پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۰۹ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۰۶۱۵
حوزه بهداشت و رفاه

هزینه‌های بالای درمان معلولان را از پای درمی‌آورد

معلول,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران
هزینه‌های بالای درمان، معلولان ضایعه نخاعی سوار بر ویلچر به دنبال درمان را، از پای درمی‌آورد، هزینه‌هایی که هیچ سازمان و نهاد حمایتی به‌صورت کامل تقبل نمی‌کند و قانونی برای کاهش این هزینه‌ها وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، معلولان ضایعه نخاعی اغلب افرادی هستند که براثر حادثه‌ای به معلولیت دچار شده‌اند و برای گذران زندگی خود باید هزینه‌های چند برابری یک فرد معمولی پرداخت کنند، هزینه‌هایی که سازمان حمایتی برای تأمین بخشی از آن وجود ندارد.

 

محمدرضا هادی‌پور -مدیرعامل کانون معلولان توانا- در این خصوص می‌گوید: هزینه درمانی افراد آسیب‌دیده نخاعی بسیار بالاست و سازمان بهزیستی در تدوین بیمه مکمل این افراد غفلت به خرج داده است، باوجوداینکه قانون جامع حمایت از معلولان به تصویب رسیده اما هنوز در خصوص هزینه‌های معلولان به‌ویژه افراد آسیب‌دیده نخاعی شاهد رویداد مثبتی نبویم.

 

وی می‌گوید: بیمه تکمیلی نیز هزینه‌های درمانی افراد دارای معلولیت به‌ویژه معلولان آسیب نخاعی را پوشش نمی‌دهد که این امر مشکلات مالی و درمانی بسیاری را به وجود آورده است.

 

حق پرستاری که اصلاً کفاف نمی‌دهد

بهزیستی برای کاهش بار هزینه‌های معلولان حق پرستاری به آن‌ها پرداخت می‌کند؛ سازمان بهزیستی قزوین شمار معلولانی که حق پرستاری دریافت می‌کنند را ۳۰۰ معلول اعلام کرده و می‌گوید معلولان ضایعه نخاعی ماهیانه به نسبت نوع ضایعه، حدود دو میلیون ریال کمک‌هزینه حق پرستاری دریافت می‌کنند؛ کمک‌هزینه‌ای که به گفته معلولان حتی کفاف یک روز آن‌ها را هم نمی‌دهد.

 

نادر موسی خانی دو سال است که براثر سقوط دچار ضایع نخاعی شده است، مهم‌ترین مشکل معلولان را هزینه‌های بالای درمان می‌داند، او که فرزندش نیز دارای معلولیت شدید ذهنی است می‌گوید: سه سال است که فرزندم را به بهزیستی سپردم.

 

وی ادامه می‌دهد: هزینه‌های ما خیلی زیاد است و دولت به ما کمک چندانی نمی‌کند، بهزیستی ماهیانه ۱۸۰ هزار تومان به‌عنوان حق پرستاری پرداخت می‌کند که حتی هزینه خرید پوشکمان هم نمی‌شود، باید از ما بیشتر حمایت کنند زندگی معلولان خیلی سخت است.

 

سیده لیلا میرخوشحال ۳۱ سال است که براثر دیستروفی عضلانی و از کودکی ویلچرنشین شده است نیز در مورد هزینه‌های بالای درمان معلولان می‌گوید: هزینه‌های کاردرمانی، آب‌درمانی و فیزیوتراپی بسیار بالا است، اگر فردی بخواهد در حد نرمال از این خدمات استفاده کند ماهی بیش از یک‌ میلیون هزینه آن می‌شود که در حد توان کسی نیست.

 

وی می‌گوید: سازمان‌های متولی هم کمکی نمی‌کنند، هزینه‌های درمانی هم فقط به افرادی که دچار ضایعه نخاعی هستند به میزان ۱۰۰ تا ۱۷۰ هزار تومان نسبت به‌شدت معلولیت و درگیری پرداخت می‌شود که هزینه اولیه بهداشتی فرد را هم تأمین نمی‌کند.

 

این معلول نخاعی تأکید می‌کند: اگر فردی به‌صورت متوسط درمان کند روزی حداقل ۱۵۰ هزار تومان هزینه دارد، در حال حاضر حمایت خیلی کم است و امیدوارم قانون حمایت از معلولان که تصویب‌ شده است به مرحله اجرا برسد و مشکلات ما را کم کند.

 

طوبا ارجانی گلرخ نیز از سال ۸۵ براثر تصادف دچار آسیب نخاعی شده است، با بیان اینکه مناسب‌سازی فضا برای معلولان مشکلی همیشگی است، تصریح می‌کند: مناسب‌سازی که در کشور وجود ندارد اما مشکل دیگر ما هزینه‌های بالای درمان است.

 

وی تأکید می‌کند: هزینه‌ها طوری است که باید اول هزینه کنیم بعد درخواست بدهیم که سازمان حمایتی پرداخت کند که آن‌هم اغلب نصف هزینه را پرداخت می‌کند؛ مسئولان اصلاً به فکر معلولان نیستند اگر باشند خیلی به‌ندرت و کم است، نه مناسب‌سازی شهری، نه هزینه‌های درمانی نه امکاناتی که باید داشته باشد هیچ‌کدام برای معلولان رعایت نشده است.

 

زخم بستر، بحران زندگی معلولان

هزینه‌های درمان زمانی بالاتر می‌رود که معلولان به زخم بستر مبتلا می‌شوند این در حالی است که این مشکل قابل‌پیشگیری است و در صورت آموزش دیدن می‌توان میزان هزینه‌های آن را کاهش داد.

 

محمدحسن هادی عضو هیئت‌ مدیره کانون معلولان توانا در این خصوص می‌گوید: مشکل مالی مهم‌ترین دغدغه افراد دارای معلولیت است، از طرفی بیماری زخم

 

وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر بیش از ۴۰۰ معلول دارای آسیب نخایی در استان قزوین وجود دارند که ازاین‌ بین حدود ۱۵ درصد با مشکل زخم بستر روبه‌رو هستند و سایر افراد نیز اگر موضوع پیشگیری از زخم بستر را در اولویت قرار ندهند به این بیماری دچار خواهند شد.

 

کانون معلولان توانا به‌منظور کاهش هزینه‌ها و افزایش آگاهی معلولان اقدامات آموزشی مختلفی ازجمله کارگاه آموزشی یک‌روزه جلوگیری از زخم بستر ویژه افراد دارای معلولیت آسیب نخایی برگزار کرده است.

 

حسین طارمیان مدیر توانمندسازی کانون معلولان توانا بابیان اینکه این همایش باهدف آموزش پیشگیری از ایجاد زخم‌های فشاری و ارائه راه‌های درمان آن به آسیب دیدگان نخاعی برگزار شد، می‌گوید: زخم‌های بستر در افراد ضایعه نخاعی مهم‌ترین مشکلی است که برای دارندگان این نوع معلولیت پیش می‌آید و می‌تواند زمینه‌ساز بروز معلولیت‌های ثانویه و بیماری‌های عفونی باشد.

 

هادی پور نیز معتقد است اگر فرد دارای معلولیت آسیب نخاعی یا خانواده‌های آن‌ها با نحوه برخورد با این نوع از معلولیت آشنایی کامل را داشته باشند این افراد به‌ندرت دچار زخم بستر می‌شوند.

 

وی تأکید می‌کند: بیشتر افراد دارای آسیب نخاعی دچار زخم بستر متحمل هزینه‌های بالای درمانی هستند، در حال حاضر مبتلایان به زخم بستر بیش از ۲۰ میلیون تومان برای درمان زخم بستر خود هزینه می‌کنند، درحالی‌که با یک آموزش ساده می‌توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد.

 

مدیرعامل کانون توانا یادآور می‌شود: در کانون توانا این نیاز موردبررسی قرار گرفت و طبق آمار ۲۲۰ نفر در استان قزوین دارای آسیب نخاعی و ۴۵ نفر آن‌ها به زخم بستر مبتلا هستند.

 

معلولان اغلب با مشکلاتی فراتر از مشکل یک فرد معمول روبه‌رو هستند، مشکلاتی که تحمل آن‌ها زمانی سخت‌تر می‌شود که معلولان نتوانند هزینه‌های درمانی که روزبه‌روز افزایش می‌یابد را پرداخت کنند، در این میان حمایت دولت و مجموعه‌های دولتی برای پرداخت بخشی از هزینه‌های درمانی معلولان ضروری است و برای جبران بخشی از هزینه‌های معلولان باید قوانین حمایتی تصویب و اجرایی شود.

 

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
من میخوام بیمیرم از کوشنکی
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش