
به گزارش ایرنا، مساله کمک های غذایی در گفت و گوی تلفنی روز چهارشنبه 'مون جائه این' رییس جمهوری کره جنوبی و دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا مطرح شده است.
این گزارش می افزاید که ترامپ از کمک های غذایی برای کره شمالی حمایت کرده و آن را گامی مثبت توصیف کرده است، اما به دلیل تحریم های واشنگتن این کمک ها راهی برای ارسال ندارد.
یونهاپ می نویسد ارسال کمک های غذایی انساندوستانه برای کره شمالی از لحاظ تکنیکی با تحریم ها مغایرتی ندارد، اما آمریکا به بهانه اینکه ممکن است این کمک ها در اختیار ارتش کره شمالی قرار گیرد و مذاکرات خلع سلاح اتمی را دچار چالش کند، اجازه ارسال آنها را نداده است.
این گزارش می افزاید کره شمالی به دلیل تحریم ها با کمبود جدی مواد غذایی روبرو است و سازمان ملل اعلام کرده است میزان کمبود به بیشترین حد از سال ۲۰۰۸ میلادی رسیده است این کشور دستکم در سال جاری میلادی به واردات یک میلیون و ۳۶۰ هزار تن غله برای رفع این کمبود نیاز دارد.
از سوی دیگر سازمان ملل براورد کرده است نزدیک به ۱۱ میلیون نفر از مردم کره شمالی معادل ۴۳ درصد از کل جمعیت کشور به کمک های غذایی نیاز دارند.
وزارت وحدت کره جنوبی با توجه به فشارهای موجود اعلام کرده است نگران وضعیت کره شمالی و کمبود مواد غذایی این کشور است و در حال تصمیم گیری درباره میزان و زمان اعزام چنین کمک هایی است.
به نظر می رسد که پرتاب راکت ها، بمب ها و موشک های کره شمالی در روز شنبه باعث شده است تا کره جنوبی و آمریکا ضمن نگرانی از تشدید تنش ها، تا اندازه ای از مواضع تند خود عدول کرده و برای ارسال کمک های غذایی به کره شمالی تسهیلاتی در نظر گیرند.
- 18
- 3