جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۸:۴۹ - ۰۲ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۰۴۶۰
مجلس

نامه پژمان‌فر به رئیس قوه قضائیه درباره واگذاری «ایران ایرتور»: اسناد و مدارک واگذاری صوری بود

نصرالله پژمان فر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
نماینده مشهد در مجلس نامه‌ای شامل جزئیات واگذاری شرکت هواپیمایی «ایران ایرتور» خطاب به آیت‌الله رئیسی نوشت.

به گزارش فارس، نصرالله پژمان فر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای خطاب به آیت‌الله رئیسی درباره واگذاری شرکت هواپیمایی «ایران ایرتور» توضیحاتی به رئیس قوه قضائیه ارائه کرد.

متن این نامه بدین شرح است:

جناب آقای حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی

ریاست محترم قوه قضائیه

سلام علیکم

احتراما با آرزوی سلامتی و طول عمر با عزت رهبر فرزانه و حکیم انقلاب اسلامی ایران حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) و همچنین عرض خسته نباشید به جان برکفان عدالت گستر قوه محترم قضائیه.

به استحضار می‌رساند در واگذاری شرکت هواپیمایی ایران ایرتور به بخش خصوصی (آقای مجید شکاری بیرق) تخلفات محرزی به شرح ذیل صورت پذیرفته که رسیدگی به آن از طریق دستور دادستان محترم در شعبه نهم بازپرسی در حال پیگیری می‌باشد.

لیکن با توجه به اطاله موضوع و حاشیه سازی‌های ذیربط در فضای مجازی و رسانه‌ای و همچنین در راستای وظایف و تکالیف قانونی و شرعی اینجانب به عنوان نماینده مردم شریف مشهد و کلات، پیرو مکاتبات قبلی ارجاع این پرونده مهم به محضر حضرتعالی را ضروری دانسته که خواهشمند است به منظور استیفای بیت‌المال و حقوق از دست رفته ذینفعان، اوامر مقتضی جهت پیگیری و رسیدگی ویژه به این پرونده را امر به ابلاغ فرمایید:

قیمت‌گذاری اولیه ایران ایرتور در سال ۱۳۸۹ بر مبنای اسناد غیرواقعی صورت پذیرفته بدین معنا که چطور شرکت هواپیمایی معتبری که فقط ارزش مجوز‌های قانونی آن حدود ۵۰۰ میلیارد تومان (به تائید وزیر اسبق راه و شهرسازی به عنوان بالاترین مقام قانونی حوزه حمل و نقل کشور) و ارزش تجهیزات و امکاناتش نیز حدود ۵۰۰ میلیارد تومان (جمعا ۱۰۰۰ میلیارد تومان می‌باشد به قیمت ۳۴ میلیارد تومان ارزش گذاری شده است؟

دلیل اثبات این ادعا هم این است که اگر امروز شخصی تصمیم به تاسیس شرکت هواپیمایی داشته باشد بر اساس قانون می‌بایست دارای دفتر مرکزی، تجهیزات اولیه مورد نیاز و حداقل ۵ فروند هواپیمای عملیاتی بوده که حداقل ارز گذاری غیرواقعی ایران ایرتور را خورده است و اکنون هم در پاسخ به این تقصیر اعلام نموده که واگذاری بر اساس اسناد و مدارک بوده و در حالی که اتفاقا تخلف اصلی در همان اسناد و مدارک صوری نهفته است و در واقع اصل تخلف همان اسناد و مدارک ارائه شده می‌باشد که غیرواقعی و غیرکارشناسی هستند.

۲-به فرض محال این که قیمت گذاری شرکت صحیح بوده است چرا سازمان خصوصی سازی در زمان واگذاری دوم (سال ۱۳۹۴) ایران ایرتور را مجدد ارزشیابی نکرده و به همان قیمت قبلی آن را واگذار نموده است.

۳-یک مورد از بدهی‌های ایران ایرتور مبلغی حدود ۹۰ میلیون دلار به صندوق ذخیره ارزی بودن که تاکنون پرداخت نشده و اکنون پس از گذشت چند سال تاخیر قرار است به قیمت ارز در سال ۱۳۹۴ محاسبه (حدود ۵۰۰ میلیارد تومان) و آن هم به صورت اقساطی از سال آینده پرداخت آن شروع گردد.

یعنی به عبارتی وامی ۵۰۰ میلیارد تومانی چندین سال از بیت‌المال در اختیار شخصی حقیقی بوده است در صورتی که این بدهی می‌بایست در همان سال واگذاری تسویه می‌شد و یا اگر قرار است در سال ۱۳۹۹ پرداخت گردد می‌بایست به قیمت ارز در همان سال محاسبه و قسط بندی شود.

۴- اخیرا مالک ایران ایرتور ادعا نموده که این شرکت به مبلغ ۳۴ میلیارد تومان واگذار نشده و با بدهی‌هایش حدود ۶۰۰ میلیارد تومان خریداری شده و این مطلب بیانگر آن است که اولا ادعای اینجانب در خصوص ارزش ۱۰۰۰ میلیاردی شرکت تلویحا توسط مالک ایران ایرتور نیز پذیرفته شده است و ثانیا اعتراضم بابت عدم پرداخت بدهی ۵۰۰ میلیاردی به صندوق ذخیره ارزی نیز به حق بوده و بنابراین تخلف و قصور در مورد عدم پرداخت بدهی‌های شرکت کاملا محرز است.

۵- تخلف دیگر سازمان خصوصی سازی عدم نظارت آن بر روند پس از واگذاری شرکت بوده و به نحوی که در حال حاضر درآمد‌های میلیاردی ایران ایرتور به حساب آژانسی در تبریز واریز شده در حالی که بدهی‌هایش در حساب خودش ثبت می‌گردد. به عبارتی چنانچه به هر دلیل مالک این شرکت اعلام ورشکستگی و یا تعطیلی نماید درآمدهایش قبلا خارج شده و تاوان بدهی‌های سنگین آن را باید کارکنانش بپردازد.

۶-در خصوص ۵ درصد سهام کارکنان نیز علیرغم اینکه مالک هیچ گونه اقدامی در این زمینه انجام نداده و حتی اطلاع رسانی شفاهی نیز در این خصوص صورت نپذیرفته است و به نحوی که در حال حاضر هیچ یک از کارکنان ایران ایرتور حتی مبلغ ارزش سهام خود را نمی‌دانند لیکن متاسفانه سازمان خصوصی سازی در این راستا نیز به وظایف و ماموریت‌های نظارتی خود عمل ننموده است.

۷- عدم پرداخت سایر بدهی‌ها و دیون تعهد شده که مکاتبات مربوط به تعدادی از این تخلفات به پیوست تقدیم حضور می‌گردد.

در پیوست نامه ارسالی حجت‌الاسلام پژمانفر به آیت‌الله رئیسی رئیس قوه قضاییه نامه‌ای با امضای بابک ضرغامی مدیرکل دفتر نظارت و پیگیری مطالبات سازمان خصوصی‌سازی خطاب به شکاری خریداری شرکت هواپیمایی ایران ایرتور با موضوع نحوه انجام تسویه حساب نهایی و همچنین نامه جداگانه دیگری با امضای حسن محمدتبار معاون عملیات و نظارت شرکت فرابورس ایران درباره عرضه یک‌جای سهام در بازار سوم فرابورس ایران با موضوع شرکت ایران ایرتور وجود دارد.

نصرالله پژمان فر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش