پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۰۵ - ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۶۴۵
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

چه زمانی کووید- ۱۹ به یک ویروس فصلی تبدیل خواهد شد؟

کووید19,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
دانشمندان پیش بینی می کنند که بیماری کووید- ۱۹ که حاصل از ابتلا به کروناویروس جدید است به یک ویروس فصلی تبدیل خواهد شد، اما هنوز برای چنین چیزی زود است، چرا که تا وقتی ایمنی جمعی یا گله ای حاصل نشود، این اتفاق رخ نخواهد داد.

به گزارش ایسنا، آبریزش بینی، سرفه و سرماخوردگی ارمغان نحس ماه های سرد سال هستند که بزودی فرا می رسند و تمامی ما با الگوی فصلی برخی ویروس های تنفسی اشنا هستیم.

اکنون یک بررسی جدید منتشر شده در مجله Frontiers in Public Health نشان می دهد که کووید- ۱۹ که بیماری ناشی از عفونت ویروس" SARS- CoV- ۲" یا کروناویروس جدید است، به احتمال زیاد در کشورهای دارای آب و هوای معتدل، تضغیف و فصلی خواهد شد، اما تنها در صورت رسیدن به ایمنی گروهی این پیشامد رخ خواهد داد و تا آن زمان ، کووید- ۱۹ به گردش و شیوع در طول فصول مختلف ادامه خواهد داد.

این نتیجه گیری، اهمیت مطلق اقدامات بهداشتی عمومی را که اکنون برای کنترل ویروس لازم است، برجسته می کند.

ایمنی گروهی که همچنين به آن اثر گله، مصونیت جامعه، ایمنی جمعیت یا ایمنی اجتماعی گفته می شود) نوعی مراقبت غیرمستقیم از بیماری های عفونی است که زمانی اتفاق می افتد که درصد زیادی از جمعیت در اثر عفونت، از طريق عفونت های قبلی یا واکسیناسیون مصون شوند. از این طريق میتوان از افرادی که مصون نیستند، در مقابل بیماری حفاظت کرد.

در جمعیتی که بخش اعظمی از افراد از مصونیت برخوردار هستند، چنین افرادی در انتشار بیماری سهمی ندارند و زنجیره های انتشار عفونت مختل میشوند که این امر باعث متوقف شدن یا کند شدن شیوع بیماری می شود. هرچه نسبت افراد ایمن در یک جامعه بیشتر باشد، احتمال تماس افراد غیر ایمن با فرد عفونی کم تر می شود و به مراقبت افراد غیر ایمن از عفونت کمک می کند.

افراد میتوانند با بهبودی از عفونت قبلی یا از طریق واکسیناسیون، مصون شوند. برخی از افراد به دلایل پزشکی مثل نقص ایمنی یا سرکوب سیستم ایمنی بدن نمی توانند ایمن شوند و برای این گروه ایمنی جمعی یک روش مهم محافظت است. پس از رسیدن آستانه مشخص، ایمنی جمعی به تدریج یک بیماری را از بین می برد. این حذف در صورت دستیابی به سراسر جهان ممکن است منجر به کاهش دائمی تعداد عفونت ها به صفر شود که در نهایت سبب ریشه کن شدن بیماری می شود. ایمنی جمعی ایجاد شده از طریق واکسیناسیون به ریشه کن کردن نهایی آبله در ۱۹۷۷ و به کاهش فراوانی سایر بیماری ها کمک کرده است. ایمنی جمعی در مورد همه بیماری ها عمل نمی کند و فقط در مورد بیماری های واگیردار که در آنها انتقال از یک فرد به فرد دیگر است عمل می کند. به طورمثال کزاز، یک بیماری عفونی است اما مسری نیست، بنابراین ایمنی جمعی در مورد آن عمل نمی کند.

ایمنی جمعی به عنوان یک پدیده طبیعی در دهه ۱۹۳۰ شناخته شد که مشاهده شد بعد از اینکه تعداد قابل توجهی از کودکان از سرخک مصون شدند، تعداد عفونت های جدید به طور موقت، حتی در بین کودکان مستعد کاهش یافت. واکسیناسیون دسته جمعی برای القای ایمنی جمعی از زمان رایج و در جلوگیری از شیوع بسیاری از بیماری های عفونی موفقیت آمیز بوده است. مخالفت با واکسیناسیون، ایمنی جمعی را به چالش کشیده است و امکان دارد بیماری های قابل پیشگیری در جوامعی که میزان واکسیناسیون ناکافی دارند همچنان ادامه داشته یا به آن بازگردند.

دکتر" حسن زراکت" نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه آمریکایی بیروت در لبنان هشدار داد:کووید- ۱۹ برای ماندن آمده است و موجب شیوع در طول سال تا رسیدن به ایمنی جمعی خواهد شد. بنابراین عموم مردم باید یاد بگیرند که با آن زندگی کنند و بهترین اقدامات پیشگیرانه از جمله استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی، بهداشت دست و جلوگیری از اجتماعات را ادامه دهند.

دکتر" هادی یاسین" از دانشگاه قطر در دوحه نویسنده همکار دکتر" زراکت" این اظهارات را تأیید کرده و می گوید که ممکن است چندین موج شیوع دیگر قبل از رسیدن به ایمنی جمعی وجود داشته باشد.

ما می دانیم که بسیاری از ویروس های تنفسی به ویژه در مناطق معتدل از الگوی فصلی پیروی می کنند. به عنوان مثال ، آنفلوانزا و انواع مختلف کروناویروس ها که باعث سرماخوردگی می شوند در زمستان در مناطق معتدل به اوج خود می رسند، اما در مناطق گرمسیری در تمام طول سال گردش می کنند.

محققان این ویروس های فصلی را بررسی کردند و عوامل ویروسی و میزبان کنترل کننده فصلی بودن آنها و همچنین آخرین دانش در مورد پایداری و انتقال" SARS- CoV- ۲" را بررسی کردند.

محققان توضیح می دهند که بقای ویروس در هوا و روی سطوح، حساسیت افراد به عفونت ها و رفتارهای انسانی مانند ازدحام در محیط های سرپوشیده در فصول مختلف به دلیل تغییر دما و رطوبت متفاوت است. این عوامل در انتقال ویروس های تنفسی در زمان های مختلف سال نیز تأثیر می گذارند.

با این حال کووید- ۱۹ در مقایسه با ویروس های تنفسی دیگر مانند آنفلوانزا دارای سرعت انتقال بیشتری است. این بدان معناست که برخلاف آنفلوانزا و ویروس های تنفسی دیگر، عوامل حاکم بر فصلی بودن ویروس ها هنوز نمی توانند گسترش کووید- ۱۹ را در ماه های تابستان متوقف کنند. اما به محض دستیابی به ایمنی گله ای از طریق عفونت های طبیعی و واکسیناسیون، سرعت انتقال( R۰) نیز باید به میزان قابل توجهی کاهش یابد و ویروس را در معرض عوامل فصلی قرار دهد.

این ویژگی های فصلی برای کروناویروس های دیگر نیز گزارش شده است که از همان الگوی گردش آنفلوانزا پیروی می کنند.

دکتر" زراکت" می گوید:این یک ویروس جدید است و به رغم رشد سریع علم و شناخت در مورد آن هنوز مواردی وجود دارد که ناشناخته مانده است. اینکه پیش بینی های ما صحت دارند یا خیر، باید در آینده ببینیم. اما با توجه به آنچه ما تاکنون می دانیم، کووید- ۱۹ مانند سایر کروناویروس ها در نهایت فصلی خواهد شد.

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش