پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۳:۴۳ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۵۱۴
حوزه بهداشت و رفاه

دبیر قرارگاه ستاد کرونا: شاهد سقوط آزاد رعایت پروتکل‌های بهداشتی هستیم/ حریرچی: ۹۲ درصد افراد بستری شده، واکسن نزده‌اند

بابک دین پرست,دبیر قرارگاه ستاد کرونا
دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونای کشور به مقایسه میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی در دو بازه زمانی ۲۶ خرداد لغایت ۲ تیر ماه با ۲۳ تیر تا ۳۰ تیرماه در کشور پرداخت و گفت: در این بازه زمانی میانگین کشوری رعایت پروتکل‌های بهداشتی از ۷۰ درصد به ۴۴ درصد رسیده است که کاهش ۳۷ درصد را نشان می‌ دهد.

به گزارش ایسنا، "بابک دین پرست" عصر امروز ششم مردادماه در جلسه ستاد مدیریت کرونای استان کرمان گفت: باید تا قبل از پایان دولت همه مصوبات ستاد کرونا اجرایی شود و تاکنون بیش از ۹۵ درصد آنها اجرایی شده است.

وی با انتقاد شدید از روند رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور، اظهار کرد: متاسفانه سقوط آزاد وحشتناکی از رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور داریم که زنگ خطری برای همه ماست.

دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونای کشور به مقایسه میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی در دو بازه زمانی ۲۶ خرداد لغایت ۲ تیر ماه با ۲۳ تیر تا ۳۰ تیرماه در کشور پرداخت و گفت: در این بازه زمانی میانگین کشوری رعایت پروتکل‌های بهداشتی از ۷۰ درصد به ۴۴ درصد رسیده است که کاهش ۳۷ درصد را نشان می‌ دهد.

وی ادامه داد: میانگین کشوری استفاده از ماسک در اماکن عمومی از ۷۲ درصد به ۴۴ درصد و میانگین استفاده از تهویه مناسب در اماکن عمومی از ۷۳ درصد به ۴۸ درصد رسیده است همچنین میانگین رعایت فاصله‌گذاری از ۷۰ درصد به ۴۵ درصد و رعایت بهداشت فردی از ۷۵ درصد به ۴۸ درصد رسیده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی وزیر کشور در ادامه با تبیین آخرین رنگ‌ بندی کرونایی کشور گفت: ۲۳۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۱۷ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۹۹ شهرستان در زرد کرونایی قرار دارند.

وی افزود: متاسفانه در هفته گذشته ۶۸ شهر در کشور به گروه شهرهای قرمز کرونایی اضافه شده که سه شهر آن مربوط به استان کرمان است.

دین‌پرست در خصوص آخرین وضعیت واکسیناسیون در کشور گفت: دوز اول واکسن تزریق شده ۷ میلیون و ۴۴۶ هزار و ۵۱۰ و تزریق شده در نوبت دوم ۲ میلیون و ۳۵۳ هزار و ۹۷۶ و مجموع واکسن‌های تزریق شده بیش از ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز است.

وی تاکید کرد: واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌ های بهداشتی تنها راه مقابله با بیماری کرونا هستند.

دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونای کشور با ابراز تاسف از عدم استقبال افراد از تزریق واکسن در ادامه حضور ائمه جماعات و دهیاران را برای شناسایی افراد جهت تزریق واکسن مهم دانست و بیان کرد: ۶۰ مورد دستور رئیس جمهور را برای تامین واکسن و اجرای آن در حال پیگیری داریم.

وی تصریح کرد: ۵۲ هزار مجوز استخدام جدید برای دانشگاه های علوم پزشکی در شرایط کرونایی گرفته ‌ایم و حتما باید از محل اختیارات قانونی وزارت بهداشت نیرو برای دانشگاه ها اعزام کند.

دین پرست در واکنش به سخنان رییس دانشگاه علوم پزشکی بم مبنی بر کمبود واکسن در آن دانشگاه اظهار کرد: استان های که چند دانشگاه علوم پزشکی دارند حتما مدیریت توزیع واکسن در بین دانشگاه های آنها صورت گیرد.

وی افزود: متاسفانه حدود ۱۵ درصد تخت های کرونایی استان کرمان خالی است و بیمارستان ها حتی یک ثانیه بدون برق نباشند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی وزیر کشور خطاب به مسئولین استان گفت: واقعیت ها را به مسئولین کشوری بگویید لذا استان کرمان گزارش دقیقی از وضعیت خود در اختیارم برای گرفتن تصمیمات لازم بدهند.

وی آماری از تعداد موارد بستری، فوتی و درمان سرپایی جدید نیز ارائه داد و گفت: موارد بستری مثبت در کشور ۱۵.۵ درصد، فوتی‌ها ۲۲ درصد و درمان‌های سرپایی ۱۷ درصد افزایش را در این هفته نشان می‌دهد.

دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به موارد بستری و فوت در هفته آخر تیر ماه گفت: موارد بستری‌ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در کل کشور میانگین ۲۰.۴ است، اما استان کرمان ۳۸.۴ است که رتبه سوم کشور را دارد و در موارد مرگ و میرها بر حسب هر یک میلیون نفر، میانگین کشوری در این بازه زمانی ۱۷.۵ بوده که استان کرمان ۳۰.۶ است و رتبه ۵ کشور را دارد.

وی عنوان کرد: استان کرمان در ۲۷ اردیبهشت ماه ۷۸ درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی را داشته که متاسفانه در ۳۰ تیر به ۴۴ درصد رسیده است همچنین هفته اول تیرماه استان کرمان در گروه سوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی بوده و در آخرین گزارش جزو ۹ استان با رعایت ۲۹ تا ۴۰ درصد پروتکل‌های بهداشتی قرار دارد.

دین‌پرست ادامه داد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان کرمان در ۲۳ تا ۳۰ تیرماه ۳۸ درصد بوده در حالی که در دوم تیرماه با ۷۳ درصد رتبه ۹ کشوری را داشته است.

وی افزود: در بازه زمانی فوق الزکر کرمان در رعایت بهداشت فردی رتبه ۲۸ را با ۳۹ درصد رعایت دارد در حالی که میانگین کشوری ۴۸ درصد است. میزان رعایت بهداشت فردی مردم کرمان در اول تیرماه ۷۷ درصد بوده است.

معاون وزیر کشور بیان کرد: رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی استان کرمان در ۲۳ تا ۳۰ تیر ماه با ۳۹.۶ درصد رتبه ۲۷ را دارد در حالی که در دوم تیرماه با ۷۶ درصد رتبه ۱۲ را داشته است.

وی گفت: استان کرمان از اول تیرماه با ۷۳ درصد رعایت در استفاده از ماسک به ۳۷ درصد و رعایت فاصله‌گذاری از ۷۴ درصد به ۳۷ درصد رسیده است.

دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونای کشور بیان کرد: با توجه به پیچیدگی‌های این بیماری، فعلا درمان مشخصی ندارد و راهی غیر از رعایت پروتکل‌های بهداشتی و مشارکت جدی در واکسیناسیون برای کاهش مرگ و میرها و ابتلا نداریم.

***

حریرچی: ۹۲ درصد افراد بستری شده، واکسن نزده‌اند

بابک دین پرست,دبیر قرارگاه ستاد کرونا

حریرچی گفت: قدرت سرایت ۱ ونیم تا ۲ برابری ویروس دلتا و مراجعات غیرکرونایی، باعث افزایش چشمگیر موارد بستری ما شده است.

باشگاه خبرنگاران نوشت: ایرج حریرچی معاون درمان وزارت بهداشت و درمان در مورد وضعیت پیک پنجم و شرایط بیمارستان‌ها اظهار کرد: ما در این موج با شدت قابل توجه هدایت پذیری ویروس دلتا مواجهیم. قدرت سرایت این ویروس ۶۰ تا ۱۰۰ درصد یعنی یک و نیم تا دو برابر بیشتر از سایر جهش‌های کروناست. همچنین بار ویروسی در افراد مبتلا، هزار برابر واریانت‌های قبلی است.

او افزود: بیماری زایی خالص این ویروس به دلیل افزایش تعداد ابتلا، بسیار بالا است. در بعضی از استان‌ها مثل آذربایجان شرقی مشکل ما کمتر است و به ویژه در این پیک با بحران خاصی در این استان، مواجه نیستیم و حتی می‌توانیم بگوییم این استان وارد پیک پنجم نشده است. همچنین روند بیماری در استان سیستان و بلوچستان نزولی است.

حریرچی بیان کرد: شاید متوسط کشوری نسبت به پیک‌های قبلی افزایش چشمگیری نداشته باشد، اما در استان‌هایی مثل تهران و البرز و هرمزگان و کرمان با وضعیت بسیار خطرناکی مواجه هستیم و در حال حاضر در این استان‌ها در حال پذیرش بیمار بالاتر از ظرفیتمان هستیم.

حریرچی افزود: در حال حاضر در بیمارستان امام خمینی ۵۵۰ بیمار کرونایی داریم و این برای یک بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی که باید بیماران غیر کرونایی مثل بیماران سرطانی و یا تصادفی را تحت درمان قرار دهد، شرایط مناسبی نیست، زیرا نصف ظرفیت بیمارستان درگیر کرونا شده است. بیمارستان بقیه الله نیز تعداد زیادی از تخت هایش را در اختیار بیماران کرونایی قرار داده است.

او افزود: در پیک‌های قبلی، بیماران غیرکرونایی ما کمتر بودند، اما در حال حاضر بیماران غیر کرونایی مثل بیماران تصادفی و یا مبتلایان به بیماری‌های شغلی و یا بیماران مبتلا به مشکلات قلبی عروقی و سرطان نیز به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند و نیازمند بستری هستند و این مسئله یکی از دلایل کمبود تخت‌های بیمارستانی است.

او افزود: نکته قابل توجه این است که در رده‌های سنی بالای ۷۰ سال که واکسیناسیون انجام شده موارد حاد و بستری نداریم و ۹۲ درصد افرادی که بستری می‌شوند، اشخاصی هستند که واکسینه نشده اند. سایر بیماران بستری نیز یا یک دوز از واکسن را بیشتر دریافت نکرده اند و یا فاصله بین تزریق دوز اول و دوم در آن‌ها خیلی زیاد یا خیلی کم بوده است، ولی خوشبختانه در یکی دو روز، مورد مداوا قرار می‌گیرند و از بیمارستان مرخص می‌شوند و کارشان به آی سی یو و بستری شدید نمی‌کشد.

معاون درمان اظهار کرد: در حال حاضر اقدام اصلی و مهم مقابله با کرونا با توجه به خستگی مردم از رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی فقط و فقط واکسیناسیون است که خوشبختانه واکسیناسیون نیز گسترش زیادی پیدا کرده است، ولی تا اتمام واکسیناسیون کامل حتماً باید رعایت پروتکل‌های بهداشتی جدی گرفته شود.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش