پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۸:۱۵ - ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۷۶۹۶
سیاست داخلی

روایت‌های سیاسی از تجمع دانشگاه تهران

تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
برگزاری یک تجمع درباره حجاب در دانشگاه تهران و واکنش تند به آن در داخل دانشگاه تبدیل به یک جنجال رسانه‌ای شد. این در حالی است که مدت‌ها بود فضای دانشگاه‌های کشور نسبتا آرام بود و اعتراض‌های اینچنینی در ماه‌های اخیر در جریان نبوده است.

به گزارش فرارو، دانشجویان دانشگاه تهران دو روز پیش در اقدامی کم‌سابقه در اعتراض به "طرح‌های حجاب و عفاف" تجمع کردند. دانشجویان تجمع خود را از مقابل پردیس دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران آغاز کردند و سپس برای سخنرانی در آمفی تئاتر این دانشکده تجمع کردند.

 

در این تجمع دانشجویان اعتراض‌هایی درباره دستورالعمل‌های حجاب داشتند. شعار‌هایی نیز علیه حجاب اجباری در این تجمع سر داده شد.

 

گزارش رسانه‌ها حاکی از آن بود که تجمع کنندگان حدودا ۲۰۰ نفر بوده اند.

 

اما در ادامه برخی دیگر از دانشجویان به تجمع کنندگان معترض شدند، اعتراض به تجمع کنندگان از سوی بسیج دانشجویی هدایت شد. ویدئو‌هایی از این تجمع منتشر شد که نشان می‌دهد، تقابل دو طیف دانشجویان باعث شد تجمع به مشاجره و خشونت کشیده شود.

 

بر اساس گزارش‌ها درگیری از مقابل در پردیس دانشکده هنر‌های زیبا آغاز شد و در سالن آمفی تئاتر به اوج خود رسید.

 

ظاهرا تجمع اولیه براساس فراخوانی از سوی تشکل‌های مستقل شکل گرفته بود. پیش از برگزاری این تجمع زمزمه‌هایی مبنی برای اعمال دستور العمل‌هایی درباره حجاب در دانشگاه منتشر شده بود.

 

گفته شده بود قرار است گشت ارشاد در دانشگاه دایر شود. 

 

اما این ادعا‌ها از سوی مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران رد شد. او در همان روز گفت: "متأسفانه عده‌ای از افراد جاهلانه یا عامدانه نکاتی را منتشر می‌کنند که انتشار این نوع اخبار سایر دانشجویان را دچار هیجان می‌کند. در صورتیکه بسیاری از این اخبار اساساً کذب و با واقعیت مغایر است."

 

به گفته سر سنگی " تنها چیزی که وجود دارد این است که هر ساله به مناسبت ماه مبارک رمضان و با هدف حفظ حرمت این ماه تاکید شد که مظاهر روزه خواری در سطح دانشگاه دیده نشود و وضع پوشش هم نباید به گونه‌ای باشد که حرمت ماه رمضان نادیده گرفته شود. در همین راستا نیرو‌های انتظامات در محوطه دانشگاه تهران حضور پیدا کردند تا به افرادی که حرمت روزه‌داری را حفظ نمی‌کنند تذکر داده شود. " او تاکید کرد که این روند هر سال در ماه رمضان وجود دارد.

 

معاون فرهنگی دانشگاه تهران ورود "گشت ارشاد" به دانشگاه را قویا رد کرد و گفت که این «یک شوخی کاملاً غیر واقعی است و چنین چیزی اتفاق نیفتاده.»

 

او گفت: «دانشجویان اگر مواردی جز تذکر از سوی نیرو‌های انتظامات در حوزه عدم رعایت حجاب یا روزه‌خواری مشاهده کردند را اعلام نمایند. متأسفانه همانطور که عنوان شد عده‌ای جاهلانه یا عامدانه می‌خواهند اتفاقات را به گونه‌ای دیگر جلوه دهند.»

 

تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایرانروزنامه کیهان تجمع را به اتفاقات هفت تپه و چپ ها ارتباط داده است

 

واکنش‌ها به ماجرا 

تجمع دانشجویان و اتفاقات داخل دانشگاه بازتاب گسترده‌ای در افکار عومی و رسانه‌ها داشت. در دو سوی ماجرا تحلیل‌ها و روایت‌های متفاوتی مطرح شد. رسانه‌های خارج از کشور گزارش‌ها و ویدئو‌های تجمع و حواشی آن را بازتاب دادند و بر وقوع خشونت و برخورد با "معترضان به حجاب اجباری" تاکید کردند.حتی عده ای این اعتراض را در راستای وقایع دی ماه دو سال پیش دانستند.

 

برخی از رسانه‌ها مدعی شدند که نیرو‌های لباس شخصی از خارج دانشگاه برای سرکوب معترضان وارد دانشگاه شده اند. 

 

در سوی دیگر امروز روزنامه‌های اصولگرا تلاش کردند سرنخ را در جریان چپ جست و جو کنند. کیهان و فرهیختگان و صبح نو به شکلی هماهنگ در گزارش‌هایی به تجمع دانشجویان پرداختند و معترضان را "چپ آمریکایی" و "چپ مبتذل" خواندند.

 

به نوشته کیهان: «شعار‌های رادیکالی و سیاسی تجمع‌کنندگان و تیپ حضور آن‌ها (دست‌نوشته‌های قرمزرنگ) است که حاکی از رد پای چپ‌نما‌های به‌ظاهر مارکسیست مسلک است نه صرفاً معترضان صنفی.»

 

کیهان ماجرا را به اعتراض‌های کارگران نیشکر هفت تپه ربط داد و نوشت: "در جریان اعتراضات کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه که بخشی از آن معلول سیاست‌های دولت برجامی بود، همین چپ‌نما‌ها و شبه مارکسیست‌ها با موج‌سواری بر روی نارضایتی‌های صنفی به پوشش اخبار مربوطه پرداختند و برخی معترضان فریب‌خورده را قهرمان و اسطوره معرفی کردند و با شیطنت‌های رسانه‌ای، جمهوری اسلامی را به سرکوب معترضان متهم کردند."

 

البته این روزنامه مدعی ارتباط تجمع کنندگان با اصلاح طلبان نیز شده و به نقل از صادق کوشکی فعال سیاسی اصولگرا نوشته است: «این سناریو از سوی اعضای جبهه منحله مشارکت و بخش افراطی اصلاحات چیده شد، آن‌ها می‌خواهند با این اقدامات احساسات طرف مقابل خود را تحریک کنند.»

 

روزنامه صبح نو نزدیک به محمد باقر قالیباف با تیتر "ماجرای نیمروز" گزارشی درباره ماجرا ارائه کرد و در نوشته‌ای با تیتر " چپِ چپکی" التهاب‌های دانشگاه تهران را به چپ‌ها مرتبط کرده است.

 

این روزنامه نوشته است: "چپ‌های وطنی در اعتراض به «تعرض آشکار به حریم خصوصی» تجمع می‌کنند! «حریم خصوصی» و منافع شخصی دال مرکزی گفتمان لیبرال است، نه جریان چپ و سوسیالیست."

 

این روزنامه همچنین به تیپ تجمع کنندگان اشاره کرده و آن‌ها را "رفاه زده" و کسانی که طعم فقر را نچشیده اند خوانده است.

 

به نوشته صبح نو تجمع کنندگان "از جبهه‌بندی‌های جهانی اطلاع کمی دارند و از بصیرت انترناسیونالیستی چپ هم بی‌بهره‌اند و نمی‌دانند در شرایط فعلی جهان، جمهوری اسلامی ایران مهم‌ترین حکومتی است که دربرابر امپریالیسم سرمایه‌داری آمریکا ایستاده است."

 

صبح نو و کیهان هر دو به کنایه به حمایت مسیح علی‌نژاد روزنگار وابسته به آمریکا از تجمع کنندگان اشاره کرده اند. البته این نکته قابل ذکر است که تجمع کنندگان در تجمع خود از علی‌نژاد به عنوان "شیاد" یاد کردند و علیه او شعار دادند. با این حال صبح نو در این باره نوشت: «وقتی چپ در معنای اصلی خودش متحیر و تهی از معنا شده باشد، زمانی‌که به ایران که مهد چپ هم نیست ورود می‌کند، به شعار‌های خنده‌آوری مانند «نان، کار، آزادی / پوشش اختیاری» تبدیل می‌شود که نخستین مشتری و مبلّغ شعارش، مسیح علی‌نژاد می‌شود که با دلار پنتاگون در حال طرح‌ریزی رژیم‌چینج است.»

 

روزنامه فرهیختگان هم در همین مسیر تحلیلی حرکت کرده و نوشته است "در این ماجرا جریان چپ مارکسیستی در دانشگاه‌ها با جریان لیبرال پیوند خورد."

 

فرهیختگان هم از دانشجویان معترض انتقاد کرده که چرا به خواسته‌های معیشتی توجه نمی‌کنند. این روزنامه اصولگرا نوشت: "چطور می‌شود با پوتین چند میلیونی آمریکایی ادعای مخالفت با سیاست‌های نئولیبرالی داشت؟! "

 

تاکید رسانه‌های اصولگرا بر این که تجمع دانشگاه تهران حساب شده و برنامه ریزی شده بوده است در افکارعمومی این جریان نیز بروز و ظهور دارد.

 

تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

 

واکنش دولت 

اتفاقات دانشگاه تهران شاید در نگاه اول رخداد پیش پا افتاده‌ای بود که در درون دانشگاه ایجاد شد، اما واکنش‌ها و حواشی آن ماجرا را بزرگتر از آنچه که در حقیقت بود، تبدیل کرد. کار به جایی رسید که معاون اول رییس جمهور در این باره اظهار نظر کرد. 

 

اسحاق جهانگیری در توئیتی نوشت: «هرحادثه‌ای در دانشگاه با موضوعیت دانشجو رخ دهد هر قدر کوچک هم باشد، نیازمند توجه و اهتمام فراوان است. دانشگاه محل گفتگو، عقلانیت، اخلاق، التزام اجتماعی و تفکر انتقادی است و دانشجویان اعضای این خانواده‌اند که باید بتوانند با خود، استادان، مدیران و بامسئولان کشور آزادانه و حتی منتقدانه گفتگو کنند.»

 

در همین رابطه امروز مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران دوباره درباره ماجرا سخن گفت و از سیاسی شدن آن انتقاد کرد. این مقام دانشگاه تهرن گفت: "ماجرای اخیر دانشگاه تهران، با غلو زیادی در برخی رسانه‌های داخلی و خارجی منعکس شد. همین موضوع باعث حساسیت‌زایی مساله شد."

 

او تاکید کرد " پوشش مساله‌ای نیست که بخواهیم آن را سیاسی کنیم. اجازه ندهیم موضوعات ماهیت اصلی خود را از دست بدهند و فضا منحرف و ملتهب شود."

 

سرسنگی تجمع صورت گرفته را ناشی از یک سوء تفاهم دانست و گفت: «دانشجویان معترض نیز تصور می‌کردند قرار است طرح جدیدی در دانشگاه اجرا شود.» او تاکید کرد طرح تازه‌ای در دست اجرا نبوده و همان ممنوعیت‌های ماه رمضان بوده است.

 

امروز رییس دانشگاه تهران نیز در جمع دانشجویان بسیجی درباره اتفاقات رخ داده توضیح داد.نیلی گفت: «درمورد اتفاقات روز دوشنبه نیز سیاست ما از ابتدا هدایت این اعتراض ها به سالن و فضایی است که تشنج کمتری را به دنبال دارد. لذا هدف ما رسمیت بخشی به این حرکت نبوده‌ و فقط کنترل فضا و ارسال هرچه کمتر تشنج از طریق رسانه ها به فضای خارج دانشگاه بوده است.»

 

نیلی در پاسخ به این سوال ضمن اینکه تعداد معترضین در روز دوشنبه را بسیار کم دانست، اضافه کرد: «اینکه تصور کنیم که ایستادن خانمی در ورودی دانشگاه علت اتفاقات دوشنبه است مخالف هستم و دانشگاه نیز برای رد ادعای گشت دانشگاه نیازی به بیانیه ندارد زیرا اجرای قانون های مربوط به حجاب جزو وظایف دانشگاه است.»

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش