودگی غذای دانشجویان به باکتری «شیگلاسونئی»

دانشگاه اصفهان تا هشت روز دلیل این مسمومیت‌ها را «نامشخص» اعلام کرد اما پنج‌شنبه دهم آذر، مرکز بهداشت استان اصفهان اعلام کرد: «احتمالا آلودگی غذای توزیع شده در سلف مرکزی در روز سه شنبه اول آذر ماه به باکتری شیگلا سونئی سبب بیماری تعدادی از دانشجویان مصرف کننده این وعده غذایی شده است.»

در این اطلاعیه آمده است: درخصوص علت شیوع این بیماری با بررسی های صورت گرفته، احتمالاً آلودگی غذای توزیع شده در سلف مرکزی در روز سه شنبه مورخ ۱۴۰۱/۹/۱ به باکتری شیگلاسونئی سبب بیماری تعدادی از دانشجویان مصرف کننده این وعده غذایی شده و در روزهای بعد و به دنبال تماس این دانشجویان با سایرین، افراد دیگری نیز دچار علائم بیماری شده اند.

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
همزمان در دانشگاهای مختلف ، موضوع شدیدا مشکوک است
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش