پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۲۴ - ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۱۰۶۵
امنیتی و دفاعی

واکنش نیروی هوایی آمریکا به ادعای کشته شدن اپراتور پهپاد دارای هوش مصنوعی

ارتش آمریکا, کشته شدن اپراتور پهپاد دارای هوش مصنوعی
ارتش آمریکا از فناوری هوش مصنوعی (AI) استقبال کرده و اخیرا هوش مصنوعی را برای کنترل یک جت جنگنده اف ۱۶ به کار برده است.

به گزارش همشهری آنلاین،به گزارش گاردین یک مقام نظامی آمریکا قبلا گفته بود که در یک آزمایش مجازی ترتیب‌ داده شده بوسیله ارتش آمریکا در ماه پیش یک پهپاد نیروی هوایی آمریکا که بوسیله هوش مصنوعی کنترل می‌شد، «راهبردهای بسیار غیرمنتظره‌ای را برای دستیابی به هدفش به کار برد.»

این مقام نظامی به نام سرهنگ تاکر «سینو» همیلتون یک آزمایش شبیه‌سازی مجازی را توصیف کرد که در آن به یک پهپاد دارای هوش مصنوعی دستور داده شد تا سامانه‌های دفاع هوایی دشمن را نابود کند و این پهپاد در نهایت به هر کسی که مانع اجرای این دستور شده بود، حمله کرد.

سرهنگ همیلتون که رئیس بخش آزمایش و عملیات هوش مصنوعی در نیروی هوایی آمریکا است بر اساس پستی که در یک وبلاگ منتشر شد، در ماه مه (اردیبهشت) در «اجلاس توانایی‌های رزمی هوایی و فضایی آینده» در لندن گفت: «این سیستم متوجه شد که با اینکه عامل تهدید شناسایی شده بود، در مواردی اپراتور انسانی به پهپاد می‌گوید که عامل تهدید را از بین نبرد و این در حالی است که با نابود کردن عامل تهدیدکننده است که این سیستم به هدفش می‌رسد. بنابراین این سیستم چه واکنشی نشان داد؟ این سیستم اپراتورش را کشت. پهپاد اپراتورش را کشت، زیرا این شخص مانع از دست یافتن آن به هدفش می‌شد.»

سرهنگ همیلتون گفته بود: «ما این سیستم را تعلیم دادیم: آهای اپراتور را نکش- این کار بدی است. اگر این کار را انجام دهی، امتیازاتت کم خواهد شد. اما واکنش آن چه بود: این سیستم برج مخابراتی را که اپراتور برای برقراری ارتباط با پهپاد استفاده می‌کرد تا مانع از کشتن هدف بوسیله آن شود، نابود کرد.» البته در این آزمایش مجازی هیچ شخص واقعی آسیب ندیده بود.

تکذیب نیروی هوایی آمریکا

این اظهارات باعث ابراز نگرانی عمیق درباره استفاده از هوش مصنوعی در تسلیحات نظامی و مباحثات گسترده آنلاین شده شد. اما نیروی هوایی آمریکا پنجشنبه بعدازظهر انجام این آزمایش را انکار کرد. آن استفانک، سخنگوی نیروی هوایی آمریکا گفت: «نیروی هوایی چنین شبیه‌سازی با پهپاد دارای هوش مصنوعی انجام نداده است و به استفاده اخلاقی و مسئولانه از فناوری هوش مصنوعی (AI) متعهد می‌ماند.  به نظر می‌رسد اظهارات سرهنگ بیرون از بافتار آن نقل شده است، در حالیکه هدف او زدن یک مثال بوده است.»

انجمن هوافضای سلطنتی بریتانیا نیز روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که همیلتون اظهاراتش را پس گرفته است و توضیح داد که «شبیه‌سازی پهپاد دارای هوش مصنوعی یاغی‌شده یک «آزمایش فکری» فرضی بوده است.

همیلتون در این اظهارات جدید توضیح داد: «ماه هرگز این تجربه را به اجرا در نیاوردیم و نه نیاز به انجام چنین تجربه‌ای داریم تا دریابیم که آیا چنین پیامدی ممکن است رخ دهد یا نه.»

انتقادها از کاربرد هوش مصنوعی در موارد نظامی

ارتش آمریکا از فناوری هوش مصنوعی (AI) استقبال کرده و اخیرا  هوش مصنوعی را برای کنترل یک جت جنگنده اف ۱۶ به کار برده است. همیلتون در مصاحبه‌ای با سایت Defence IQ در سال پیش گفت:‌ «داشتن AI برای قشنگی نیست، AI مانند یک وسیله همه‌کاره نیست، AI برای همیشه جامعه ما و ارتش ما را تغییر خواهد داد.»

او افزود: «ما باید با جهانی مواجه شویم که AI از قبل در آن وجود دارد و دارد جامعه ما را تغییر می‌دهد. AI همچنین بسیار آسیب‌پذیر است، به اسانی می‌توان آن را فریب داد و/ یا در دستکاری کرد. لازم است ما راه‌هایی بیابیم تا AI را مستحکم‌تر کنیم و آگاهی بیشتری در این باره پیدا کنیم که چرا کدهای نرم‌افزاری تصمیم‌گیری‌های معینی را  انجام می‌دهند- چیزی که به آن توضیح‌پذیری AI می‌گوییم.»

این جروبحث در هنگامی رخ می‌دهد که دولت آمریکا شروع به بررسی چگونگی نظارت قانونی بر هوش مصنوعی کرده است. نگرانی درباره این فناوری بوسیله پژوهشگران و متخصصان اخلاق هوش مصنوعی (AI) ابراز شده است که می‌گویند با اینکه اهداف بلندپروازانه‌ای برای این فناوری وجود دارد، از جمله علاج بالقوه سرطان هنوز این فناوری تا رسیدن به این اهداف فاصله زیادی دارد. همچنین آنها به شواهد فراوان درباره آسیب‌های فعلی ناشی از هوش مصنوعی اشاره می‌کنند، از جمله افزایش استفاده از سیستم‌های تجسسی غیرقابل‌اعتماد که افراد سیاه‌پوست یا رنگین‌پوست را به درستی شناسایی نمی‌کنند و باعث کاربرد بیش از حد نیروی پلیس و بازداشت‌های اشتباه می‌شوند، اطلاعات نادرست را در بسیاری از پلتفرم‌ها منتشر می‌کنند و همچنین آسیب‌های بالقوه ناشی از استفاده از این فناوری که در مراحل ابتدایی رشدش است برای تقویت کردن و به کار گرفتن سلاح‌های نظامی در مناطق بحرانی.

hammihanonline.ir
  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش