
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، فهرست اعمال نادرستی که میتواند به عنوان بهانهای برای ممنوع کردن یک حزب سیاسی استفاده شود، حاکی از آن است که به چالش کشیدن موضع رسمی مقامات اوکراینی در مبارزه کنونی با مسکو میتواند منجر به ممنوعیت شود.
این قانون به طور ویژه انکار "حمله به اوکراین" و خطاب کردن آن به عنوان درگیری داخلی یا جنگ داخلی را ممنوع میکند. هرگونه اظهارنظر مثبت درباره افرادی که گمان میرود مسئولین و مرتکبان این حمله به اوکراین هستند از جمله اشاره به نیروهای مناطق جداییطلب دونتسک و لوهانسک به عنوان "شورشیان" نیز غیرقانونی است.
این قانون جدید همچنین یک روش ساده برای ممنوعیت یک حزب سیاسی را مشخص میکند. ممنوع کردن یک حزب مستلزم حکم دادگاه است به طوری که همه پروندههای مرتبط از جمله پروندههای در انتظار رسیدگی مادامی که اوکراین تحت حکومت نظامی است به شهر "لویو" واقع در غرب این کشور منتقل میشوند.
شورای امنیت ملی اوکراین در مارس سال جاری میلادی چندین حزب سیاسی را که گمان میرفت "حامی روسیه" بودند، به حالت تعلیق درآورد. این لیست شامل احزاب کوچک جناح چپ و همچنین "پلتفورم اپوزیسیون- برای زندگی"، دومین حزب بزرگ اوکراین به رهبری ویکتور مدودچوک، تاجر متهم به داشتن روابط با روسیه است. مدودچوک که پیشتر تحت حبس خانگی قرار گرفته بود، در آوریل سال گذشته نهایتا سر از بازداشتگاه سرویس امنیتی این کشور درآورد.
فرانسه ادعاهای زلنسکی را رد کرد
کاخ الیزه فرانسه اعلام کرد، امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه برخلاف یک سری اظهارات اخیر ولودیمیر زلنسکی، "هرگز" از این رهبر اوکراین نخواسته که برای پایان دادن به درگیریهای جاری در کشورش به روسیه امتیازات ارضی بدهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه راشا تودی، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین طی مصاحبهای که اخیرا با یک شبکه ایتالیایی انجام داد ماکرون را متهم کرد به اینکه به او پیشنهاد کرده باید در جهت "جستجوی راهی برای خروج روسیه" تلاش شده تا نبرد در اوکراین متوقف شود.
رئیس جمهور اوکراین در این مصاحبه در قبال هشدار همتای فرانسویاش نسبت به اینکه اروپا باید از تحقیر ولادیمیر پوتین اجتناب کند، خاطر نشان کرد: طرح این پیشنهاد به ما مبنی بر صرفنظر از بخشی از حق حاکمیت خود برای نجات چهره پوتین از سوی برخی رهبران کار درستی به نظر نمیرسد. این اتلاف وقت است.
کاخ ریاست جمهوری فرانسه به این ادعاها پاسخ داد و تاکید کرد که ماکرون "هرگز از زلنسکی امتیاز نخواسته است. او همیشه گفته است که تصمیمگیری در مورد شرایط مذاکره با روسها به عهده اوکراینیهاست."
کاخ الیزه افزود: رئیسجمهور فرانسه هیچوقت با ولادیمیر پوتین بدون موافقت زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، صحبت نکرده است.
ماکرون یکی از معدود رهبران غربی است که در بحبوحه درگیری در اوکراین به گفتگوی مستقیم با پوتین ادامه داده است. با این حال، او همچنین بر تشدید تحریمها علیه مسکو، از جمله اعمال محدودیتهای شدیدتر در قبال بخش انرژی روسیه، تاکید و اجازه ارسال محمولههای تسلیحاتی به کییف را صادر کرده است.
وزیر خارجه اوکراین: هدف من تامین سلاح و تحریم روسیه است
وزیر امور خارجه اوکراین معتقد است وظیفهاش این است که باید تا حد ممکن سلاح به اوکراین رسانده و سختترین تحریمها را علیه روسیه ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری تاس، دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین گفت: هدف من این است که به هر تعداد که ممکن است سلاح برای اوکراین تامین کرده، تا حد ممکن علیه روسیه تحریم وضع کنم و به اوکراینیهایی که مجبور به فرار از کشور شدهاند، کمک کنم.
او درباره امکان دستیابی به آتشبس با روسیه بیان کرد که اگر ترک جنگ به آزادسازی خاک اوکراین کمک کند، نامطلوب نیست. او گفت: با انتقال مالکیت بخشی از اوکراین مخالفیم. آماده دیپلماسی هستیم اما نمیگذاریم رنجمان را بیشتر کرده و تنها فاز بعدی جنگ را به تعویق بیاندازد.
این دیپلمات ارشد اوکراینی همچنین گفت، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در دیدار این دو در برلین، زمان زیادی را به کولبا اختصاص نداده است: از اقدامات نمایشی ممنونم. اما باید بگویم که ولودیمیر زلنسکی (رئیسجمهوری اوکراین) یک دیدار رسمی با آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان ترتیب داده بود.
- 19
- 2