پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۰۳ - ۱۷ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۰۹۷۹
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

تزریق دومین دوز واکسن کرونا در آمریکا

واکسن‌های کرونا برای هدف قرار دادن گونه‌های جدید تغییر می‌کنند/ ابداع واکسن نانوذره کووید-۱۹

,ابداع واکسن نانوذره کووید- ۱۹,انواع واکسنهای کرونا
کارشناسان در بحبوحه نگرانی های روز افزون مردم نسبت به گونه های بسیار واگیردار ویروس کرونا ادعا می کنند که پژوهشگران میتوانند در مدت چند روز واکسن های کرونا را برای هدف قرار دادن این سویه ها تغییر دهند.

به گزارش روزنامه دیلی میل، کارشناسان در تلاشی برای آرام کردن نگرانی ها در خصوص گونه های جهش یافته ویروس کرونا در آفریقای جنوبی و انگستان اعلام کردند که واکسن های فعلی کووید ١٩ را می توان در طی چند روز دوباره به نحوی برنامه ریزی کرد که گونه های جدید را هدف قرار دهد.

پژوهشگران ارشد دولت انگلیس اخطار داده اند که تغییر در ویروس امکان دارد به معنای آن باشد که موج فعلی واکسن ها تاثیر کمی بر روی آن دارند و یا اصلاً موثر نیستند.

مت هانکوک وزیر بهداشت انگلیس اعلام کرد که در مورد گونه به شدت مسری ویروس کرونا که در انگلیس مشاهده شده به شدت نگران است.

اما کارشناسان اعلام کردند که فعلا هیچ اطلاعاتی به صورت عمومی منتشر نشده است که نشان دهد این طور با وجود قابلیت سرایت بیشتر از توانایی برخوردار است که واکسن های فعلی بر روی آن تاثیری نداشته باشند.

پروفسور ایان جونز یک ویروس شناس از دانشگاه« ردینگ»، مدعی شد که« تقریباً مطمئن است» که واکسن ها هنوز تا حدودی بر روی این گونه موثر هستند.

وی افزود:در صورت موثر نبودن این واکسن روی اینگونه تازه تنها چند روز طول می کشد که واکسن ها را برای هدف قرار دادن این گونههای جهش یافته، دوباره تنظیم کرد.

کارشناسان در رابطه گونه جهش یافته ویروس کووید مشاهده شده در انگلیس، نگرانی کمتری دارند زیرا در این گونه تغییرات کمتری در پروتیین اسپایک آن ایجاد شده است؛ بروز تغییرات در پروتیین اسپایک ویروس کرونا، عملکرد خوب واکسن ها را تهدید می کند.

پروفسور جونز خاطرنشان کرد:فعلا هیچ اطلاعاتی در خصوص قابلیت هر دو گونه ویروس جهش یافته مشاهده شده در انگلیس و آفریقای جنوبی برای فرار از واکنش ایمنی تولید شده توسط واکسن وجود ندارد. این واکسن ها آنتی بادی های متعددی تولید می کنند که تعامل گیرنده ویروس را با سلول مسدود می کنند؛ اگرچه تغییرات ایجاد شده در این گونه های جهش یافته ممکن است باعث شود که آنها از برخی از این آنتی بادی ها فرار کنند اما بعید به نظر می رسد که بتوانند از تمامی آنها طفره روند، بنابراین تقریباً مطمئن است که واکسن هنوز در برخی از سطوح موثر خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد :تا زمانیکه از انتقال کووید شدید جلوگیری شود، حتی یک واکسن تا حدی موثر نیز مفید خواهد بود. اگر نیاز باشد تغییری در واکسن ایجاد شود، تغییر ژنتیکی مورد نیاز می تواند طی چند روز انجام شود اما البته این کار در مقیاس میلیون ها دوز زمان بر است.

تولیدکنندگان واکسن نیز اعلام کردند که در حال حاضر به دنبال روش هایی هستند که بتوانند برای محافظت از افراد در برابر گونه های جدید، فرمول واکسن های خود را تغییر دهند.

ابداع واکسن نانوذره کووید- ۱۹ که فقط به یک بار تزریق نیاز دارد

دانشمندان دانشگاه" استنفورد" در حال ایجاد یک واکسن نانوذره تک دوزی برای مهار و پیشگیری از بیماری کووید- ۱۹ هستند که برای ایمن سازی بدن ما فقط به تزریق یک دوز نیاز دارد.

,ابداع واکسن نانوذره کووید- ۱۹,انواع واکسنهای کرونا

به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، طبق یک مطالعه جدید منتشر شده در مجله ACS Central Science، گروهی از پژوهشگران در حال تولید نوع جدیدی از واکسن کووید- ۱۹ هستند که حاوی نانوذرات به همراه پروتئین های مشابهی که در سنبله های سطح ویروس کرونا مشاهده می کنیم، است.

در حالی که این واکسن جدید هنوز در مرحله اولیه و پیش بالینی قرار دارد، می تواند یک مورد ارزان باشد و فقط با یک دوز کار کند، بدین معنی که برخلاف دیگر واکسن های موجود کنونی، به جای دو تزریق با فاصله، تنها به یک بار تزریق نیاز دارد.

سنبله های سطح ویروس کرونا علت این توانایی این ویروس در اتصال و آلوده کردن سلول های انسان هستند که باعث ایجاد مجرای ورود ژنوم های ویروسی و تولید مثل بیشتر ویروس می شود.

دانشمندان استنفورد می گویند امکان دارد از سنبله های ویروس کرونا بعنوان آنتی ژن استفاده شود که وجود آنها در بدن، آنها را قادر می سازد تا پاسخ ایمنی بدن را تحریک کنند.

پیتر اس. کیم، بیوشیمیدان دانشگاه استنفورد می گوید:هدف ما ساخت واکسن تک تزریق است که برای ذخیره سازی و حمل و نقل به نگهداری در زنجیره سرما نیاز ندارد. اگر ما در انجام این کار موفق شویم، یک واکسن ارزان تولید خواهد شد و جمعیت هدف ما برای تزریق این واکسن نیز کشورهای کم درآمد و متوسط ​​هستند.

,ابداع واکسن نانوذره کووید- ۱۹,انواع واکسنهای کرونا

واکسن های نانوذره منحصر به فرد هستند و تعادل بین اثربخشی واکسن های مبتنی بر ویروس را با تولید ساده تر و ایمنی واکسن های آنتی ژن فراهم می کنند. واکسن هایی که قادر به انتقال آنتی ژن ها با ویروس ها هستند، معمولاً موثرتر از آنهایی هستند که فقط قطعات جدا شده از ویروس را در خود دارند. اما مورد اول ممکن است زمان بیشتری برای تولید نیاز داشته باشد و اغلب باعث عوارض جانبی می شود و نیاز به یخچال مناسب دارد.

زمان تولید واکسن های نوکلئیک اسیدی مانند واکسن های mRNA ساخت شرکت های " فایزر" و" مدرنا" که مجوز استفاده اضطراری را از FDA دریافت کرده اند ، نسبت به زمان تولید واکسن های نانوذره کمتر است، اما نقطه ضعف آنها هزینه بالای ساخت آنها و نیاز به تزریق دو یا چندگانه آنها است.

آزمایش های اولیه واکسن نانوذره روی موش ها نشان می دهد که واکسن استنفورد می تواند با تنها یک دوز به ایمنی در برابر کووید- ۱۹ برسد. محققان در حال طراحی این واکسن برای دسترسی آسان، با حمل و نقل و ذخیره سازی به صورت منجمد و به شکل پودر هستند. در مقایسه، واکسن های ساخته شده در ایالات متحده برای نگهداری به دمای سرد در حدود ۸ تا منفی ۷۰ درجه سانتیگراد احتیاج دارند.

" ابیگل پاول" یکی از محققان این مطالعه می گوید:این واکسن در مراحل اولیه است و هنوز کارهای زیادی برای انجام وجود دارد ، اما ما فکر می کنیم که این یک نقطه عطف برای تولید یک واکسن تک دوز است که به استفاده از ویروس برای تولید آنتی بادی های محافظ متکی نیست.

این واکسن اکنون در حال توسعه است، با این امید که بتواند به آزمایشات بالینی انسانی نزدیک شود.

پروتئین سنبله ویروس" SARS- CoV- ۲" بسیار بزرگ است، به همین دلیل دانشمندان به طور معمول برای ساده سازی فرآیندها و کاربردها مدل های مختصری را از آن می سازند." کیم" و گروهش با بررسی دقیق سنبله ها تصمیم گرفتند بخشی از قسمت پایین سنبله ها را بردارند.

این تیم برای تکمیل واکسن خود، سنبله کوتاه ویروس کرونا را به همراه نانوذرات" فریتین"- پروتئین آهن- که قبلاً روی انسان آزمایش شده بود، جفت کرد." پاول" قبل از بحران ویروس کرونا روی این نانوذرات برای ساخت واکسنی برای بیماری ابولا کار کرده بود.

محققان در آزمایش روی موش ها سطح آنتی بادی ها یا پادتن های خنثی کننده را کنترل کردند تا اثر بالقوه هر واکسن را دریابند. آنتی بادی ها پروتئین های خونی هستند که بدن در پاسخ به آنتی ژن ها تولید می کند. آنتی بادی های خنثی کننده زیر مجموعه آنتی بادی هایی هستند که می توانند برای جلوگیری از آلوده شدن موفقیت آمیز سلول میزبان توسط ویروس کار کنند.

در این آزمایش مشخص شد که هر دو کاندید واکسن نانوذره میزان آنتی بادی خنثی کننده را به میزان حداقل دو برابر میزان دیده شده در افرادی که مبتلا به بیماری کووید- ۱۹ بوده اند، افزایش دادند، آن هم تنها با یک دوز تزریق.

با تزریق دوز دوم، موش هایی که در معرض واکسن نانوذره قرار گرفته بودند، بالاترین سطح مشاهده شده از آنتی بادی های مهم خنثی کننده را تجربه کردند.

در بررسی این پروژه" پاول" گفت که زمان انجام این آزمایش از آغاز تا حصول نتایج اولیه تقریباً چهار هفته بوده است. وی توضیح داد:همه وقت و انرژی زیادی برای این مسئله علمی گذاشته اند. این یک سناریوی بسیار منحصر به فرد است. من واقعاً انتظار ندارم که در زندگی حرفه ای خود دوباره با چنین چیزی روبرو شوم.

" کیم" گفت:آنچه در یک سال گذشته از نظر علمی اتفاق افتاده بسیار خارق العاده است که می تواند واکسن های مختلفی که به نظر می رسد در برابر ویروس موثر هستند، تولید کند. چرا که ساخت یک واکسن به طور معمول یک دهه طول می کشد و این بی سابقه است.

اگر کارایی واکسن نانوذره به اثبات برسد، محققان آماده اند یک واکسن کروناویروس (Coronaviruses) جهانی تر تولید کنند، واکسنی که قادر به ایمن سازی افراد در برابر ویروس های خانواده کروناویروس ها از جمله " SARS- CoV- ۱‏"،" MERS"،" SARS- CoV- ۲" و همچنین اعضای جدید احتمالی این خانواده باشد.

" کیم" ادامه داد:واکسن ها یکی از عمیق ترین دستاوردهای تحقیقات زیست پزشکی هستند. آنها یک روش فوق العاده مقرون به صرفه برای محافظت از مردم در برابر بیماری ها و نجات جان انسان ها هستند.

تزریق دومین دوز واکسن کرونا در آمریکا

یک پرستار اهل نیویورک، نخستین شهروند آمریکایی است که به طور کامل در مقابل ویروس کرونا واکسینه شد. 

,ابداع واکسن نانوذره کووید- ۱۹,انواع واکسنهای کرونا

به گزارش ایسنا، این پرستار اولین فردی است که دومین دوز واکسن فایزر / بیو ان تک را نیز دریافت کرد.

وی پس از دریافت دومین دوز واکسن که پس از ۲۱ روز از نخستین دوز به او تزریق شد گفت: پیام، همچنان پیام امید است. می‌دانید که پژوهش‌های مقدماتی بر تزریق دو دوز واکسن استوار بوده است. بنابراین حس می‌کنم یک ماراتن را طی و حلقه‌ای را تکمیل کرده‌ام.

او گفت: من از بابت دریافت این واکسن بسیار بسیار سپاسگزارم و این فرصت را دارم تا مردم را در مورد آن آموزش دهم، تجربه‌ام را با آن‌ها شریک شوم و سوءتعبیرهایی را که در این مورد دارند، رفع کنم.

به گزارش ایندیپندنت، این پرستار در گفت‌وگو با نشریه نیویورک تایمز در ماه گذشته گفته بود: هدف این نیست که نخستین فردی باشید که واکسینه می‌شوید بلکه الهام بخشیدن به کسانی است که به واکسن‌ها اطمینان ندارند همانطور که خودم در ابتدا اینگونه بودم.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش