
به گزارش مهر به نقل از هلث دی نیوز، یک مطالعه جدید می گوید افرادی که مشکلات سلامتی طولانی مدت متعددی دارند، بیشتر در معرض ابتلاء به افسردگی هستند.
محققان گزارش دادند که برخی از ترکیبات بیماریها میتوانند احتمال ابتلای فرد به افسردگی را بیش از دو برابر افزایش دهند.
«بروس گاتری»، استاد طب عمومی در دانشگاه ادینبورگ در بریتانیا، در یک بیانیه خبری گفت: «مراقبت های بهداشتی اغلب سلامت جسمی و روانی را بعنوان دو چیز کاملا متفاوت در نظر می گیرند، اما این مطالعه نشان می دهد که ما باید در پیش بینی و مدیریت افسردگی در افراد مبتلا به بیماری های جسمی بهتر عمل کنیم.»
برای این مطالعه، محققان بیش از ۱۴۲۰۰۰ شرکت کننده را در مطالعه مداوم بیوبانک بریتانیا که حداقل یک مشکل سلامتی مزمن داشتند ولی سابقه افسردگی نداشتند، ردیابی کردند. این افراد بین ۳۷ تا ۷۳ سال سن داشتند.
محققان دریافتند افرادی که بیشترین میزان بیماری های جسمی را داشتند، ۲.۴ برابر بیشتر در معرض خطر بیماری افسردگی بودند که بالاترین میزان یافت شده در این مطالعه بود. این بیماران بطور متوسط بیش از چهار مشکل سلامتی مزمن داشتند.
نتایج نشان می دهد که خطر افسردگی در افرادی که از اختلالات میگرنی یا مشکلات مزمن ریوی رنج می برند، دو برابر است، در حالی که بیماری قلبی (heart disease) همراه با دیابت این خطر را ۷۸ درصد افزایش می دهد.
محققان دریافتند که بیماری های گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر، بیماری سلیاک و بیماری کبد نیز خطر افسردگی را در زنان ۸۳ درصد و در مردان دو برابر افزایش می دهند.
محققان نوشتند: «تقریبا همه انواع بیماری های جسمی با خطر بالاتر افسردگی نسبت به گروهی که در ابتدا هیچ بیماری جسمی نداشتند، مرتبط هستند.»
به طور کلی، حدود ۱ نفر از هر ۱۲ نفر در گروههای خطرناک در طول ۱۰ سال آینده به افسردگی مبتلا شدند، در حالیکه این رقم در افراد بدون بیماری جسمی حدود ۱ نفر از هر ۲۵ نفر بود.
گاتری گفت: «امیدواریم یافته های ما الهام بخش سایر محققان برای بررسی و حل ارتباط بین بیماری های جسمی و روانی باشد.»
- 17
- 2