پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۲۲ - ۰۷ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۰۶۹۲
دولت

روحانی در جلسه هیئت دولت:

کمیته ملی ریشه‌یابی سیلاب تشکیل می‌شود

حسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
رئیس جمهور از تشکیل کمیته ملی ریشه‌یابی سیلاب با هدف انجام اقدامات کوتاه‌ و بلندمدت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در اولین جلسه هیأت دولت در سال جدید، اظهار داشت: در آغازین روزهای سال ۱۳۹۸ مردم با همه توان و نیرویی که در اختیار داشتند به کمک و یاری همدیگر شتافتند و این جای قدردانی دارد.

 

روحانی با بیان اینکه در آغاز سال جدید شاهد دو نعمت بزرگ هستیم، گفت: یکی از این نعمات و رحمت الهی، بارش باران است که می‌تواند آثار و برکات فراوانی برای کشاورزی و تأمین نیازمندی‌های آبی کشور و جبران کمبود ذخایر آب‌های زیرزمینی داشته باشد. اما در عین حال شدت بارندگی در زمان‌های کوتاه و در یک منطقه کوچک، چنانچه پیش‌بینی‌های لازم در سال‌های گذشته و طرح‌های قبلی انجام نداده باشیم، می‌تواند برای مردم مشکل‌آفرین و تهدیدزا باشد.

 

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: نعمت بالاتر از رحمت خداوند، همکاری و هماهنگی و ایثار و کمک مردم در حوادث روزهای اخیر بود و این نعمت بسیار ارزشمندی است.

 

روحانی گفت: اگر چه در سال‌های قبل هم گاهی در برخی از استان‌ها شاهد مشکل سیل بودیم، اما اینکه یک مرتبه از ۳۱ استان کشور حدود ۲۵ استان و در برخی روزها همه استان‌ها درگیر آن شوند، شاید بی‌سابقه و یا کم‌سابقه باشد. چنین اتفاقی باعث می‌شود کمک‌رسانی از یک استان به استان همجوار کم شود.

 

رئیس جمهور اظهار داشت: شرایط امسال ظاهراً شرایط ترسالی است و به جای ۱۰ سالی که شاهد خشکسالی بودیم، در شرایط ترسالی میزان بارش یک مرتبه افزایش چشمگیری می‌یابد و تاکنون نسبت به ۵ سال گذشته بارش آبی ۳۳ درصد افزایش داشته است و ورودی آب مخزن سد در استان خوزستان در سال آبی امسال تاکنون ۲۳.۶ میلیارد مترمکعب بوده است و این در حالی است که پارسال ورودی این سد ۵ میلیارد بوده است و حتی در میانگین ۵۰ ساله هم این میزان ۱۵ میلیارد متر مکعب بوده است، لذا نسبت به میانگین ۵۰ ساله هم حدود ۵۰ درصد بارش باران افزایش داشته است.

 

روحانی تصریح کرد: با توجه به میزان بارش‌هایی که انجام شده در مناطقی که سد بوده است، کنترل‌ها با دقت انجام شده است و چه بسا اگر این سدها وجود نداشت، میزان بارشی که در خوزستان وجود داشته می‌توانست بسیار تهدیدزاباشد. همچنان که در سال ۵۸ تقریباً تمام خوزستان زیر آب رفت و همه زندگی مردم دچار مشکل شد.

 

رئیس جمهور افزود: تدابیری که طی ۴۰ سال گذشته تاکنون انجام شده، تأثیرات خوبی داشته است، اما بدون تردید کافی نیست و هنوز هم باید اقدامات بیشتری انجام گیرد، چرا که هنوز هم غافلگیری داریم.

 

روحانی گفت: حادثه اخیر در برخی از استان‌ها، بویژه شیراز بسیار غم‌انگیز بود و این حادثه نشان داد اولین گروهی که وارد عرصه کمک‌رسانی شدند، خود مردم بودند. البته همه دستگاه‌های دولتی، نیروهای مسلح و امدادی و سازمان‌های مردم نهاد هم به صحنه آمدند.

 

رئیس جمهور اظهار داشت: دشمنانی که با عظمت ملت ایران مخالفند زبان به عیب‌جویی گشوده و حتی از تعبیرات تحقیرآمیز نسبت به مردم استفاده می‌کنند، اما امروز روز کمک و یاری به همه استان‌ها و شهرهایی است که با مشکلات متعدد مواجه شده‌اند و بی تردید همه دستگاه‌ها و ارگان‌ها تلاش می‌کنند تا خسارات و درد و آلام مردم کاهش یابد.

 

روحانی با اشاره به اینکه امروز مردم در مناطقی از استان گلستان بویژه در آق‌قلا و گمیشان با مشکلات فراوانی مواجه هستند، اظهار داشت: اینکه مردم در روزها و هفته‌های متمادی با مشکلات ناشی از خسارت دست به گریبان باشند، می‌تواند بسیار خسته‌کننده و آسیب‌زا باشد، لذا همه تلاش ما در این مقطع باید این باشد که شرایط در استان‌ها و شهرهایی که عادی نیست را به شرایط عادی برگردانیم و اقدامات اولیه را برای زندگی مردم انجام دهیم.

 

رئیس جمهور ضرورت اطلاع‌رسانی دقیق و به موقع در خصوص حوادث را مورد تأکید قرار داد و گفت: هواشناسی در کنار اقدامات ارزشمندی که انجام می‌دهد، باید تلاش بیشتری به کار گیرد و به طور دقیق درباره زمان و مکان حادثه اطلاع‌رسانی کند و این موضوع می‌تواند بسیار راهگشا باشد. همچنین از طریق فضای مجازی می‌توان، بلافاصله هشدارهای لازم را به مردم ارائه داد.

 

روحانی افزود: در مقابله با حوادث طبیعی اولین قدم پیشگیری، گام دوم اطلاع‌رسانی، مرحله سوم کمک و امدادرسانی و سپس رساندن مردم به منطقه امن و فراهم کردن نیازمندی‌های لازم برای آنان است.

 

رئیس جمهور تصریح کرد: در حوادث اخیر مردم در خط مقدم بودند و دولت و نیروهای مسلح در خط دوم قرار داشتند و همه همدیگر را یاری رساندند و امروز روز کمک به مردم است و شرایط زمان انتخابات و عیب‌جویی نیست؛ بعدها و در فرصت مناسب می‌توان نقدهای لازم را انجام داد.

 

روحانی اهمیت سرعت در رفع مشکلات و آلام مردم را مورد تأکید قرار داد و گفت: در اینگونه حوادث زمان اهمیت زیادی دارد و اگر قرار است بیمه و یا تأمین اجتماعی اقداماتی انجام دهند، بایستی همین روزها به آن عمل کنند.

 

رئیس جمهور افزود: در مقابله با این حوادث، شهرداری‌ها هم بایستی با همه توان وارد عمل شوند و نظام مهندسی بایستی از این حوادث، درس‌های لازم را برای تجدید نظر در طرح‌های خود بیاموزد و لازم است دولت و نهادهای غیردولتی و سازمان‌های عمومی تلاش کنند این تهدید را به فرصت و فضای بازسازی درست تبدیل کنند، همچنان که پس از زلزله کرمانشاه بازسازی‌هایی که انجام شد، می‌تواند در برابر زلزله‌هایی با ریشترهای بالاتر مقاوم باشد.

 

روحانی لایروبی رودخانه‌ها، تهیه طرح جامع حفاظت از شهرهای در معرض خطر، هدایت آب به سمت تالاب و رودخانه‌های اصلی، احداث آب‌بندها و تجدید نظر در طراحی جاده‌ها و راه‌آهن را از جمله اقدامات لازم برای تبدیل تهدید به فرصت دانست و گفت: ارائه آموزش‌های لازم به مردم نیز از جمله اقدامات بسیار مهم است که بایستی صدا و سیما و آموزش و پرورش نسبت به آن اهتمام ویژه‌ای داشته باشند و مردم را نسبت به مواجهه با آن آشنا کنند و ضمن اعلام خبر احتمال وقوع بارش و یا سیل بایستی بلافاصله چگونگی برخورد مردم با آن حادثه نیز گفته شود.

 

رئیس جمهور تصریح کرد: باید تمام دستگاه‌های اداری، نیروهای مسلح و نهادهای عمومی همه امکانات خود را در این ایام در اختیار مردم قرار دهد و در این روزها حل معضل و مشکلات مردم در اولویت اصلی قرار دارد.

 

روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه موضوع اصلی جلسه امروز هیأت دولت، بررسی گزارش استان‌هایی که درگیر سیل بودند و نحوه جبران خسارات، کمک‌های بلاعوض و تسهیلات برای کاهش درد و رنج مردم بوده است، گفت: دولت در این زمینه همه توان خود را به کار خواهد گرفت و همه کسانی که منزل، محل کار و مزرعه‌شان آسیب دیده است، دولت با همه امکاناتی که دارد و با همه تلاش و در حد امکان جبران خواهد کرد.

 

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: امروز تشکیل کمیته ملی بررسی و ریشه‌یابی سیلاب را ابلاغ خواهم کرد تا مانند گزارش خوبی که در خصوص حادثه پلاسکو تهیه شد، در این زمینه نیز گزارشی از اقدامات کوتاه‌مدت و بلندمدت تهیه شود و کاری کنیم که اگر در ماه‌ها و سال‌های آینده رحمت الهی وجود داشت، بتوانیم آن را جذب کنیم.

 

روحانی در ادامه با ذکر دعای «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ الْیُسْرَ بَعْدَ الْعُسْرِ، وَ الْفَرَجَ بَعْدَ الْکَرْبِ، وَ الرَّخَاءَ بَعْدَ الشِّدَّه»، گفت: با این دعا از خداوند می‌خواهیم بعد از سختی‌ها، آسانی، بعد از مشکلات، گشایش و بعد از دشواری‌ها رفاه را برای مردم ایجاد کند.

 

در این جلسه هیئت وزیران به منظور جبران خسارت و بازسازی، تعمیر اماکن مسکونی، تجاری شهری و روستایی، تأسیسات روبنایی داخل محدوده روستاها، تأمین لوازم خانگی و معیشتی و خودروهای خسارت دیده ناشی از وقوع طوفان و سیل فروردین سال ۱۳۹۸ در استان‌های گلستان، مازندران، خراسان شمالی و سایر استان‌های کشور به شرح زیر تصمیم‌گیری کرد:

 

- حداکثر مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض، ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی برای احداث واحدهای مسکونی روستایی

 

- حداکثر مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و حداکثر ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی برای احداث واحد مسکونی شهری

 

- برای تعمیر واحدهای مسکونی آسیب دیده در اثر سیل مبلغ حداکثر ۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی

 

- تسهیلات بانکی برای واحدهای تجاری آسیب دیده حداکثر مبلغ ۴۵۰ میلیون ریال

 

- هر هکتار اراضی زراعی خسارت دیده ۲۰ میلیون ریال و هر هکتار اراضی باغی خسارت دیده مبلغ ۵۰ میلیون ریال

 

- هر رأس دام سبک تلف شده ۵ میلیون ریال و هر رأس دام سنگین تلف شده ۳۰ میلیون ریال،

 

- هر واحد دامداری کوچک روستایی و عشایری خسارت دیده ۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض

 

- هر کلنی زنبور عسل خسارت دیده یک میلیون ریال، به ازای هر هکتار مزرعه آبزی پروری ۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض اختصاص یافت.

 

موارد فوق به ازای خسارات ۱۰۰ درصد پرداخت می‌گردد.

 

علاوه بر کمک‌های بلاعوض تسهیلات بانکی نیز به شرح زیر برای کشاورزان و دامداران خسارت دیده به تصویب شد:

 

- هر هکتار زراعی و باغی خسارت دیده حداکثر ۵۰ میلیون ریال

 

- هر رأس دام سبک تلف شده ۵ میلیون ریال و هر رأس دام سنگین تلف شده ۳۰ میلیون ریال

 

- هر واحد دامداری کوچک روستایی و عشایری خسارت دیده ۱۰۰ میلیون ریال

 

- هر سالن مرغداری گوشتی ۱۰ هزار قطعه‌ای خسارت دیده ۲۰۰ میلیون ریال

 

- هر واحد خسارت دیده مرغ مادر ۱۸ میلیارد ریال و هر واحد جوجه کشی خسارت دیده، ۳ میلیارد ریال

 

- هر کلنی زنبور عسل خسارت دیده، ۲.۵ میلیون ریال

 

- هر هکتار مزرعه آبزی پروری، ۵۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی پرداخت شود.

 

افزون بر این دولت با بخشودگی بدهی مالیاتی مودیانی که بیش از ۵۰ درصد اموال آنها در اثر سیل از بین رفته است موافقت کرد.

 

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز مسئول پیگیری و نظارت بر روند درمان مصدمان این حادثه تعیین گردید.

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش