دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۲۰۰۰۲

آشنایی با باشگاه فوتبال بایرن مونیخ و تاریخچه ی آن

باشگاه فوتبال بایرن مونیخ,تاسیس باشگاه فوتبال بایرن مونیخ,باشگاه بایرن مونیخ آلمانباشگاه فوتبال بایرن مونیخ، در سال ۱۹۰۰ تاسیس شد
باشگاه فوتبال بایرن مونیخ به این خاطر از موفق ترین و پرافتخارترین باشگاه فوتبال در آلمان بشمار میرود که تاکنون ۳۱ قهرمانی بوندس لیگا، ۲۰ قهرمانی در جام حذفی آلمان، ۶ قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا و ۲ قهرمانی در سوپرجام اروپا را کسب کرده است.

باشگاه فوتبال بایرن مونیخ

از باشگاه فوتبال بایرن مونیخ ، تحت عنوان بایرن یاد می شود. موقعیت اصلی این باشگاه فوتبال آلمانی در مونیخ پایتخت ایالت باواریا می باشد و سالانه به رقابت در بوندس لیگا می پردازد.

تاسیس باشگاه فوتبال بایرن مونیخ

>> سالهای اولیه (۱۹۰۰ – ۱۹۶۵):

پس از تصمیم اعضای MTV 1879 مبنی بر عدم پیوستن فوتبالیست های این باشگاه به اتحادیه فوتبال آلمان در ۲۷ فوریه ۱۹۰۰، ۱۱ عضو بخش فوتبال، قرارداد خود را با این گروه فسخ کردند و از آن پس برای تاسیس تیم فوتبال بایرن مونیخ اقدام کردند. این باشگاه در سال های بعد، موفق به کسب برخی از عناوین محلی شد و بایرن در سال ۱۱/ ۱۹۱۰ قراردادی با اولین لیگ منطقه ای باواریایی بست. این باشگاه، مقام قهرمانی را در سال اول این لیگ از آن خود کرد، اما دیگر موفق به کسب عنوان قهرمانی تا آغاز جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۴نشد.

در سال ۱۹۳۲ تیم بایرن برای نخستین بار ، مقام قهرمانی ملی را کسب کرد. ریچارد کوهن، هدایت این تیم را بر عهده داشت. در نتیجه تیم بایرن در مقابل آینتراخت فرانکفورت با نتیجه ۲ – ۰ در فینال، قهرمان آلمان شد. روند توسعه بایرن با ظهور نازیسم متوقف شد و همین امر باعث شد تا رییس بایرن به نام کورت لاندائور و مربی این تیم از کشور خارج شوند. باشگاه بایرن تحت عنوان “باشگاه یهودیان” در موضع ضعف قرار گرفت، در حالیکه در سال ۱۸۶۰ رقیب محلی تیم مونیخ پشتیبانی زیادی را کسب کرد. حکمی که به بایرن داده شد، این بود که بازیکنان فوتبال باید مجدداً آماتور باشند.

بایرن نتوانست در سالهای بعد، مقام قهرمانی را کسب کند و درعوض، جایگاهش در میانه جدول لیگ منطقه ای بود. تیم بایرن پس از جنگ، در کنفرانس جنوبی دسته اول آلمان به نام اوبرلیگا سود، عضو شد. بایرن همچنین اقدام به استخدام ۱۳ مربی در بین سالهای ۱۹۴۵ و ۱۹۶۳ کرد. در سال ۱۹۴۷لاندوئر از تبعید بازگشت و سمت رییس باشگاه را مجددا تا سال ۱۹۵۱ دریافت کرد. لاندوئر درواقع یکی از مخترعین حرفه ای بایرن می باشد. سقوط بایرن در سال ۱۹۵۵ رخ داد ولی در فصل بعد، این تیم به اوبرلیگا بازگشت و موفق به کسب جام حذفی برای نخستین بار شد. این باشگاه در اواخر دهه ۵۰ اعلام ورشکستگی کرد.

سپس بودجه ی لازم توسط رولاند اندلر که یک تولید کننده بود؛ تأمین شد و در راس این باشگاه به مدت چهار سال قرار گرفت. اوبرلیگا با لیگ ملی بوندس لیگا در سال ۱۹۶۳، ادغام شد. شمار تیم هایی که از اوبرلیگا جنوبی پذیرفته شدند؛ ۵ تیم بودند. بایرن در آن سال، مقام سوم را در بخش جنوبی کسب کرد درحالیکه مونیخ ۱۸۶۰، به عنوان قهرمان انتخاب شد. تصمیم اتحادیه فوتبال آلمان درباره‌ی دو تیم، این بود که نباید از یک شهر در لیگ باشند و همین امر باعث شد تا بایرن نتواند در بوندس لیگا حاضر شود. پیشرفت آنها بعد از دو سال، باعث تشکیل تیمی با استعدادهای جوان مانند فرانتس بکن باوئر، گرد مولر و سپ مایر شد.

سایت باشگاه بایرن مونیخ,باشگاه بایرن مونیخ,باشگاه فوتبال در آلمانباشگاه فوتبال بایرن مونیخ، در مونیخ، پایتخت ایالت باواریا قرار دارد

>> سال های طلایی (۱۹۶۵ – ۱۹۷۹):

تیم بایرن در نخستین فصلی که در بوندس لیگا شرکت کرد، مقام سوم و همچنین دی اف بی کوپال را کسب کرد و به همین علت به مسابقات جام قهرمانان جام اروپا رفتند و فرانتس راث توانست در وقت اضافه در یک فینال دراماتیک با تک گلش، رنجرز را شکست دهد و مقام قهرمانی را بدست آورد. مقام قهرمانی دی اف بی پوکال در سال ۱۹۶۷، مجددا به بایرن تعلق گرفت اما برانکو زبک با روند پیشرفت آهسته تیم توانست سرمربی شود.

برانکو زبک توانست با یک رویکرد منظم تر، سبک بازی تهاجمی بایرن را جایگزین کند و اولین دوگانه لیگ و حذفی تاریخ بوندس‌ لیگا را با این شیوه در سال ۱۹۶۹ بدست آورد. از باشگاه های دیگری که دوگانه کسب کرده اند میتوان به بوروسیا دورتموند، کلن و وردربرمن اشاره کرد. برانکو زبک در طول آن فصل، ۱۳ بازیکن را انتخاب کرد. در سال ۱۹۷۰ این تیم توسط اودو لاتک اداره میشد.

وقتی که لاتک در اولین فصل حضور خود، دی اف بی پوکال را به دست آورد باعث شد که بایرن، مقام قهرمانی را برای سومین بار در آلمان از آن خود کند. در فصل ۷۲/ ۱۹۷۱ بایرن برای نخستین بار دربرابر شالکه ۰۴ در المپیا استادیون بازی کرد و این مسابقه به عنوان نخستین پخش زنده تلویزیونی در تاریخ بوندس لیگا محسوب میشد. بایرن توانست شالکه را با نتیجه ۵ بر ۱ شکست دهد و قهرمان شود.

بایرن، موفق به کسب قهرمانی در دو فصل بعدی گردید، این تیم در یک بازی تکراری در برابر اتلتیکو مادرید با نتیجه ۴ بر صفر پیروز شد. بایرن در داخل کشور در سالهای بعد، ناموفق بود ولی در فینال جام باشگاه های اروپای ۱۹۷۵ توانست لیدز یونایتد را شکست دهد.

یک سال بعد، تیم بایرن در مقابل سنت اتین در گلاسکو، پیروز شد و به سومین باشگاهی تبدیل شد که مقام قهرمانی را در سه سال متوالی از آن خود کرد. بایرن در این دوره با شکست کروزیروی برزیل توانست جام بین قاره ای را بدست آورد ولی در بقیه سال های دهه نتوانست مقام دیگری کسب کند. فرانتس بکن باوئر در سال ۱۹۷۷ با نیویورک کاسموس قرارداد بست و سپ مایر و اولی هوینس در سال ۱۹۷۹، بازنشسته شدند و گرد مولر از این تیم جدا شد.

>> از اف سی بریتنیگ تا اف سی هالیوود (۱۹۷۹ – ۱۹۹۸):

تیم بایرن در دهه ۱۹۸۰ در خارج از زمین با آشفتگی هایی در زمینه تغییرات در مسایل پرسنلی و مالی مواجه شد. پل برایتنر و کارل هاینتس رومنیگه با نام اف سی بریتنیگ، در سال ۱۹۸۰ و ۱۹۸۱ در زمین، تیم را به سمت کسب عناوین بوندس‌ لیگا هدایت کردند. تیم بایرن در سال ۱۹۸۲ به غیر از کسب دی اف بی کوپال، دو فصل نسبتاً ناموفقی داشت. پس از بازنشستگی برایتنر، مربی سابق اودو لاتک، مجددا با این تیم قرارداد بست. در سال ۱۹۸۴ بایرن توانست دی اف بی کوپال را بدست آورد و سپس موفق به کسب ۵ قهرمانی در بوندس لیگا در شش فصل شد که یکی از آن ها دو گانه سال ۱۹۸۶ بود. تیم بایرن از هیچ شانسی در اروپا برخوردار نبود و به عنوان نایب قهرمان در سال های ۱۹۸۲ و ۱۹۸۷ انتخاب شد.

باشگاه فوتبال در آلمان,نقل و انتقالات باشگاه بایرن مونیخ,تاسیس باشگاه فوتبال بایرن مونیخاولین قهرمانی ملی بایرن در سال ۱۹۳۲ بدست آمد

در سال ۱۹۸۷ یوپ هاینکس به عنوان مربی بایرن، فعالیت خود را شروع کرد و تیم را در طول دو فصل ۱۹۸۹ و ۱۹۹۰ به مقام قهرمانی بوندسلیگا رساند. پس از بازگشت فرانتس بکن باوئر به بایرن در نیمه دوم فصل ۹۴/ ۱۹۹۳، این تیم، مجددا مقام قهرمانی را پس از یک وقفه چهار ساله کسب کرد. سپس بکن باوئر در سمت رییس باشگاه فعالیت کرد. جیووانی تراچاتونی و اتو ریهاگل که جانشینان بکن باوئر بودند؛ به خاطر عدم کسب قهرمانی و عدم برآورده کردن انتظارات در طول یک فصل، این تیم را ترک کردند. بازیکنان بایرن در این مدت، به جای صفحات ورزشی در صفحات شایعات مطبوعات ظاهر می شدند و در نتیجه نام مستعاری که برای این تیم انتخاب شد؛ اف سی هالیوود بود.

فرانتس بکن باوئر در پایان فصل ۹۶/ ۱۹۹۵ مجددا با این تیم بعنوان مربی موقت قرارداد بست و بایرن در زمان حضور این مربی به قهرمانی جام یوفا رسید. تراپاتونی در فصل ۹۷/ ۱۹۹۶، مجددا به این تیم بازگشت. کایزرسلاترن در فصل بعد، به مقام قهرمانی رسید و در نتیجه تراپاتونی، تیم بایرن را برای بار دوم ترک کرد.

>> از سرگیری موفقیت های بین المللی (۱۹۹۸):

اوتمار هیتسفلد به عنوان سرمربی بایرن مونیخ از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۴ فعالیت کرد و عناوین متعددی را با برخی از فوتبالیست ها به دست آورد که از آن ها می توان به اشتفان افنبرگ،  الیور کان ، جیوانی البر، مهمت شول و بیسنته لیزارازو اشاره کرد. بایرن، موفق به فتح بوندس لیگا در نخستین فصل حضور هیتسفید( ۹۹–۱۹۹۸) گردید و به این ترتیب وارد فینال لیگ قهرمانان اروپا شد، این تیم در مسابقه فینال در مقابل منچستر یونایتد با نتیجه ۲ بر ۱ شکست خورد درحالیکه در فصل بعد، موفق به فتح دو گانه فوتبال آلمان شد اما دربرابر رئال مادرید در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا مغلوب شد، از این رو بایرن مونیخ در فصل ۰۱–۲۰۰۰، بوندس لیگا را در سه فصل پیاپی فتح کرد.

بایرنی ها در مقابل منچستر یونایتد در مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان ۲۰۰۰- ۲۰۰۱ پیروز شدند. آن ها، رئال مادرید را در مرحله نیمه نهایی حذف کردند و با درخشش الیور کان توانستند در ضربات پنالتی در فینال، باشگاه فوتبال والنسیا را شکست دهند و مقام قهرمانی جام باشگاه های اروپا را پس از بیست و پنج سال دریافت کنند.

در نوامبر ۲۰۰۱ بایرن مونیخ در جام بین قاره ای بعنوان قهرمان اروپا شرکت کرد و بوکا جونیورز آرژانین را شکست داد و عنوان قهرمانی جام بین قاره ای را برای دومین بار از آن خود کرد.

تیم بایرن، پس از سه سال برای نخستین بار در فصل ۰۲–۲۰۰۱ نتوانست بوندس لیگا را فتح کند و از این رو به مرحله نیمه نهایی در لیگ قهرمانان راه نیافت درحالیکه در فصل ۰۳–۲۰۰۲ بوندس لیگا را فتح کرد. بایرن پس از این فصل، موفق به دریافت جام در یک فصل نشد و درحقیقت فاتح بوندس لیگای ۰۴–۲۰۰۳، وردر برمن بود. همین امر باعث شد تا هیتسفیلد که در تیم بایرن بمدت شش فصل، حضور داشت؛ این تیم را ترک کند و فیلیکس ماگات در سمت سرمربی بایرن مونیخ انتخاب شد. ماگات، موفق به فتح بوندس لیگا و جام حذفی در زمان حضورش در بایرن مونیخ شد.

فیلیکس ماگات به خاطر نتایج ضعیفش در بایرن در اواسط فصل ۰۷–۲۰۰۶ از کار برکنار شد و هدایت این تیم به اوتمار هیتسفلد سپرده شد. روی ماکای در بایرن مونیخ در مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان، موفق به زدن یک گل در مقابل رئال مادرید شد ولی در مجموع، فصل خوبی برای بایرن به شمار نمی رفت و آن ها نتوانستند سهمیه فصل بعد لیگ قهرمانان اروپا را بگیرند.

بایرن توانست جام حذفی و بوندس لیگا را در فصل ۰۸–۲۰۰۷ مجددا فتح کند و هیتسفیلد برای بار دوم در پایان این سال از بایرن رفت و الیور کان بازنشسته شد. بایرن، موفق به کسب جامی در فصل ۰۹–۲۰۰۸ شد و یورگن کلینزمن( سرمربی بایرن مونیخ ) بعد از یک سال، قرارداد خود را با این باشگاه فسخ کرد.

لوئی فان خال از ابتدای فصل ۱۰–۲۰۰۹ به عنوان سرمربی بایرن انتخاب شد و موجب پیروزی این تیم در مرحله گروهی لیگ قهرمانان شد و باشگاه فوتبال یوونتوس را با نتیجه چهار بر یک شکست داد و وارد مرحله حذفی شد.

بایرنی ها پس از این پیروزی، به نتایج خوبی دست یافتند و به عنوان فاتح بوندس لیگا و جام حذفی فوتبال آلمان در آن سال شدند و به فینال لیگ قهرمانان اروپا رفتند ولی در مقابل اینتر میلان در فینال، شکست خوردند و نایب قهرمان شدند. لوئی فان خال، پس از این که بایرن را در فصل بعد از لیگ قهرمانان، حذف کرد؛ از کار برکنار شد. یکی از تلخ ترین فصلهای بایرن مونیخ ، فصل ۱۲–۲۰۱۱ بود. بایرن در این سال با نتیجه سنگین پنج بر دو در فینال جام حذفی، مغلوب دورتموند شد و در نهایت با بازی در مقابل چلسی در فینال لیگ قهرمانان اروپا و با وجود ارائه یک بازی هجومی در ضربات پنالتی نتوانستند پیروز شوند و با سه نایب قهرمانی، این فصل را تمام کردند.

باشگاه فوتبال بایرن مونیخ,تاسیس باشگاه فوتبال بایرن مونیخ,باشگاه بایرن مونیخ آلمانباشگاه فوتبال بایرن مونیخ، بیشتر تحت عنوان بایرن شناخته می‌شود

گردآوری: بخش فوتبال سرپوش

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
    لیگ برتر ایران
    پیکان - آلومینیوم اراک
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الاتحاد کلبا - الامارات
    ۱۷:۳۵
  • لیگ برتر ایران
    سپاهان - استقلال خوزستان
    ۱۸:۱۰
  • لیگ برتر ایران
    نساجی مازندران - پرسپولیس
    ۱۸:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    ملوان - هوادار
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    صنعت نفت آبادان - مس رفسنجان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    فولاد - تراکتور
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    شباب الاهلی امارات - شارجه امارات
    ۲۰:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    استقلال - ذوب آهن
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر روسیه
    لوکوموتیو مسکو - روستوف
    ۲۱:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاهلی عربستان - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - ناپولی
    ۲۲:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    کریستال پالاس - منچستریونایتد
    ۲۲:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    لیل - لیون
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۱۸ اردیبهشت
    لیگ برتر امارات
    الوحده امارات - النصر دبی
    ۲۰:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    پاری سن ژرمن - دورتموند
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش