
به گزارش ایرنا، آریئل کهانا نویسنده صهیونیست در سایت 'ان ار جی' نوشت: هدف نتانیاهو از حضور در نشست اکواس، به دست آوردن رای کشورهای آفریقایی در محافل بین المللی است.
وی ادعا کرد: رژیم صهیونیستی با حضور نتانیاهو، با قدرت به آفریقا بازمی گردد. این دیدار اهمیت زیادی دارد، چون نتانیاهو تنها مقام عالیرتبه غیر آفریقایی است که به این نشست دعوت شد و در آن سخنرانی کرد.
این نویسنده افزود: نتانیاهو تلاش می کند در سفر به غرب آفریقا که پس از سفر سال گذشته (۲۰۱۶) به شرق این قاره صورت گرفت، موقعیت و جایگاه 'اسرائیل' را در محافل بین المللی به ویژه سازمان ملل متحد با جلب آرای کشورهای آفریقایی به نفع خود، بهبود بخشد.
از سوی دیگر، پایگاه خبری صهیونیستی 'واللاه' ادعا کرد که از جمله برنامه های نخست وزیر رژیم صهیونیستی در این سفر، دیدار با ۱۲ نفر از سران کشورهای آفریقایی است که برخی از آن ها اسلامی هستند.
نتانیاهو در سخنرانی در این نشست گفت که حضورش در چنین نشستی برای او همانند رویا بوده است و او به آفریقا و امکانات آن در حال حاضر و آینده اطمینان دارد و به همین دلیل اولویت خود را تقویت رابطه با کشورهای این قاره قرار داده است.
نتانیاهو افزود: در دیدار سال گذشته از آفریقا، با چشمان خود آن منابع را دیدم. آفریقایی ها شریکی بهتر از 'اسراییل' برای اجرای طرح های خود ندارند.
براساس گزارش های موجود، نتانیاهو سعی کرد در دیدار با ماکی سال رئیس جمهوری سنگال، اختلافات خود را با وی در پی رای موافق سنگال به قطعنامه ۲۳۳۴شورای امنیت ضد شهرک سازی در کرانه باختری رود اردن، حل و فصل کند.
دو طرف پس از این دیدار اعلام کردند که بحران موجود میان سنگال و رژیم صهیونیستی به پایان رسید.
نتانیاهو در پی این دیدار به رسانه ها گفت که سفیر این رژیم فورا به سنگال باز می گردد و سنگال نیز از نامزدی این رژیم به عنوان عضو ناظر در اکواس حمایت می کند و دو طرف طرح های مشترک خود را از سر می گیرند.
وی همچنین از رئیس جمهوری سنگال برای دیدار از سرزمین های اشغالی فلسطینی دعوت کرد.
نتانیاهو همچنین در حاشیه این نشست، دیداری با 'اکووو ادو' و 'ابراهیم بوبکر کیتا' رئیسان جمهوری غنا و مالی داشت.
هر چند مالی کشوری مسلمان است که روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی ندارد، اما بر اساس ادعای منابع صهیونیستی، قرار شد روابط طرفین گرم تر شود.
رسانه های صهیونیستی در این میان اشاره ای به حضور نیافتن پادشاه مغرب در این نشست به دلیل حضور نتانیاهو نکردند.
مغرب عضو ناظر در این سازمان آفریقایی است و می بایست در این دوره از اجلاس به عضویت کامل آن درمی آمد.
روزنامه صهیونیستی یدیوت آحرونوت نیز پیش از این سفر در باره آن نوشت: نتانیاهو قصد دارد در این سفر توافقنامه های مشترکی را با این سازمان آفریقایی از جمله در باره بهبود روابط در بخش کشاورزی، آب و هوا، آب، تجارت، بهداشت، امنیت، مسائل سایبری و ارتباطات، انرژی و علوم به امضا برساند.
وی همچنین سعی می کند اعلامیه مشترکی را با اکواس در خصوص مبارزه با تروریسم و تفاهمنامه ای برای تقویت روابط اقتصادی و فناوری و طرح های امنیتی امضا کند.
از جمله حاشیه های این نشست نیز این بود که درگیری سختی میان محافظان نتانیاهو و محافظان رئیس جمهوری توگو درگرفت. زیرا محافظان نتانیاهو اجازه ندادند همه محافظان رئیس جمهوری توگو وارد محل برگزاری جلسه این دو شوند.
اکواس که در سال ۱۹۷۵میلادی تاسیس شده، شامل کشورهای ساحل عاج، گامبیا، غنا، بنین، بورکینافاسو، گینه بیسائو، گینه کوناکری، مالی، نیجر، نیجریه، سیرالئون، سنگال، توگو و لیبریاست .
- 17
- 5