چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۵ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۵۱۴۹
سیاست داخلی

ادامه اعتراض چهره‌های سیاسی به علم‌الهدی

سلام نظامی به علم الهدی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
سلام نظامی به علم الهدی واکنش اصلاح طلبان،اصولگرایان و چهره های سیاسی را در پی داشت.

صبح روز ۱۸ بهمن ۹۷ جمعی از فرماندهان نیروی هوایی ارتش همزمان با روز نیروی هوایی، با حجت الاسلام سید احمد علم الهدی نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی و امام‌جمعه مشهد دیدار کردند؛ عکس منتشرشده از سلام نظام فرماندهان ارتشی به علم الهدی، در دیدار مذکور به نوعی شبیه سازی عکس مشهور بیعت همافران با امام خمینی در جریان انقلاب بود.

 

این موضوع با واکنش‌های متعددی از سوی شخصیت‌های سیاسی و فعالان شبکه‌های اجتماعی روبرو شده است.

 

محمدجواد حق شناس، از چهره‌های برجسته حزب اعتماد ملی در شبکه اجتماعی خود با اعتراض به ادای سلام نظامی پرسنل نیروی هوایی در مشهد به احمد علم الهدی، از آن به عنوان «نمایش» یاد کرد و پرسید واقعا به کجا می‌رویم؟

سلام نظامی به علم الهدی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

 

اصلاح طلبان: قصد لوث کردن دیدار تاریخی همافران با امام را دارند

اصولگرایان: احترام و سلام نظامی، خطاب به فرمانده نظامی بود نه علم الهدی

سلام نظامی به علم الهدی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

عمده اصلاح طلبان این اقدام را لوث کردن دیدار تاریخی همافران با امام دانسته اند. در مقابل اصولگرایان این موضوع را بی اشکال دانسته اند. اصولگرایان دو دلیل آورده اند؛ اول اینکه ادعا کرده اند این احترام در زمان پخش سرود ملی انجام شده و احترام به سرود ملی است نه علم الهدی. دوم اینکه گفته اند احترام مذکور خطاب به فرمانده نظامی حاضر در دیدار است که کنار علم الهدی ایستاده.

 

عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب در واکنش به این عکس نوشته: بعید است که ۴۰ سال پیش حتی یک نفر از کسانی که در انقلاب بود احتمال این حد از کاریکاتوری شدن انقلاب و نمادهایش به ذهن او خطور می‌کرد. برای درک تغییر فضا کافی است احساسی که از دیدن ان تصویر در ۱۹ بهمن ۵۷ پیدا می‌شد را با حس ناشی از دیدن تصویر جدید مقایسه کنید.

 

از میان اصلاح طلبان، مصطفی تاج زاده هم به این عکس واکنش نشان داده و نوشته: «دیدار همافران نیروی هوایی با علم‌الهدی به سبک ۱۹ بهمن ۵۷ وهن بنیانگذار نظام است و هم از اعتبار ارتش در افکار عمومی می‌کاهد. آن واقعه استثنایی را نیز به ابتذال می‌کشاند، بویژه اگر این اقدام نابخردانه به‌صراحت تقبیح نشود.»

 

فیض الله عرب سرخی هم نوشته است که «این سوال وجود داردکه آیا این تقلید لوث کردن پیمان ارتش با رهبر انقلاب نیست واساسااین سنت‌شکنی برای کسی احترام ایجاد می‌کند؟»

 

محمدرضا زائری هم به این موضوع واکنش نشان داده و نوشته است که: «تکرار یک حرکت نمادین و توزیع بی حساب و کتاب یک "نماد" بهترین راه برای ضایع کردن کامل و بی معنی ساختن آن است. رمز‌ها و نشانه‌ها وقتی مفهوم واقعی خودشان را دارند که انحصار و محدودیت داشته باشند. برج ایفل تا وقتی که فقط یکی هست و در پاریس هست این معنی را دارد، ولی اگر در هر کشور یا هر شهری مثلا یک برج فلزی مثل آن را داشته باشیم دیگر برج ایفل مفهوم فعلی خود را نخواهد داشت. سلام افسران نیروی هوایی به امام در مدرسه علوی نماد پیمان بستن ارتش با انقلاب بود و انحصارش در تجدید عهد سالانه با فرمانده کل قوا نشانه استمرار آن عهد است. ولی وقتی امام جمعه یک شهر هم بایستد تا به او سلام نظامی بدهند در واقع آن نماد صلابت و نشانه اقتدار را ضایع کرده است. به طور طبیعی آقای علم الهدى خودشان متوجه این نکته نبوده اند، ولی آیا در این کشور کسی نیست - از مسؤولان کشور و فرماندهان ارتش - که مفهوم و معنی حساس این تصویر را درک کند و قدری نگران تبعاتش باشد؟»

 

محمد مهاجری روزنامه نگار اصولگرا هم در این باره نوشته است: «امروز که تصویر حجت الاسلام "احمد" علم الهدی با همافر‌ها در مشهد و به تقلید از دیدار همافران با امام خمینی در سال ۱۳۵۷ منتشر شد، به ناگاه یاد این مصرع از مولانا افتادم: هر"احمد" و محمود، رسول مدنی نیست!»

 

سلام نظامی به علم الهدی نبود

واکنش اصولگرایان چنانکه گفته شد، بی اشکال دانستن این موضوع بود با این استدلال که اساسا احترام و سلام نظامی به علم الهدی گذاشته نشده.

 

در میان فعالان اصولگرا در توئیتر، محمود سیدآبادی نو شت: «صُمٌّ بُکْمٌ عُمْیٌ فَهُمْ لا یَرْجِعُونَ؛ آنان (از شنیدن حقّ) کر و (از گفتن حقّ) گنگ و (از دیدن حقّ) کورند، پس ایشان (به سوى حقّ) باز نمى‌گردند. کاملا مشخصه همافران نیروی هوایی به فرمانده شون احترام میزارن نه علم‌الهدی، مگر اینکه کور و کر مصلحتی شده باشین.»

 

کاربر دیگری هم در واکنش به این انتقاد که خود فرمانده نظامی هم به سمت علم الهدی ایستاده، نوشت: «فرمانده سمت راست پرچم وایساده؛ چه جوری به طرف علم الهدی نگاه میکنه؟»

 

کاربر دیگری هم نوشته: بعضی‌ها باید سعی کنن از این به بعد بهتر به تصویری که به دستشون میرسه نگاه کنن. این احترام نظامی بخاطر فرمانده‌شونه که کنار آقای علم الهدی وایستاده! نمیدونم چرا عده‌ای چنین قضیه‌هایی رو یه جور دیگه نشون میدن. یعنی دنبال چی هستن؟»

 

فعال اصولگرای دیگری هم ماجرا را به طور کلی به سرود ملی نسبت می‌دهد. او نوشته: «برخلاف انتقادات مطرح شده، سلام نظامی نیرو‌های ارتش در‌حضور آیت الله علم الهدی، مربوط به پخش سرود ملی است و عکس در لحظه پخش سرود جمهوری اسلامی گرفته شده است!»

 

فعال دیگری هم با انتشار عکسی از بازدید حجت الاسلام حسینی همدانی، امام جمعه کرج از یگان‌های نظامی نوشته: «بازدید نماینده، ولی فقیه از یگان‌ها یادیدار با نظامیان امری بسیار معمول هست ک. احترام نظامی هم همیشه در اون موجوده.. حالا چ. احترام ب. سرود ملی باشه یا ب. نماینده، ولی فقیه. اینکه بیشرفانی این موضوع عادی رو بهانه تخریب فقط علیه آقای علم الهدى میکنند نشان از کار درستی این عالم انقلابیه.»

 

 

  • 20
  • 9
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
تفسیرهای سیاسی نفرمایید لطفا ، این تصویر از نظر فنی در حرفه عکاسی نیز مورد اشکال هست ، فرض براینکه احترام نظامی متوجه فرمانده شان بوده باشد باز هم جناب علم الهدی میبایست نیم رخی بسوی فرمانده داشته باشند در حالیکه قضیه برعکس نشان میدهد، به همین سبب و دلیلهای دیگر نشان از احترام نظامی به جناب علم الهدی کاملا محرز هست و خوشحالی ایشان در این تصویر دلیلی دیگر وکاملا متکبرانه فابل مشهود میباشد ، اما مهم نیست انچه مسلم است فرمانده کل قوا حضرت امام خامنه ای هست وبس....، بگذارید بقیه عکسهای یادگاری برای آلبوم خانوادگی خود داشته باشند ، زیاد سخت نگیرید...
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش