شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴
۰۸:۱۸ - ۲۸ تير ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۴۱۴۱۲
لیگ برتر و جام حذفی

ساپینتو: اردوی ترکیه بی‌فایده است

ساپینتو,سرمربی استقلال
استقلال برای آماده‌سازی پیش‌فصل حدود یک هفته پیش به اردوی ترکیه رفت؛ اما برخلاف انتظار، این اردو بیشتر به دغدغه و یک نگرانی جدی و جدید برای کادر فنی تبدیل شده است. ریکاردو ساپینتو ناراضی است. او به نزدیکان خود به‌دفعات گفته این اردو فایده‌ای ندارد.

روزنامه فرهیختگان نوشت: اوضاع نقل‌وانتقالاتی باشگاه استقلال در تابستان جاری به‌قدری نابسامان است که نمی‌توان چشم بر آن بست. مشکلات در جذب بازیکنان جدید، نبود هماهنگی بین مدیران و کادر فنی و بلاتکلیفی‌های فراوان، استقلال را در آستانه لیگ بیست‌وپنجم تا اینجای کار وارد بحرانی کم‌سابقه کرده است. در شرایطی که انتظار می‌رفت با انتخاب دوباره ریکاردو ساپینتوی پرتغالی به‌عنوان سرمربی آبی‌پوشان، برنامه‌ریزی‌ها از همان ابتدا دقیق و منظم زیر نظر وی پیش برود، اما شواهد چیز دیگری را نشان می‌دهد. ترکیب ناقص، زمین نامناسب تمرینی در اردوی خارج از کشور، لیست خالی و بلاتکلیفی در نقل‌وانتقالات همگی نشانه‌هایی از یک آغاز نگران‌کننده هستند. 

این در حالی است که اگر تیمی بخواهد در لیگ مدعی باشد باید از مرحله آماده‌سازی پیش‌فصل به‌صورت حرفه‌ای کار را شروع کند. اما استقلال نه‌تنها در جذب نفرات موردنظر خود ناکام مانده، بلکه در اردوی تدارکاتی هم جدا از انتخاب محلی نامناسب، با مشکلات ساختاری جدی مواجه شده است. بازیکنان کلیدی هنوز جذب نشده‌اند، تمرینات با ترکیبی ناقص انجام می‌شود و سرمربی تیم بار‌ها گلایه‌ها و اعتراض خود را تکرار کرده و سعی کرده تا آن‌ها را به هر ترتیبی به گوش مدیران استقلال برساند. اردو‌هایی که معمولاً محل هماهنگی تاکتیکی و فنی تیم‌هاست، فعلاً در استقلال به محلی برای حاشیه‌سازی و ناهماهنگی تبدیل شده است. 

درحالی‌که استقلال هنوز نتوانسته حتی یک بازیکن خارجی مدنظر سرمربی خود را جذب کند، رقبای اصلی مثل سپاهان، تراکتور و پرسپولیس با قدرت در بازار نقل‌وانتقالات ظاهر شده‌اند. آن‌ها هم بازیکن خارجی جذب کرده‌اند و هم بازیکنان کلیدی داخلی را به خدمت گرفته‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که مشکل از شرایط بازار یا نبود بازیکن خارجی نیست، بلکه استقلال خود را در بن‌بستی قرار داده که محصول تصمیم‌ها و دخالت‌های متناقض در ساختار باشگاه است. از سوی دیگر با وجود اینکه از مدت‌ها قبل مشخص شده بود ساپینتو انتخاب اصلی استقلال برای فصل آینده است، اما تا امروز هیچ یک از خواسته‌های او عملیاتی نشده است. سؤال اینجاست اگر قرار نیست به خواسته‌های سرمربی عمل شود، چرا اصلاً با این چهره پرتغالی قرارداد بسته شده است؟ 

درهرصورت تا به امروز پنجره نقل‌وانتقالات تابستانی استقلال و آماده‌سازی پیش فصل، نه‌تنها نقطه قوت این باشگاه نبوده، بلکه به بحرانی جدی تبدیل شده که اگر مدیریت نشود، می‌تواند باعث شود تا فصل پیش از شروع برای آبی‌ها از دست رفته باشد. نکته مهم دیگر اینکه استقلال یک هفته جلوتر از سایر رقبا باید به مصاف تراکتور در سوپرجام برود. پیش‌ازاین از اقدام باشگاه برای تعویق این دیدار خبر دادیم؛ اما شنیده می‌شود به‌تازگی ساپینتو نیز با این موضوع موافقت کرده و از باشگاه درخواست داشته تا در صورت لزوم، درخواست تعویق دیدار سوپرجام را بدهد؛ درخواستی که بعید است با موافقت تیم تبریزی همراه شود.

اردوی بی‌فایده در ترکیه!

باشگاه استقلال برای آماده‌سازی پیش‌فصل حدود یک هفته پیش به اردوی ترکیه رفت؛ اما برخلاف انتظار، این اردو بیشتر به دغدغه و یک نگرانی جدی و جدید برای کادر فنی تبدیل شده است. کمپ تمرینی تیم در نزدیکی ازمیر ترکیه قرار دارد؛ اما کیفیت زمین تمرین پایین است و همین مسئله باعث شد تا برخی بازیکنان مثل ماشاریپوف یا حتی رستم آشورماتوف در تمرینات دچار مصدومیت شوند. علاوه بر این، اقامتگاه بازیکنان بیشتر شبیه به اردوگاه‌های ورزشی است تا یک محل اقامت حرفه‌ای و هتل‌هایی که معمولاً تیم‌های ورزشی در آن اردوی تدارکاتی برگزار می‌کنند. 

در کنار زیرساخت ضعیف ترکیب تیم نیز بسیار ناقص است. از ۲۲ بازیکن اعزامی تنها ۱۳ نفر بزرگسال هستند و بقیه از رده‌های سنی جوانان و امید به اردو اضافه شده‌اند. در بین بازیکنان، حتی یک دروازه‌بان مطمئن حضور ندارد و به‌نوعی این اردو برای آبی‌ها بدون دروازه‌بان در حال برگزاری است. حبیب فرعباسی که به‌تازگی به تیم اضافه شده به دلیل مشکلات خروجی نتوانست به اردو برود و امیرحسین نیک‌پور تنها دروازه‌بان حاضر در ترکیب است با این حال طبق نظر ساپینتو، او جایی در لیست نهایی نخواهد داشت؛ چرا که سرمربی پرتغالی اعلام کرده سه دروازه‌بان هم‌سطح جذب تیم شوند. 

در چنین شرایطی، ریکاردو ساپینتو ناراضی است. او به نزدیکان خود به‌دفعات گفته این اردو فایده‌ای ندارد و بدون نتیجه است؛ چون کاروان تیم ناقص اعزام شده و تیم اصلی هنوز شکل نگرفته و اکثر بازیکنانی که مدنظرش بوده‌اند، هنوز جذب نشده‌اند. به گفته ساپینتو، تمرین بدنسازی و تاکتیکی و حتی برگزاری بازی‌های تدارکاتی با این ترکیب ناقص بی‌معناست. این در شرایطی است که با مصدومیت آشورماتوف، ترکیب استقلال در اردو فعلاً عملاً به ۱۲ بازیکن تقلیل یافته و این در حالی است که هنوز چند جای خالی در پست‌های کلیدی به‌خصوص در فاز هجومی وجود دارد. البته قرار است به‌زودی فلاح، اندونگ، فرعباسی و احتمالاً مهرداد محمدی نیز به اردوی تیم در ترکیه برای پیگیری تمرینات در هفته دوم اضافه شوند. 

پشت پرده مخالفت سیدورف با استخدام ساپینتو

پیش‌ازاین در گزارشی در «فرهیختگان» و قبل از انتخاب رسمی ساپینتو به‌عنوان سرمربی استقلال به این موضوع اشاره کرده بودیم که کلارنس سیدورف یکی از اصلی‌ترین مخالفان بازگشت ساپینتو است و سرسختانه مقابل استخدام او ایستاده است. نکته قابل‌توجه اینکه هافبک اسبق و مطرح تیم ملی هلند پیش‌ازاین نیز با انتخاب کاریله برزیلی به‌عنوان سرمربی مخالفت کرده بود. 

سیدورف چندی پیش با قراردادی ۲۵۰ هزاردلاری به‌عنوان مشاور مدیرعامل برای باشگاه استقلال انتخاب شد. او یک‌بار به تهران آمد و سپس دیگر به ایران بازنگشت؛ اما از طریق تماس تلفنی با مدیران در ارتباط است. طبق اطلاعاتی که به خبرنگار «فرهیختگان» رسیده، سیدورف از طریق یک شرکت نقل‌وانتقالاتی که در امارات دارد تاکنون سه بازیکن خارجی را به استقلال معرفی کرده است. نکته نگران‌کننده اینجاست که قیمت این بازیکنان به طور غیرواقعی بالا بوده و کیفیت فنی آن‌ها نیز پایین‌تر از استاندارد‌های موردانتظار بوده است. 

در طرف مقابل، سیدورف به‌دفعات اعلام کرده که بازیکنان خارجی تنها با تأیید او باید جذب شوند. این موضوع در تضاد با نظر ساپینتوست که خود فهرستی متشکل از بیش از ۱۰ بازیکن را ارائه کرده بود؛ اما هیچ‌کدام از آن‌ها به استقلال نپیوسته‌اند. حتی جذب آشورماتوف هم مستقیماً با تأیید ساپینتو انجام نشد؛ بلکه تیم آنالیز باشگاه او را بررسی و تأیید کرد. به‌این‌ترتیب، به نظر می‌رسد سیدورف با تصمیمات اخیر خود و ایستادن در مقابل خواسته‌های سرمربی پرتغالی قفل بزرگی به پنجره نقل‌وانتقالاتی استقلال زده است!

ابهامات بسیار درباره نقش سیدورف

همه این ابهامات و مطالبه‌گری‌ها در قبال نقش سیدورف در استقلال در حالی مطرح می‌شود که این نقد هم به باشگاه مطرح هست که اگر تیم سرمربی دارد و اگر ساپینتو مسئول مستقیم نتایج تیم است، پس جایگاه رسمی سیدورف دقیقاً کجاست؟ مگر نه این است که طبق اصول حرفه‌ای بازیکن باید با نظر و خواست سرمربی تیم انتخاب شود؟ 

درهرصورت این سرمربی است که باید پاسخگوی نتایج و مسائل فنی تیم باشد و در صورت ناکامی طبیعتاً کسی سیدورف را بازخواست نخواهد کرد. در ماجرای استقلال اما عکس این اتفاق رخ داده است؛ ساپینتو لیست داده، اما باشگاه منتظر تأیید سیدورف است و سیدورف نیز در بسیاری از موارد این تأیید را نمی‌دهد. حالا این سؤال نیز پیش می‌آید که آیا پیشنهاد بازیکنانی با قیمت‌های بالا و کیفیت پایین از یک شرکت وابسته به او به این معنا نیست که اولویت‌های دیگری جز منافع تیمی در میان است؟ درهرصورت با این وضعیت شواهد نشان می‌دهد که جریان‌های غیرشفاف در پشت پرده تصمیم‌گیری‌های نقل‌وانتقالاتی استقلال وجود دارد. 

جالب‌تر اینکه باشگاه پیش‌تر اعلام کرده بود تمام اختیارات نقل‌وانتقالاتی به ساپینتو واگذار شده، اما حالا شاهدیم که این وعده در عمل نقض شده است. نه‌تنها بازیکنان معرفی‌شده از سوی سرمربی پرتغالی استقلال جذب نشده‌اند، بلکه حتی نفرات مدنظرش نیز از سوی باشگاه و شخص سیدورف رد می‌شوند. به‌خاطر همین است که استقلال هنوز در جذب بازیکن خارجی ناکام مانده و در فاصله یک ماه تا آغاز فصل جدید، لیست بزرگسالان این تیم این‌همه جای خالی با نقاط ضعف اساسی داشته و همچنان بلاتکلیف است.

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۲۶ تیر
    لیگ ملت‌های والیبال
    چین - ایران
    ۱۸:۰۰
  • لیگ ملت‌های والیبال
    اوکراین - ایتالیا
    ۱۸:۰۰
  • لیگ ملت‌های والیبال
    کوبا - لهستان
    ۲۱:۳۰
  • لیگ ملت‌های والیبال
    هلند - اسلوونی
    ۲۲:۰۰
  • لیگ تابستانی NBA
    میامی هیت - دیترویت پیستونز
    ۲۳:۴۰
  • جمعه ۲۷ تیر
    لیگ ملت‌های والیبال
    آرژانتین - آمریکا
    ۱۰:۰۰
  • لیگ ملت‌های والیبال
    برزیل - ژاپن
    ۱۳:۵۰
  • لیگ ملت‌های والیبال
    کوبا - فرانسه
    ۱۸:۰۰
  • لیگ ملت‌های والیبال
    اوکراین - صربستان
    ۱۸:۰۰
  • لیگ ملت‌های والیبال
    چین - بلغارستان
    ۲۱:۳۰
  • لیگ ملت‌های والیبال
    هلند - کانادا
    ۲۱:۳۰
  • شنبه ۲۸ تیر
    لیگ ملت‌های والیبال
    ترکیه - برزیل
    ۱۰:۰۰
  • لیگ ملت‌های والیبال
    آلمان - آمریکا
    ۱۴:۰۰
  • دوستانه
    منچستریونایتد - لیدز
    ۱۶:۳۰
  • دوستانه
    سلتیک - نیوکسل
    ۱۷:۳۰
  • دوستانه
    ردینگ - تاتنهام
    ۱۷:۳۰
  • لیگ ملت‌های والیبال
    صربستان - کانادا
    ۱۸:۰۰
  • لیگ ملت‌های والیبال
    بلغارستان - لهستان
    ۱۸:۳۰
  • جام ملت‌های زنان آسیا
    زنان ایران - زنان اردن
    ۱۹:۳۰
  • لیگ ملت‌های والیبال
    ایران - فرانسه
    ۲۲:۰۰
  • لیگ ملت‌های والیبال
    اسلوونی - ایتالیا
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    سویا - ساندرلند
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش