دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۴۳ - ۰۳ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۰۶۸۷
دولت

عبدالله ناصری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب:

در وجنات روحانی تصمیم های مردم‌شادکن نمی‌بینم

عبدالله ناصری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

بعد از افزایش نرخ بنزین و اتفاقات آبان ماه، بخش زیادی از مردم از نحوه مدیریت اجرایی کشور دلخور شدند و انتظار داشتند که پس از این اتفاقات دولت تکانی به خودش بدهد و در راستای حل مشکلات مردم جدی‌تر در صحنه حضور داشته باشد، اما خیلی از صاحب نظران معتقدند متاسفانه با گذشت یک ماه هنوز هیچ اقدام قابل ملاحظه ای در این راستا انجام نشده است.

حجم انتقادها به دولت حسن روحانی به میزانی افزایش یافته است که دیگر مردم و تقریبا تمام اصلاح‌طلبان که حامیان دولت اعتدال بودند، از او عبور کرده‌اند تا حدی که چند روز پیش محمدرضا عارف گفت، این دولت هیچگاه اصلاح‌طلب نبوده است یا عباس عبدی در گفت‌وگویی از ضرورت استعفای او سخن گفت.

در این میان یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «همدلی» می‌گوید: برای جبران وضع موجود و ترمیم زخم‌ها و آسیب‌های جامعه تنها چیزی که به ذهنم می‌رسد این است که روحانی، دولت را به کل عوض کند و متعاقب آن مدیران ارشدش را نیز تغییر دهد.

عبدالله ناصری می‌گوید: به صراحت می‌گویم که اکنون برگرداندن قیمت بنزین هم نمی‌تواند شوک بزرگی را که به جامعه وارد شده است، رفع کند و فقط استعفای روحانی می‌توانست قدری جامعه را آرام و زمینه اصلاح امور را ایجاد کند. وقتی رای اعتماد به آقای روحانی داده شد، با توجه به وعده‌های انتخاباتی‌اش، انتظاراتی از او در جامعه شکل گرفت. اما بعدها متوجه شدیم که عملکرد او با وعده‌هایش بسیار فاصله داشت؛ به‌ویژه بعد از سال ۹۶. در مورد بنزین ایشان به هر صورت یک تصمیمی گرفتند که علاوه بر نمایندگان مجلس بسیاری از کارشناسان مخالف آن بودند. روحانی بدون توجه به نظر کارشناسان این تصمیم را گرفت، در ادامه نکته مهم نحوه غلط اجرای آن و مهم‌تر از آن موضع‌گیری آقای روحانی بود که بسیار دور از خرد مدنی بود. در ادامه اعتراض‌های مدنی مردم را آشوبگری عنوان کرد.

علاوه بر آن تصمیم غیرکارشناسی و غیر عالمانه، خودش را از نظر سیاسی در برابر مردم قرار داد. من معتقدم که حوادث آبان ماه در تاریخ جمهوری اسلامی نقطه عطفی بود و هم اظهارنظر آقای روحانی نسبت به اعتراض‌های مردم در آبان نقطه عطفی در تاریخ سیاسی و اجتماعی شخص آقای روحانی بود.

ناصری باور دارد که مردم و اصلاح‌طلبان از روحانی ناامید شده‌اند و این مهم بیشتر بعد از سهمیه بندی ناگهانی بنزین نمود پیدا کرد. او توضیح می‌دهد: اصلاح‌طلبان از روحانی به شرط احترام به جامعه مدنی حمایت می‌کردند؛ به‌نحوی که از ابتدا انتظار داشتیم که مطالبات جامعه مدنی پیگیری شود.

حالا هم حوادث بعد از گران‌شدن بنزین که از ابتدا ناشی از بی‌تدبیری دولت بود، هزینه‌های سنگینی را به مردم تحمیل کرد و تعدادی از معترضین و نیروهای انتظامی کشته یا مجروح شدند. بعد از اعتراض های مردمی آبان‌ماه سرفصل جدیدی در مناسبات اصلاح‌طلبان با روحانی آغاز شد. روحانی دو اشتباه کرد: نخست آنکه هیچ سازوکار منطقی و مبتنی بر اطلاع‌رسانی در افزایش قیمت بنزین در دستور کار نداشت و دوم مطالبه و نقد و اعتراض مردم را اغتشاش و آشوب قلمداد کرد که از این اشتباهات، مردم بسیار ناراحت شدند.

این فعال سیاسی در ادامه اظهارمی‌کند: روحانی باید در ابتدای اعتراض‌ها استعفا می‌داد تا نمک به زخم مردم پاشیده نشود و از مردم عذرخواهی کند. این حالت نه‌تنها به نفع مردم است که به نفع آینده شخصی روحانی هم هست.

ناصری می‌گوید: اگر این استعفا در همان ساعتهای ابتدایی انجام می شد و روحانی می‌پذیرفت که مسئولیت همه این مسائل برعهده خودش است، هم مردم خشم و غضب‌شان پایان می‌گرفت و هم آقای روحانی یک تصمیم اخلاقی و اجتماعی خوبی ‌گرفت بود. اما این استعفا زمان طلایی داشت که ازدست رفت. در حال حاضر آقای روحانی تنها کاری که می‌تواند انجام دهد این است که دست به یک تحول جدی در مدیریت اجرایی کشور بزند. به این معنا که اگر نمی‌تواند همه کابینه را عوض کند، اما بخشی از نیروهایش را تغییر دهد. حتی اگر به صورت سمبلیک هم که شده تمام استانداران و مدیران ارشدش را در جهت خواسته‌های مردم تغییر دهد.

او ادامه می‌دهد: شاید این موارد بتواند وضعیت خودش را بهتر بکند. اما ظاهرا در نظرسنجی‌هایی که بعضی از کنش‌گران برای مرداد ۱۴۰۰ انجام داده‌اند، با فاصله معناداری بعد از آقای احمدی‌نژاد قرار گرفته است. یعنی اگر این حداقل کار را بکند که البته من در وجنات آقای روحانی نمی‌بینم. در سال ۹۲ همه به او می‌گفتند که این وزیر کشور توانایی لازم را ندارد و او را منصوب نکن و امروز دیدیم که بخشی از بی‌تدبیری‌ها در نحوه اجرای گرانی بنزین به عهده همین وزیر کشور بود. این وضعیت به خاطر عملکرد اوست. اما با این حال من در وجنات آقای روحانی تصمیمات مردم شادکن و خوشایند مردم نمی‌بینم. تنها چیزی که به ذهنم می‌رسد این است که دولت را به کل عوض کند و متعاقب آن مدیران ارشدش را.

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش