شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴
۰۸:۴۲ - ۱۶ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۱۳۶
سیاست داخلی

آیا اعمال محدودیت برای شبکه‌های اجتماعی «فرافکنی» نیست؟

فضای مجازی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

«نگوییم موقتا قطع کردیم و دوباره برمی‌گردیم. دوباره این شیاطین برگرددند، همان آش است و همان کاسه»؛ این گفته احمد خاتمی در اشاره به گمانه‌زنی‌ها پیرامون رفع فیلتر تلگرام در آینده‌ای نزدیک بود. او در بخش دیگری از خطبه‌های نماز جمعه تهران گفت: «ما می‌گوییم فضای مجازی داشته باشیم ولی سرورش در داخل باشد و خودمان مدیریت کنیم.» در خبری مرتبط، عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نیز در کانال شخصی‌اش در پیام‌رسان داخلی سروش نوشت:

 

«بخش عمده‌ای از فتنه و آشوبگری‌ها و اغتشاشات روزهای اخیر حاصل اشغال فضای مجازی کشور و بی توجهی مسئولین ذیربط به این موضوع بوده است.» این مقام قضایی در بخش دیگری از نوشته خود خواستار «پاسخگویی» کسانی شده بود که به گفته او «فضای مجازی کشور را بدون هیچ گونه کنترلی در اختیار دشمنان و آشوبگران قرار داده‌اند.» 

 

چند روزی است این دست اظهارات زیاد شنیده می‌شود و تقویت‌کننده این احتمال است که حداقل بخش‌هایی از نهادهای حکومتی در تلاش هستند محدودیت‌های فعلی بر تلگرام را -که به گفته آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات موقتی است- دائمی سازند. گویی بخش‌هایی از نهادهای حکومتی این رخداد را نه ناشی از نارضایتی‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی فراگیر که ناشی از عدم فیلتر تلگرام در روزهای منتهی به شروع اعتراضات ارزیابی می کنند؛ پاک کردن صورت مسئله. نشانه‌های این ارزیابی را می‌توان در این گفتار احمد خاتمی دید، آنجا که می‌گوید: «فضای مجازی آتش بیار معرکه بود. ... شما دیدید وقتی فضای مجازی بسته و محدود شد فتنه هم فروکش کرد.» آیا کنترل بیشتر بر فضای مجازی به جای اینکه به حل مشکل بینجامد، خود به انبان نارضایتی‌های رسوب شده، نمی‌افزاید؟ 

 

تشکر احمد خاتمی از وزیر ارتباطات 

به گزارش ایسنا خاتمی در بخشی از خطبه‌ها نماز جمعه می گوید: فضای مجازی بود که آتش بیار معرکه بود. فضای مجازی بود که می‌گفت کجا شلوغ است و کجا شعار می‌دهند. شما دیدید وقتی فضای مجازی بسته و محدود شد، فتنه هم فروکش کرد. اینکه رهبری می‌فرمایند در فضای مجازی هزاران توپخانه در حال شلیک به سمت ملت ایران است، مفهومش به کار انداختن این توپخانه است. 

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی فرمودند بجای لجنزار متعفنی که به نام تلگرام است، فضای مجازی سالم در دست جامعه قرار بگیرد و امنیت، اخلاق، ایمان و سلامت جامعه را حفظ کنیم. نگوییم موقتا قطع کردیم و دوباره برمی‌گردیم. دوباره این شیاطین برگردند، همان آش است و همان کاسه. 

خاتمی با بیان اینکه فضای مجازی هم می‌تواند فرصت و هم می‌تواند بحران باشد، ابراز داشت: ما می‌گوییم فضای مجازی داشته باشیم ولی سرورش در داخل باشد و خودمان مدیریت کنیم. چین و روسیه خودشان فضای مجازی را آوردند و خودشان مدیریتش را گرفتند.

 

او با بیان اینکه چرا اینترنت ملی و اینترانت را نمی‌آورند، عنوان کرد: دقیق خبر داریم که همه چیز مهیا است. ما فضای مجازی که کلیدش در دست نظام باشد موافقیم و از زبان این ملت می‌گویم ملت با فضای مجازی که کلیدش در دست آمریکا باشد، موافق نیست. 

 

خطیب موقت نماز جمعه این هفته تهران اضافه کرد: مسئولان محترم شما را به خدا به هشدار مولا علی گوش بدهید. مسئولان محترم آقا می‌گوید فضای مجازی به قتلگاه دین و اخلاق جوانان تبدیل شده است. فتنه را دیدید که اینها آفریدند.

 

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: از وزیر محترم و جوان ارتباطات تشکر می‌کنم که مدیریت کرد و یکی از کانال‌های ضدانقلاب که بنزین و نفت روی اغتشاشات می‌ریخت، تعطیل کرد. بار دیگر می‌گویم اگر فضای مجازی را باز کنند و این اغتشاشات شکل بگیرد نزد خدا و این ملت جوابی نخواهند داشت. 

 

عبدالصمد خرم‌آبادی: وزیر لاحق ارتباطات در مقابل اجرای دستورات مقاومت کردند 

به گزارش ایسنا، یادداشت عبدالصمد خرم آبادی به این شرح است: «دستور مسدودسازی تمام کانال‌های تلگرامی که در چند روز اخیر دعوت به خشونت و ترور و اغتشاش می کردند از مدت‌ها قبل توسط مراجع قضایی صادر و به وزیر وقت ارتباطات ابلاغ شده بود ولی متاسفانه اقدام موثری به عمل نیامد. به لحاظ اهمیتی که سازماندهی و برنامه‌ریزی دشمنان در تلگرام داشت اوایل سال ۱۳۹۶ این موضوع را رسانه‌ای کردم و بارها اعلام کردم حدود ۸ هزار از پانصد هزار کانال در شبکه اجتماعی تلگرام علیه امنیت کشور و مقدسات اسلامی و عفت و اخلاق عمومی در حال فعالیت بوده و مشغول سازماندهی و تخریب کشور در فضای مجازی هستند اما متاسفانه هم وزیر سابق و هم وزیر لاحق ارتباطات و فناوری اطلاعات در مقابل اجرای دستورات مقاومت کردند.

 

استنکاف وزارت ارتباطات از اجرای دستورات کتبا به رییس محترم مرکز ملی فضای مجازی ابلاغ شد، اما مع الاسف اقدام موثری به عمل نیامد. بخش عمده‌ای از فتنه و آشوبگری‌ها و اغتشاشات روزهای اخیر حاصل اشغال فضای مجازی کشور و بی توجهی مسئولین ذیربط به این موضوع بوده است بنابراین کسانی که فضای مجازی کشور را بدون هیچ گونه کنترلی در اختیار دشمنان و آشوبگران قرار داده اند باید پاسخگوی اعمال خود باشند.

 

متاسفانه برخی عمدا یا سهوا از قبل به هنجار شکنان اطمینان دادند که دستی برای جلوگیری از اقدامات هنجارشکنانه و غیرقانونی آن‌ها بر روی دکمه فیلترینگ نخواهد رفت. بنده معتقدم کسانی که فضای مجازی کشور را بدون هیچ گونه کنترلی در اختیار دشمنان قرار داده‌اند و در مقابل فریادهای دلسوزان نظام و مراجع عظام تقلید و دستورات قضایی مقاومت کرده‌اند در قبال خسارت‌های جانی و مالی که در فتنه دی ماه ۹۶ به مردم و حیثیت کشور وارد شد مسئولند. بنابراین معتقدم این موضوع باید بررسی شود اگر پس از بررسی ثابت شود که مسئولین ذی‌ربط عمدا اقدامات لازم را برای جلوگیری از فعالیت پایگاه‌های اینترنتی مربوط به اغتشاش‌گران و معاندین و تروریست‌ها به عمل نیاورده‌اند باید وفق مقررات مجازات شوند و الا باید بابت قصور خود از مردم عذرخواهی کنند.» 

 

فرافکنی یا بی‌تدبیری؟ 

برخی ناظران بر این عقیده‌اند که این دست اظهارات خبر از محدودیت بیشتر بر فضای مجازی در آینده‌ای نزدیک می‌دهد. با چنین فرضی، در شرایطی که اعتراض‌های اخیر، نشانگر حجم غیرقابل پیش‌بینی‌ای از مطالبات انباشته بود، آیا اعمال محدودیت در یک حوزه دیگر «فرافکنی» نیست؟

 

 

 

 

hamdelidaily.ir
  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش