چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۳۵ - ۲۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۸۶۳
دانشگاه

بررسی موانع رسیدن دانشگاه تربیت مدرس به تراز بین‌المللی ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان

دانشگاه تربیت مدرس,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
استاد گروه فیزیولوژی دانشگاه تربیت مدرس بر لزوم گسترش ارتباطات علمی بین المللی تأکید کرد و حرکت پویا در مسیر بین‌المللی شدن را مهم تر از خود هدف که رسیدن به ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان است، دانست.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید سمنانیان در مراسم گرامیداشت روز پژوهش که با حضور برگزیدگان پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، سخنان خود را با نگاهی تاریخی به سابقه دانشگاه‌های پیشرو در ایران و جهان آغاز کرد و گفت: دانشگاه جندی شاپور در هزار و ۷۰۰ سال پیش در ایران دایر شد و بجز تربیت علمای بزرگ، با دعوت از اندیشمندان سایر ممالک همچون هند و یونان دارای ارتباطات بین المللی بالایی بود. دارالفنون در ۱۶۰ سال پیش آغازگر دوره‌ای جدید در آموزش بود و دانشگاه تهران که قدیمی‌ترین دانشگاه مدرن ایران است، ۸۳ سال پیش تأسیس و در برابر دانشگاه‌هایی همچون هاروارد بسیار جوان است. هم‌اکنون ۲۶ هزار دانشگاه در دنیا وجود دارد و بزرگترین جمعیت آکادمیک با ۳۰ میلیون جمعیت دانشجو متعلق به کشور چین است.

وی افزود: متوسط عمر ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا، ۲۰۸ سال است و این نشان می‌دهد که قدمت و سابقه دانشگاه در قرار گرفتن آن در زمره دانشگاه‌های برتر بی‌تأثیر نیست. دانشگاه تربیت مدرس با عمر کوتاه خود دارای جایگاه بسیار خوبی در دانشگاه‌های کشور است و قرار گرفتن در میان ۳ دانشگاه برتر ایران بی‌شک کار سخت و مشکلی است و نشان از قدرت دانشگاه تربیت مدرس دارد.

دکتر سمنانیان در پاسخ به این سؤال که "آیا می‌شود قدمت و سابقه را نداشت، اما در میان برترین دانشگاه های دنیا قرار گرفت؟" تصریح کرد: در بررسی دانشگاه‌های برتر به این نتیجه می‌رسیم که آنها به فرهنگ آکادمیک بیش از آئین‌نامه‌ها توجه کرده‌اند و ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا در فرهنگ آکادمیک بسیار غنی‌تر از سایر دانشگاه‌ها هستند.

وی خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر در تمام دنیا با گسترش کمی دانشگاه‌ها مواجه بودیم و در مقابل با افت کیفیت روبه‌رو شدیم. به عنوان مثال در آمریکا ۴۷ هزار دانشگاه وجود دارد، اما سیادت علمی با ۲۰۰ دانشگاه مطرح آمریکاست. در مورد کشور خودمان هم باید بگویم که ما دیگر وظیفه‌ای به عنوان تربیت نیروی انسانی در دانشگاه‌ها نداریم، بلکه باید نیروی انسانی با کیفیت بالا تربیت کنیم. دیگر نه تنها بحث کمبود نیرو در برخی رشته‌ها مطرح نیست، بلکه بیشتر از نیاز نیز نیروی انسانی تربیت شده‌اند و در حال حاضر فقط باید نیروی کیفیتربیت شود.

دکتر سمنانیان ادامه داد: بحث گسترش کمی دانشگاه‌ها، کشورها را به فکر رده‌بندی آموزش عالی انداخت و این‌گونه بود که نظام‌های رتبه بندی مطرح شد. نظام رتبه‌بندیQS از انگلیس، نظام رتبه‌بندی شانگهای چین، ISC کشورهای جهان اسلام، لایدن هلند، نظام رتبه‌بندی وبومتریک، US news آمریکا و تایمز از انگلیس از جمله مهمترین نظام‌های رتبه‌بندی هستند.

وی به تغییر محور قدرت جهان از آمریکای شمالی و اروپا به سمت آسیای جنوب شرقی اشاره کرد و در خصوص دانشگاه‌های آسیایی گفت: از میان ۱۰۰ دانشگاه اول آسیا، ۳۰ دانشگاه به چین تعلق دارد. رتبه‌بندی ۲۰۱۶ شانگهای نشان داد که تنها ۲ دانشگاه ایرانی در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارند و برای رسیدن به جایگاه ۲۰۰ دانشگاه اول دنیا کار سخت و مشکلی پیش روی دانشگاه تربیت مدرس است.

دکتر سمنایان ضمن اشاره به جامعه محور بودن دانشگاه‌های برتر دنیا، در تشریح مشخصات ۲۰۰ دانشگاه اول جهان، اضافه کرد: بر اساس شاخص‌های مختلف، دانشگاه‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و در برخی نظام‌های رتبه‌بندی به بعضی شاخص‌ها اهمیت داده می‌شود، در حالی‌که در یک نظام رتبه‌ بندی دیگر اصلا آن شاخص وجود ندارد. اما چند شاخص وجود دارند که در تمام رتبه‌بندی‌ها از اهمیت برخوردارند. نسبت دانشجو به استاد، تنوع ملیتی دانشجویان، تعداد دانشجوی خارجی، تعداد اساتید، درصد دانشجوی خارجی، موقوفات، تعداد مقالات از جمله مهمترین شاخص‌ها هستند.

عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس تأکید کرد: دانشگاه خوب، دانشگاه بین‌المللی است. دانشگاهی خوب است که دارای ارتباطات بین‌المللی قوی باشد. اساتید دانشگاه همانطور که باید مرزهای دانش را بشناسند، باید ارتباطات علمی- بین‌المللی داشته باشند و این را جزو وظایف خود قلمداد کنند.

وی حرکت در مسیر بین‌المللی شدن را مهمتر از رسیدن به هدف استقرار در بین ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا دانست و افزود: قرار گرفتن در این رقابت جهانی، مسئله بسیار خوبی است؛ چرا که باعث می‌شود دانشگاه‌های ایران حرکت خود را در این مسیر بیشتر کنند. رسیدن به ۲۰۰ دانشگاه اول دنیا آنقدر مهم نیست که رفتن به سمت بین‌المللی شدن از اهمیت برخوردار است. در واقع حرکت مهم‌تر از هدف است.

دکتر سمنانیان در پایان گفت: برای رسیدن به تراز جهانی فقط یک راه وجود ندارد و نباید در این راستا به تقلید و کپی‌برداری دست زد. باید برای این منظور راه حل‌های بومی که از درون دانشگاه می‌جوشد را شکل دهیم و در کنار بهره‌مندی از تجربیات جهانی، متد خودمان را طراحی کرده و برای رشد از روش‌های خاص تربیت مدرسی استفاده کنیم.

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش