جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۳۰ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۷۲۱۸
امنیتی و دفاعی

برخورد سپاه با كشتی‌های صیادی چینی در خلیج‌فارس

كشتی‌های صیادی چینی در خلیج‌فارس,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

یك ملت یك میلیارد و چند صد میلیون نفری به جان هرچه كه بیفتند تمامش می‌كنند حتی اگر آن چیز دریای بیكران عمان و لشكر ماهی هایش باشد. چینی‌ها بعد از انقلاب مائو به خواست او به جان گنجشك‌های كشورشان افتادند چون مائو گفته بود آنها مخل كشاورزی چین‌اند. این نسل كشی به دست جمعیتی میلیاردی آنقدر دقیق انجام شد كه خیلی زود نسل گنجشك چینی ا ز این كشور برچیده شد كه البته بعد از طغیان حشرات و آفات كه ماحصل این كشتار چشم بسته بود آنها مجبور شدند از روسیه گنجشك وارد كنند.

 

این حالا حكایت ماست و چینی‌ها و دریای عمان ما، این آبی نیلگون كه قرن‌هاست نان سر سفره ساحل‌نشینان گذاشته، سفره‌ای كه از اقبال بد یا مافیای بیرحم، چند سالی است با چشم بادامی‌هایی كه دورش نشسته اند بی بركت شده است.

 

چینی‌ها چند سالی در خفا با كشتی‌های صنعتی در دریای عمان تاختند و با این كه محلی‌ها ازاین وضع گله می‌كردند، ولی هیچ چیز رسما تایید نمی‌شد تا امسال كه بالاخره صیادی سیری‌ناپذیر اینها در آب‌های جنوب كشورمان تایید شد و معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی گفت كه كشتی‌های چینی برای این صیادی، قرارداد اجاره بلند‌مدت دارند، صیادی در عمق ۲۰۰ متری دریای عمان.

 

این دریا كه پیشروی آب اقیانوس هند به داخل خشكی در جنوب‌غربی آسیا در عمیق‌ترین نقطه اش بیش از۳۳۰۰ متر عمق دارد، ولی هرچه به سمت غرب كشیده می‌شود این عمق كمتر می‌شود تا جایی كه عمق دریای عمان حوالی تنگه هرمز حدود ۸۰ متر است. جاهایی كه دریای عمان از عمق می‌افتد درست نقاطی است كه چینی‌ها به آن طمع صیادی دارند و وقتی معاون سازمان بنادر و دریانوردی می‌گوید صیادی درعمق۲۰۰ متری با چینی‌ها توافق شده یعنی مطلوب‌ترین نقطه برای ماهیگیری به دستشان رسیده است.

 

گرگورها و تورهای بومیان سواحل ایران هرگز به این عمق نمی‌رسد اما كشتی‌های صنعتی چینی با تورهایی كه ترال خوانده می‌شود و آنقدر دنبال كشتی كشیده می‌شوند تا همه آبزیان حوالی عمق۲۰۰ متری را به دام بیندازند به معنی واقعی كلمه بستر دریا را با همه جاندارانش جارو می‌كنند. بی دلیل نیست كه سال هاست بسیاری از صیادان ایرانی دست خالی از ماهیگیری برمی‌گردند و برای گذران زندگی به عسر و حرج افتاده‌اند.

 

استدلال مسؤولان سازمان بنادر و دریانوردی دراین باره شنیدنی و تلخ است.چراکه گفته بودند، چون ایران فناوری صیادی درعمق۲۰۰ متری را ندارد این كار به چینی‌ها سپرده شده و حتی این استدلال را به مجلس نیز برده بودند كه علی ابراهیمی، رئیس كارگروه دام و طیور و آبزیان كمیسیون كشاورزی آن را برای ما روایت كرد. 

 

او گفت در جلسه‌ای كه مدتی پیش با مسؤولان شیلات داشتیم ادعا كردند كشتی‌هایی كه صید ترال می‌كنند فقط فانوس ماهی‌ها را صید می‌كنند و چون صید این ماهی‌ها نیاز به ابزار خاصی دارد از دسترس ما خارج است و برای این كه از این منبع درآمدی استفاده كنیم به برخی كشتی‌ها به شكل اجاره‌ای و تعدادی نیز به صورت اجاره به شرط تملیك اجازه صید داده‌ایم. حرف زدن از صید فقط فانوس ماهی در دریای عمان البته مثل جوك می‌ماند به این دلیل كه وقتی تورهای ترال پشت كشتی‌های صیادی كشیده می‌شود به هیچ جنبنده دریایی رحم نمی‌كند حتی به مرجان‌های زیرآب كه حتما این تورها آنها را می‌شكنند و متلاشی می‌كنند.

 

فرمانده نیروی دریایی سپاه: تمام قد در دفاع از معیشت صیادان ایستاده‌ایم

به گزارش فارس ، علیرضا تنگسیری ظهر امروز در نخستین تجمع بزرگ بسیج دریایی جزایر قشم، هرمز، هنگام و لارک اظهار داشت: ساحل‌نشینان طلایه‌دار حراست از آب‌های نیلگون خلیج فارس هستند.

وی با اشاره تشکیل بسیج دریایی در محدود دوهزار و۲۰۰ کیلومتری سواحل هرمزگان و حوزه استحفاظی منطقه یکم نیروی دریایی سپاه، افزود:  این بسیج، پشتیبانی قاطع و همه جانبه از صیادان و تقویت امنیت پایدار و مردم محور دریایی را در دستور کار دارد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: در دفاع از صیادان و معیشت آنان تمام قد ایستاده‌ایم و تمام تهدید و تخریب‌ها را برای رضای خداوند متعال به جان می‌خریم.

تنگسیری ادامه داد: غیور مردان جنوبی با وجود فشارهای اقتصادی معیشتی و مشکلات مادی همچنان دوستدار و حافظ انقلاب خود هستند و ما اجازه نخواهیم داد اشتباه برخی مسوولان، به پای نظام اسلامی نوشته شود.

وی با بیان اینکه بسیج دریایی در خط ولایت است و بازگشت لنج‌ و قایق‌های ایرانی به خلیج فارس را دنبال می‌کند، اضافه کرد: هیچ‌کس اجازه صید ترال در زیر ۱۲ مایل دریایی را ندارد و در صورت تخلف، با متخلفان، قاطعانه برخورد می‌شود.

فرمانده نیروی دریایی سپاه اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب، فرمانده کل سپاه پاسداران و تمام فرماندهان ارشد نیروهای نظامی معتقد به حرکت بسیجی و انقلابی هستند و در این مسیر هرگز کوتاه نخواهیم آمد.

 

 واكنش سپاه 

حالا همه امیدها به سپاه است. به نیروی دریایی اش كه جلوی این موج را بگیرد. سپاه گام اول را خوب و امیدواركننده برداشته. مشخص نیست این برخورد اولین بار كی و كجا انجام شده، ولی همین ماه بهمن بود كه حسین هاشمی، نماینده مردم بندرعباس درگفت‌وگو با ایسنا از فرماندهان منطقه پنجم و یكم نیروی دریایی سپاه به خاطر برخوردشان با شناورهای صیادی ترال تشكر كرد و گفت كه مراجع قضایی با صدور احكام مناسب، راه را برای سوءاستفاده از ذخایر آبزیان كشورمان خواهند بست.

 

كمی پس از انتشار این خبر، فرمانده پایگاه امامت نیروی دریایی سپاه جاسك نیز درگفت‌وگو با فارس از توقیف ۱۴ فروند كشتی صیادی ترال درآب‌های بندر جاسك خبر داد كه روی هم ۵۳۲ تن انواع آبزی بار زده بودند كه ۳۲۰ تن آن ماهی‌های خوراكی و تجاری بوده است. با این حال علی ابراهیمی، رئیس كارگروه دام و طیور و آبزیان كمیسیون كشاورزی مجلس معتقد است بهتر بود جهادكشاورزی بهترعمل می‌كرد تا كار به مداخله سپاه نكشد.

 

او می‌گوید كشتی‌های ترال از محدوده‌ای كه برایشان تعیین شده تجاوز می‌كنند و صیادان بومی را به مضیقه می‌اندازند و سكینه الماسی نماینده دیر،كنگان،جم و عسلویه نیز به ما می‌گوید در حالی كه همه مسؤولان ازعواقب ناگوار صید ترال آگاهند و با آن مخالف ولی صیادی چینی‌ها ادامه دارد و شرایط بومیان منطقه را دشوارتر می‌كند.

 

 مافیا كیست؟ 

حتما پای مافیا وسط است، سپاه كه این طور می‌گوید، به طور مشخص علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه. او سه روز پیش گفت باورم شده پشت ماجرای صید ترال و كشتی‌های چینی مافیایی وجود دارد. تنگسیری كه خبر داده فعلا سه فروند كشتی چینی در بندر تجاری باهنر توقیف شده، اضافه كرده این كشتی‌ها گاهی تا ۷۰ تن ماهی از گونه‌های مختلف صید می‌كنند و آنها را در كانتینرهای منجمدشده به خارج كشور می‌فرستند كه از نگاه او ربودن نان از سفره صیادان سنتی است.

 

اما این مافیا كیست؟ پرسشی كه هیچ كس تابه حال به آن پاسخ نگفته و حتی فرمانده نیروی دریای سپاه با این كه مستنداتی در دست دارد فعلا ترجیح می‌دهد وارد این حوزه نشود. البته وقتی فرمانده پایگاه امامت نیروی دریایی سپاه جاسك از توقیف ۱۴ كشتی متخلف صیادی خبر داد و گفت پنج كشتی خارجی و بقیه ایرانی بوده اند این ظن تقویت می‌شود كه این مافیا شاید یك مافیای ایرانی -خارجی باشد. با این حال علی ابراهیمی و سكینه الماسی از جایگاه دو نماینده مجلس ترجیح می‌دهند به این صراحت درباره مافیای زیرآبی موضع نگیرند و ابراهیمی به این بسنده می‌كند كه مسلما درقضیه صیادی ترال افرادی سود می‌برند و الماسی به این جمله اكتفا می‌كند كه برخی از صید ترال پول خوبی درمی‌آورند. 

 

بد ماجرا این است كه این افراد گمنام دارند تحت پوشش حمایت‌های دولتی و وزارتی كار می‌كنند درحالی كه خیلی‌ها شك دارند اصلا این صیادی به نفع كشورمان باشد، نفعی كه ادعا می‌شود از بابت صید فانوس ماهی عاید كشورمی شود. یكی از كسانی كه این معادله را به چالش كشید فاطمه ذوالقدر نماینده خانه ملت است كه درنشست علنی روزچهاردهم بهمن مجلس شرح داد كه براساس آمارسال۹۶ وزارت جهادكشاورزی۱۷ هزارتن فانوس ماهی صید شده كه ارزشش ده میلیارد تومان بوده درحالی كه۹۰ شناوری كه مشغول صید این ماهی بوده اند ۲۸ میلیارد تومان یارانه سوخت گرفته اند كه عملا بی‌منفعت بودن این صید را نشان می‌دهد.

 

jamejamdaily.ir
  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
به نظر من همه چیز رو تا مشکلات حاد می شود میگویند تقصیر مافیاست ولی بعد تمام می شود این مافیا کیست؟ چطور ما داعیه جنگ با امریکا و ... داریم و میخواهیم با ایشان مقابله کنیم ولی مافیای داخل کشور را نمی توانیم مدیریت کنیم و سرجا بنشانیم بعد طبق قوانین مگر سپاه مسول برخورد با این موارده؟ فساد همه گیر شده فکری کنید
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش