دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۴ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۹۰۷
سرپوش فوتبالی

سراغ دانه‌درشت‌ها هم بروید!

فساد در فوتبال,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال

دقیقا سه ماه بعد از درخواست وزیر ورزش از وزارت اطلاعات برای مقابله با دلال‌ها به‌ویژه در حوزه فوتبال، حالا خبر رسیده که وزارت اطلاعات یکی از مدیران رده‌میانی باشگاه پرسپولیس را بازداشت کرده است؛ اتفاقی که در ظاهر نشان می‌دهد عزمی جدی برای برخورد با فساد و رانت در حوزه فوتبال آن هم در بخش باشگاهی‌اش وجود دارد. پانزدهم اردیبهشت بود که مسعود سلطانی‌فر در نامه به وزیر اطلاعات خواستار ورود و برخورد جدی این نهاد با واسطه‌ها و دلالان غیررسمی ورزش و به‌خصوص فوتبال شد.

در بخشی از نامه وزیر ورزش و جوانان خطاب به سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات، این‌طور آمده بود: «از آنجایی که مدتی است عوامل نامشخص و غیررسمی تحت عنوان واسطه در انتقال ورزشکاران خارجی به کشور روابط ناسالمی را ایجاد کرده و موجب بروز مشکلات زیاد و فعالیت غیرقانونی و عوارض حقوقی و مالی برای باشگاه‌های مختلف ورزشی و به‌ویژه فوتبال شده‌اند از جنابعالی و مجموعه خدوم و پرتلاش وزارت اطلاعات درخواست می‌نمایم مانند همیشه یاور مردم و ورزش کشور بوده و دستورات لازم را به عوامل ذی‌ربط صادر نماید تا سریعا با اقدامات غیرقانونی و بحران‌آفرین دلالان در ورزش (به‌ویژه رشته فوتبال) که موجب خدشه به اعتبار و پیکره ورزش کشور شده است برخورد لازم و قانونی صورت گیرد و ریشه این کار خشکانده شود».

این نامه در شرایطی آن روز بازتاب زیادی در فضای رسانه‌ای کشور داشت که به نظر می‌رسید اتخاد تصمیمی این‌چنینی جدی است؛ هرچند نگرانی‌هایی وجود داشت مبنی بر اینکه نکند در این میان چند نفر از افراد رده‌پایین، قربانی نفرات اصلی شوند. حالا در شرایطی که چند روزی شایعه بازداشت یکی از مدیران باشگاه پرسپولیس به گوش می‌رسید، وزارت ورزش، دوباره بیانیه‌ای روی خروجی سایتش گذاشته و بدون اینکه از فرد یا باشگاهی نام ببرد، از بازداشت یکی از مدیران در راستای مبارزه با فساد خبر داده است. در بخشی از این بیانیه آمده است: «با عرض تبریک ایام مبارک دهه ولایت به اطلاع هواداران فهیم و پرشور فوتبال می‌رساند ضمن تکذیب موارد مطرح‌شده در برخی از رسانه‌های معاند و در راستای مبارزه با فساد در ورزش با پیگیری‌های این وزارتخانه و اقدام سربازان گمنام امام زمان‌( عج ) در وزارت اطلاعات، یکی از مدیران میانی یک باشگاه ورزشی پایتخت با حکم مقامات قضائی بازداشت شد. بدیهی است اقدامات لازم برای مبارزه با فساد در ورزش با قوت و قدرت و با هماهنگی مسئولین دو وزارت ورزش و جوانان و اطلاعات تداوم خواهد داشت». بدیهی است در امر مبارزه با فساد از هرجا که شروع شود نیکو و پسندیده است ولی به این شرط که هم این مبارزه ادامه داشته باشد و هم آدم‌های دانه‌درشتی بابت مدیریت بحث‌برانگیزشان به‌ویژه در حوزه مالی پاسخ‌گو باشند.

فوتبال ایران در شرایطی سال‌های پرالتهابی را سپری می‌کند که قاعدتا از فساد موجود در این رشته مبرا نیست ولی چندین سؤال ذهن را آزار می‌دهد که چرا چنین اقدامی زودتر صورت نگرفته و چرا پای افراد دانه‌درشت‌تر به این پرونده‌ها باز نشده است؟ آیا مسئولان و مدیران ورزشی ایران خاصه در حوزه فوتبال از «سپ بلاتر» و «میشل پلاتینی»، رؤسای سابق فیفا و یوفا، گردن‌کلفت‌تر هستند؟ پاسخ به این سؤال قطعا منفی است ولی شاید دلیل اصلی این موضوع که تا الان افراد متخلف زیادی از مهلکه جان سالم به در برده‌اند، دقیقا همین باشد که عزمی جدی و البته طولانی‌مدت برای برخورد با فساد در ورزش و فوتبال وجود نداشته است.

همین حالا که وزارت ورزش در کنار وزارت اطلاعات برای مبارزه با فساد و دلالی کارشان را از یکی، دو باشگاه بزرگ پایتخت شروع کرده‌اند، بد نیست به روشنگری بیشتری در این زمینه پرداخته شود تا ضمن معرفی این افراد، از ادامه همکاری‌شان در آینده کوتاه‌مدت در حوزه مدیریت هم جلوگیری شود. حالا که آنها کار را از همین تهران شروع کرده‌اند، بهتر است در رسیدگی به پرونده‌ها عجله بیشتری خرج داده و سری هم به فدراسیون فوتبال و معماهای موجود در این فدراسیون به‌ویژه در موضوع پرونده قرارداد مارک ویلموتس بزنند؛ سرمربی بلژیکی و سابق تیم ملی فوتبال ایران که بابت حضور نصفه‌ونیمه شش‌ماهه‌اش در ایران، دو میلیون یورو به جیب زده و چندماهی هم می‌شود درخواست غرامت شش‌میلیون‌یورویی دارد. همکاری این دو نهاد می‌تواند به شایعاتی که چندین چهره ورزشی از‌جمله علی دایی به آن دامن زده‌اند، رسیدگی کرده و «آقازاده‌ای» را که در این پرونده نقش داشته، زیر ذره‌بین ببرد. 

بد نیست سری هم به نقش «ب.ز»هایی زده شود که زمان حصول توافق با مارک ویلموتس، دوشادوش رئیس فدراسیون وقت فوتبال حضور داشته است. از آن مهم‌تر شایسته است به این موضوع رسیدگی جدی شود که چطور و با چه متر و معیاری، رقم قرارداد این مربی به‌ناگاه سه برابر شده و چه افرادی از چنین قراردادی نفع برده‌اند.

پرواضح است که وزارت ورزش و وزارت اطلاعات همه این شایعات و ابهامات را می‌دانند ولی پسندیده‌تر آن است که در پرونده مبارزه با فساد از دانه‌درشت‌تر‌ها شروع شود تا اگر مدیر میانه و متوسطی هم اندکی دچار لغزش شده به خودش بیاید و به همکاری در روکردن پرونده‌های بیشتر و احتمالا گسترده‌تر راغب شود. شاید با رفتن سراغ همین دانه‌درشت‌ها، زودتر به این ابهامات پاسخ داده شود که چرا آقازاده‌ها در حوزه ورزش پرکار و فعال شده‌اند؟ نقش عده‌ای که بازیکنان و مربیان خارجی بی‌کیفیت به فوتبال ایران تزریق می‌کنند، چقدر است و سهم آنهایی که بازیکنان و مربیان باکیفیت خارجی را هوایی و تشویق به شکایت از طرف ایرانی می‌کنند، چقدر؟

سلطانی‌فر: از جوسازی مفسدان علیه مدیران وزارت ورزش و افراد وابسته به ما ترسی نداریم/ عوامل فساد در باشگاه‌های مختلف شناسایی شده‌اند

وزیر ورزش و جوانان گفت: عوامل مختلف فساد در باشگاه‌های مختلف شناسایی شده‌اند و ما نیز محکم در مسیر مبارزه با فساد ایستاده‌ایم و به زودی اخبار جدیدی از مبارزه با فساد مطرح می‌کنیم.

به گزارش پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان درباره اقدامات این وزارت در زمینه مبارزه با فساد گفت: خوشبختانه با همکاران در وزارت اطلاعات جلساتی داریم. همکاران ما در وزارت اطلاعات عوامل زیادی را شناسایی کردند. در این مسیر دلالان فوتبال، عوامل مختلف فساد در باشگاه‌های مختلف شناسایی شده‌اند. برخوردها شروع شده است. البته طبیعی هم هست، وقتی می‌خواهیم با فساد مبارزه کنیم و وزارت اطلاعات را به عنوان امین نظام و یک دستگاه مقتدر به صحنه می‌آوردیم، یکسری بترسند، جوسازی بر علیه ما کنند و اتهامات ناروا بزنند.

وی تاکید کرد: البته این مسئله برای ما طبیعی است. متأسفانه برخی از رسانه‌ها با عوامل دلال، سودجو و فاسد همکاری‌هایی دارند که به مرور شناسایی می‌شوند و برخوردها شروع شده است.

وزیر ورزش و جوانان در پایان عنوان کرد: مطمئناً در روزها و هفته‌های آینده، ما اخبار بیشتری از برخورد با مفسدین در عرصه ورزش و عوامل فساد مطرح خواهیم کرد و شما خواهد شنید. امیدوار هستیم که این حرکت بتواند باعث سالم سازی فضای ورزشی شود. اگرچه گفتم، جوسازی علیه ما و سایر مدیران وزارتخانه و افراد وابسته انجام می‌شود، اما باکی نداریم. محکم در این مسیر ایستاده‌ایم و با قوت و قدرت تا زمانی که هستیم، در زمینه مبارزه با فساد در ورزش تلاش می‌کنیم. 

sharghdaily.com
  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
    لیگ برتر هندبال
    مس کرمان - زغال سنگ طبس
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    سپاهان - پلیمر خرم آباد
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    آلومینیوم اراک - پیکان سبزوار
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    شهید شاملی کازرون - فراز بام دهدشت
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    ذوب آهن - طبیعت
    ۱۶:۰۰
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    امید اندونزی - امید ازبکستان
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر هندبال
    سپاهان نوین - گیتی پسند
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر روسیه
    روستوف - اورنبورگ
    ۲۰:۱۵
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    امید ژاپن - امید عراق
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    بارسلونا - والنسیا
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    پرستون - لسترسیتی
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۱۱ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    میامی هیت - بوستون سلتیکس
    ۰۳:۰۰
  • بسکتبال
    بوستون سلتیکس - میامی هیت
    ۰۳:۱۰
  • بسکتبال NB
    نیو اورلینز پلیکانز - اوکلاهاما سیتی تاندر
    ۰۴:۱۰
  • پلی آف بسکتبال NBA
    دنور ناگتس - لس آنجلس لیکرز
    ۰۵:۴۰
  • لیگ برتر ایران
    شمس آذر قزوین - پیکان
    ۱۸:۲۰
  • فوتبال
    الوصل - اتحاد کلبا
    ۱۸:۵۰
  • جام حذفی عربستان
    الاتحاد - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال
    المپیاکوس - بارسلونا
    ۲۲:۰۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    بایرن مونیخ - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    کاونتری - ایپسویچ
    ۲۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    کلیولند کاوالیرز - اورلاندو مجیک
    ۲۳:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    میلواکی باکس - ایندیانا پیسرز
    ۲۳:۳۰
  • چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت
    لیگ برتر ایران
    هوادار - صنعت نفت آبادان
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    تراکتور - استقلال
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    مس رفسنجان - گل گهرسیرجان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ برتر ایران
    ذوب آهن - نساجی مازندران
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال خوزستان - ملوان
    ۱۸:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    آلومینیوم اراک - فولاد
    ۱۸:۱۵
ویژه سرپوش