سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۴۱ - ۱۴ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۱۳۲۲
مجلس

ضروری است که کمیسیون فرهنگی به موضوع سازمان اوقاف ورود پیدا کند

محمودزاده: برخی از نهادها و ارگان‌ها اجازه تحقیق و تفحص را به مجلس نمی‌دهند

جلال محمودزاده,صحبت های جلال محمودزاده درباره سازمان اوقاف
محمودزاده نماینده مجلس یازدهم درباره علت به نتیجه نرسیدن طرح‌های تحقیق و تفحص گفت: هیچکدام از نهادهایی که به صورت مستقیم از بودجه دولتی استفاده می‌کنند، نباید دایره امن داشته باشند. متاسفانه تعدادی از این نهاد برای خودشان در مجلس یک دایره امنی درست کرده‌اند و اجازه نمی‌دهند از طریق تحقیق و تفحص آن‌ها را زیر نظر قرار دهیم، مشکلات را بررسی کنیم و به اطلاع مردم برسانیم یا از طریق قوه قضاییه پیگیری کنیم.

ماجرای واگذاری موقوفه امینی‌ها در قزوین به عروس حجت الاسلام خاموشی، رئیس سازمان اوقاف که در دو هفته گذشته در صدر اخبار بود، بار دیگر ضعف بعد نظارتی مجلس را نشان داد. چراکه در پی این ماجرا، غلامعلی جعفرزاده نماینده ادوار مجلس نهم و دهم به «فراز» گفت که در دوره نهم مامور تهیه یک گزارش درباره کم و کیف فعالیت‌های سازمان اوقاف و تخلفات صورت گرفته در آن شده بود و حجم تخلفات این سازمان آنقدر زیاد بوده که به تعبیر او در صورت انتشار دیگر "آبرویی" برای سازمان اوقاف باقی نمی‌ماند.

بر اساس اصل ۷۶ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارد. اما این ابزار هنگامی سودمند واقع می‌شود که نتیجه‌ای را هم به دنبال داشته باشد. تجربه مجالس پیشین نشان داده است که پرونده‌های تحقیق و تفحصی که کلید آن زده می‌شود، معمولا جز صرف هزینه و زمان، ثمره‌ای ندارد. علت‌های مختلفی برای به سرانجام نرسیدن پرونده‌های تحقیق و تفحص در مجلس وجود دارد از جمله فشار‌ها و گاهی لابی‌های آن مرجعی که مورد تحقیق و تفحص قرار گرفته است، معطل ماندن بخشی از پرونده‌ها در دست هیئت رئیسه یا قوه قضاییه، نا تمام ماندن پرونده‌ها در مقاطعی و... همچنین بر اساس گزارش‌هایی که از پرونده‌های تحقیق و تفحص در مجلس دهم داده شده است، حدود ۲۰۰ پرونده تحقیق و تفحص در مجلس گذشته بی نتیجه ماند و با توجه به اینکه هر تحقیق و تفحصی به‌طور متوسط حدود ۲۵۰ میلیون تومان لازم دارد تا به نتیجه برسد، نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان هزینه پرونده‌های ابتر مجلس دهم شده است.

برخی از نهادها برای خود دایره امنی ایجاد کرده‌اند و اجازه نظارت نمی‌دهند

جلال محمودزاده، نماینده مجلس یازدهم درباره علت به نتیجه نرسیدن طرح‌های تحقیق و تفحص به دیده‌بان ایران گفت: «هیچکدام از نهادهایی که به صورت مستقیم از بودجه دولتی استفاده می‌کنند، نباید دایره امن داشته باشند. متاسفانه تعدادی از این نهاد برای خودشان در مجلس یک دایره امنی درست کرده‌اند و اجازه نمی‌دهند از طریق تحقیق و تفحص آن‌ها را زیر نظر قرار دهیم، مشکلات را بررسی کنیم و به اطلاع مردم برسانیم یا از طریق قوه قضاییه پیگیری کنیم.»

وی خاطرنشان کرد: «بحث تحقیق و تفحص هم همیشه این نیست که حتما در دستگاه اجرایی یا نهاد مورد نظر تخلف صورت گرفته است، گاهی گزارشات مردمی به دست نمایندگان می‌رسد که بر اساس اطلاعات و اسناد موجود، بررسی و تصمیم‌گیری می‌کنیم. بنابراین انجام تحقیق و تفحص حتما به معنای وجود تخلف نیست و نتیجه باید اعلام شود. متاسفانه نهادها و ارگان‌ها از طریق لابی با دولت و مجلس، نظارت را کمرنگ می‌کنند و اجازه تحقیق و تفحص را نمی‌دهند.»

اجازه ندادند گزارش تحقیق و تفحص سازمان اوقاف در صحن مجلس نهم قرائت شود

این نماینده مجلس درباره علت ناتمام ماندن طرح تحقیق و تفحص از سازمان اوقاف، عنوان کرد: «در مجلس نهم گویا درباره سازمان اوقاف تحقیق و تفحص صورت گرفته و تخلفاتش مشخص شده ولی اجازه ندادند در صحن علنی مجلس نهم قرائت شود. در نهایت بایگانی شده و گویا در کمیسیون اصل ۹۰ هم پرونده‌اش موجود است ولی من مستقیما در اختیار ندارم که بدانم تخلفات مطرح شده در چه زمینه‌هایی بوده است. در هرصورت تمام دستگاه‌های اجرایی، نهادها و ارگان‌های انقلابی که به صورت مستقیم از بودجه کشور بهره‌مند می‌شوند، زمینه تحقیق و تفحص‌شان برای مجلس فراهم شود تا به شبهات پاسخ داده شود و دایره امنی که برخی از آن‌ها احساس می‌کنند در دورشان شکل گرفته، وجود نداشته باشد.»

محمودزاده درخصوص میزان تخلفات سازمان اوقاف، بیان کرد: «من هیچ اطلاعات و آماری در اختیار ندارم ولی شنیده‌ام که در مجلس نهم تحقیق و تفحص انجام شده ولی اعلام نشده است. اکنون که موضوع اخیر پیش آمده، باتوجه به اینکه سازمان اوقاف زیر نظارت کمیسیون فرهنگی است، انتظار این است که این کمیسیون مسئله را بررسی و درصورت وجود مشکل، به مردم اعلام کنند و برخورد صورت گیرد.»

ورود سریع کمیسیون فرهنگی به موضوع سازمان اوقاف ضروری است

وی ادامه داد: «بالاخره یک شبهات و سوالاتی درباره عملکرد سازمان اوقاف در جامعه ایجاد شده است و برای پاسخ به این سوالات و تقویت و حفظ جایگاه مجلس ضرورت دارد که کمیسیون فرهنگی سریعا به این موضوع ورود پیدا کند و  این مسئله را بررسی و نتیجه را به ما اعلام کند.»

محمودزاده درباره میزان هزینه هر طرح تحقیق و تفحص به دیده بان ایران گفت: «هزینه هر طرح بستگی به نوع آن دارد. برخی از آن‌ها از ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان تجاوز نمی‌کند ولی اگر دستگاه عریض و طویلی باشد و میزان شبه یا تخلفش بسیار زیاد باشد، هزینه‌اش افزایش پیدا می‌کند.»

نماینده مردم مهاباد در پایان خاطرنشان کرد: «به دلیل هزینه مالی نیست که طرح‌های تحقیق و تفحص انجام نمی‌گیرد چراکه خود دستگاه‌های اجرایی موظف هستند که بخشی از آن را تامین کنند. آنچه مانع می‌شود، همان دایره امنی است که برخی از نهادها یا ارگان ها برای خود ایجاد کرده‌اند.»

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش