سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۵۷ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۱۷۵۶
سیاست داخلی

مجلس خبرگان: گسترش ناتو به شرق اروپا، نقض حاکمیت ملی کشورهای این منطقه است/ احمد زیدآبادی: نقض کدام حاکمیت ملی؟

مجلس خبرگان,واکنش مجلس خبرگان درباره جنگ اوکراین
اعضای مجلس خبرگان رهبری اعلام کردند: راهبرد اصلی در مذاکرات هسته‌ای باید در راستای کاهش آلام مردم و تلاش برای لغو کلیه تحریم‌ها با تضمین معتبر و در نهایت بی‌اثر کردن ابزار تحریم باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس خبرگان رهبری، اعضای مجلس خبرگان رهبری در پایان اجلاسیه این خبرگان اعلام کردند: راهبرد اصلی جمهوری اسلامی در مذاکرات هسته‌ای باید در راستای کاهش آلام مردم و تلاش برای لغو کلیه تحریم‌ها با تضمین معتبر و در نهایت بی‌اثر کردن ابزار تحریم باشد.

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

بیانیه پایانی نهمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری «دوره پنجم»

مجلس خبرگان رهبری در پایان نهمین اجلاسیه خود، ضمن عرض تبریک به مناسبت اعیاد فرخنده شعبانیه و توصیه به بهره‌مندی معنوی از ایام پرخیر و برکت شعبان‌المعظم و رمضان‌المبارک، بر نکات زیر تأکید می‌نماید:

۱. با توجه به اینکه دشمنان انقلاب اسلامی، جنگ شناختی و ترکیبی همه‌ جانبه‌ای به منظور، وارونه جلوه دادن حقایق و یأس‌آفرینی در دستور کار خود قرار داده‌اند، تبیین آرمان ‌ها و اهداف انقلاب اسلامی بیش از گذشته ضرورت دارد. لذا جهاد تبیین، موضوعی بسیار مهم و اولویتی حیاتی است و همه کسانی که دل در گرو انقلاب اسلامی دارند به ویژه نخبگان حوزه و دانشگاه و رسانه ملی و اصحاب رسانه باید با استفاده از همه ابزارهای موجود در حد توان به حمایت همه‌جانبه از تدابیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب «مدظله‌العالی» در تبیین صحیح دستاوردهایی که در راستای مقابله با این حربه دشمنان از سوی معظم‌له صادر شده است، اهتمام ورزند.

۲. ضمن تشکر از تلاش‌های گسترده دولت خدمتگزار، خبرگان ملت انتظار دارند با توجه به اینکه فرصت خدمت، محدود است به صورت شبانه‌روزی و با روحیه مردمی‌ای که بحمدلله دارند؛ با عقلانیت و غیرت دینی در جهت تحول در عرصه‌های مدیریتی کشور اهتمام ورزد و بر پایه بیانیه گام دوم انقلاب و بسط عدالت اجتماعی و رفع تبعیض بر اولویت‌های اقتصادی ـ معیشتی و حمایت ویژه از اقشار آسیب دیده در جامعه تمرکز نماید.

۳. بی تردید تحقق وعده‌های دولت که با تکیه بر اصل اساسی «ما می‌توانیم» مطرح شده است در گرو «به‌کارگیری همه نیروهای متخصص و معتقد به مبانی انقلاب»، «شناسایی ظرفیت‌ها»، «استفاده از اصل برنامه‌ریزی براساس اولویت‌ها» و «تعامل سازنده و مبتنی بر اصل عزت، حکمت و اقتدار براساس مصالح ملی و اسلامی با کشورها به ویژه همسایگان و کشورهای منطقه» است. از این رو، باید با استفاده از اصل برنامه‌ریزی براساس اولویت‌ها و مقابله با تهدیدها و بهره‌مندی از همه ظرفیت‌ها، فرصت‌های تازه‌ای برای نقش‌آفرینی صاحبان اندیشه و ابتکار فراهم آورد و با تأمین امنیت اقتصادی، زمینه بهره‌وری سالم از ثروت و سرمایه‌های کشور را هموار کرد.

۴. مبارزه جدّی با ابتذال فرهنگی به خصوص رفع آسیب ‌ها و ساماندهی فضای مجازی و مدیریت آن با لحاظ همه جوانب، یکی از دغدغه ‌های جدّی دلسوزان نظام و مردم متدین جامعه است. لذا با اذعان به ضرورت استفاده از فناوری ‌های نوین به ویژه فضای سایبر در عصر حاضر از سران محترم قوا و نهادهای فرهنگی کشور می‌خواهیم با تکیه بر مبانی دینی و اتخاذ سیاست‌های صحیح و نظارت بر حسن اجرای امور، ضمن تعمیق گفتمان دینی و معرفت اسلامی از بروز مفاسد فرهنگی و معضلات اجتماعی آسیب‌زا بکاهند و تمام توان کشور را به کار گرفته تا علاوه بر وضع قوانین، فرهنگ‌سازی مناسب و حمایت زیرساختی از پیام‌رسان‌های بومی و ایرانی، شرایط برای تحقق ارزش‌های دینی و آرمان‌های انقلاب اسلامی بیش از پیش، فراهم گردد.

۵. ضمن تشکر از تلاش‌های دلسوزانه تیم مذاکره‌کننده‌ هسته‌ای، تأکید می‌شود که راهبرد اصلی جمهوری اسلامی در مذاکرات هسته‌ای باید در راستای کاهش آلام مردم و تلاش برای لغو کلیه تحریم‌ها با تضمین معتبر و در نهایت بی‌اثر کردن ابزار تحریم باشد. لذا امید است ضمن هوشیاری و رصد توطئه‌های دشمنان، کار با تدبیر، سرعت، قاطعیت و هماهنگ با عزت و مصلحت نظام اسلامی و حفظ دستاوردهای دانشمندان به خصوص شهدای هسته‌ای پیش رود.

۶. با تأکید بر لزوم استمرار مقاومت در کشورهای اسلامی و ایستادگی در مقابل آمریکا، اسرائیل و داعش و گرامیداشت شهادت حاج قاسم سلیمانی سردار مقاومت، خروج مفتضحانه نیروهای نظامی خارجی به ویژه نیروهای آمریکا از افغانستان پس از ۲۰ سال اشغالگری و ایجاد ناامنی برای مردم مظلوم این کشور اسلامی، نشانه شکست سیاست‌های تجاوزگرانه آمریکا در منطقه است. موضع نظام جمهوری اسلامی ایران در قبال مسائل کشورهای همسایه به ویژه افغانستان، روشن و در راستای حمایت از مردم مظلوم و مسلمان این کشور خواهد بود. امید است با تشکیل دولت فراگیر مردمی و حفظ حقوق کلیه اقوام و مذاهب، شاهد افغانستانی آباد و پیشرفته باشیم.

۷. از دولت محترم می‌خواهیم با میدان‌داری سیاسی و اجتماعی و بکارگیری همه ظرفیت‌های انقلابی در عرصه‌های گوناگون، برای ساخت جامعه برمدار ایمان و عمل صالح و تواصی به حق و صبر و تحکیم بنیان خانواده و رشد جمعیت و فرزندآوری و اجرای کامل سند تحوّل آموزش و پرورش و مهارت‌آموزی اقدام کند.

۸.جمهوری اسلامی ایران، همواره با جنگ، تخریب و کشتار انسان‌های بیگناه مخالف بوده است. لذا در بحران امروز اوکراین نیز جنگ را راه‌حل صحیح نمی‌داند و اقدامات تحریک‌آمیز غرب در گسترش ناتو به شرق اروپا را نیز نقض حاکمیت ملی کشورهای این منطقه ارزیابی می‌کند. در این میان، دو نکته حائز اهمیت است: نخست، اعتماد بی‌جای دولتمردان اوکراینی به غرب و خلع سلاح خودخواسته به بهانه تضمین‌های پوچ آمریکا یک درس عبرت برای سایر کشورها شد دوم رفتار تبعیض‌آمیز سازمان ملل و مجامع مدعی حقوق بشر در مواجهه پرهیاهو با جنگ اوکراین و سکوت مرگبار، بی‌تفاوتی و حتی همراهی با کشورهای مستکبر در راه‌اندازی جنگ و کشتار علیه مردم بی‌دفاع غرب آسیا به ویژه مردم مظلوم یمن و فلسطین اشغالی، سیاست‌های دوگانه غرب در نگاه به بحران‌ها را نشان داد.

۹. فاجعه دردناک عملیات تروریستی که جمعه گذشته در مسجد شیعیان پیشاور پاکستان رخ داد و به شهادت و مصدوم شدن جمعی از نمازگزاران مظلوم این مسجد منجر گردید بار دیگر قلب مسلمانان و آزادگان جهان را به درد آورد و خوی وحشی‌گری وهابیت تکفیری و داعش را نشان داد. ضمن اعلام همدردی با برادران و خواهران ایمانی و نیز مصدومان و بازماندگان داغدار شهدای این عملیات تروریستی و محکوم کردن این جنایت هولناک از دولت پاکستان می‌خواهیم ضمن مبارزه با تروریسم، در تأمین امنیت شهروندان شیعه این کشور و به خصوص مراکز دینی و عبادی بیش از پیش بکوشد و با بررسی ابعاد این اقدام وحشیانه، عوامل آن را تحت پیگرد و مجازات قرار دهد.

۱۰. در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و سال نو، امید است دولت و دستگاه قضایی با تشدید کنترل‌ها و برخورد با حریم‌شکنان ماه رمضان و نظارت بر نحوه توزیع کالاهای اساسی به ویژه مواد غذایی، با اخلالگران بازار شب عید برخورد جدی نمایند. همچنین از مردم مؤمن ایران اسلامی به ویژه خیّرین گرامی که همواره درصدد گسترش مواسات و کمک‌های مؤمنانه بوده‌اند؛ انتظار می‌رود در این ایام نیز همچون همیشه، دوشادوش نهادهای حمایتی، یاری‌گر فقرا و مستمندان جامعه باشند.

۱۱. ضمن تقدیر و تشکر از دولت و کادر درمان در مقابله با بیماری کرونا و انجام واکسیناسیون گسترده شهروندان، از مردم شریف می‌خواهیم با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، نسبت به تعظیم شعائر مذهبی به ویژه میلاد مسعود حضرت ولی‌عصر(عج) و برنامه‌های معنوی ماه مبارک رمضان بیش از پیش اهتمام ورزند.

در پایان، ضمن دعا برای تعجیل در ظهور امام زمان(عج) و سربلندی نظام مقدس جمهوری اسلامی، از خداوند متعال، علوّ درجات را برای روح ملکوتی حضرت امام خمینی «قدس سره»، شهدای انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی، مدافعان حرم و شهدای مقاومت و عرصه سلامت، مسئلت داریم و طول عمر با عزت و سلامتی را برای حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای «مدظله‌العالی» خواستاریم.

مجلس خبرگان رهبری

۱۴۰۰/۱۲/۱۸

***

احمد زیدآبادی: نقض کدام حاکمیت ملی؟

مجلس خبرگان رهبری با صدور بیانیه‌ای در مورد همۀ عرصه‌های سیاست داخلی و خارجی کشور اظهارنظر کرده و برای حل آنها نسخۀ مورد علاقۀ خود را تکرار کرده است.

ارزیابی این بیانیه در اینجا مورد نظرم نیست، اما نقد یک فراز از آن که مربوط به  جنگ روسیه علیه اوکراین است، ضروری می‌نماید. مجلس خبرگان در بیانیۀ خود "اقدامات تحریک‌آمیز غرب در گسترش ناتو به شرق اروپا را نقض حاکمیت ملی کشورهای این منطقه" دانسته است.

در این باره باید تأکید شود که کشورها معمولاً بنا به اراده و تصمیم نهادهای قانونی خود، در مورد ورود به پیمان‌های نظامی و یا خروج از آنها اقدام می‌کنند. از این رو، آزادی عمل در این باره، بخشی از حق حاکمیت ملی کشورهاست. در واقع تمام کشورهای شرق اروپا با میل و اراده و بلکه با اصرار و پافشاری خود به عضویت ناتو در آمده‌اند چرا که از سلطۀ مجدد روسیه به قلمرو خود بیم داشتند.

از این رو، تاکنون هیچ گزارشی از اعمالِ فشار اعضای ناتو برای پیوستن کشورهای شرق اروپا به این پیمان منتشر نشده است بلکه به عکس، همۀ گزارش‌ها از اصرارِ خود این کشورها برای عضویت در ناتو حکایت دارد. در مورد اوکراین هم دولتِ این کشور مصرانه خواهان پیوستن به ناتو بوده حال آنکه اعضای ناتو در برابر درخواست عضویت آن مقاومت کرده و می‌کنند.

قاعدتاً ورود یک کشور به یک پیمان نظامی را می‌توان سودمند یا مضر، امنیت‌ساز یا مخل امنیت ارزیابی کرد، اما ربط دادن این موضوع به "نقض حاکمیت ملی آن کشور" به معنای ناآشنایی عمیق تهیه کنندگان بیانیه با مفاهیم و قواعد و اصول حاکم بر نظام بین‌الملل است. 

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش