شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۱۸ - ۲۶ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۷۱۲۷
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

از تایتانیک تا سانچی

کشتی‌شکستگانِ تاریخ...

کشتی های غرق شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

تاریخ، کشتی‌شکستگان زیادی به خود دیده است. از کشتی‌های مجلل مسافربری بگیر تا کشتی‌های باربری و نفت‌کش. اما بعضی‌هایشان پررمز و رازترند. با خودشان یک دنیا قصه دارند. یکی‌شان با یک بغل قصه عاشقانه غرق شده؛ یکی‌شان به دلیل نامعلوم به گل نشسته و یکی دیگر غرق در آب و آتش شده.

 

دوساعت و نیم تا مرگ تایتانیک

«آر ام اس تایتانیک» کشتی بخار بزرگی بود که در ۱۵ آوریل ۱۹۱۲ در هنگام سفر از بندر ساوت‌همپتون انگلیس به نیویورک به علت برخورد با کوه یخی غرق شد و ۱۵۱۴ نفر از مسافران و خدمه آن جان خود را از دست دادند.

 

۲۳:۴۰ نیمه‌شب ۱۴ آوریل ۱۹۱۲

دیده‌بان کشتی حضور کوه یخ را اعلام کرد. به دستور کاپیتان اسمیت، تایتانیک به سمت چپ هدایت شد. تایتانیک با سرعت ۲۹ کیلومتر بر ساعت در حرکت بود و متوقف کردن آن با این سرعت بیش از ۸۰۰ متر طول می‌کشید و فرصت کافی برای چرخش به چپ و جلوگیری از برخورد قسمت راست خود با کوه یخ را نداشت.

 

۲۳:۴۸

کاپیتان اسمیت سریع به داخل کشتی سرک می‌کشد و میزان آسیب را برای اولین بار از نزدیک مشاهده می‌کند.تنها در ۱۰ دقیقه اول برخورد آب تا ارتفاع ۴/۵ متر بالا می‌آید.

 

۰۰:۰۰ بامداد ۱۵ آوریل

خبرها به سرعت به کاپیتان اسمیت می‌رسند که پنج محفظه در حال پر شدن است. او می‌داند تایتانیک ممکن است، بیشتر از ۲ ساعت وقت نداشته باشد. در نتیجه به افسران دستور می‌دهد ۲۰ قایق نجات را آماده کنند.

 

۰۰:۰۵ بامداد

عملیات تخلیه مسافران و خدمه از کشتی آغاز می‌شود.

 

۰۰:۴۵ بامداد

اولین قایق نجات روی آب‌های اقیانوس اطلس شناور شد. این قایق حدود ۶۵ نفر ظرفیت دارد اما با ۳۷ جای خالی کشتی را ترک می‌کند به دلیل پیروی از قانون «اولویت با زنان و کودکان است» و کم بودن تعداد زن‌ها و بچه‌ها در کشتی بسیاری از قایق‌های نجات به جای ۶۹ نفر ظرفیت کامل خود، تنها چند ده نفر سر نشین داشتند.

 

۱:۳۰ بامداد

۱۱۰ دقیقه پس از برخورد تایتانیک اولین قربانی‌هایش را می‌گیرد. پنج کارمند که نامه‌های آب گرفته را از اتاق پست نجات می‌دهند، غرق می‌شوند.

 

۱:۴۵ بامداد

ملوانان آخرین قایق نجات را به آب می‌اندازند. اکنون نجات جان بقیه مسافران به دست خودشان است. برق تایتانیک به طور کامل قطع می‌شود.

 

۱:۵۰ بامداد

کشتی به تدریج به سمت چپ می‌چرخید. حوالی ساعت ۱:۵۰ بامداد، آب وارد یکی از راهروهای سمت چپ کشتی شد و در نتیجه چرخش شدت یافت.

 

کشتی های غرق شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

۲:۱۵ بامداد

با افزایش فشار آب، دیگ‌های بخار متصل به دودکش شماره یک از جا کنده شد و دودکش سقوط کرد. آب در مسیری جدید وارد کشتی شد و غرق شدن کشتی شتاب یافت.

 

۲:۱۸ بامداد

تفاوت شدید وزن بین سینه کشتی که به دلیل ورود آب، سنگین شده بود و کشتی دم نسبتاً سبک، تنش عظیمی در بدنه کشتی ایجاد کرد و بدنه کشتی در مقابل دودکش سوم ترک خورد. چند ثانیه بعد و با به حداکثر رسیدن نیروی خمشی، بدنه کشتی دونیم شد. سینه کشتی و دم تنها از طرق اسکلت تقویت شده زیرین به هم متصل ماندند.کشتی دم به سمت چپ چرخید و افراد روی کشتی به بیرون پرتاب شدند.

 

۲:۱۹ بامداد

سینه کشتی از دم که هنوز شناور بود، جدا شد. کشتی دم سرو ته شده و آب از سمت جلو وارد آن شد.

 

۲:۲۰ بامداد

درحالی که سینه کشتی با سرعت به سمت کف دریا می‌رفت، کشتی دم به حالت تقریباً عمودی چرخیده و وسایل داخل آن به بیرون ریخته می‌شد؛ در همین حال کشتی دم از سطح اقیانوس ناپدید گشت. دیگ‌های بخار از جای خود خارج شده و مستقیماً به بستر اقیانوس سقوط کردند و پس از آن دیگر تا چند مدت دیده نشد.

 

۲:۲۱ بامداد

جریان آب در اطراف سینه کشتی باعث از جا درآمدن دکل جلوی کشتی و برخورد آن با سکوی فرماندهی و دودکش‌ها شدند د ودکش‌ها از جا کنده شد. به دلیل ظاهر مخروطی شکل سینه و کشتی دم، هر دوی آنها با کم شدن سرعت به کف اقیانوس سقوط کردند. چرخش ساعت گرد کشتی دم سبب شد قبل از اینکه با کف اقیانوس برخورد کند، وسایل بیشتری از داخل آن به بیرون ریخته شود. سینه کشتی با سرعت ۵۵/۵ کیلومتر بر ساعت و با زاویه ۲۰ درجه با بستر اقیانوس برخورد کرد؛ در نتیجه بدنه شکسته شد و عرشه‌هایش خرد شدند. بقایای متلاشی شده دم حاکی از برخورد بدتر آن با کف اقیانوس است.

 

از ۱۵۰۰ نفری که غرق شده بودند، فقط جنازه ۳۳۳ نفر از آنها پیدا شد و از مابقی جنازه‌ها هیچ اثری پیدا نشد.همچنین گفته می‌شود، بیشتر از ۱۰ عروس و داماد در کشتی بودند که قصد سفر ماه عسل را داشته‌اند.

 

در سال ۱۹۹۷ فیلمی حماسی ـ عاشقانه با همین نام توسط کشور آمریکا ساخته شد که گفته می‌شود، هزینه ساخت این فیلم بسیار بیشتر از هزینه ساخت کشتی تایتانیک بوده است. البته این تنها فیلم با موضوع تایتانیک نیست و از سال ۱۹۱۲، سال وقوع حادثه تا سال ۲۰۱۵ حدود ۴۵ فیلم و سریال با این موضوع ساخته شده است. بیش از ۱۱۵ عنوان کتاب هم با این موضوع منتشر شده است.

 

کشتی یونانی وقتی به گل نشست

کشتی یونانی حالا سال‌هاست که به یکی از جاذبه‌های گردشگری جزیره کیش تبدیل شده و غروب که می‌شود گردشگران زیادی سراغ کشتی یونانی می‌روند و با آن عکس می‌گیرند اما کشتی یونانی چرا در جزیره کیش به گل نشست؟

 

کشتی یونانی در واقع یک میهمان ناخوانده برای خلیج فارس است. این کشتی در ۴ مرداد ۱۳۴۵ در نزدیکی روستای «باغو» به گِل نشست. درباره دلایل به گل نشستن این کشتی در خلیج فارس اطلاعات رسمی و دقیقی نمنتشر نشده و به طور کلی هیچ‌گاه درباره کشتی یونانی مستندنگاری نشده است. گفته می‌شود این کشتی باربری در حال حمل ذخایر مهمی بوده که ارزش زیادی داشته است. کشتی ناگاه از حرکت می‌ایستد. خدمه مجبور به ترک کشتی می‌شوند و بار آن را نیز تخلیه می‌کنند. تلاش‌های بسیاری برای بیرون کشیدن کشتی از آب انجام دادند اما بعد از گذشت هشتاد روز و تلاشِ بی‌پایان یدک‌کش هلندی به نام اورینکو، هیچ نتیجه‌ای حاصل نشد.

 

در نهایت کشتی همان جا باقی ماند چرا که هزینه سرسام آور برای حفظ آن اصلا مقرون به صرفه نبود. بومیان جزیره می‌گویند که یونانی‌ها پس از ترکِ کشتی آن را آتش زده و شاهد سوختن آن بوده‌اند.

 

بومیان کیش درباره کشتی یونانی افسانه‌ای هم روایت می‌کنند. آن‌ها می‌گویند کاپیتان کشتی عاشق یک دختر در این منطقه شده بود. برای همین کاری کرد که کشتی همان‌جا ماندگار شود.

 

برخی دیگر هم می‌گویند حق بیمه زیاد کشتی نزد شرکت لویدز انگلستان باعث این اتفاق شده است. آن‌ها می‌گویند که صاحبان کشتی برای گرفتن این حق بیمه به عمد کاری کرده‌اند تا کشتی یونانی به گل بنشیند.

 

حالا سال‌هاست که مردم در کنار لاشه‌های کشتی به گل نشسته عکس می‌اندازند و تفریح می‌کنند.

 

«ام‌وی سانچی» و یک هفته انتظار سخت

چند روزی می‌شود که خبر تلخ سانچی افکار عمومی درگیر کرده است. سانچی اولین نفت‌کشی نیست که دچار سانحه شده اما هولناک‌ترین سانحه برای یک کشتی نفت‌کش طی سال‌های اخیر محسوب می‌شود.

 

«ام‌وی سانچی» یک کشتی نفت‌کش سوئزگذر ساخته شده در سال ۲۰۰۸ بود که با پرچم پاناما تردد می‌کرد و توسط شرکت ملی نفت‌کش ایران اداره می‌شد.

 

کشتی های غرق شده,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

۱۶ دی‌ماه امسال، کشتی نفت‌کش سانچی که حاوی محموله میعانات گازی به مقصد کره جنوبی بود، در نزدیکی شانگهای با کشتی فله‌بر «سی‌اف کریستال» برخورد کرد. «سی‌اف کریستال» با پرچم هنگ‌کنگ از آمریکا به مقصد چین حرکت می‌کرد و حامل محموله ۶۴ هزار تنی غله بود.

 

نفت‌کش ایرانی ساعت‌ها در آتش سوخت و رویترز گزارش داد که چهار کشتی امدادرسانی و سه قایق برای پاکسازی لکه‌ی نفتی در محل حادثه مشغولند و کره‌ی جنوبی هم برای کمک‌رسانی یک کشتی و هلی‌کوپتراعزام کرده است.

 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با ایسنا از دستور نخست وزیر چین برای مهار آتش خبر داد و گفت شنیده است که «قایق نجاتی بر روی کشتی قرار داشته که در حال حاضر وجود ندارد. یک احتمال است که افراد از طریق این قایق از محل حادثه دور شده باشند.»

 

حدود ۳۰ ساعت از زمان حادثه گذشته بود که خبری درباره‌ی نجات تعدادی از مفقودین منتشر شد اما مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران گفت خبر نجات تعدادی از مفقودین صحت ندارد.

 

روز به بعد خبر رسید که جسد یکی از مفقودین نفتکش ایرانی چهار مایل دورتر از کشتی پیدا شده است. هویت جسد پیدا شده نامشخص بود و برای بررسی به شانگهای منتقل شد.

 

درحالی که تیمی شامل ۱۳ کشتی امداد و جست‌وجو، ناحیه‌ای به وسعت ۹۰۰ مایل دریایی را جست‌وجو می‌کردند و دست‌خالی برمی‌گشتند، مدیر عامل شرکت ملی نفتکش ایران با اشاره به جسد کشف شده گفت احتمالاً خدمه‌ی کشتی فرصت استفاده از وسایل نجات را داشته‌اند.

 

اما بعد از چندین روز آتش‌سوزی نفت‌کش در تاریخ ۲۴ دی‌ماه غرق شد. طبق گزارش‌ها تقریباً ۴ روز قبل از غرق شدن، کشتی منفجر شد. بعد از پیدا کردن جسد یک نفر از دریا و ۲ نفر در یک قایق نجات ۲۹ نفر دیگر پیدا نشدند و فرض بر این شد که تمام ۳۲ خدمه کشتی شامل ۲۰ ایرانی و ۲ بنگلادشی کشته شده‌اند.

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش