شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴
۰۹:۳۸ - ۲۹ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۶۸۹۴
مجلس

فلاحت پیشه: گام چهارم به معنای خروج از برجام نیست

حشمت الله فلاحت پیشه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

یک عضو کمیسیون امنیت ملی، شروع مرحله چهارم از کاهش تعهدات هسته ای را موضع حق طلبانه ایران دانست.

حشمت الله فلاحت پیشه نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفت‌وگو با همدلی، شروع احتمالی گام چهارم در کاهش تعهدات هسته ای ایران را به معنای خروج از برجام ندانست و عکس العمل احتمالی طرف های اروپایی را در برابر آن را در حد بازی های روانی ارزیابی کرد.

این نماینده مجلس درپاسخ به چگونگی اجرای روند گام چهارم هسته ای گفت: در این مورد شورای امنیت ملی با ماموریتی که به سازمان انرژی اتمی می دهد، از این شورا خواهد خواست تا پیشنهادهای خود را با در نظر گرفتن قابلیت های فنی در جهت کاهش تعهدات هسته ای در قالب گام چهارم ارائه دهد. سپس بر اساس پیشنهاد و نظر سازمان انرژی اتمی، شورای امنیت ملی تصمیم نهایی خود را در این باره اعلام خواهد کرد.

او د ر این باره اضافه کرد: هدف از گام سوم، نشان دادن قابلیت های کشور در جهت تامین نیازهای خود در زمینه صنعت هسته ای بود که مانند دو گام پیشین، منطبق با ملاحظات دیپلماتیک انجام گرفت.

او در پاسخ به این سوال که تقاوت این گام با مراحل پیشین چیست؟ گفت: اعتقاد من این است که گام چهارم نیز به مانند سه مرحله پیشین باید با نگاه حق خواهانه و حق طلبانه برداشته شود. بنابراین هدف ایران در جهت ترساندن و ارعاب دیگر کشورها نیست، بلکه ایران تنها در پی احقاق حق خود است چرا که در مرحله ای قرار دارد که به قابلیت های هسته ای خود رسیده است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی در باره عکس العمل اروپایی ها گفت: اروپایی ها همین طور که فقط در برابر آمریکایی ها به حرف زدن کفایت کردند بنابراین در قبال ایران هم تنها می توانند حرف بزنند و هیچ گونه عکس العمل خاصی از آنها توجیه پذیر نیست.اروپایی ها در طول این سه گام نتوانستند هیچ امتیاز خاصی به ایران بدهند، بنابراین در این مرحله برجام وارد مرحله جدیدی شده است. از آنجا که ایران با در پیش گرفتن عکس العملی مسالمت آمیز در این مراحل، برجام و ان. پی. تی را نقض نکرده و فقط قابلیت های هسته ای را مطابق با مفاد برجام ارتقا می دهد ، بنابراین اروپایی ها از لحاظ سیاسی قادر به عکس العمل خاصی در جهت موضع گیری های سخت در برابر ایران نیستند.

فلاحت پیشه در باره عکس العمل احتمالی آمریکا پس از اجرای این گام گفت: آمریکایی ها شروع کننده این بازی سیاسی بودند چراکه در آخرین بخش از تحریم های خود بر علیه ایران، تحریم هایی تحت عنوان تحریم های هسته ای وضع کرده اند و بر اساس آن تمامی آنچه را که به عنوان مجوز در بخش هسته ای برجام به ایران داده شده بود تا ایران بتواند در قالب استفاده از حقوق ان. پی. تی خود توسعه فن آوری هسته ای را ادامه دهد را نقض نمودند که این خود به معنای نادیده گرفتن آشکار همه حقوق ایران در ان. پی. تی و برخلاف مقررات بین المللی و منشور ملل متحد بود.

برداشتن گام چهارم باید بر پایه برجام و استفاده از ظرفیت های برجام صورت گیرد تا آنچه را که آمریکایی ها منع کرده اند را با استفاده از ابزار قانونی برای خود محقق سازیم. این حرکت نباید به گونه ای باشد که از آن به معنای خروج از ان.پی. تی و ایجاد نگرانی هایی جدید در این زمینه باشد.آمریکایی ها تلاش دارند تا موضوع هسته ای را به موضوعی بین ایران و آمریکا تبدیل کنند و تنها وجود رضایت خود را در آن دخیل نمایند. آنها سعی کردند که امتیازاتی را که می باید خود می دادند را از طریق اروپایی ها هزینه کنند و بیشتر خود را برنده جنگ فشار بر ایران نشان دهند . و آز آنجا که ایران در مسیر پیشنهادات آنها گام برنداشت، در سیاست های آنها احساس ناکامی شدیدی در ابعاد جهانی به وجود آمد.

اگر چه آمریکا ممکن است سیاست های فشار حداکثری خود را افزایش دهد اما در واقع آن چه مشخص است این که تحریم های آمریکا هم اکنون در وضعیت حداکثری خود قرار داشته و بنابراین ترامپ در این زمینه برگ برنده دیگری در دست ندارد. بنابراین او سعی خواهد کرد که با برگ های منفی اروپایی ها بر علیه ایران بازی کند. البته که اروپاییان هم برگ های منفی قابل توجهی در دست ندارند و تنها می توانند در قالب جنگ های روانی و برخی لفاظی ها، پیش برنده اهداف اینچنینی آمریکا باشند.

فلاحت پیشه همچنین درباره تاثیرات چنین گام هایی بر سیاست داخلی گفت: موضع حق طلبانه ایران در برداشتن گام های کاهش تعهدات هسته ای هم در عرصه بین المللی و هم در داخل با نوعی پذیرش روبرو شده و نوعی یکپارچگی عمومی در باره این موضوع در داخل ایجاد کرده که توام با یک نگاه وحدت گراست.

ضمن اینکه در سه گام قبلی، ایران معادلات سیاسی را به خوبی دنبال کرده، و وارد چالش خاصی نشده و به واسطه حرکت حق طلبانه خود توانسته روحیه وحدت گرایی را در جامعه ارتقا دهد

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که آیا برداشتن این گام به معنای خروج از برجام خواهد بود؟ گفت: برخی طرف های برجام و برخی لابی های سیاسی با شروع یک بازی سیاسی، در پی خارج کردن پرونده هسته ای ایران از بستر برجام بوده اند. مطرح کردن مسائل دروغینی مانند داشتن بمب اتمی توسط ایران یا قابلیت حمل کلاهک هسته ای توسط سیستم های موشکی ایران، نیز از جمله فعالیت این گروه بوده است.

بعضی از گروه های سیاسی در جهان به شدت در حال ارتباط با طرف های اروپایی برجام هستند تا این مساله دروغین را برای آنها جا بیاندازند که ایران را به عنوان تهدیدی هسته ای مطرح کنند و این حوزه ای است که می باید همزمان با شروع گام چهارم توسط وزارت خارجه با موضعی مقتدرانه و روشنگرانه دنبال گردد تا موضع حق طلبانه ایران تقویت شود.گام چهارم به معنای خروج از برجام نخواهد بود. ایران در این راستا نه تنها از ان. پی. تی خارج نخواهد شد بلکه هیچ دلیلی هم برای خروج ایران از برجام وجود ندارد چراکه کشور می تواند کماکان از ظرفیت های برجام استفاده کند و قابلیت های خود را بر اساس قواعد آن ارتقا دهد. برجام و ان. پی. تی دو سنگ بنای مهم حقوقی، سیاسی و دیپلماتیک ایران هستند که می توانند در موضع گیری های کشور بسیار کاربرد مثبتی داشته باشند.

نقوی‌حسینی: گام چهارم کاهش تعهدات برجامی در دستور کار است
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت که ایران قطعا برداشتن گام چهارم کاهش تعهدات برجامی را در دستور کار دارد.

به گزارش ایسنا سید حسین نقوی حسینی در مطلبی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت:

« ‏با توجه به بدعهدی‌های اروپا و عدم انجام تعهداتش تاکنون، جمهوری اسلامی ایران قطعا گام چهارم کاهش تعهداتش در ⁧برجام⁩ را در دستور کار دارد مگر اینکه در آینده و پیش از گام چهارم اروپایی‌ها اقدام عملی برای ایفای وظایفشان انجام دهند.»

جمهوری اسلامی ایران تاکنون سه گام در کاهش تعهدات برجامی برداشته است.
 

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش