شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۳۵ - ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۰۷۹۱
مجلس

همه تلاش بهمن خودرو برای حفظ وزیر بود اما فاطمی امین برای ماندن آنها را هم متهم کرد | کدام معاون وزیر کتک خورد؟

احمد علیرضابیگی,صحبت های احمد علیرضابیگی درباره فاطمی امین
وزیر سابق صمت در جلسه استیضاح خود انگشت اتهام را به سمت خودروسازی که چندین خودروی شاسی بلند به نمایندگان واگذار کرده گرفت و این شرکت خودرو سازی را به صرف هزینه برای تخریب خودش متهم کرد. این در حالی است که به اذعان نمایندگان مجلس، خودروسازان به دلیل مخالفت با واردات خودرو، همگی حامی فاطمی امین بوده‌اند.

صبح روز ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ دومین استیضاح فاطمی امین انجام شد و به این ترتیب وزیر صنعت، معدن و تجارت از مجلس رای اعتماد نگرفت و برکنار شد. یکی از عواملی که بر عدم رای اعتماد نمایندگان تاثیر داشت، افشاگری نماینده تبریز درباره واگذاری خودرو‌های شاسی بلند به چندین نماینده مجلس برای قانع کردن آن‌ها جهت رای اعتماد به فاطمی امین بود.

احمد علیرضابیگی نماینده تبریز با ذکر جزئیات دیگری از اهدای خودرو به نمایندگن برای انصراف از استیضاح وزیر صمت گفت: «۷۵ دستگاه خودروی فیدلیتی و دیگنیتی در ماجرای استیضاح قبلی وزیر صمت توسط شرکت بهمن خودرو و با مباشرت معاون اجرایی مجلس برای انصراف از استیضاح به نمایندگان اهدا شد»؛ اتهامی که فاطمی امین در دفاعیات خود در مجلس آن‌ها را رد کرد و در عوض شرکت خودروساز را به صرف چندین میلیارد ریال با هدف تخریب خود متهم کرد.  

احمد علیرضابیگی نماینده مجلس در گفت‌گو با رویداد۲۴ درباره دفاعیات رضا فاطمی‌امین وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت و رد اتهام پخش کردن رانت بین نمایندگان با واگذاری خودرو به آن‌ها توضیح داد.

ماجرای اتهامات وزیر به بهمن خودرو درباره هزینه میلیارد‌ها ریالی این شرکت خودروساز برای تخریب فاطمی امین چه اطلاعاتی دارید؟

چنین اطلاعاتی از طرف شرکت بهمن خودرو دریافت نکردیم. ضمن اینکه همه تلاش شرکت بهمن خودرو در پشتیبانی از وزیر بوده، کما اینکه این شرکت حاضر نشد کمترین اطلاعاتی را درباره واگذاری خودرو‌ها به نمایندگان در اختیار ما بگذارد. اگر حتی چنین فرضی (فرض تخریب فاطمی امین توسط شرکت بهمن خودرو) را بشود لحاظ کرد، باز هم باید بگویم بهمن خودرو حاضر به کمترین همکاری برای توضیح درباره آنچه اتفاق افتاده، نشد اما وزیر برای حفظ خود این شرکت را هم متهم کرد.

وزیر سابق گفت شرکت بهمن خودرو چندین هزار میلیارد پرونده در تعزیرات دارد و میلیارد‌ها ریال برای تخریب او هزینه کرده است ضمن اینکه پیوند زدن ماجرای واگذاری خودرو‌ها به استیضاح را هم کاملا رد کرد و گفت تاریخش مربوط به قبل از روی کار آمدن دولت رئیسی بوده است؟

برای این ادعا چه قرینه‌ای وجود دارد؟ ایشان فقط تلاشش این بود که این شائبه را از ذهن‌ها پاک کند و بگوید این‌ها (شرکت بهمن خودرو) روبروی من بوده‌اند. بخش عمده اثرگذاری بر نتیجه استیضاح نتیجه همین ماجرای واگذاری خودرو‌ها بوده که طی یک فرآیند ناصواب به مجلس داده شده است. وزیر سابق هم برای اینکه این شائبه را برطرف کند، آدرس اشتباه داده است.

ماجرای لایحه دقیقه نودی واردات خودروی دسته دوم چه بود؟ آیا شما موافق این طرح هستید؟

ما با هر اقدامی که بتواند بازار عرضه را از انحصار دربیاورد موافقیم. این انحصار سبب ظلم به مردم شده است. حتی اگر بتوانیم ماشین دسته دوم هم بیاوریم، مردم به حق انتخاب خواهند رسید. اما ارسال دقیقه نودی لایحه واردات خودروی دسته دوم توسط فاطمی امین هم تلاشی برای رفع فشار بود.

این یعنی همه نماینده‌های مخالف فاطمی امین، موافق واردات خودروی دسته دوم بودند؟

لزوما اینطوری نیست. به عنوان نماینده مردم معتقدم هر اقدامی باید به انحصار بازار خاتمه دهد. چه ماشین داخلی یا نو یا دسته دوم، باید به مردم حق انتخاب داده شود که به فراخور خواست و ذائقه‌شان بتوانند انتخاب کنند.

ماجرای رابطه نماینده بهمن خودرو و معاون اجرایی مجلس و برکناری معاون به خاطر این زد و بند چه بود؟

این‌ها می‌گفتند شما گفتید قطعا یک بده‌بستانی رخ داده است در صورتی که من گفته بودم به عنوان نماینده من اطلاعاتی دارم که نشان می‌دهد در اثنای استیضاح، خودرو‌هایی واگذار شده است. اینها در حالی می‌گویند جملات خلاف واقع است که من خودم پیاده شدن این ماشین‌ها را هنگامی که عازم تعطیلات تابستانی مجلس بودیم، مشاهده کرده بودم. به عنوان نماینده سوال کردم چه نسبتی بین اسیتضاح و واگذاری خودرو‌ها وجود داشته است؟

این دقیقا زمانی بود که قالیباف در شهریور ماه به دولت برای تغییرات در ساختار وزارت صمت وقت داده بود که وزارت بازرگانی تشکیل شود به دولت فرصت داده بود که دو وزیر معرفی کند، یک وزیر صنعت و معدن و یک بازرگانی. جالب اینجاست که این وقت هم خودش زیر سوال بود. وقتی مجلس هنوز مصوبه‌ای در این زمینه نداشت، چطور رئیس مجلس می‌گوید یک وزیر بازرگانی معرفی کنید یک وزیر صنعت؟ درحالی که هیچ پشتوانه قانونی نداشت دو ماه به دولت فرصت داد و بعد از اینکه از تعطیلات برگشتیم، استیضاح انجام شد. از خرداد تا مهر این خودرو‌ها واگذار شدند. این ارتباطش با استیضاح چه بود؟ بیایید بگویید ارتباطی نداشته، من قانع شوم.

فاطمی امین در جریان استیضاح گفت ماجرای واگذاری خودرو‌ها به نیمه اول سال ۱۴۰۰ و قبل از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی برمی گشته. چه کسی تاریخ‌ها را اشتباه می‌کند؟

اینطور نبود. ایشان حرف راست که نداشت بزند. بالاخره مجلس یک امتحانی را از سر گذارند.

با حذف فاطمی امین تکلیف لایه واردات خودروی دست دوم چه خواهد شد؟

این کار فاقد اصالت بود. خود وزارتخانه به آن اعتقاد نداشت و فقط امکانی برای فرار از استیضاح بود، اما در نهایت در ماندن یا نماندن وزیر تعیین‌کننده نبود. نمایندگان احساس می‌کردند به هیچ عنوان فاطمی‌امین قابل دفاع نیست. این را در استیضاح گذشته تجربه کرده بودند. وقتی در استیضاح قبلی فاطمی امین تثبیت شد، نمایندگان بازتاب آن را در موکلانشان حس کردند. مردم می‌گفتند اینهمه گرانی خودرو پیش آمده، باز شما به وزیر رای اعتماد دادید. من همان موقع گفتم مجلس با این کارش در واقع مسئولیت همه خطا‌های فاطمی امین را به گردن گرفت.

با توجه به اینکه گفتید بهمن خودرو با شما همکاری نمی‌کند، در دفاع از خودتان در مقابل مقام قضایی که پیگیر ادعای شما درباره واگذاری خودروهاست چه خواهید گفت؟

مقام قضایی در مقام تحقیق وارد می‌شود و جزییات را باید در بیاورد. آنچه مسجل است اینکه الان موضوع واگذاری خودرو‌ها برای همه روشن شده است. در نظر بگیرید پیش از این کمیسیون اصل نود بالکل این پرونده را نفی می‌کرد، اما شرایط الان فرق می‌کند. می‌گویند اتفاق افتاده، اما مال چند سال پیش است، در حالی مال چند ماه پیش است. آقای فاطمی امین هم گفته به من نسبت ناروا زدید. الان دیگر احتمالا بهمن خودرو هم همکاری می‌کند، چون شرایط فرق کرده است.

***

کدام معاون وزیر فاطمی‌امین کتک خورد؟

روزنامه جهان صنعت نوشت: یکم- آقای فاطمی‌امین وزیر صنعت، معدن و تجارت دیروز در جریان پاسخگویی به منتقدان و دفاع از کارنامه خود در جریان استیضاحش خبر داد یک شرکت خودروساز کسانی را اجیر کرده و آنها با ماموریت مشخص معاون او را مضروب کرده‌اند. پرسش از فاطمی‌امین این است که چرا تا روز استیضاح این خبر بااهمیت را منتشر نکرده است؟

دوم- آیا رییس‌جمهوری در جریان مضروب شدن معاون یک وزارتخانه قرار گرفته و او نیز مصلحت دانسته داستان با سکوت و مماشات پیش برود؟

سوم- فاطمی‌امین حتی دیروز نیز نام این شرکت خودروساز را به اطلاع عموم نرساند و به صورت دربسته خبر داد که این اتفاق افتاده است. چرا؟ آیا وزیر یک مملکت از یک شرکت خودروساز هراس دارد؟ این شرکت چقدر نیرومند است که وزیر حتی در روز استیضاح نیز نام آن را نمی‌برد؟

چهارم- آیا این معاون مضروب‌شده از ضاربان شکایت کرده و پس از دستگیری آنها معلوم شده از سوی یک شرکت خودروساز اجیر شده‌اند؟ این شکایت در کدام دادگاه ثبت شده و چرا هیچ خبری در این‌باره به صورت رسمی اعلام نشده است؟

پنجم- آیا معاون وزیر مضروب‌شده اختیار دارد بگوید از سوی اجیرشدگان کدام شرکت خودروساز زیر ضرب قرار گرفته است. اگر نگوید شهروندان از کجا می‌توانند سخنان فاطمی‌امین را راستی‌آزمایی کنند و تصورشان این نباشد که داستان چندان هم جدی نبوده است؟

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش