دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۰۷ - ۱۸ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۱۶۷۳
دانشگاه

افزایش ۵ برابری هزینه ترجمه مدارک فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد

هزینه ترجمه مدارک فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد,دانشگاه آزاد
پس از اینکه ابلاغیه جدید سازمان امور دانشجویان مبنی بر افزایش هزینه آزادسازی مدرک برای دانشگاه‌های دولتی منتشر شد، ظاهرا دانشگاه آزاد اسلامی هزینه ترجمه مدرک را افزایش داده است.

به گزارش ایسنا، چند روزی است که خبر افزایش نرخ "آزادسازی مدرک‌ تحصیلی" که توسط سازمان امور دانشجویان منتشر شده، واکنش‌های زیادی را در پی داشته است. 

در ابلاغیه سازمان امور دانشجویان که روز چهارشنبه شب هفته گذشته، ۹ آذر در فضای مجازی منتشر شد، آمده است: "بر اساس دستورالعمل جامع ایفای تعهد خدمت آموزش رایگان به شماره ۲۵۴۴۰۷/و مورخ ۲ بهمن ماه سال ۹۶، جدول لغو تعهد خدمت آموزش رایگان جهت اجرا از تاریخ ۷ آذر ماه ۱۴۰۱ ابلاغ می‌شود. لازم به ذکر است که مفاد این نامه شامل تمام دانشجویان و دانش‌آموختگان گذشته که قصد لغو تعهد خدمت آموزش رایگان را از تاریخ فوق دارند، می‌شود."

بر این اساس، دانشجویان دانشگاه‌های دولتی برای ادامه تحصیل و یا کار به خارج از کشور، باید مدرک تحصیلی خود را در وهله نخست ترخیص‌ کنند. آنها باید مدرکشان که در گِرو دانشگاه است را "آزاد" کرده و به اصطلاح «تعهد خدمت آموزش رایگان» خود را لغو کنند. تمامی افرادی که در دانشگاه‌های دولتیِ زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تحصیل کرده‌اند، مشمول این امر می‌شوند.

دانشجویان دانشگاه‌های دولتی به دلیل تحصیل رایگان در دانشگاه، متعهد می‌شوند که پس از فارغ التحصیلی، دوره خدمت را سپری کنند. تعهد به سپری کردن دوره خدمت، قانونی است که در همان بدو ثبت نام به امضای دانشجویان می‌رسد. دانشجویان با امضای این قانون متعهد می‌شوند بعد از فارغ‌التحصیلی برای دوره خدمت اقدام کنند و تا آن زمان مدرکشان در گرو دانشگاه خواهد ماند. دانشجویان دوره شبانه دانشگاه‌های دولتی مشمول این طرح نبوده و تعهدی برای گذراندن دوره خدمت ندارند.

بنابراین دانشجویان دانشگاه‌های دولتی (روزانه) از این پس برای آزادسازی مدرک تحصیلی خود باید حدود ۶ تا ۲۵ میلیون تومان هزینه پرداخت کنند. 

اما شرایط برای فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی در این مورد متفاوت است. از آنجا که دانشجویان این دانشگاه در طول دوران تحصیل خود شهریه پرداخت می‌کنند، به هنگام فارغ‌التحصیلی نیازی به پرداخت پول نیست. دانشجویان دانشگاه آزاد برای ادامه تحصیل یا کار در یک کشور خارجی لازم است که ترجمه رسمی یک سری از اسناد و مدارک را به سازمان‌های مربوطه و سفارت ارائه کنند. اصل و تاییدیه مدارک تحصیلی از جمله مهم‌ترین اسناد بوده و لازم است برای دریافت این مدارک از دانشگاه محل تحصیل خود اقدام کنند.

مدارک دانشگاهی در کشور، توسط سه سازمان صادر می‌شوند؛ وزارت علوم، دانشگاه آزاد و وزارت بهداشت که مراحل دریافت تاییدات هر کدام متفاوت است.

تمامی مدارک دانشگاه آزاد به جز رشته‌های پزشکی توسط سازمان مرکزی این دانشگاه صادر می‌شود. پس از اتمام تحصیل در دانشگاه آزاد نیازی به لغو تعهد و آزادسازی مدارک نیست. در صورتی که مدارک فارغ التحصیلی دانشجو دارای هولوگرام رسمی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد است، ترجمه آنها بلامانع بوده و دانشجویان این دانشگاه با ارائه آنها به دارالترجمه می‌توانند نسبت به ترجمه آنها اقدام کنند. در غیر این صورت باید با مراجعه حضوری به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد نسبت به دریافت تاییدیه آن سازمان بر روی مدارک خود اقدام کنند.

تاکنون هزینه ترجمه مدارک که کار چندان پیچیده‌ای هم نیست، ۵۰ هزار تومان بود، اما بر اساس گزارش چند دانشجوی واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی به ایسنا، پس از ابلاغیه اخیر سازمان امور دانشجویان، هزینه ۵۰ هزارتومانی ترجمه به یک باره به ۲۵۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. 

دانشجویان این دانشگاه معتقدند، آنها که در طول دوران تحصیل خود شهریه پرداخت می‌کنند، نباید در پایان و برای ترجمه مدرک تحصیلی خود که کار دشواری هم نیست، ۲۵۰ هزار تومان هزینه پرداخت کنند. 

افزایش هزینه آزادسازی مدرک توسط سازمان امور دانشجویان، به زعم برخی، راهکاری برای مقابله با مهاجرت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی قلمداد می‌شود، اما طبیعتا افزایش هزینه ترجمه مدرک دانشگاه آزاد به ۲۵۰ هزار تومان، مانع از مهاجرت کسی نمی‌شود!!! از طرفی دیگر مشخص نیست افزایش ۵ برابری هزینه ترجمه آن هم یک باره، به چه دلیلی انجام شده است؟

خبرگزاری دانشجویان ایران در راستای شفاف‌سازی‌ این موضوع با مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی تماس گرفت، اما موفق به دریافت پاسخی از سوی مسئولان این دانشگاه نشد. لذا این خبرگزاری آماده دریافت توضیحات مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای شفاف سازی این موضوع و بیان علت افزایش یک باره هزینه ترجمه مدرک این دانشگاه است.

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش