چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۵۶ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۴۰۶۹
مجلس

محمود صادقی: محدودیت‌های مولوی عبدالحمید از طرف شورای عالی امنیت ملی اعمال شده است

محمود صادقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
نماینده تهران درباره محدودیت‌هایی که نسبت به مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان اعمال شده است، گفت: قرار است ظرف روزهای آینده جلسه‌ای با وزیر اطلاعات داشته باشیم و احتمالا آمادگی دارند تا تعاملی صورت بگیرد و این موضوع حل شود.

به گزارش اعتمادآنلاین، حدود آبان ماه گذشته بود که محدودیت‌هایی در سفرهای کشوری و خارجی مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان اعمال شد؛ موضوعی که یک ماه پیش منجر به تذکر ۱۹ نفر از نمایندگان مجلس هم شد. البته چند روز گذشته بود که خبر رسید مولوی عبدالحمید برای  انجام مناسک حج عازم عربستان شده است اما آنطور که خودش قبلا گفته بود او پیش از این هم اجازه سفر به مکه و مدینه را داشته است.

 

محمود صادقی، نماینده تهران یکی از نمایندگانی است که به وزیر اطلاعات درباره محدودیت‌های مولوی عبدالحمید تذکر داده بود. او حالا با بیان اینکه ظرف یک هفته آینده جلسه مجددی با سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات درباره دلایل اعمال این محدودیت‌ها برگزار خواهد شد می‌گوید که او پیش از این گفته بود که تصمیم ایجاد این محدودیت‌ها با شورای عالی امنیت ملی بوده است.

 

متن گفت‌‌وگوی محمود صادقی را با «اعتمادآنلاین» در زیر می‌خوانید.

 

آقای صادقی، بعد از تذکری که در مجلس به وزیر اطلاعات نسبت به محدودیت‌های مولوی ‌عبدالحمید دادید آیا پیگیری کرده‌اید که ببینید درباره وضعیت او تغییر ایجاد شده است یا نه؟ با وزرای اطلاعات و کشور صحبت کرده‌اید؟

اصل موضوع که مشخص است. از حدود آبان ماه سال گذشته محدودیت‌ها برای ایشان ایجاد شده است و من بعد از جلسه‌ای که با آقای علوی داشتم این موضوع را هم در کنار سوال قبلی مطرح کردم. ایشان هم تایید کرد که با تصمیم شورای امنیت ملی این محدودیت‌ها برقرار شده است.

 

به هر حال من درصدد بودم که این موضوع را به صورت رسمی‌تری پیگیری کنیم که به همان تذکر منتهی شد. بعد از آن هم با وزیر و هم با معاونت پارلمانی وزیر اطلاعات صحبت شده است. قرار است جلسه‌ای را ظرف روزهای آینده بگذارند و با تعدادی از دوستانی که تذکر را امضا کرده‌اند این موضوع را بررسی کنیم. ظاهرا وزارت اطلاعات صحبت‌ها و دلایلی دارد که به این تصمیم منجر شده است و به نظر می‌آید که احتمالا آمادگی دارند تا تعاملی صورت بگیرد و این موضوع حل شود.

 

چه زمانی این جلسه برگزار می‌شود؟

بنا بر این است که زمان جلسه را به ما اطلاع بدهند و فکر می‌کنم کمتر از یک هفته آینده باید این جلسه ترتیب داده شود.

 

تابستان سال قبل رهبری هم نامه‌ای در پاسخ به نامه مولوی عبدالحمید منتشر کردند و به رعایت قانون اساسی تاکید کردند، فکر می‌کنید با این وجود این نوع محدودیت‌ها به چه دلیلی اعمال می‌شود؟

اتفاقا در تذکر خود به وزیر اطلاعات هم به رویکرد امام و هم رهبری در تاکید بر وحدت اشاره کرده‌ایم. در آنجا هم گفتیم که با توجه به نامه رسمی مقام رهبری اینکه سیاست‌های اعلامی ما با سیاست‌های اعمالی تا این اندازه فاصله داشته باشد، قابل قبول نیست.

 

هم در قانون اساسی هم در قوانین دیگر و هم اعلاماتی که رهبری و امام و یا خود دولت دارد و رییس‌جمهور وعده داده، وضعیت متفاوت است و این نوع رفتارهای دستگاه امنیتی قابل توجیه نیست. اهل سنت در انتخابات این همه پشتیبانی و حمایت کرده‌‌اند و همواره شخص مولوی عبدالحمید رویکرد مسئولانه و با رعایت همه جوانب مربوط با امنیت ملی و مصالح ملی را در نظر می‌گیرند، بنابراین این محدودیت‌ها قابل قبول نیست.

 

وزارت اطلاعات برخی مسائل را به صورت سر بسته مورد اشاره قرار داده است که بناست در  جلسه‌ای که داریم  به صورت شفاف و روشن مطرح شود تا ببینیم از نظر آنها چه مشکلی وجود دارد.

 

اینکه می‌گویید شورای عالی امنیت ملی درباره این موضوع تصمیم گرفته است یعنی از آن طریق این محدودیت‌ها اعمال می‌شود؟ اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات در موضوع دخیل نیستند؟

در واقع به نظر می‌آید که آنها در اجرای تصمیمات شورای امنیت ملی این محدودیت‌ها را اعمال می‌کنند. ما از طریق وزارت اطلاعات موضوع را دنبال می‌کنیم و اگر لازم شد پیگیری‌های خود را در سطوح بالاتر هم ادامه می‌دهیم.

 

با توجه به اینکه موضوع حمایت از اقلیت‌های دینی و قومی جزء شعارهای انتخاباتی دولت بوده اینکه وزارت اطلاعات پیگیر اجرای این محدودیت‌ها است عجیب نیست؟ این در حالیست که بسیاری اینگونه برخوردها را فشاهاری بیرونی و تلاش برای ناامید کردن مردم از رای به حسن روحانی می‌دانند؟

وزارت اطلاعات هم درصدد اجرای تصمیمات شورای عالی امنیت ملی است و در این شورا هم که تصمیم‌گیرنده صرفا دولت نیست و دیگر قوا و ارگان‌ها هم موثر هستند.

 

یعنی ممکن است به دلیل ضریب نفوذ مولوی عبدالحمید این محدودیت‌ها ایجاد شده باشد؟

باید اجازه دهید تا ببینیم که دقیقا نظرشان و دلیلشان برای اعمال این محدودیت‌ها چیست. بعضا شائبه طمع عربستان و وهابی‌ها و ... نسبت به اهل سنت را مطرح می‌کنند. نگران سوءاستفاده‌ها و ایجاد خطر نسبت به اهل سنت هستند.

 

ایشان در سخنرانی‌های خود که به غیر از منافع و مصالح ملی کشور سخن دیگری مطرح نمی‌کنند...

پیگیری ما هم به همین دلیل است که کاملا از رویکرد ایشان مطلع هستیم، به‌ویژه نمایندگان سیستان و بلوچستان هم از نزدیک با ایشان در ارتباط هستند. خود من هم سال گذشته برای انتخابات ریاست‌جمهوری به سیستان و بلوچستان سفر کردم و با ایشان هم ملاقات داشتم. زمانی که به صورت رودر رو با دیدگاه‌های ایشان بیشتر آشنا شدم، ایشان را فردی با نگرش ملی، اصلاح‌طلبانه و مبتنی بر قانون اساسی، انقلاب و با یک رویکرد روشنفکرانه حتی به مسائل دینی دیدم.

 

بسیاری از رویکردهای ایشان در مباحث دینی و اصلاح‌طلبی شبیه به رویکردهای آقای خاتمی است. بارها هم در عمل، سخنرانی و خطبه‌ها بر حفظ وحدت ملی تاکید زیادی کرده است. به هر حال مطالبه‌شان این است که حقوق قانونی اهل سنت به عنوان شهروند ایران رعایت شود. در قانون اساسی هم ما به صراحت احترام به مذاهب را در اصل دوازدهم داریم، همچنین اصل نوزدهم اصل برابری حقوق است.

 

یکی از گلایه‌های آنها این است که در انتصابات اهل‌سنت نادیده گرفته می‌شوند، فرصت‌های شغلی کمتر به روی آنها باز است، در داشتن عبادتگاه و ساختن مسجد در بسیاری از شهرها از جمله تهران با ممنوعیت و محدودیت روبرو هستند.

 

البته توجه به مناطق اهل سنت‌ به‌ویژه سیستان و بلوچستان به صورت تاریخی کمتر بوده است، اما در این دو دوره آقای روحانی از این جهت قدم‌های خوبی برداشته شده است. منتها چون اهالی این استان یک محرومیت تاریخی دارند اقتضا می‌کند که توجه خاص به آنها شود. مخصوصا در حوزه اشتغال و زیرساخت‌های رفاهی، پزشکی و ... با مشکل زیادی مواجه هستند.

 

نکته دیگری هم که حساسیت موضوع را چند برابر می‌کند این است که اهالی سیستان و بلوچستان اغلب در مناطق مرزی هستند و در حقیقت مرزبان‌های کشور هستند و خود این اقتضاء می‌کند که توجه بیشتری به آنها شود. 

 

 

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش