سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۱۲ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۶۵۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از اصلاح طلبانی که به اسناد 'سیا' علیه آیت الله کاشانی اتکا می کنند

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,جمهوری اسلامی

مدتی است فیلمی در فضای مجازی دست به دست می‌شود که با زیرنویس‌هایش درصدد القاء این نکته است که آیت‌الله کاشانی به همراه سپهبد فضل‌الله زاهدی سردسته کودتاچیان ۲۸ مرداد بعد از دستگیری مصدق وارد خانه وی شده و با این اقدام، کودتای آمریکائی ۲۸ مرداد را تایید کرده است.

 

انتشار بخشی از اسناد کودتای ۲۸ مرداد توسط آمریکا در هفته گذشته نیز مستمسکی شده برای کسانی که با این فیلم درصدد سمپاشی علیه نیروهای مذهبی نهضت ملی و شخص آیت‌الله کاشانی هستند تا به بهانه حمایت از دکتر محمد مصدق، اهداف خود، که کوبیدن آیت‌الله کاشانی و نیروهای مذهبی مقطع تاریخی نهضت ملی است، را دنبال کنند.

 

این تلاش‌های جهت‌دار هر چند تاثیری در افراد صاحب نظر و اهل مطالعه ندارد ولی ممکن است بعضی از جوان ترها و کسانی که اطلاعات لازم را درباره تاریخ نهضت‌های ایران به ویژه مقطع قبل از انقلاب اسلامی ندارند را تا حدودی دچار تردید و گرفتار شبهات و سوال‌هائی کند. به همین جهت لازم است نکاتی درباره واقعیت‌های نهضت ملی گوشزد شود تا زمینه این قبیل شبهات و سوال‌ها برطرف گردد.

 

نکته اول این است که آیت‌الله کاشانی که رهبری نیروهای مذهبی را در نهضت ملی شدن صنعت نفت برعهده داشت، یک روحانی ضد انگلیس بود که به دلیل وابستگی رژیم شاه به انگلیس با شاه و دربار نیز مخالف بود. بعدها که آمریکا به عنوان استعمارگر جدید اقدام به مداخله در امور ایران کرد، آیت‌الله کاشانی با آمریکا نیز به مخالفت برخاست و اصولاً در مقابل مثلث شوم «انگلیس – آمریکا و دربار سلطنتی پهلوی» قرار داشت.

 

به همین دلیل بود که بارها تبعید و بازداشت شد و این تبعید و بازداشت و حبس و حصر مربوط به قبل و بعد از دخالت آمریکا در ایران است. به عبارت روشن تر، آیت‌الله کاشانی مبغوض انگلیس، آمریکا و دربار پهلوی بود.

 

نکته دوم اینکه دکتر محمد مصدق با آیت‌الله کاشانی در ضدیت با انگلیس وجه مشترک داشت ولی به آمریکا خوشبین بود و در نهایت نیز چوب همین خوشبینی به آمریکا را خورد و قربانی کودتای آمریکائی ۲۸ مرداد شد. جالب اینکه آیت‌الله کاشانی طبق اسناد موجود، قبل از کودتا با تکیه بر اطلاعاتی که به دست آورده بود به دکتر مصدق درباره کودتا هشدار داده و او را به اتحاد و همبستگی برای مبارزه و مقابله با کودتای آمریکائی دعوت کرده بود ولی دکتر مصدق خود را مستظهر به حمایت ملت دانست و با بی‌اعتنائی حاضر نشد دعوت آیت‌الله کاشانی را بپذیرد و سرانجام دولت وی قربانی کودتای آمریکائی ۲۸ مرداد شد.

 

نکته سوم اینکه آمریکای کودتاگر اکنون نیز در ادامه تفرقه افکنی‌های دهه ۳۰ درصدد دو قطبی کردن جامعه ایرانی است و با مونتاژ فیلم و انتشار گزینشی اسناد کودتای ۲۸ مرداد تلاش می‌کند آیت‌الله کاشانی را موافق کودتا و دوستدار شاه قلمداد کند و از این طریق، مدتی دیگر نیروهای سیاسی جامعه ایران را به جان همدیگر بیاندازد و در این میان اهداف شوم سلطه طلبانه خود را دنبال نماید.

 

سخنان تیلرسون وزیر امور خارجه ترامپ که همزمان با انتشار گزینشی اسناد کودتای ۲۸ مرداد بار دیگر سخن از طمع آمریکا برای مداخله در ایران به میان آورد،‌و البته با پاسخ کوبنده طیف‌های مختلف سیاسی کشور مواجه شد، به روشنی نشان می‌دهد آمریکا در پی این است که با انتشار آن فیلم جعلی مونتاژ شده و این اسناد گزینشی برای مدتی نیروهای سیاسی ایران را به جان هم بیاندازد تا با فراغت بتواند همان هدفی را دنبال کند که تیلرسون از آن سخن گفته است.

 

نکته چهارم اینکه متاسفانه بعضی عناصر سیاسی داخلی تحت تاثیر شیطنت‌های آمریکا قرار گرفته و با دیدن آن فیلم جعلی و این اسناد گزینشی دچار احساسات مصدق گرایانه شدند و به موضعگیری علیه آیت‌الله کاشانی روی آوردند. حتی یکی از این افراد که بیش از دیگران احساساتی شده بود گفت حالا که همدستی کاشانی با کودتای ۲۸ مرداد ثابت شده، نام وی را از خیابانی در تهران که به نام اوست بردارید!

 

تاسف در این است که این قبیل افراد، خود را زیر مجموعه جناح اصلاحات کشور می‌دانند ولی توجه ندارند که با چنین سخنانی، جناح سیاسی خود را بی‌اعتبار می‌کنند. اصلاح طلبان و اصولگرایان در عین حال که اختلاف نظرها و تفاوت سلیقه‌هائی دارند نباید در برابر فریبکاری‌های دشمنان قسم خورده ملت به ویژه آمریکا هوشیاری خود را از دست بدهند و فریب دغلکاری‌های این شیطان را بخورند. کدام عقل سلیمی حاضر می‌شود آمریکا را یک منبع موثق بداند و به ادعاهایش اعتماد کند؟ پس با توصیه اکید قرآنی «ان جائکم فاسق بنبا فتبینوا» چه می‌کنید؟

 

و نکته پنجم اینکه به نیروهای اصلاح طلب توصیه می‌کنیم پیروزی‌هائی از قبیل آنچه در انتخابات شورای شهر تهران نصیبشان شده آنها را مغرور نکند و به اتخاذ مواضع غیراصولی نکشاند. عرصه سیاست، نشیب و فرازهای زیادی دارد و فقط کسانی در این عرصه موفق خواهند بود که به توصیه قرآنی «لکی لاتاسواعلی مافاتکم ولاتفرحوا بماآتاکم» پای بندی نشان دهند.

 

لازمه پای بندی به این توصیه قرآنی این است که همه ملتزم به اخلاق پیروزی باشند، مست قدرت نشوند، بر تواضع و فروتنی در برابر مردم بیافزایند، در آنچه در اطرافشان رخ می‌دهد با دقت تامل کنند و در برابر فریبکاری‌ها و دغلکاری‌های دشمنان هوشیار باشند. پیروزی واقعی این است، واقعیتی که در دراز مدت می‌تواند منافع ملی کشور را تامین کند و دشمنان را برای همیشه ناامید و ناکام نماید.

 

 

.jomhourieslami.com
  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش