جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۲۹ - ۰۷ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۰۶۶۳
سیاست داخلی

قطرگردی با هزینه مردم

مدیران و خبرنگاران رسانه‌های اصول‌گرا,تماشا گران ایرانی درقطر

تصاویر منتشر شده از برخی تماشاچیان ایرانی حاضر در بازی ایران و ولز با واکنش‌های زیادی همراه بوده است. این تصاویر نشان می‌دهد که برخی از مدیران و خبرنگاران رسانه‌های اصول‌گرا به صورت دسته‌جمعی به قطر سفر کرده‌اند. تصاویری که واکنش‌های منفی زیادی را در پی داشته است. بسیاری سوال پرسیدند که در شرایط دشوار کنونی کشور،چگونه و بر چه اساسی عده‌ای با پول بیت‌المال به سفر تفریحی گران‌قیمت می‌روند. 

اما حاشیه‌ها تنها به این محدود نشده است. بلکه نوع رفتار این افراد نیز باعث جنجال زیادی در شبکه‌های اجتماعی شده‌است. ویدئویی از مصاحبه این افراد با رسانه‌های خارجی منتشر شده که باعث شده بسیاری در شبکه‌های اجتماعی از آنان انتقاد کنند. 

فیلمی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که یک زن از حقوق برابر و آزادی زنان در ایران به زبان انگلیسی سخن می‌گوید، اما ابتدایی‌ترین جملات انگلیسی را هم نمی‌داند.

 این خانم برخی از کلمات فارسی را با کلمات انگلیسی در کنار هم قرار می‌دهد و به‌سختی سخن می گوید. او از کلمه because  در بین جملات فارسی خود استفاده می‌کند و همین هم باعث شده تا در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «خانم بیکاز» مشهور شود. 

رویداد ۲۴ درباره هویت این زن مطلبی منتشر کرده است. این سایت خبری نوشته: «در جریان بازی ایران و ولز فیلمی منتشر شد که یک زن از وجود بهترین شرایط برای خانم‌ها در ایران می‌گوید و نصف جملاتش را شکسته به انگلیسی می‌گوید و بقیه را به فارسی. او در مقابل فردی که کنارش ایستاده و خطاب به او می‌گوید «دروغ است»، دست و پای خود را گم می‌کند. این خانم «فرح عبدی» کارمند وزارت ارشاد در بخش رسانه‌های خارجی است! نکته دردناک اینکه او در بخشی از وزارتخانه مشغول فعالیت است که یک جمله ساده به زبان انگلیسی نمی‌داند. در تصویر دیگر او را در کنار دانیال معمار سردبیر روزنامه همشهری در دوره علیرضا زاکانی می‌بینیم که به قطر رفته است.»

بعد از انتشار تصاویر این افراد در ورزشگاه قطر، انتقادات زیادی متوجه آنان بوده است. اما تاکنون هیچ منبع رسمی تأیید نکرده که این افراد آیا با هزینه شخصی به قطر سفر کرده‌اند یا اینکه هزینه‌های سفر آنان را یک ارگان دولتی پرداخت کرده است. با این حال دانیال معمار در این باره در توییتر خود نوشته است: «۶۹ خبرنگار ورزشی، ۱۰ روزنامه‌نگار فرهنگی، ۴ مستندساز، ۳ فعال مجازی، ۵ نفر از ستاد خبری، ۳ خبرنگار العالم و ۳ فرد اجرایی راهی قطر شده‌اند. این سفر برای خبرنگاران ورزشی کاملا رایگان است و مقداری پول هم دریافت می‌کنند. بقیه بخشی از هزینه‌ها را از جیب خودشان پرداخت کرده‌اند. تمام» بسیاری با استناد به همین توییت پرسیده‌اند چرا باید سه فعال مجازی با پول عمومی و رایگان به قطر بروند؟ معیار انتخاب این افراد چه چیزی بوده است؟ و چه کسانی برای انتخاب این افراد تصمیم‌گیری کرده اند؟ و اصولا چرا همه از فعالان رسانه‌ای یک جناح خاص هستند؟

در همین حال فیلم منتشر شده که ناتوانی این افراد را از صحبت کردن با رسانه‌های خارجی نشان می‌دهد باعث واکنش منفی بیشتری شده است. یکی از فعالان توییتر در واکنش به این اتفاق با انتشار تصاویر این افراد در توییتر نوشته است: « پاداش فعالیت‌های توییتری، قطر‌گردی است با پول مردم، همان‌هایی که نگران بیت‌المال خرج شده برای علی کریمی و مهران مدیری بودند حالا از همان کیسه می‌خورند و صفحه‌هایشان را به‌روز می‌کنند.» 

طرفداری از تیم ملی و تشویق بازی ایران طی روزهای اخیر تبدیل به یک موضوع سیاسی و چالش‌برانگیز شده است. موضوعی که منتقدان و طرفداران مختلفی در کشور دارد. با این حال به نظر می‌رسد که دسته‌بندی‌های سیاسی به طرفداران تیم ملی هم رسیده است. حتی به نظر می‌رسد قطری‌ها هم به آن ورود کرده‌اند. گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد که مسئولان امنیت و انتظامات ورزشگاه‌های قطری در بازی‌های ایران، با کسانی که علامت‌ها و شعارهایی را که در مدت اخیر در اعتراضات ایران استفاده شده را جمع‌آوری کرده‌اند. گزارش‌ها و تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد که مسئولان قطری اجازه نمی‌دهند که نمادهای اعتراضی ایرانی‌ها در ورزشگاه‌ها به نمایش درآید. موضوعی که رسانه‌های اصول‌گرا هم از طریق گزارشگرهای خود آن را روایت کرده‌اند. از جمله سایت مشرق بازرسی شدید و دقیق ایرانیان برای جلوگیری از ورود پرچم‌های غیررسمی و همچنین نوشته‌هایی در همراهی با معترضان ایرانی به ورزشگاه الریان قطر را تایید کرد.

به گزارش این سایت خبری «گیت ورودی، چک دقیق هواداران و حذف هرچیزی که باید حذف می‌شد. مامورهای گیت ورودی ورزشگاه با دقت تموم وسایل و جیب و... هوادارها رو چک می‌کردن و تا اونجایی که شدنی بود مانع از ورود پرچم، دست‌نوشته یا وسایل تفرقه‌انگیز و غیرمجاز می‌شدن. کاری که به شدت لازم بود و اقلیت بی‌وطن احتمالا فکرش رو نکرده بودن. یک سرتیمی هم هر گیت داشت که اگر اطلاعی از پرچم‌ها یا نمادها و وسایل همراه هوادارها نبود، با گوشی و اینترنتی عکس اونها رو می‌فرستاد و تاییدیه یا ممنوعیت اون رو استعلام می‌کرد.»

در همین حال رسانه‌های دولتی گزارش داده‌اند که خارجی‌ها در بازی ایران نقش طرفداری را نیز ایفا می‌کرده‌اند. روزنامه دولت حضور ملیت‌های دیگر در ورزشگاه الریان قطر برای تشویق تیم ملی جمهوری اسلامی را تایید کرد. ایران به نقل از خبرنگار خود نوشت:« تشویق‌ها قطعاً خیلی در روحیه بازیکنان تأثیرگذار بود و حالا متوجه شدم که چرا کی‌روش در بازی قبل هواداران را به تشویق دعوت می‌کرد. قطعاً شاهد این تشویق‌ها در بازی با آمریکا خیلی بهتر و بیشتر خواهیم بود. اینجا حتی از ملیت‌های دیگر حضور داشتند که از ایران طرفداری می‌کردند؛ قطری‌ها، لبنانی‌ها، فلسطینی‌ها و حتی تعدادی از لهستانی‌ها را دیدم که ایران را دوست دارند و تیم ایران را تشویق می‌کردند.»

hamdelidaily.ir
  • 20
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
از میراث پدر شونه میرم کل و گشت!!!!!!!؟؟؟؟؟
یک مشت مفت خور بی شرف لعنت خدا بر شما
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش