یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۴۲ - ۲۱ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۵۱۷۰
سیاست داخلی

جزئیاتی تازه از دیدار رئیس دولت اصلاحات و آیت‌الله شبیری زنجانی

غلامحسین کرباسچی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

غلامحسین کرباسچی درباره دیدار جنجالی سید محمد خاتمی رئیس دولت اصلاحات و آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی توضیحاتی ارائه کرد؛  قریب دو هفته پیش بود که آیت‌الله محمد یزدی، دبیرکل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با انتشار نامه‌ای سرگشاده به آیت‌الله شبیری زنجانی، از دیدار او با رئیس دولت اصلاحات انتقاد کرد. اشاره او به دیداری بود که علاوه بر سید محمد خاتمی، آیت‌الله سید محمد موسوی خوئینی‌ها، عبدالله نوری، عبدالمجید معادیخواه و غلامحسین کرباسچی نیز حضور داشتند.

 

کرباسچی دیروز در گفت‌وگو با ایرنا درباره دیدار رئیس دولت اصلاحات و آیت‌الله «شبیری زنجانی» و حواشی آن، گفت: ضرب‌المثلی داریم که می‌گوید، مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسد. آقایانی که نامه نوشتند و واکنش نشان دادند، اصلاً نپرسیدند موضوع چه بوده است و در تاریکی یک حرکتی انجام دادند. دبیرکل حزب کارگزاران ادامه داد: جمعی از شاگردان آیت‌الله العظمی شبیری که مسئولیت اجرایی داشتند، مباحث فقهی و تفسیری خود را مثل بقیه آقایان که هر چند وقت یک بار خدمت ایشان یا در گذشته خدمت آیت‌الله منتظری یا سایر اساتید می‌رسیدند، مطرح کردند.

 

وی ادامه داد: برخی اوقات طلبه‌ها در بحث‌ها به یکسری بن‌بست‌هایی می‌رسند و در این موارد از مرجع بزرگ‌تری که ممکن است در این زمینه صاحبنظر باشد، سؤال می‌کنند. ما هم در این جلسات گاهی تک یا چند نفره یا برخی مواقع همگی خدمت آیت‌الله العظمی شبیری می‌رسیدیم.

 

کرباسچی اظهار داشت: آیت‌الله شبیری به مناسبتی در تهران بودند. آقای نوری جمعی از شاگردان قدیم و علاقه‌مندان آیت‌الله شبیری از جمله آقای خاتمی را به شام دعوت کرد. ما همه که سال‌ها قبل شاگردان ایشان بودیم، حضور داشتیم. این جلسه برای بار دوم یا سوم بود که در این سال‌ها تکرار می‌شد.

 

دبیرکل حزب کارگزاران افزود: آیت‌الله شبیری اصلاً اهل بحث سیاسی نیست و در این جلسه هم بحث سیاسی و تشکیلاتی مطرح نشد بلکه در مورد یکسری مسائل علمی بحث شد. افرادی که این مرجع تقلید را می‌شناسند، می‌دانند مصاحبت با آیت‌الله شبیری زنجانی به دلیل خوش صحبت بودن و داشتن اطلاعات گسترده در علم رجال، تاریخ و سایر مباحث، چقدر لذتبخش است.

 

وی بیان کرد: نباید نسبت به افرادی که با آنها مخالفت سیاسی داریم، چنین جنجالی به راه بیندازیم و معرکه‌گیری کنیم. این همه معضلات و گرفتاری‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، داخلی و خارجی در کشور داریم نباید ذهن جامعه را به سمتی ببریم که در جلسه آقای خاتمی یا دیگران با آیت‌الله شبیری چه گذشته است. برخی مواقع حساسیت‌هایی در آقایان ایجاد می‌شود که معلوم نیست علت این ناراحتی دقیقاً چه بوده است.

 

کرباسچی تأکید کرد: چه قبول داشته یا نداشته باشیم، یکی از ویژگی‌های علما و مراجع شیعه این است که در خانه‌هایشان به روی همه باز است و مردم می‌توانند آنجا رفت و آمد داشته باشند. اخلاق علمای شیعه این نیست که با افراد برخورد سیاسی کنند. وی افزود: آن وقت مسأله‌ای به این سادگی را تبدیل به سوژه‌ای برای بیگانگان و رادیو‌ها و انواع تحلیل‌های آنچنانی می‌کنیم.

 

کرباسچی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حواشی ایجاد شده درباره انتخاب شهردار تهران گفت: شهردار تهران فقط شهردار پایتخت نیست،  بلکه شهردار یک کشور است که همگان باید روی آن اجماع داشته باشند. اگر شهردار بخواهد فقط با شورای شهر کار کند و با دولت زاویه داشته یا با قوه قضائیه، نیروهای امنیتی و انتظامی مشکل داشته باشد، موفق نخواهد شد.

 

کرباسچی درخصوص تن ندادن برخی افراد و جریان‌های اصلاح‌طلب به اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان نیز گفت: ما یک مشت افراد سالخورده، چه کاره مملکت هستیم که فکر می‌کنیم اگر حذف شویم مثلاً همه ملت به باد فنا می‌روند؟

 

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در مورد افراد و جناح‌های منتسب به جریان اصلاح‌طلب نیز گفت: متأسفانه هنوز مجموعه اصلاح‌طلبان یعنی کسانی که دست‌کم سابقه حضور در این جبهه را دارند موفق نشده یا نخواسته‌اند با ارائه یک تعریف جامع از اصلاح‌طلبی این دایره را مشخص کنند. گام نخست اصلاحی این است که اصلاح‌طلبان خودشان را تعریف کنند و از اینکه عده‌ای از این مجموعه حذف شوند، هراسی نداشته باشند.

 

وی  به برخی بخشنامه‌های جنجالی دانشگاه آزاد نیز اشاره کرد و گفت: در دانشگاه آزاد دستورالعملی تنظیم می‌کنند که آستین تا چه اندازه کوتاه یا شلوار و روسری تا کجا باشد. نظم و انضباط خوب است اما با این کارها فساد در جامعه نابود می‌شود؟ با این کارها برای رسانه‌ها سوژه و خوراک تبلیغاتی علیه نظام تهیه می‌کنیم. این گونه رفتارها تهدیدها را به فرصت تبدیل نمی‌کند. جنبه‌های اقتصادی تحت تأثیر سایر عوامل است و هیچ وقت فشارهای اقتصادی و روانی از هم جدا نیستند و به عنوان مکمل روی هم اثر می‌گذارند.

 

علم‌الهدی : نامه آیت‌الله یزدی بجا و محترمانه بود

سیداحمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، نامه آیت‌الله یزدی، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به آیت‌الله شبیری زنجانی را «بجا» و «محترمانه» توصیف کرد.

 

وی در گفت‌وگو با روزنامه «خراسان» ابتدا به علت شکل‌گیری دیدار سران اصلاحات با آیت‌الله شبیری زنجانی اشاره کرد: قضیه‌ای اتفاق افتاد. بدون تصمیم و اراده آیت‌الله شبیری، خانواده آیت‌الله شبیری نسبتی دارند با خانواده آقای عبدالله نوری، میهمانی عادی فامیلی بوده که اهل منزل و خانواده از آیت‌الله شبیری خواهش کردند در میهمانی شرکت کنند، ایشان به خاطر ملاقات با رهبری از قم به تهران می‌آیند و خانواده می‌گویند در میهمانی شرکت کنید و ایشان در میهمانی شرکت می‌کنند.

 

علم‌الهدی افزود: آقای نوری به دلیل ارتباط با آدم‌های این چنینی، از موقعیت استفاده و با آیت‌الله شبیری دیدار می‌کند و عکس برمی‌دارد و آن را منتشر می‌کند تا برای تطهیر خود بین متدینان و نهادهای انقلابی از آن استفاده کند.وی ادامه داد: نامه آیت‌الله  یزدی نامه‌ای بجا بود، با تذکر به آیت‌الله شبیری آمده و به کلی فتنه را به هم می‌زند؛ نامه بسیار محترمانه است، جمله‌ای که نشان دهد به آیت‌الله شبیری اهانت شده، وجود ندارد و درباره آلودگی آن افراد تذکر داده شده است؛ اگر ملاقات در خانه آیت‌الله شبیری یا یکی از این افراد انجام می‌شد، قضیه مسأله‌دار بود اما این دیدار در مجلس میهمانی عاطفی انجام شده و بعد از آن حساب شده شروع به شانتاژ علیه آیت‌الله یزدی کردند.

 

 

iran-newspaper.com
  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش