جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۰۴ - ۰۴ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۰۸۸۰
دانشگاه

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران: حکم دیوان عدالت اداری بیشتر به نفع داوطلبان دختر است

لغو ممنوعیت شرکت در کنکور بعد از دو بار قبولی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: رقابت دانش‌آموزان سال چهارم دبیرستان با فردی که از آموزش رایگان بهره برده و دو سال در رشته‌ای تحصیل کرده یا سه سال و بیشتر پشت کنکور مانده، اشکالات و نقطه‌ضعف‌هایی دارد و رقابت را ناعادلانه می‌کند.

به گزارش ایسکانیوز، سال ۱۳۹۶ یکی از داوطلبان کنکور از سازمان سنجش آموزش کشور شکایت و به ممنوعیت شرکت در کنکور بعد از دو بار قبولی اعتراض کرد. دیوان عدالت اداری بعد از بررسی، رأی به ابطال بند اول صفحه چهارم دفترچه شماره یک راهنمای ثبت نام شرکت در آزمون سراسری داد؛ حکمی که در سال ۱۳۹۷ ابلاغ؛ اما به‌تازگی رسانه‌ای شده است.

پیش‌تر داوطلبان کنکور اگر در سال نخست، موفق به قبولی در رشته، دانشگاه یا شهر مورد علاقه‌شان نمی‌شدند، سال بعد شانس خود را امتحان می‌کردند. گاهی داوطلبان در سال نخست، رشته‌ای در شهری دیگر را برمی‌گزیدند تا صرفاً امکان قبولی را بررسی کنند؛ اما در سال دوم مجبور به انتخاب رشته، حتی برخلاف میل‌شان بودند. اکنون حکم دیوان عدالت اداری به داوطلبان اجازه می‌دهد بارها و بارها بخت خود را برای ورود به دانشگاه بیازمایند.

جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران درباره مزایا و معایب حکم دیوان عدالت اداری برای آموزش عالی ایران به ایسکانیوز، گفت: به نظر می‌رسد پیش از هر تصمیمی باید مصوبه‌ای درباره آموزش‌های رایگان لحاظ شود. دیوان عدالت اداری باید درباره رایگان بودن آموزش اظهار نظر می‌کرد؛ نه اینکه اختیار برای تلاش دوم و سوم را به دانشجو واگذار کند. البته قانون در مورد آموزش رایگان اظهار نظر کرده است؛ اما داوطلب نباید چند بار از فرصت شرکت در کنکور بهره‌مند شود.

وی ادامه داد: در رشته‌های گروه علوم ریاضی و فنی، کمتر اتفاق می‌افتد؛ اما در گروه علوم تجربی بیشتر رخ می‌دهد. داوطلبان علاقه‌مند به تحصیل در رشته پزشکی، رشته‌ای مثل پرستاری را انتخاب کرده، مدتی به تحصیل بپردازند و بعد در کنکور شرکت کنند. طبیعتاً این داوطلبان با توجه به چند ماه یا چند سال تحصیل در دانشگاه و آشنایی با دروس مورد نیاز برای شرکت در کنکور تجربی، در کورس رقابت، برتر از داوطلبان زیادی عمل خواهند کرد.

لغو ممنوعیت شرکت در کنکور بعد از دو بار قبولی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

در راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سال ۱۳۹۷ ذکر شده است: کسانی که دو بار در رشته‌های روزانه قبول شده‌ باشند، نمی‌توانند در آزمون سراسری شرکت کنند؛ بندی که در دفترچه سال ۹۸ حذف شده است.

لغو ممنوعیت شرکت در کنکور بعد از دو بار قبولی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران خاطرنشان کرد: رقابت دانش‌آموزان سال چهارم دبیرستان با فردی که از آموزش رایگان بهره برده و دو سال در رشته‌ای تحصیل کرده یا سه سال و بیشتر پشت کنکور مانده، اشکالات و نقطه‌ضعف‌هایی دارد و رقابت را ناعادلانه می‌کند.

ذاکری یادآور شد: در حال حاضر داوطلب به دفعات می‌تواند در کنکور شرکت کند. البته تبعات این مصوبه به دانشگاه‌های سطح یک مانند علم و صنعت ایران برنمی‌گردد؛ اما به جمعی از دانشگاه‌های منطقه‌ای و محلی (سطح سه و چهار) ضربه می‌زند. اکنون داوطلب می‌تواند انتخاب رشته کند و به دانشگاه مقصد نرود، در این شرایط بسیاری از کلاس‌ها به حدنصاب نمی‌رسد. در حال حاضر داوطلب اختیار دارد انتخاب رشته کند و به دانشگاه نرود که این اتفاق برای دانشگاه‌ها به هیچ‌وجه خوب نیست و برنامه‌ریزی آنها را برهم می‌زند.

وی ادامه داد: این اتفاق، سنوات تحصیلی دانشجویان را نیز افزایش می‌دهد؛ چراکه دانشگاه‌ها نمی‌توانند کلاس‌ها را برگزار کنند و دانشجویان را بین دانشگاه‌های همجوار توزیع می‌کنند.

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران درباره این‌که حکم دیوان عدالت اداری بیشتر به نفع داوطلبان دختر است و پسران به‌دلیل خدمت سربازی نمی‌توانند از این حکم بهره کافی ببرند، گفت: این نکته ظریف نشان می‌دهد حکم صادر شده دور از عدالت آموزشی است. پسران همچنان در سال دوم به‌نوعی مجبور به انتخاب رشته هستند؛ چون در غیر این‌صورت باید به سربازی بروند؛ اما دختران می‌توانند بارها و بارها به‌صورت متوالی در کنکور شرکت کنند.

  • 53
  • 27
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۱۶
غیر قابل انتشار: ۲۱
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام بندی ک اشاره کرده ب ممنوعیت شرکت کسی ک ۲بار قبول شده، از بندی ک ممنوعیت کسانی را ک سال قبل قبول شده اند، کلا جداست. لطفا دقت کنید.
سلام بندی ک اشاره کر...
آقا وقتی روزانه انتخاب کنی باز یکسال محرومی از انتخاب رشته روزانه دوماً اینجور ی که کنکور داره پیش میره هر سال میانگین کشوری درحال رشد هست یعنی کم کم برا رشته های برتر میانگین درصد هات تمام کتاب هات بالایه۶۰باشه وگرن چیزی قبول نمیشی
اینا همش بازیه اونی که خودشون خواستن الان اسمش توی لیست دانشجوهاست و شاید اصلا سر کلاس هم نره ودر آخر مدرک دکتری هم بگیره و این همه اخبار فقط سر پوش گذاشته یه کلام ختم کلام
کاملا نشون دهنده ی سطح اگاهی پایین این رییس روسا در دانشگاه هاس ... اگر به ضرر دانش اموزان سال چهارمی هست که البته الان دیگه سال چهارم نداریم !! پس چرا هر سال اغاب رتبه های برتر از کسانی هستن که سال اول کنکورشونه ... متاسفم برای امثال این عاقا که اسمشون رییس دانشگاهه
بله کاملا درسته آخه دختری که آخرش قراره بره ازدواج کنه و شوهرداری کنه چرا باید حق ما رو از بین ببره بره دانشگاه
بله کاملا درسته آخه ...
اخه پسرا که تحصیل میکنن اخرش یا بیکارن یا تعمیر کارماشین یا فروشنده
اخه پسرا که تحصیل می...
دخترا هم آخرش میرند سرکارولی بعد یه مدت بچه داری باید کنند خخخخخ
بله کاملا درسته آخه ...
افکارت پوسیده هست هنوز سندروم سیندرلا ذهنی داریم گویا کدوم ادم میاد تو رو خوشبخت کنه جز خودت؟!دختر و پسرم نداره ادم باید خودش تلاش کنه در ضمن یه امار از دخترای ۳۰ به بالای مجرد بگیری هیچوقت این حرف الکیتو تکرار نمیکنی
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش