جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۲:۰۵ - ۱۷ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۴۱۲۳
خارج از گود فوتبال

استاد دانشگاه هاروارد از درس دادن به فرگوسن، کاکا، آلوز، کان و... گفت

رهبر فــوق ستــاره‌ها

آنیتا البرس,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبالیست ها
«آنیتا البرس» از دانشکده تجارت هاروارد به یاد می‌آورد که همه چیز چطور شروع شد؛ اینکه ستاره‌های دنیای فوتبال از درس‌های او استقبال کردند و همین باعث شد او مشاور چندین بازیکن بزرگ دنیا از جمله جرارد پیکه، کاکا و دنی آلوز شود.

البرس که یکی از جوان‌ترین زنانی است که به درجه استاد تمام در این دانشکده رسیده، کارش را در صنعت سرگرمی و رسانه آغاز کرد و سپس به سمت ورزش آمد. او از دانشجویانش خواست که یک بررسی موردی روی ماریا شاراپووا، ستاره تنیس انجام دهند. این کار او منجر به پروژه‌ای تحقیقاتی شد که در آن مشخص می‌شد که آیا تبلیغ یک برند از سوی یک ورزشکار جواب می‌دهد یا نه.

البرس می‌گوید: «یک بررسی روی لبران جیمز انجام دادیم و از آنجا بود که همه چیز شروع شد. ناگهان الکس فرگوسن زنگ زد و یک‌دفعه دیدم که دارم با او یک پروژه انجام می‌دهم.»

در تابستان ۲۰۱۲ بود که این اتفاقات روی داد. البرس می‌گوید که مربی وقت منچستر یونایتد و اطرافیان او به دنبال این بودند که او پس از دوران مربیگری‌اش، به سراغ چه چالشی برود. البرس با فرگوسن در بوستون ملاقات کرد و با او صبحانه خورد: «من بعدتر فهمیدم که او عملاً داشت با من مصاحبه می‌کرد. می‌خواست ببیند که آیا من فردی هستم که به او کمک کنم تا ماجراهای رهبری‌اش در فوتبال را بازگو کند یا نه.»

فرگوسن در انتهای فصل ۱۳-۲۰۱۲ بازنشسته شد و البرس به این ترتیب می‌توانست از راز بزرگ او باخبر شود: «وقتی به آن موقع فکر می‌کنم، می‌بینم چقدر ساده بودم که نفهمیدم که آن سال، آخرین سال دوران مربیگری او بوده است. من نمی‌دانستم چه خواهد شد. من توانستم او را در آخرین سال مربیگری‌اش همراهی کنم. من از زمین تمرینی یونایتد در کرینگتون بازدید کردم. به خانه‌اش رفتم و با خانواده‌اش آشنا شدم. من او را در ورزشگاه دیدم. حتی او را در اتاق مشهوری دیدم که در آن پس از مسابقات با مربیان تیم‌های رقیب دیدار می‌کرد.»

البرس یک بررسی موردی درباره فرگوسن انجام داده بود و از او پرسیده بود که چطور می‌تواند یونایتد را مدیریت کند. آنها یک مقاله هم با هم نوشتند که در مجله هاروارد بیزنس ریویو در اکتبر ۲۰۱۳ چاپ شد. عنوان مقاله «فرمول فرگوسن» بود و هشت درس رهبری که پایه و اساس روش فرگوسن را تشکیل می‌داد در آن مقاله توصیف شده بود. البرس در آن هنگام گفت: «بسیاری از آنها را می‌شد در جاهای دیگر هم استفاده کرد، از کسب‌ و کار گرفته تا زندگی.»

در آن هنگام اتفاق دیگری هم برای البرس افتاده بود. او یک درس برای دانشجوهای رشته MBA درباره سرگرمی، رسانه و ورزش آماده کرده بود و نحوه نوشتن و تدریس آن درس باعث شهرت او شد. افراد بیشتر و بیشتری از صنایع مختلف به دنبال آن بودند که به کلاس او بیایند. او تصمیمی گرفت؛ اینکه نسخه اجرایی درس را تهیه کند.

اولین دوره چهارروزه کسب‌ و کار سرگرمی، رسانه و ورزش در ژوئن ۲۰۱۳ برگزار شد و فرگوسن هم یکی از سخنرانان میهمان بود. البرس گفت: «آن لحظه بسیار خاص بود.» فرگوسن از آن هنگام بارها به هاروارد رفته تا بررسی موردی‌اش در کلاس البرس را از نزدیک ببیند و به سؤالات دانشجوهای او پاسخ بدهد.

در نسل‌های قبل‌تر، فوتبالیست‌های بازنشسته رستوران یا فروشگاه ورزشی باز می‌کردند اما البرس می‌گوید که اوضاع حالا متفاوت شده است. بازیکنان بزرگ می‌توانند برندی برای خود باشند و در برخی موارد، آنها کارهای تجاری بزرگشان را پیش از بازنشستگی‌شان آغاز کرده‌اند. البرس در این دوره به دنبال آن است که با بررسی‌های موردی با پایان باز، الگوهای موجود در دنیای سینما، تلویزیون، موسیقی و ورزش را مطالعه کند. در این دوره، نشان داده می‌شود که چطور می‌توان برای محصولات و استعدادهای خلاقانه بازاریابی کرد و چطور می‌توان حول محتوا، کسب‌ و کارها را شکل داد.

این دوره هر سال برای ۸۰ نفر برگزار می‌شود که هر کدام از آنها ۱۰هزار دلار برای حضور در این دوره می‌پردازند. کمیته برگزاری این دوره کاری می‌کند که در هر سال، به شکل متوازنی از گروه‌های مختلف حضور داشته باشند و ورزشکاران، بازیگران، موسیقیدانان، ایجنت‌ها و مدیران ارشد حاضر باشند. این افراد در این دوره در پردیس دانشگاه هاروارد به زندگی دانشجویی می‌پردازند؛ این کار باعث می‌شود آنها حس برابری با هم داشته باشند و به گفته البرس، یک جامعه بزرگ را تشکیل دهند. افراد ایده‌های خود را در محیطی که به گفته شرکت‌کنندگان الهام‌بخش است در میان می‌گذارند. این فضا برای شبکه‌سازی عالی است.

پیکه اولین فوتبالیستی بود که در این دوره شرکت کرد. بعد از او کاکا، آلوز، ماریو ملچیوت، نوری شاهین، ادوین فان‌درسار، تیم کیهیل و اولیور کان هم در این دوره‌ها حضور یافتند. تعداد زیادی از ستارگان ورزش آمریکا هم در این دوره‌ها حضور داشته‌اند. دوین وید، کریس پل، پائو گاسول و کریس بوش (همه از NBA) به همراه مایکل استراهان و برندان مارشال (از فوتبال آمریکایی) از حاضران این دوره‌ها بوده‌اند. از صنعت سرگرمی هم افراد قابل توجهی از جمله چنینگ تاتوم، بازیگر مشهور نیز حاضر بوده‌اند.

البرس می‌گوید: «به جرارد پیکه نگاه کنید که همین حالا در بارسلونا بازی می‌کند ولی یک شرکت سرمایه‌گذاری به نام کاسموس دارد و کسب‌ و کار قابل توجهی به راه انداخته است. او سهامدار پلیرز تریبیون (رسانه انتشار مقالات ورزشکاران) است، یک شرکت تولیدکننده بازی‌های ویدئویی زیرمجموعه کاسموس دارد و جام دیویس تنیس را هم با قیمت ۳ میلیارد دلار خریده است. چیزی که فوتبالیست‌ها از این دوره می‌خواهند بسیار ساده است. آنها می‌آیند که درباره دنیای سرگرمی چیزهای بیشتری یاد بگیرند و الگوهای این صنعت را کشف کنند تا از آنها سود ببرند.

به نظرم از خارج از فوتبال، به این افراد اینطور نگاه می‌شود: شما فوتبالیست هستید، شغلتان همین است و احتمالاً فقط همین کار را خواهید کرد. البته که اینطور نیست. چیزی که یاد گرفته‌ام این است که آنها می‌توانند کارهای بسیار بیشتری نسبت به آنچه که در میدان می‌بینیم انجام دهند. برخی درس‌ها هستند که کاملاً انتقال‌پذیرند و می‌توان آنها را از یک جا به جای دیگر برد؛ مثلاً اینکه چطور تحت فشار عملکرد خوبی داشته باشید یا چطور عضوی از یک تیم باشید که بخشی از فوتبال هستند اما در کسب‌ و کارها هم دقیقاً اوضاع همین است. بازیکنان زیر نظر رهبران بزرگ و احتمالاً مربیان بد کار کرده‌اند.

یکی از کارهایی که ما انجام می‌دهیم و البته تا حد زیادی به صورت ضمنی انجام می‌شود، این است که به آنها نشان می‌دهیم که نسبت به آنچه که تصور می‌کنند، چیزهای بسیار بیشتری نسبت به کسب‌ و کار بلد هستند. آنها شاید اصطلاحات تخصصی مدیریت مالی را بلد نباشند یا ندانند که بخش اجرایی کسب‌ و کارها چطور است اما چیزهای زیادی هست که آنها می‌دانند و احتمالاً در آنها خیلی هم خوب هستند.»

کاکا و آلوز که هم‌تیمی‌های سابق در تیم ملی برزیل هستند، این دوره را با هم گذراندند. البرس می‌گوید که آلوز که حالا در سائوپائولو بازی می‌کند، چطور با لباس دانشگاه هاروارد در کلاس‌ها شرکت کرد: «او کراوات هاروارد را زده بود، ژاکت هاروارد را پوشیده بود و شلوارش هم هاروارد بود. او کاملاً هارواردی شده بود و خیلی بامزه بود. او با فاصله عجیب‌ و غریب‌ترین بازیکنی بود که در دوره من شرکت کرد. او کاملاً دیوانه است و به این موضوع افتخار هم می‌کند اما حضور او در گروه ما عالی بود.

او در شبکه‌های اجتماعی میلیون‌ها مخاطب دارد و می‌تواند هر کاری که دوست دارد انجام دهد. کاکا هم همینطور که فردی اهل کسب ‌و کار و واقعاً باهوش است. من می‌توانم تصور کنم که او رئیس یک باشگاه فوتبال شود.»

فان‌درسار در سال ۲۰۱۶ به عنوان مدیر اجرایی ارشد آژاکس منصوب شد. او در سال ۲۰۱۱ از میادین کناره‌گیری کرده بود. به این ترتیب او در عرض تنها چند سال از بازیکن تبدیل به مدیر شد. البرس می‌گوید: «او در هنگامی که در کلاس من حاضر بود، مدیریت آژاکس را به عهده داشت. برایم بسیار جذاب بود که بشنوم از دوران بازی‌اش چه چیزهایی یاد گرفته و حالا چطور تلاش می‌کند که آن آموزه‌ها را در پست مدیریتی به کار ببندد.»

بررسی‌های موردی البرس شامل تعریف یک ماجرا و پرسش و بحث درباره آن می‌شود. او مثال می‌زند: «دوین جانسن (راک) ستاره مشهوری در دنیای سینما است. چرا باید یک کانال دیجیتال داشته باشد؟ لبران جیمز تلاش می‌کند در هالیوود چه کاری انجام دهد؟ دیزنی با سرمایه‌گذاری‌هایش در سینما چه می‌کند؟»

البرس بیشتر درسش را به بررسی‌های موردی می‌پردازد اما در روز آخر دوره، برخی از اعضای مشهورتر کلاس در یک پنل می‌نشینند و به پرسش‌ها پاسخ می‌دهند. نکته برجسته این بخش این است که پاسخ‌ها صادقانه است.

البرس می‌گوید: «کاکا درباره زمانی حرف زد که از میلان به رئال مادرید رفت و حس کرد که بزرگ‌ترین شکست تاریخ را تجربه کرده است. او در آن سال بهترین بازیکن دنیا بود، قیمت او رکوردشکن بود، ولی انتقالش جواب نداد. او درباره این صحبت کرد که چنین تجربه‌ای به عنوان یک انسان با شما چه می‌کند و چطور می‌توانید خود را دوباره پیدا کنید. این حرف‌های او بسیار قدرتمندانه بود.

زمانی که اولیور کان اینجا بود، درباره این صحبت کرد که در جام جهانی ۲۰۰۲، برنده توپ طلای بهترین بازیکن جام و دستکش طلایی بهترین دروازه‌بان شد اما در جام جهانی ۲۰۰۶ که در کشور او، یعنی آلمان برگزار شد، او نیمکت‌نشین شد. او از این گفت که چطور باید از ینس لمان، دروازه‌بان اصلی آلمان در آن جام حمایت می‌کرد و چه چیزی باید به خودش می‌گفت. همه بغض کرده بودند.  من قرار بود گروه را مدیریت کنم اما من هم بغض کرده بودم. لحظاتی هست که همیشه در خاطرم می‌ماند.

iran-varzeshi.com
  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۳۱ فروردين
    فوتسال جام ملت‌های آسیا
    چین - ویتنام
    ۱۰:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    استرالیا - عربستان
    ۱۲:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    میانمار - تایلند
    ۱۴:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    نساجی مازندران - تراکتور
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    شهرداری گرگان - مهرام
    ۱۶:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    عراق - ازبکستان
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال - شمس آذر قزوین
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    فولاد - مس رفسنجان
    ۱۸:۱۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - الفیحا
    ۱۸:۳۰
  • لیگ ستارگان قطر
    شمال - السد
    ۱۹:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    جنوا - لاتزیو
    ۲۰:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاهلی عربستان - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    کالیاری - یوونتوس
    ۲۲:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیک بیلبائو - گرانادا
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱ اردیبهشت
    فوتسال جام ملت‌های آسیا
    قرقیزستان - تاجیکستان
    ۱۰:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    افغانستان - کویت
    ۱۲:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    کره جنوبی - ژاپن
    ۱۴:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    بحرین - ایران
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی انگلیس
    منچسترسیتی - چلسی
    ۱۹:۴۵
  • بوندسلیگا آلمان
    یونیون برلین - بایرن مونیخ
    ۲۰:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الوحده امارات - عجمان
    ۲۰:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الحزم - الاتحاد
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ولورهمپتون - آرسنال
    ۲۲:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    خیرونا - کادیز
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش