
بی بی سی: سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز جمعه گفت انتظار میرود در روز دوشنبه، وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر تحریم تعداد بیشتری از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با هم توافق کنند.
آلمان: موانع حقوقی بر سر قرار دادن سپاه پاسداران در لیست سازمانهای تروریستی قرار دارد
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، کریستوفر برگر، سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز جمعه در کنفرانسی خبری در برلین در رابطه قرارگیری سپاه پاسداران در لیست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا گفت: موضع ما - که وزیر خارجه بارها آن را تکرار کرده - این است که این کار از لحاظ سیاسی منطقی است اما خاطرنشان نیز کردهایم که این کار نه تنها با موانع سیاسی بلکه با موانع حقوقی مواجه است.
هانا نیومن، یک عضو پارلمان اروپا روز گذشته با انتشار یک پیام توئیتری از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در جلسه پارلمان اروپا با اکثریت آرا خبر داد.
این عضو آلمانی پارلمان اروپا نوشت که در این قطعنامه از اتحادیه اروپا خواسته شده است تا نام سپاه پاسداران ایران در فهرست به اصطلاح تروریستی این اتحادیه قرار گیرد و تحریمهای علیه این نهاد افزایش یابد.
به گفته نیومن، همچنین در این بیانیه مداخلهجویانه از آنچه اعتراضات در ایران عنوان شده، حمایت شده است.
روز دوشنبه، جلسه ماهانه «شورای امور خارجی اتحادیه اروپا» به ریاست جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی این اتحادیه برگزار خواهد شد و همه وزرای خارجه کشورهای عضو با هم دیدار خواهند کرد.
پیش از این خبرهای متفاوتی درباره احتمال افزایش تحریمهای سپاه در این جلسه منتشر شده است.
جنگ اوکراین، اصلیترین موضوع این جلسه است. با این حال دیپلماتهایی که نامشان فاش نشده گفتهاند فهرستی از ۴۰ مقام و نهاد ایرانی برای تحریم تهیه شده که در همین جلسه به بحث گذاشته خواهد شد
از زمان آغاز اعتراضهای ایران، اتحادیه اروپا تاکنون سه دور تحریمهایی را علیه مقامها و نهادهایی که به «سرکوب معترضان» متهم هستند، وضع کرده است.
همزمان این اتحادیه ایران را متهم کرده که در جنگ اوکراین به روسیه کمک میکند و به این دلیل نیز تحریمهای دیگری را علیه ایران تصویب کرده است
به گزارش رویترز، در روز جمعه، سخنگوی وزارت خارجه آلمان در برابر این پرسش که آیا نگرانی برای ضربه خوردن مذاکرات هستهای با ایران وجود ندارد؟ گفت: «در حال حاضر سیاست ما بر روی افزایش فشار بر رژیم ایران متمرکز است.»
آلمان و فرانسه که بزرگترین قدرتهای عضو اتحادیه اروپا محسوب میشوند در چهار ماه اخیر بارها از معترضان در ایران حمایت کردهاند.
این کشورها همچنین در کنار بریتانیا، اعدامهای معترضان را محکوم کردهاند و میگویند رژیم ایران باید فورا این اعدامها را متوقف کند.
پارلمان اروپا روز پنجشنبه با صدور قطعنامهای خواستار افزایش تحریم ایران توسط اتحادیه اروپا به دلیل نقض حقوق بشر شد.
در این قطعنامه همچنین از کشورهای عضو این اتحادیه خواسته شده بود که سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهند.
- 15
- 6