چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۷:۵۹ - ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۰۷۳۹
دانشگاه

ميرزاده از دانشگاه آزاد رفت

تغيير مدير ميراث هاشمي

اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه,حمید میرزاده و رفسنجانی

به گزارش شرق، عصر همان روزی که روزنامه کیهان تیتر زده بود: «دانشگاه آزاد در انتظار تغییرات اساسی» میرزاده رئيس دانشگاه آزاد در یک جلسه فوق‌العاده برکنار و علی‌محمد نوریان به عنوان «سرپرست موقت» این دانشگاه منصوب شد. آن‌طور که خبرگزاری تسنیم گزارش داده، عصر روز گذشته براساس تبصره یک ماده ١١ اساسنامه، یک جلسه فوق‌العاده به درخواست چهار نفر از اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد و به ریاست علی‌اکبر ولایتی، تشکیل می‌شود و در آن با تصمیم اکثریت اعضای هیئت امنا، میرزاده از ریاست این دانشگاه برکنار می‌شود.

 

نام این چهار عضو عنوان نشده است.براساس این تصمیم، مقرر شده است که حمید میرزاده رئیس فعلی دانشگاه آزاد در یک هفته از ریاست استعفا دهد و در غیر این‌صورت خودبه‌خود برکنار خواهد شد.وزيران علوم و بهداشت، به عنوان دو نفر از اعضای حقوقی هیئت امنای دانشگاه آزاد پس از اظهارنظرهاي خود در این جلسه برای شرکت در جلسه هیئت‌دولت از جلسه خارج شدند با این حال جلسه با حضور هفت نفر ادامه پيدا كرد.

 

ماده ١١ چه می‌گوید

ماده ١١ اساسنامه دانشگاه آزاد، تصریح دارد که «هیئت امنا حداقل هر دو ماه یک‌بار به دعوت رئیس هیئت تشکیل جلسه می‌دهد. جلسات با حضور اکثریت کل اعضا رسمیت می‌یابد و تصمیمات با اکثریت آرای اعضای حاضر در جلسه معتبر خواهد بود».بنا به این گزارش، همچنین تبصره یک این ماده می‌گوید: «در صورت لزوم به پیشنهاد رئیس دانشگاه یا نمایندگان وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا سه نفر از اعضا، جلسه فوق‌العاده هیئت امنا تشکیل می‌گردد».

 

گزارش کیهان

اما همان روزی که جلسه فوق‌العاده دانشگاه آزاد برگزار می‌شود، روزنامه کیهان در گزارشی به نقد عملکرد میرزاده در دانشگاه آزاد پرداخته و تلویحا تغییر او را خواستار می‌شود. همان روز، سایت انتخاب هم با استناد به این گزارش در خبری چنین نوشته بود: «خبرنگار «انتخاب» کسب اطلاع کرد که با فشار برخی گروه‌های نواصولگرا، امروز (روز یکشنبه) جلسه فوق‌العاده هيئت امنا با موضوع تغيير رئيس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود.

 

در این خبر ادعا شده بود که «بنابر شنیده‌ها، این گروه‌ها به دنبال آن هستند که با برکناری میرزاده، فرهاد رهبر را بر کرسی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی بنشانند، فردی که در جریان اصولگرایی مواضع مشخصي داشته است و هم‌اکنون در ستاد حجت‌الاسلام رئیسی مشغول به فعالیت است. وی در دوران احمدي‌نژاد رئيس دانشگاه تهران بود». این خبر اگرچه روز گذشته درست از آب درآمد، اما به جای فرهاد رهبر، علی‌محمد نوریان سرپرستی دانشگاه آزاد را برعهده گرفته است.

 

انتصاب ولایتی

ششم بهمن سال گذشته و بعد از درگذشت آیت‌الله هاشمی بود که مقام معظم رهبري با صدور حکمی علی‌اکبر ولایتی را به عنوان رئيس هيئت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی منصوب كرد.

 

علی‌اکبر ولایتی سال ۱۳۸۹ و به دنبال مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از تغییر اساسنامه و حذف میر حسین موسوی، به همراه سه نفر دیگر به اعضای این هيئت اضافه شد. عبدالله جاسبی، محسن قمی، علی‌اکبر ولایتی، حسن خمینی، علی‌اکبر ناطق‌نوری، حمید میرزاده و علی‌محمد نوریان درحال‌حاضر از اعضای هيئت مؤسس دانشگاه آزاد هستند.تغییرات در دانشگاه آزاد یک سال بعد از برگزاری انتخابات سال ٨٨ رخ داد.

 

زمانی که احمدی نژاد و تیم همراهش تصمیم گرفتند تا وارد دانشگاه آزاد شده و مدیریت آن را از آن خود کنند.ریاست هيئت مؤسس دانشگاه آزاد براي جلوگيري از ورود دولت، اقدام به وقف اموال و تأسیسات دانشگاه آزاد اسلامی كرد اما این اقدام با مخالفت شورای‌عالی انقلاب فرهنگی روبه‌‌رو شد و در نهايت بخش‌هایی از اساسنامه دانشگاه آزاد را تغییر داد. براساس این تغییرات، این دانشگاه یک مؤسسه غیرخصوصی و غیردولتی تعریف شد و اعضای هيئت مؤسس دانشگاه اکثریت خود را در هيئت امنا از دست دادند.

 

پس‌ از آن محمود احمدی‌نژاد، به عنوان رئيس وقت شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، فرهاد دانشجو را به عنوان رئيس دانشگاه آزاد منصوب کرد؛ اما هاشمی‌رفسنجانی از تنفیذ حکم خودداری کرد. در نهايت، هيئت فقهي كه مأمور بررسي وقف اموال دانشگاه آزاد از نظر شرعي شده بود، اين وقف را غيرشرعي دانست.ولايتي در حالي جايگزين هاشمي‌رفسنجاني در هيئت مؤسس دانشگاه آزاد شد كه سال ٩٢ هم جايگزين حسن روحاني در رياست مركز تحقيقات مجمع تشخيص مصلحت نظام شده بود.

 

سمتي كه از سوي هاشمي به او داده شد.علي‌اكبر ولايتي، مشاور امور بين‌الملل مقام معظم رهبري، سابقه ١٦ سال حضور در رأس وزارت خارجه را در كارنامه خود دارد. او در هشت سال رياست‌جمهوري آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني، وزير خارجه او بود. ولايتي سال ٨٤ هم به علت حضور هاشمي‌رفسنجاني از حضور در انتخابات اين سال انصراف داد.

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش