شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۰۶ - ۰۱ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۲۰۷۱
امنیتی و دفاعی

اعلام آتش بس ۴ روزه در غزه/ حماس: آزادی ۱۵۰ زن و کودک فلسطینی در برابر ۵۰ زن و کودک اسرائیلی

جنگ اسرائیل و حماس,اعلام آتش بس 4 روزه در غزه
توافق آتش بس شامل ورود صدها کامیون کمک‌های بشردوستانه، امدادی، پزشکی و سوختی به تمام مناطق نوار غزه بدون استثنا است.

به گزارش عصرایران، دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و همزمان جنبش مقاومت اسلامی (حماس) با انتشار بیانیه های جداگانه از دست یابی به توافق آتش بس چهار روزه خبر دادند. 

براساس بیانیه دفتر نتانیاهو، کابینه اسرائیل به توافقی که آزادی برخی از اسرا در غزه را تضمین می‌کند، رأی مثبت داد. به گفته حماس توافق آتش بس انسانی چهار روزه با تلاش‌های گسترده قطر و مصر و «بعد از مذاکرات سخت و پیچیده برای روزهای طولانی» به سرانجام رسید.

بر اساس بیانیه حماس به موجب این توافق، صدها کامیون ویژه حمل کمک و سوخت به همه مناطق غزه بدون استثنا در شمال و جنوب وارد خواهد شد و طی آن ۵۰ تن از بازداشتی‌های رژیم اشغالگر که زنان و کودکان هستند، در مقابل آزادی ۱۵۰ زن و کودک فلسطینی آزاد خواهند شد.

توافق شامل آتش‌بس از سوی دو طرف، توقف تمامی اقدامات نظامی «ارتش» در تمام مناطق نوار غزه و توقف حرکت خودروهای نظامی در غزه است.

گفته شده است که همه وزرای کابینه نتانیاهو به جز ۳ وزیر وابسته به حزب تندرور صهیونیسم مذهبی از این توافق حمایت کردند.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نیز بامداد امروز چهارشنبه با انتشار بیانیه ای از دست‌یابی به توافق آتش بس با رژیم اسرائیل خبر داد و گفت که طی این مدت درگیری‌ها و همچنین همه حملات ارتش رژیم اشغالگر متوقف خواهد شد.

اختلافات در تل آویو 

از سوی دیگر، اختلافات در تل آویو بر سر آتش بس در جنگ غزه بالا گرفته است.

در جدیدترین اختلاف درونی در تل آویو بر سر اتش بس در جنگ غزه، وزیر افراطی کابینه نتانیاهو با توافق برای تبادل اسرا مخالفت کرده است.

ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل بعد از جدی شدن ماجرای تبادل اسرا گفته است: «بسیار ناراحتم چون آنها (اشاره به کابینه جنگ) درحال حاضر دارند درباره یک معامله صحبت می‌کنند. ما یک‌بار دیگر شاهد تفرقه هستیم. آنها دوباره دارند حقیقت را از ما پنهان می‌کنند و یکبار دیگر ما را نادیده می‌گیرند. شایعات حاکی از آن است که دولت اسرائیل بار دیگر دارد مرتکب اشتباه بسیار بسیار بزرگی می‌شود.»

بن گویر همچنین افزود: «این اشتباه، به سبک توافق مبادله «گیلعاد شالیط» در سال ۲۰۱۱ است که منجر به آزادی یحیی سنوار، رهبر حماس در غزه شد و یک نمونه برای پایان بد توافق تبادل زندانیان است. هرگونه توافق برای تبادل اسرا یک «فاجعه» و نشانه حماقت کابینه جنگ است!»

«بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل در سخنانی درباره آتش بس در جنگ غزه اعلام کرد که صلیب سرخ با اسرایی که آزاد نخواهد شد، ملاقات خواهد کرد.

نتانیاهو با تأیید آزادی اسرا گفت که اسرا در چندین مرحله آزاد خواهند شد.

تتانیاهو همچنین افزود که دولت اسرائیل امشب با تصمیم سختی مواجه بود اما این تصمیمی درست بود، با این حال، جنگ ادامه دارد و تا تحقق تمامی اهدافمان به آن ادامه می‌دهیم، در عین حال بازگرداندن گروگان‌ها مأموریتی مقدس است و من به آن پایبندم.

نخست وزیر جنجالی اسرائیل همچنین افزود که مقامات امنیتی از تصمیم آزادی گروگان‌ها به طور کامل حمایت می‌کنند، این تصمیم به ارتش این امکان را می‌دهد که به جنگ ادامه دهد، چون جنگ چند مرحله است و بازگرداندن اسرا در چند مرحله انجام می‌گیرد و تا رسیدن به پیروزی کامل آرام نمی‌گیریم.

نتانیاهو این را هم گفت که از بایدن خواستم برای بهبود شرایط این توافق مداخله کند و همین کار هم انجام شد.

بعد از مذاکرات سخت و پیچیده برای روزهای طولانی؛ حماس: به آتش‌بس انسانی ۴ روزه دست یافتیم

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بامداد امروز چهارشنبه از دست‌یابی به توافق آتش بس با رژیم اسرائیل خبر داد و گفت که طی این مدت درگیری‌ها و همچنین همه حملات ارتش رژیم اشغالگر متوقف خواهد شد.

در بیانیه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) آمده است: بعد از مذاکرات سخت و پیچیده برای روزهای طولانی، ما اعلام می‌کنیم که به توافق آتش بس انسانی چهار روزه دست یافتیم که با تلاش‌های گسترده قطر و مصر به سرانجام رسید.

به موجب این توافق، صدها کامیون ویژه حمل کمک و سوخت به همه مناطق غزه بدون استثنا در شمال و جنوب وارد خواهد شد و طی آن ۵۰ تن از بازداشتی‌های رژیم اشغالگر که زنان و کودکان هستند، در مقابل آزادی ۱۵۰ زن و کودک فلسطینی آزاد خواهند شد.

همچنین همه تحرکات هواپیماهای اشغالگران درجنوب به مدت چهار روز متوقف خواهد شد. بر اساس این توافق اشغالگران متعهد می‌شوند که به هیچ کسی در همه مناطق نوار غزه متعرض نشوند و تردد آزاد انسان‌ها از شمال به جنوب از طریق خیابان صلاح الدین تضمین شود.

بندهای توافق آتش‌بس و تبادل اسرا بر اساس دورنمای مقاومت و مطالبات مشخص آنکه هدف از آن‌ها خدمت به مردم و تقویت مقاومت ملت فلسطین در برابر اشغالگران است، نوشته شده است.

علی رغم این آتش‌بس، ما تأکید داریم که دستمان روی ماشه سلاح است و گردان‌های عزالدین القسام در کمین متجاوز نشسته‌اند تا از ملت فلسطین و آرمان آن در برابر متجاوزان دفاع کنند.

ساعاتی قبل نیز دو منبع مرتبط با مذاکرات تبادل اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی گفته بودند که توافق آتش‌بس شامل یک آتش‌بس موقت پنج روزه است که در ادامه، آتش‌بس جامع و توقف درگیری‌ها را نیز شامل می‌شود.

آمریکا در نخستین واکنش به آتش بس غزه، مراحل اجرای آن را اعلام کرد

یک مقام دولتی در آمریکا به توافق آتش بس در غزه واکنش نشان داد و جزئیاتی از آن را اعلام کرد.

این مقام ارشد آمریکایی که نامی از او برده نشده، گفته است که توافق آتش بس بر سر مرحله اول یعنی تبادل زندانیان دو طرف درگیری در غزه است.

به گفته این مقام آمریکایی، از جمله کسانی که در مرحله اول توافق قرار است آزاد شوند، دو زن و یک کودک آمریکایی هستند.

این مقام آمریکایی در ادامه درباره جزییات توافق آتش بس در غزه گفت: اعلام رسمی مبادله زندانیان پس از دریافت پاسخ تل آویو از طریق کشور قطر انجام خواهد شد.

روند اجرایی مبادله اسرا ۲۴ ساعت پس از اعلام رسمی توافق آغاز می شود و احتمالاً صبح پنجشنبه مبادله اسرا آغاز می‌شود.

در صورت پیشرفت در مرحله دوم توافق، امکان تمدید مدت آتش بس وجود دارد.

همچنین دولت آمریکا به کار بر روی مراحل بعدی توافق تا زمان آزادی همه گروگان ها ادامه خواهد داد.

از تلاش‌های دولت قطر در این مرحله از مذاکرات قدردانی می‌کنیم.

در صورت آزاد شدن تعداد بیشتری از اسرا، آتش بس برای چند روز تمدید می شود و عملیات نظامی به طور کامل متوقف می شود.

وزارت خارجه آمریکا: توافق آزادی اسرا از غزه هنوز نهایی نیست

متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران درباره اظهارنظرها درباره نزدیک بودن به توافق میان اسرائیل و حماس برای آزادی اسرا گفت: «ما به توافق آزادی گروگان امیدواریم. نمی توان زیاد وارد جزئیات شد. ارزیابی ما تاکنون این بوده است که حماس احتمالا کنترل همه این گروگان ها را ندارد.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال افزود: « تا زمانی که گروگان ها آزاد نشوند هیچ چیز نهایی نیست.اما ما به این توافق نزدیک هستیم.»

میلر همچنین گفت: ما در حال گفتگوهای نسبتا مفصلی با اسرائیل در مورد اقداماتی که آنها می توانند برای محافظت از غیرنظامیان و اقداماتی که آنها می توانند برای افزایش دسترسی بشردوستانه و افزایش حمایت های بشردوستانه به ویژه در جنوب غزه انجام دهند، هستیم.

پیش ازاین، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی و سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سه شنبه به وقت محلی به خبرنگاران درباره توافق آزادی اسرای اسرائیلی و فلسطینی از ارائه جزئیات در مورد آزادی احتمالی گروگان‌ها خودداری کرد و گفت: باید یک توافق توسط کابینه جنگ اسرائیل و همچنین حماس امضا شود.

این مقام ارشد کاخ سفید تصریح کرد: "بنابراین هنوز تعدادی تاییدیه برای دستیابی به آزادی گروگان ها باقی مانده است."

کربی در عین حال تصریح کرد: ما معتقدیم نزدیک‌تر شده ایم اما هیچ جزئیاتی ارائه نخواهم کرد و من نمی توانم جزئیاتی را که در گزارش های مطبوعاتی منتشر شده است، تایید کنم.

این مقام کاخ سفید افزود: ما روی آزادی گروگان ها سخت کار می کنیم و امیدواریم این امر انجام شود. ما در این لحظات حساس چیزی نمی گوییم تا توافق در معرض خطر بیشتری قرار نگیرد.

این مقام آمریکایی همچنین گفت که اولین نکته مورد نیاز در یک توافق برای آزادی اسرا «نوعی مسیر امن» برای بازگشت آنها به اسرائیل است.

 جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز روز سه شنبه به وقت محلی پیش از شروع نشستی در کاخ سفید با اعضای کابینه خود در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره توافق آزادی اسرا گفت: ما به بازگرداندن گروگان ها به خانه بسیار نزدیک هستیم. نمی خواهم وارد جزئیات شوم زیرا تا زمانی که تکمیل نشود، انجام نشده است.

رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد: همانطور که می دانید ما به طور فشرده برای هفته ها روی این مساله کار کرده ایم.

خبرنگاری از بایدن پرسید: آقای رئیس جمهور، آیا می دانید چه تعداد آمریکایی آزاد خواهند شد؟ بایدن پاسخ داد: زمان زیادی برای گفتگو در مورد گروگان ها داریم. اکنون زمان توضیح نیست. به شما نخواهم گفت.

یک رسانه آمریکایی درباره جزئیات توافق آزادی اسرا میان فلسطین و اسرائیل نوشت که در مرحله اول این توافق دو مرحله‌ای، حماس ۵۰ زن و کودک اسرائیلی را که در غزه نگهداری می‌شوند، آزاد کند، در حالی که انتظار می‌رود اسرائیل حدود ۱۵۰ اسیر فلسطینی را که اکثراً زنان و خردسالان هستند، آزاد کند.

کابینه جنگ اسرائیل توافق مبادله اسرا با حماس را تائید کرد

همه وزرای کابینه اسرائیل به استثنای سه وزیر از حزب عوتسما یهودیت به ریاست ایتمار بن گویر به طرح مبادله اسرا و برقراری آتش بس موقت رای مثبت دادند.

پیش تر تلویزیون اسرائیل گزارش داده بود که مدیران سرویس‌های امنیتی جزئیات توافق مبادله اسرا با غزه را به وزرای کابینه نتانیاهو ارائه کردند.

نخست وزیر و وزیر جنگ اسرائیل حمایت نهادهای امنیتی از این توافق را تائید کردند.

قطر: زمان آغاز آتش‌بس بین اسرائیل و حماس را اعلام خواهیم کرد

وزارت خارجه قطر اعلام کرد، زمان شروع آتش بس بشردوستانه ظرف ۲۴ ساعت اعلام می‌شود و به مدت چهار روز ادامه خواهد داشت که قابل تمدید است.

وزارت خارجه قطر، افزود: موفقیت میانجیگری مشترک با مصر و آمریکا بین (رژیم) اسرائیل و حماس را که منجر به توافق برای آتش بس بشردوستانه شد، اعلام می‌کنیم.

بن بر اعلام وزارت خارجه قطر، آتش بس اجازه ورود تعداد بیشتری از کاروان‌های بشردوستانه و کمک‌های امدادی از جمله سوخت تعیین‌شده برای نیازهای بشردوستانه را می‌دهد.

بر اساس این گزارش، مرحله اول شامل تبادل ۵۰ زندانی زن و کودک غیر نظامی در غزه در ازای آزادی زنان و کودکان از زندان‌های (رژیم) اسرائیل است و تعداد آزادشدگان در مراحل بعدی اجرای توافق افزایش خواهد یافت.

پیش تر منابع خبری گزارش داده بودند، کابینه رژیم صهیونیستی به صورت رسمی توافق مبادله اسرا با جنبش حماس را پذیرفته و تائید کرده است.

اسماعیل هنیه رهبر حماس در بیانیه‌ای پیشتر گفته بود که «توافق آتش‌بس موقت» با اسرائیل نزدیک است.

منبع دیپلماتیک: زمان اجرای آتش‌بس موقت مشخص نیست

یک منبع دیپلماتیک به شبکه تلویزیونی سی‌‌ان‌ان گفت که اگرچه کابینه اسرائیل بامداد چهارشنبه با توافق بر سر آزادی ۵۰ گروگان در ازای آتش‌بس چهار روزه موافقت کرده است، اما هنوز مشخص نیست که آتش‌بس موقت از چه زمانی اجرا شود.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش