پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴
۱۱:۲۳ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۲۵۰۳
دولت

طرح الزام ماسک را آماده می‌کنیم/ تعطیلی پنج شنبه مدارس حذف می شود

روحانی: دنبال تعطیلی‌ فعالیت‌ها نیستیم/ آغاز فعالیت مدارس و دانشگاه‌ها از ۱۵ شهریور

حسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
رییس جمهور در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا: آغاز سال تحصیلی از ۱۵ شهریور است.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمنی حسن روحانی صبح امروز (شنبه) در جلسه ستاد مقابله با کرونا، گفت: ما نباید با اقدامات خود به انتقال این ویروس کمک کنیم بلکه باید به افراد مسن و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند کمک کنیم. باید به مساله‌ فاصله گذاری توجه کرده و در تجمعات غیرضرور حضور نیابیم، بهداشت فردی را رعایت و از ماسک استفاده کرده؛ زیرا ماسک به قطع زنجیره بیماری کمک می‌کند.

رییس‌جمهور ادامه داد: طرح الزام استفاده از ماسک در اماکن ضروری در حال آماده‌سازی است تا در این ستاد تصویب و ابلاغ شود. در حال حاضر فعالیت اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و معنوی می‌تواند با رعایت دستورالعمل‌های وزارت بهداشت آزاد باشد. تعطیلی مشاغل امکان‌پذیر نیست و مردم هم آن را نمی‌پذیرند. این تعطیلی مورد نظر ما نیست و ضرورتی هم ندارد، اما باید پروتکل‌ها رعایت شود و اجتماع و تردد در جاهای غیرضرور انجام نشود.

روحانی با بیان این‌که تا امروز درگیر موج اول کرونا هستیم، خاطرنشان کرد: برخی استان‌ها از پیک بیماری عبور کرده و برخی استان‌ها درگیر این پیک هستند و ممکن است در برخی استان‌ها هم پیک بیماری آغاز شود، البته نباید فشارهای روحی و روانی مردم را نگران کند. باید با استفاده از رسانه مخصوصا صدا و سیما مردم را آماده کنیم تا آنها بدانند درگیری ما با این ویروس کوتاه مدت نیست و خود را برای زمان بلندتر آماده کنیم ممکن است تا آخر سال درگیر باشیم.

حسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: ما تاکنون خوب عمل کرده‌ایم. همه دستگاه‌ها و مردم همکاری خوب داشتند، اما این همکاری به استقامت و استمرار نیاز دارد. در غیر این صورت ممکن است این دستاورد از بین برود. به عنوان رییس جمهور ایران از مردم درخواست می‌کنم به خاطر پاسداری از این دستاوردها و ایران عزیزمان، شکیبایی خود را ادامه دهند. مردم نباید نگران و مضطرب شوند و راه مقابله با کرونا را باید ادامه دهیم.

وی در ادامه به مصوبات جلسه امروز اشاره و اعلام کرد: بر اساس تصمیم گیری ها، فعالیت مدارس و دانشگاه‌ها از ۱۵ شهریور آغاز می‌شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه شرایط سختی برای مردم در دوران کرونا ایجاد شده است، گفت: یک عده با مرگ عزیزانشان مواجه هستند، عده ای با رنج جانکاه رو به رو هستند، مشاغل برخی رسته‌ها تعطیل بوده و هنوز بعضی تعطیل هستند، ضربه سختی به گردشگری وارد شده است، ضربه سختی به صادرات، آموزش و فرهنگ و حتی به بخش‌هایی از پزشکی وارد شده است. هنوز دندانپزشکی ما دچار مشکل است.

وی ادامه داد: ما به یمن فداکاری جبهه سلامت، پزشکان و پرستاران و به یمن همکاری همه نیروهای مسلح و مردم تا امروز در مقابله با این ویروس سرافراز بودیم. اگر با کشورهای دیگر هم خود را مقایسه کنیم می بینیم کارنامه ما کارنامه قابل قبولی است. همکاری و هماهنگی و انسجام و با هم بودن علت اول است؛ اما ما زیربنای محکمی هم داشتیم.

روحانی خاطرنشان کرد: اگر زیرساخت ما زیرساخت سال ۹۱ بود که نمی‌توانستیم پیش برویم. کاری که در این ۷ سال در زیرساخت‌ها برای افزایش تعداد تخت‌های بیمارستانی، آی سی یوها، تعداد پزشکان و پرستاران شد کار عظیمی بود. زیرساخت ارتباطات دومین نکته مهم است. اگر ارتباطات، پهنای باند، فضای مجازی، موبایل هوشمند در اختیار مردم نبود خیلی شرایط سخت بود. این زیرساخت قوی در عبور از شرایط ویژه فعلی کمک بسیاری کرد.

وی افزود: زیرساخت سوم شرکت‌های دانش بنیان بود. الان به جای پنجاه تا، پنج هزار شرکت دانش بنیان فعال است. در بخش کشاورزی اگر تلاش های این چند وقته نبود می خواستیم ۶ میلیون تن گندم بخریم. کاری که در کشاورزی، انرژی و خودکفایی در بخش های مختلف مثل آب و برق انجام دادیم بسیار اهمیت دارد.

رئیس جمهور گفت: می خواهم از بخش اقتصاد کشور علی‌رغم آگاهی از مشکلات فعلی مردم در این حوزه تشکر کنم. تامین ارز برای کالاهای مورد نیاز کشور بسیار کار بزرگی است که ما در شرایط تحریم و شرایط ویژه آن را انجام دادیم. ارز را برای کالاهای اولیه و اساسی تامین کرده و می کنیم. ریالی که پرداخت کردیم هم مهم است. کار ساده ای نیست که حقوق و بسته های معیشتی و یارانه مردم سر وقت پرداخت شده است. ما بسته ویژه کرونا به ۳ میلیون خانواری که در شرایط معیشت مناسب نبودند را هم عرضه کردیم. کار عظیم و بزرگی انجام گرفته است.

وی یادآور شد: بازگشایی فعالیت اقتصادی ما به رفتار عمومی ما منوط است. اگر رفتار لازم را اجرا و به دستورالعمل ها توجه کردیم با کمترین تعداد فوتی‌ها و تلفات از این شرایط عبور می کنیم.

روحانی تصریح کرد: آن افرادی که تست کرونایشان مثبت می شود باید به همه اطرافیان خود اطلاع دهند. اگر فرد مثبت شده وارد جامعه شد و خود را قرنطینه نکرد بزرگ ترین خطر است. دستگاه تشخیص دهنده باید به خانواده و محل کارش اطلاع دهد. یک نفر مثبت بوده به عروسی، عزا و یا بازار ماهی فروش‌ها رفته و همه را مبتلا کرده است. برخی از مراقبت ها ممکن است خیلی سخت نباشد زمانش ۱۴ روز باشد، اما آثار مهمی بر سلامت مردم و کادر درمان دارد.

رئیس جمهور گفت: خدمت مردم عزیز عرض می کنم تصمیمات خوبی در جلسه امروز گرفتیم. مبنای اینکه می گوییم فلان مکان قرمز است دیگر کل استان نیست. مبنای ما شهرستان است. این موضوع به علت دقت در عمل است. مسئله بعدی این است که هر استانی که شهرستانش دچار مشکل شده است بلافاصله ستاد استانی اش پیش بینی‌های لازم را بکند. برای ستاد اجتماعی و امنیتی ما بفرستد و پس از بررسی وزارت کشور با تایید رئیس جمهور اجرایی و عملی شود. محدودیت‌ها ممکن است برای همه استان ها نباشد برای بخش هایی اجرایی شود.

رئیس‌جمهور ادامه داد: طرح الزام استفاده از ماسک در اماکن سرپوشیده که تجمع در آن است در حال آماده سازی است اما قبل از الزامی کردن این طرح باید ماسک به وفور و ارزان در اختیار مردم قرار بگیرد. همچنین دستورالعمل خوبی توسط وزارت بهداشت برای زندان ها آماده و ابلاغ شده است که این دستورالعمل مبنا می‌شود و وزارت بهداشت هم برای اجرای آن نظارت می کند و اگر هم لازم باشد باز هم به زندانیان مرخصی داده می شود.

وی ادامه داد: در جلسه امروز تصمیم گرفته شده که دانشگاه ها از ۱۵ شهریور فعالیت خود را آغاز کنند که بخشی از فعالیت ها در فضای حقیقی و بخشی هم در فضای مجازی خواهد بود. برای ما کلاس و خوابگاه خلوت اصل است و باید اجازه داده شود دانشجویان در دانشگاه شهر خود ترم پیش رو را بتوانند بگذارنند تا از تراکم جمعیت در خوابگاه ها کم شود.

روحانی اضافه کرد: همچنین آموزش و پرورش از ۱۵ شهریور فعالیت خود را آغاز می کند، البته این اجازه به آموزش و پرورش هم داده شد که به تناسب استان ها از اول شهریور فعالیت خود را به تدریج آغاز کند. تعطیلی پنج شنبه مدارس هم حذف می شود تا کلاسها خلوت‌تر باشد.

وی در پایان گفت: کمیته تبلیغاتی هم فعالیت خود را آغاز می کند تا به مردم در مورد کرونا و پساکرونا اطلاع رسانی کند. برخی مطرح می کنند که در فضای پسا کرونا چه اتفاقی خواهد افتاد که معمولا پیش بینی آن نادرست است و مردم را مضطرب می کند. روز و ماه پایان کرونا معلوم نیست.

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش