شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۲۴ - ۰۵ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۱۲۵۴
جام جهانی

شایسته‌های بدشانس تاریخ جام جهانی

تیم ملی فوتبال ایران,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,جام جهانی
تیم ملی فوتبال کشورمان با یک نمایش درخشان و کسب ۴ امتیاز در گروهی که اسپانیا قهرمان اسبق جهان، پرتغال قهرمان اروپا و مراکش در آن حضور داشتند، به مقام سوم رسید و از رسیدن به مرحله‌ی یک هشتم نهایی جام جهانی بازماند.

به گزارش نود، حذف با ۴ امتیاز البته اتفاقی نادر در جام جهانی نیست و در ۶ دوره‌ی گذشته‌ی این رقابت‌ها ۱۵ تیم با وجود کسب ۴ امتیاز، نتوانسته‌اند به یک هشتم نهایی صعود کنند. با وجود حذف شدن این پانزده تیم ۴ امتیازی، در ۲ دوره که تیم ملی در جام جهانی حضور داشته، ۲ تیم ۴ امتیازی مکزیک در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان و نیجریه در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل از گروه ما صعود کرده‌اند. حذف ایران با یک برد، یک تساوی و یک شکست در گروه مرگ جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه بهانه‌ای شد تا بررسی کنیم از دورانی که برای برد در جام‌های جهانی ۳ امتیاز در نظر گرفتند، چه تیم‌هایی مانند ایران با بدست آوردن ۴ امتیاز نتواستند خود را به جمع شانزده تیم برتر جهان برسانند.

 

فقط یکبار در تاریخ جام جهانی

جام جهانی ۱۹۹۴ آمریکا اولین دوره از این رقابت‌ها بود که در آن برای برد هر تیم ۳ امتیاز را در نظر گرفتند. البته در این دوره جام با حضور ۲۴ تیم برگزار می‌شد و ۴ تیم از تیم‌های سوم هر گروه هم این شانس را داشتند که راهی مرحله‌ی یک هشتم نهایی جام جهانی شوند. آمریکا میزبان آن دوره‌ی جام جهانی اولین تیمی در تاریخ این رقابت‌ها بود که با یک برد، یک تساوی و یک شکست و کسب ۴ امتیاز در رده‌ی سوم گروه خود قرار گرفت. آمریکایی‌ها با وجود کسب ۴ امتیاز و قرار گرفتن در رده سوم گروه، خوش‌شانس بودند که توانستند به مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی صعود کنند و حذف نشدند. در آن دوره از رقابت‌های جام جهانی اتفاقی نادر در تاریخ این رقابت‌ها هم افتاد که تا الان دیگر مشابه آن تکرار نشده است. ۴ تیم مکزیک، جمهوری ایرلند، ایتالیا و نروژ با کسب ۴ امتیاز، هم امتیاز هم شدند و تفاضل گل هر ۴ تیم هم صفر بود. مکزیک به دلیل گل زده‌ی بیشتر نسبت به ۳ تیم دیگر در جایگاه نخست گروه قرار گرفت. علاوه بر تفاضل گل، جمهوری ایرلند و ایتالیا گل‌های زده‌‌ی برابر، هم داشتند ولی به دلیل اینکه ایرلندی‌ها در بازی مستقیم با یک گل ایتالیا را شکست داده بودند، به عنوان تیم دوم صعود کردند و ایتالیا هم خوش‌شانس‌ بود که توانست به عنوان یکی از تیم‌های سوم به مرحله‌ی یک هشتم نهایی جام جهانی صعود کند و در نهایت هم نایب قهرمان جام شد. نروژ اما که گل زده‌ی کمتری نسبت به ۳ تیم دیگر گروه داشت، تیم چهارم شد و وداعی تلخ با جام جهانی ۱۹۹۴ آمریکا داشت.

 

وداعی تلخ

در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه ۲ تیم بودند که با کسب ۴ امتیاز از رسیدن به مرحله‌ی یک هشتم نهایی جام بازماندند. اولین تیم این جام که با ۴ امتیاز حذف شد، مراکش بود که در گروه اول این رقابت‌ها با تیم‌های برزیل، نروژ و اسکاتلند همگروه شده بود. مراکشی‌ها در روز پایانی این گروه موفق شدند با نتیجه‌ی ۳ بر صفر از سد اسکاتلند بگذرند و امیدی زیادی از قبل از بازی داشتند که در صورت برد مقابل اسکاتلند از گروه خود صعود کنند اما در بازی دیگر همزمان این گروه برزیل قهرمان دوره‌ی گذشته‌ی جام جهانی که ۲ بازی اول خود در جام را هم با برد پشت سر گذاشته بود، مقابل نروژ که از ۲ بازی اول خود با کسب ۲ تساوی ۲ امتیاز داشت با نتیجه‌ی ۲ بر یک تن به شکست داد تا مراکشی‌ها از رسیدن به مرحله‌ی یک هشتم نهایی باز بمانند و نروژی‌ها به جمع ۱۶ تیم برتر جهان صعود کنند. اسپانیا دیگر تیمی بود که در آن دوره با کسب ۴ امتیاز از رسیدن به مرحله‌ی یک هشتم نهایی جام جهانی باز ماند. آن‌ها که در گروه چهارم جام با نیجریه، پاراگوئه و بلغارستان همگروه شده بودند، اتفاقی شبیه به مراکش برایشان افتاد و در بازی آخر در حالی که بلغارستان را با نتیجه‌ی ۶ بر یک گلباران کرده بودند، نیجریه که ۲ برد داشت، مقابل پاراگوئه تن به شکست ۳ بر یک داد تا اسپانیایی‌ها نتوانند به دور بعدی جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه صعود کنند.

 

شرایطی شبیه ایران

در جام جهانی ۲۰۰۲ کره و ژاپن، ۴ تیم آفریقای جنوبی، کاستاریکا، کامرون و آرژانتین با وجود کسب ۴ امتیاز در گروه خود، از رسیدن به مرحله‌ی یک هشتم نهایی بازماندند. در این جام آفریقای جنوبی و کاستاریکا شرایطی تقریبا مشابه با هم داشتند. در گروه دوم این رقابت‌ها ۲ تیم آفریقای جنوبی و پاراگوئه ۴ امتیازی شدند و تفاضل گل آن‌ها هم برابر شد اما پاراگوئه‌ای‌ها به دلیل گل زده‌ی بیشتر توانستند به یک هشتم نهایی جام صعود کنند و آفریقایی‌ها هم حذف شدند. در گروه سوم آن دوره‌ی جام جهانی هم تیم‌های ترکیه و کاستاریکا هم امتیاز شدند و ترکیه‌ای‌ها با تفاضل گل بهتر نسبت به کاستاریکا به دور بعدی بازی‌ها صعود کردند و در نهایت به مقام سوم جام جهانی رسید. در گروه پنجم جام جهانی ۲۰۰۲ هم کامرون با ۴ امتیاز پشت سر آلمان و جمهوری ایرلند ایستاد و از رسیدن به مرحله‌ی یک هشتم نهایی بازماند. آرژانتین هم آخرین تیم آن دوره بود که با وجود اینکه در گروه مرگ جام قرار داشت، شرایطی شبیه ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه را تجربه کرد. آن‌ها در گروهی که انگلستان، سوئد و نیجریه هم در آن حضور داشتند، با کسب ۴ امتیاز سوم شدند در حالی که سوئد و انگلستان درست مانند اسپانیا و پرتغال در جام جهانی ۲۰۱۸، با کسب ۵ امتیاز خود را به مرحله‌ی یک هشتم نهایی جام جهانی ۲۰۰۲ رساندند. در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان هم کره جنوبی تنها تیم آن دوره و اولین تیم آسیایی‌ای بود که با کسب ۴ امتیاز از ۳ بازی نتوانست راهی مرحله‌ی یک هشتم نهایی شود. کره‌ای‌ها در گروهی که تیم‌های سوییس، فرانسه و توگو حضور داشتند بعد از سوییس ۷ امتیازی و فرانسه ۵ امتیازی در رده‌ی سوم گروه قرار گرفتند و حذف شدند.

 

بیشترین ۴ امتیازی‌ها

در جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی ۵ تیم با کسب ۴ امتیاز از رسیدن به مرحله‌ی یک هشتم نهایی باز ماندند که بیشترین تعداد تیم‌های ۴ امتیازی حذف شده در یک دوره‌ جام جهانی است. در این دوره آفریقای جنوبی و استرالیا با کسب ۴ امتیاز و تفاضل گل کمتر نسبت به تیم دوم گروه خودشان حذف شدند که آفریقای جنوبی بعد از مکزیک و استرالیا هم بعد از غنا در گروه‌های خود قرار گرفتند. در این دوره اسلونی در شرایطی بعد از آمریکا و انگلستان با ۴ امتیاز قرار گرفت که آن‌ها هم شرایط امتیازی گروهشان شبیه گروه تیم ملی ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه بود. سوییس و ساحل عاج هم دیگر تیم‌های آن دوره بودند که با کسب ۴ امتیاز در رده سوم گروه خود قرار گرفتند و حذف شدند.

 

در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل، تیم ملی فوتبال پرتغال که شب گذشته با تساوی مقابل ایران به یک هشتم نهایی جام جهانی رسید و موجب آن شد که تیم ملی کشورمان با ۴ امتیاز از رسیدن به جمع شانزده تیم برتر جهان باز بماند، با کسب ۴ امتیاز حذف شد. پرتغالی‌ها در گروه پنجم رقابت‌ها بعد از آلمان و آمریکا، با تفاضل گل کمتر نسبت به آمریکایی‌ها، حذف شدند. اکوادور هم دیگر تیمی بود که در برزیل با کسب ۴ امتیاز در رده سوم گروه خود بعد از فرانسه و سوییس قرار گرفت و از رسیدن به مرحله‌ی یک هشتم نهایی جام جهانی باز ماند.

 

پارسا شیرازی‌نژاد

 

 

  • 20
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • شنبه ۸ اردیبهشت
    لیگ برتر انگلیس
    وستهم - لیورپول
    ۱۵:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    لاس پالماس - خیرونا
    ۱۵:۳۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    ذوب آهن - طبیعت
    ۱۶:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آینتراخت فرانکفورت
    ۱۷:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    لایپزیش - دورتموند
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچستریونایتد - برنلی
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - کریستال پالاس
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    نیوکسل - شفیلد یونایتد
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ولورهمپتون - لوتون
    ۱۷:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    یوونتوس - آث میلان
    ۱۹:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    فنرباغچه - بشیکتاش
    ۱۹:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - اشتوتگارت
    ۲۰:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    اورتون - برنتفورد
    ۲۰:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    العین امارات - شباب الاهلی امارات
    ۲۰:۱۵
  • لیگ برتر پرتغال
    بنفیکا - براگا
    ۲۰:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    اورلاندو مجیک - کلیولند کاوالیرز
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الخلیج - النصر
    ۲۱:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    لاتزیو - هلاس ورونا
    ۲۲:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - چلسی
    ۲۲:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیکومادرید - اتلتیک بیلبائو
    ۲۲:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - لو آور
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    هال سیتی - ایپسویچ
    ۲۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    نیو اورلینز پلیکانز - اوکلاهاما سیتی تاندر
    ۲۳:۰۰
  • یکشنبه ۹ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    میامی هیت - بوستون سلتیکس
    ۰۱:۳۰
  • لیگ MLS آمریکا
    نیو انگلند - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    لس آنجلس لیکرز - دنور ناگتس
    ۰۴:۰۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    افغانستان - قرقیزستان
    ۰۸:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - کاشیما آنتلرز
    ۰۹:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    تاجیکستان - ازبکستان
    ۱۱:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    تایلند - ایران
    ۱۴:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - آرسنال
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    بورنموث - برایتون
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ناتینگهام فارست - منچسترسیتی
    ۱۹:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    ناپولی - آاس رم
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر پرتغال
    پورتو - اسپورتینگ
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش