شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۶ - ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۲۱۳۴
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

نشانه اولیه بیماری آلزایمر قبل از آشکار شدن کاهش شناختی

بیماری آلزایمر,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
یکی از چالش های بزرگی که امروزه محققان آلزایمر با آن رو به رو هستند، شناسایی این بیماران در نخستین مرحله بیماری است. در صورتیکه درمانهای آینده نگر، اثربخش باشند و بتوانند پیش از بروز علائم کاهش شناختی، آنرا آشکار کنند، دانشمندان قادر خواهند بود تا به شایسته ترین نحو افراد خطرناک را تشخیص دهند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، یک مطالعه جدید که نخستین نتایج داده های مربوط به یک آزمایش طولانی مدت به وسیله دولت ایالات متحده را نشان می دهد، حاکی از وجود مقادیر زیاد پروتئینهای آمیلوئید در مغز افراد مسنی است که شرایط آن ها عادی بنظر میرسد و وجود بیش از اندازه این پروتئین میتواند یک علامت پیش بینی کننده مؤثر از ابتلا به بیماری آلزایمر (Alzheimer's disease) در مراحل اولیه باشد.

فرضیه وجود آمیلوئید طی چند دهه قبل راهنمای اکثر تحقیقات برای درمان بیماری فراموشی بوده است. ایده این است که تجمع پروتئینهای سمی آمیلوئید در مغز که" پلاک" نامیده میشوند ، عامل اصلی تخریب کننده سیستم عصبی و بروز آلزایمر است.

متأسفانه شکست تقریباً همیشگی آزمایشات بالینی در آزمایش داروهای ضد آمیلوئید علت شده است که خیلی از محققان شروع به تردید در فرضیه آمیلوئید کنند. از التهاب عصبی گرفته تا عفونت باکتریایی، تعداد متعددی از فرضیه های جایگزین تا به حال مورد بررسی قرار گرفته اند. با این حال بعضی دانشمندان گمان می کنند که درمان های ضد آمیلوئید هنوز هم میتوانند پیش از پیدایش علائم اصلی اختلال عصبی کارایی داشته باشند.

" ریچارد هودس" مدیر مؤسسه ملی پیری توضیح می دهد:مشکل اصلی آزمایشات بالینی بیماری آلزایمر آمیلوئید را هدف قرار داده اند این است که آزمایش های قبلی ممکن است خیلی دیر در روند بیماری مداخله کرده باشند و تأثير لازم را نداشته اند. مطالعه ما موسوم به" A۴" در این زمینه پیشگام است، چون هدف آن تجمع آمیلوئید در افراد مسن در معرض خطر ابتلا به نابودی عقل پیش از بروز علائم اصلی است.

آزمایش A۴ که بعنوان درمان ضدآمیلوئید در مطالعه افراد بدون علامت بیماری آلزایمر (Alzheimer's disease) شناخته می شود، از سال ۲۰۱۴ آغاز شد و به گونه ای طراحی شده است که بطور صریح تحقیق کند که آیا مداخله ضد آمیلوئیدی میتواند سبب کاهش سرعت اختلال شناختی مرتبط با آلزایمر پیش از شروع علائم بالینی شود یا نه.

این کارآزمایی در حال آزمایش دارویی به نام" سولانزوماب"( solanezumab) است که طی سال های اخیر در تعدادی از آزمایشات کلینیکی بزرگ ناامید کننده نشان داده است. در حالیکه این کارآزمایی های شکست خورده بر خلاف مطالعه A۴، بیماران مبتلا به علائم خفیف یا شدید آلزایمر را هدف قرار داده بودند.

" لوری رایان" یکی از پژوهشگران این مطالعه می گوید:مطالعه A۴ در سال ۲۰۱۴ نخستین مطالعه در نوع خود بود، چون از آمیلوئید PET برای شناسایی افراد عادی با سطح بالای آمیلوئید در مغزشان استفاده کرد.

کارآزمایی A۴ به گونه ای طراحی شده است که تا اواخر سال ۲۰۲۲ به طول می انجامد، بدین ترتیب تا حصول داده های اثر بخشی این درمان هنوز حداقل ۲ سال باقی مانده است. ولی یک مطالعه تازه منتشر شده از روند این مطالعه نشان می دهد که سطح بالای آمیلوئید میتواند علائم ابتلا به آلزایمر در آینده و قابلیت پیشگیری از آن باشد.

پژوهشگران تا به حال در این مطالعه نتیجه گرفته اند که میزان بالای آمیلوئید با نتایج ضعیف تر در تست های عملکردی و افزایش گزارش های مربوط به کاهش عملکرد شناختی روزانه همراه بوده است. این نتایج از این فرضیه پشتیبانی می کند که آمیلوئید بالا نشان دهنده مرحله اولیه در زنجیره ابتلا به بیماری آلزایمر است.

یکی از چالش های بزرگی که امروزه محققان آلزایمر با آن رو به رو هستند، شناسایی این بیماران در نخستین مرحله بیماری است. در صورتیکه درمان های آینده نگر، اثربخش باشند و بتوانند پیش از بروز علائم کاهش شناختی، آنرا آشکار کنند، دانشمندان قادر خواهند بود تا به برترین نحو افراد پرخطر را تشخیص دهند.

حتی اگر گزینه های دیگری برای درمان ضد آمیلوئید مورد استفاده قرار بگیرند، سطح بالای آمیلوئید باز هم میتواند بعنوان یک نشانگر زیستی مفید برای شناسایی این گروه از افراد در مراحل اولیه ابتلا ایفای نقش کند.

" رایان" می گوید:مطالعه A۴ نشان می دهد که کارآزمایی های پیشگیری میتواند افراد پرخطر را تشخیص دهد. افرادی که دارای نشانگرهای زیستی برای آلزایمر هستند که فعلا از نظر شناختی طبیعی هستند.

نتایج جدید این طالعه در مجله JAMA Neurology منتشر شده است.

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش