جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۵۰ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۰۲۰
حوزه بهداشت و رفاه

تیر ۱۴۰۰ با ۴۸۴۶ فوتی دلتا به‌پایان رسید

بیمارستان‌ها به بالاترین سقف پذیرش در ۱.۵ سال گذشته رسیدند/ هر ۲ دقیقه یک نفر بستری می‌شود

وضعیت کرونا در ایران,ظرفیت بیمارستان های کشور در دوران کرونا
رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) درباره سنگینی پیک پنجم کرونا و فشار کاری بیمارستان ها هشدار داد و گفت: پیک پنجم با دفعات قبل فرق می کند. ما مجبوریم لحظه ای تصمیم بگیریم و فشار را در بخش های مختلف بیمارستان تقسیم کنیم.

به گزارش مهر، خسرو صادق نیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) ضمن ابراز نگرانی از حجم بالای مراجعات در پیک پنجم کرونا گفت: درگیری در این پیک بسیار جدّي است و ایده درمان موقت در این شرایط، یک راهکار عملیاتی برون رفت از این بحران است.

وی ادامه داد: همه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران به بیش از سقف پذیرش سرپایی و بستری خود در یک سال و نیم گذشته رسیده اند و این در حالیست که باتوجه به تجربه بحران سیستان و بلوچستان و پیش بینی های صورت گرفته از چند هفته اخیر با اجرای پروتکل درمان بستری موقت از طریق تزریق رمدسیویر در مراکز درمانی به میزان قابل توجهی از میزان بستری بیماران کووید ۱۹ کاسته شده است.

صادق نیت همچنین بر تعیین تکلیف فوری بیماران غیرکرونایی توسط اساتید در روزهای تعطیل تأکید کرد و ادامه داد: باتوجه به شرایط اضطراري بحران، اعمال جراحی الکتیو باید مدیریت شده و از عمل های غیرضروری جلوگیری شود. بدیهی است در این میان اعمال جراحی بیماران الکتیو اورژانسی که جانشان در خطر است، مطابق با نظر اساتید مربوطه باید انجام شود.

وضعیت کرونا در ایران,ظرفیت بیمارستان های کشور در دوران کرونا

او ادامه داد: بنظر میرسد در بلندمدت هم بررسی و اصلاح فرآیند مدت زمان انتظار بیماران الکتیو برای اعمال جراحی به منظور مدیریت بهتر تخت های بستری و کاهش مدت اقامت بیماران ضروری است.

صادق نیت با اشاره به اعلام تعطیلی استان های تهران و البرز اظهار کرد: هیچ واحدی در بیمارستان تعطیل نیست و تمامی فعالیت های این مرکز در ایام تعطیلی طبق روال عادی ادامه خواهد داشت.

او با اظهار تأسف از کاهش حساسیت مردم نسبت به بیماری کرونا (corona) و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح جامعه گفت: پیک پنجم با دفعات قبل فرق می کند. ما مجبوریم لحظه ای تصمیم بگیریم و فشار را در بخش های مختلف بیمارستان تقسیم کنیم.

***

هر ۲ دقیقه یک بستری/ تیر ۱۴۰۰ با ۴۸۴۶ فوتی دلتا به‌پایان رسید

مرداد ۱۴۰۰ درحالی آغاز شد که در اولین ماه فعالیت ویروس دلتا در سراسر کشور ۴۸۴۶ نفر در پیک پنجم قربانی این ویروس شده‌اند.

به‌گزارش تسنیم، بررسی‌های آماری در یک ماه گذشته نشان می‌دهد از زمان تایید رسمی فعالیت ویروس دلتا در جنوب شرقی کشور تا امروز که تقریباً در سراسر ایران فعال شده است نشان می‌دهد نزدیک به ۵۰۰۰ نفر قربانی این ویروس شده‌اند و کارشناسان براین باورند که این اتفاق به دلیل کم‌توجهی مسئولان مربوطه در مهار ویروس بوده است.

در این زمینه کارشناسان تاکید دارند با درنظر گرفتن اینکه ویروس دلتا تقریباً از اوایل بهار ۱۴۰۰ در هندوستان شناسایی شده بود و مشکلات ناشی از آن کاملاً مشخص بود مسئولان مربوطه می‌توانستند برای جلوگیری از ورود آن سیاست‌های مناسب‌تری را اتخاذ کنند درحالی که همه آنها به این موضوع اشراف داشتند که میزان مبادلات مرزی ایران با هندوستان، پاکستان و افغانستان بسیار بالاست و احتمال ورود ویروس وجود دارد.

کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند کم توجهی و البته عادی انگاری شرایط باعث شد تا دوباره غافلگیر شده و نهایتاً از ابتدای تیرماه ۱۴۰۰ ورود رسمی این نوع از ویروس جهش یافته که می‌تواند خسارات بالایی تحمیل کند، تایید شد.

این درحالی است که ویروس دلتا با قدرت سرایت پذیری بسیار بالا تنها ۱۵ روز زمان لازم داشت که در سراسر کشور پخش شود و رکوردهای تازه‌ای از همه‌‌گیری را در ایران ثبت کند که یکی از آنها ۴۸۴۶ مرگ تنها در یک ماه است که اگر این عدد را تقسیم به ۳۱ روز تیر ۱۴۰۰ کنیم می‌بینیم در این دوره زمانی روزانه ۱۵۶.۳ نفر از هموطنان مشخصاً به دلیل بیماری کرونا فوت شده‌اند.

این گروه تاکید دارند اتفاقی که کارشناسان براین باورند با توجه به رفتار ویروس دلتا تازه شروع ماجراست و درصورت ادامه سیاست‌های اشتباه و کوتاهی در امر واکسیناسیون و غربالگری هوشمند تابستان ۱۴۰۰ دوره‌ای تاریخی از همه‌گیری کرونا در ایران ثبت خواهد شد.

۷۰۰۰۰ مورد تست در یک روز!

در این زمینه البته واقعیت امر اینجاست که سیاست‌های اتخاذ شده برای مقابله کم هزینه با ویروس دلتا در پیک پنجم آنطور که وزیر بهداشت قبلاً اعلام کرده تدوین نشده است و تصمیم‌گیری‌های غیرمنطقی باعث شده تا نه در بخش واکسیناسیون عمومی و نه در زمینه انجام تست‌های هوشمند آنطور که شایسته شرایط باشد کارها انجام نشده باشد.

بررسی‌دقیق جداول آماری نشان می‌دهد در ۲۴ ساعت گذشته تنها ۶۹۷۳۱ مورد تست کرونا در سراسر مراکز درمانی ایران انجام شده که واقعاً براساس شرایط موجود و بحرانی که تهدید کننده سلامت جامعه است تناسب نداشته و این روند می‌تواند منجر به تردد ناقلان در سطح جامعه باشد که هر کدام از آنها حداقل می‌توانند ۱۰ نفر را آلوده کنند.

به گفته کارشناسان مشکلات مربوط به انجام واکسیناسیون عمومی و البته بی‌توجهی به اهمیت غربالگری هوشمندانه و هدفمند در شرایطی که ویروس دلتا در سراسر ایران فعالیت گسترده‌ای دارد می‌تواند زنجیره‌ای از مشکلات را به سیستم بهداشت و درمان کشور تحمیل کند که نتیجه آن نگران کننده است چون نهایتاً به افزایش قابل توجه موارد فوتی مستقیم و غیر مستقیم ناشی از کرونا خواهد شد.

این گروه تاکید دارند دومینوی مشکلات از اینجا آغاز می‌شود که قدرت سرایت‌پذیری بالای دلتا یکباره باعث می‌شود حجم بالایی از بیماران به مراکز درمانی برای دریافت خدمات مراجعه کنندکه براساس آخرین آمارهای رسمی منتشر شده هر ۲ دقیقه یک بیمار در مراکز درمانی بستری شده است و هر ۶ دقیقه یک نفر به دلیل بیماری کرونا جان خود را از دست داده  که در واقع رشد ۶.۱ درصدی تعداد موارد فوتی در ۲۴ آخرین گزارش رسمی وزارت بهداشت است.

تحلیل آمارهای منتشر شده کاملاً این روند به‌گونه‌ای شکل گرفته که حجم بالای بیماران و کمبود امکانات درمانی در برخی نقاط حتی کلانشهرها میزان مرگ و میر را افزایش خواهد داد که شاهد مثال این روند هم تکمیل ظرفیت برخی از مراکز درمانی در پایتخت و برخی از کلانشهرهای دیگر کشورمان است.

کارشناسان بهداشت و درمان برای اثبات نظریه خود با اشاره به روند افزایشی تعداد موارد بستری در مراقبت‌های ویژه طی دو روز گذشته می‌گویند: براساس شواهد علمی بیمارانی که به دلیل بدحالی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شوند احتمال فوتشان بیشتر است و بررسی آماری نشان می‌دهد در این دوره زمانی شاهد رشد ۲.۴ درصدی موارد بستری در بخش مراقبت‌های ویژه‌ بوده‌ایم و نهایتاً این اتفاق در میزان آمار مرگ در ابتدای هفته آینده اثرگذاری بالایی دارد.

به گفته این گروه سه راه‌کار اساسی برای جلوگیری از بروز بحران اکنون وجود دارد که اولین آن انجام گسترده واکسیناسیون است و دومین موضوع غربالگیری هدفمند برای جلوگیری از تردد بیماران احتمالی در سطح جامعه و گسترش چرخه بیماری در سایر نقاط است، اما کم‌هزینه‌ترین راهکار این است که هموطنان براساس قوانین با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و شرایط در شرایطی تردد و جابه‌جایی خود را به حداقل برسانند که ویروس منحوس کمترین زمینه انتقال را داشته باشد.

این درحالی است که شواهد نشان می‌دهد اکنون در هر سه بخش آنطور که شایسته بوده فعالیت نشده و همین امر می‌تواند مشکلات بیشتری را به نظام بهداشت و درمان ایران تحمیل کند که می‌توان از آن به عنوان آتش زیرخاکستر واقعیت دلتا یاد کرد.

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش