سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۲۷ - ۱۲ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۱۴۶۱
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

درایتی:

برخی مردم را برای رفع موانع خود می‌خواهند/ اگر نتوانستیم با خواست مردم همراهی کنیم از طرف آنها مجازات می‌شویم

مصطفی درایتی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
یک عضو حزب اتحاد ملت ایران اسلامی تاکید کرد: باید بپذیریم که اگر نتوانستیم در مقطعی با خواسته‌های مردم همراهی کنیم مسلما از طرف مردم مجازات هم خواهیم شد.

حجت‌‌الاسلام والمسلمین مصطفی درایتی در گفت‌و‌گو با ایلنا، درباره شرایط کشور در سال ۹۷ گفت: اواخر سال ۹۶ حرف این بود که ما با توجه به اتفاقی که اواخر آن سال افتاد، سال سختی را در ۹۷ پیش‌‌‌رو خواهیم داشت. همه صحبت سر این بود که گذر کردن از این سختی‌ها فقط و فقط یک راهکار دارد و آن، این است که ما با جلب اعتماد عمومی تلاش کنیم یک گفت‌و‌گوی ملی در داخل برقرار کنیم. 

 

مقاومت در برابر زورگویی‌ها نفع مردم را در پی دارد

وی ادامه داد: همچنین صحبت سر این بود که تلاش کنیم جامعه متوجه این نکته شود که مقاومت دربرابر زورگویی‌ها نفع مردم را در پی دارد و همه عواملی که در داخل هستند به نحوی قانع شوند که به این مقاومت ورود پیدا کنند.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌‌طلب با بیان اینکه ورود به عرصه مقاومت می‌تواند به ما کمک کند که حتی خود ترامپ زودتر از آنچه که باید از لجبازی‌های خود دست بردار، اظهار داشت: همچنین در این میان توان کشور برای برخورد با رفتارهای غیرمعقول بین‌المللی و انسانی افزایش پیدا می‌کند و هیچ راهکار دیگری به ذهن نمی‌رسد که برای مقاومت موثر باشد، در غیر این‌ صورت سختی این کار بالا می‌‌رود، مشکلات را زیاد می‌کند، مردم را دچار انفعال جدی خواهد کرد و تلاش‌های زیادی هم در این قضیه صورت گرفته که مسئولان امر متوجه شوند همه ابزارها در اختیار حاکمیت نیست بلکه در اختیار دیگران است یا بخشی از آن در اختیار دارند.

 

درصد بی‌‌اعتمادی بین مردم و حاکمیت مرتبا در افزایش است

درایتی با بیان اینکه طبیعتا بازی کردن با ابزارها بسته به موقعیت‌ها دارد ولی بعضی از ابزارها در اختیار حاکمیت است و خودمان می‌توانیم از آنها به نحو شایسته‌ای استفاده کنیم یا نکنیم، تصریح کرد: ما به صورت معمول پیش‌بینی‌مان این بود که با توجه به شرایطی که در حال به وجود آمدن است، مسئولان امر این مسئله را جدی خواهند گرفت اما آثار و علائمی برای این کار چندان دیده نشد و مردم در مجموع سال ۹۷ را با سختی گذراندند. 

 

وی با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد که متاسفانه درصد بی‌‌اعتمادی بین مردم و حاکمیت مرتبا افزایش پیدا می‌کند، خاطرنشان کرد: افزایش بی‌‌اعتمادی بین مردم و مسئولان به این معناست که یک خلاء ایجاد می‌شود که در آن فضا هر ویروسی امکان رشد دارد و این بدترین اتفاقی است که ممکن است برای یک حاکمیت به وجود بیاید.

 

عده‌ای در کشور مردم را فقط برای رفع موانع خودشان می‌خواهند

این عضو حزب اتحاد ملت ایران افزود: حتی در این قضایایی که اواخر سال درخصوص لوایح چهارگانه FATF وجود داشت، اگر درجامعه بررسی می‌کردید نشان می‌داد که اکثر مردم برداشت و ارزیابی‌شان از کار این بود که دغدغه مردم را ندارند. عده‌ای در کشور مردم را فقط برای رفع موانع خودشان می‌خواهند و نه خودشان را برای رفع موانع مردم.

 

درایتی با بیان اینکه فشار و گرانی و مسائل اینچنینی که در کشور وجود دارد و همچنین خواست و رویکرد مردم برای کسانی که در این کشور برنامه‌‌ریزی می‌کند، اصلا اهمیت ندارد، ابراز داشت: در مسئله لوایح چهارگانه اگر این موضوع سه سال قبل مطرح می‌شد، مردم خیلی ارتباط آنها را با زندگی‌شان احساس نمی‌کردند ولی امروز اینگونه مسائل به زندگی مردم مربوط شده است. امروز ممکن است مردم علیرغم اینکه از محتوای آن خیلی هم مطلع نباشند ولی چون می‌دانند به طور مستقیم روی زندگی‌شان تاثیر می‌گذارد، نسبت به آن حساسیت پیدا کرده‌اند.

 

پاسخ مناسبی برای رد لوایح چهار گانه به مردم داده‌ نمی‌شود

وی با بیان اینکه پاسخ مناسبی برای رد این لوایح به مردم داده‌ نمی‌شود، عنوان کرد: برداشت مردم این است که عده‌ای در کشور دارند پولشویی می‌کنند و فکر می‌کنند تصویب اینگونه لوایح افشاگری می‌کند و در حالی که برخی می‌دانند عدم تصویب این لوایح چه مشکلاتی را برای مردم و کشور درست می‌کند و اصلا برایشان اهمیت ندارد. مهم این است که برای خودشان مشکلی پیش نیاید.

 

مشاور رئیس دولت اصلاحات اضافه کرد: این برداشت ممکن است درست نباشد اما این ذهنیتی است که زمانی که بی‌‌اعتمادی مردم نسبت به حاکمیت افزایش پیدا می‌کند هر گونه احتمالات اینچنینی به تهدیدات مردم اضافه می‌شود و این نگرانی‌ها را بالا می‌برد.

 

مسئولیت تصمیماتی که اتخاذ می‌شود، پذیرفته شود

درایتی با بیان اینکه برآورد ما این است که در سال ۹۸ فشار و مشکلات بیشتری خواهیم داشت و مشکلات بیشتری برای کشور پیش خواهد آمد، یادآور شد: اگر ما از راهکار درست استفاده نکنیم کسی نمی‌داند در کشور چه اتفاقی خواهد افتاد و چه وضعیتی ممکن است در آینده گریبان کشور را بگیرد. همه صحبت سر این است که بالاخره باید یک سری تصمیمات شفاف و روشن مطرح شود، مسئولیت و عواقب اینگونه تصمیمات هم از طرف افرادی که اتخاذ می‌شود، پذیرفته شود نه اینکه تصمیم را کسی بگیرد و مسئولیت را به گردن کس دیگری بیاندازند.

 

وی با یادآوری اینکه سال آینده باز این نگرانی به نگرانی‌های دیگر ما اضافه می‌شود چراکه اواخر سال ۹۸ انتخابات مجلس را داریم، بیان کرد: امروز جو عمومی جامعه ما نسبت به حضور در اینگونه حوادث سیاسی که به طور جدی تاثیرگذار در امنیت کشور بوده به شدت صدمه خورده و آدم نمی‌داند این جامعه با این ذهنیت در این شرایط در اواخر سال آینده چه عکس‌‌العملی را از خود نشان خواهد داشت. 

 

هر وقت حاکمیت به ملت خود اعتماد کرده، ضرر نکرده است

این عضو حزب اتحاد ملت ایران ادامه داد: مجموعه این عوامل می‌رساند که اگر دولتمردان به فکر آن باشند که بخواهند این مانع سنگینی که امروز سر راه کشور به وجود آمده را به سلامت بگذرانند جز با اتکا و اعتماد کردن به مردم آن هم به نحوی که مردم حس کنند، این اعتماد واقعی است و ابزاری و برای وقت خاصی نیست، ممکن نخواهد بود.

 

درایتی با تاکید بر اینکه هر وقت حاکمیت به ملت خود اعتماد کرده نه تنها متضرر نشده بلکه موانع سنگینی را که خودش نمی‌توانسته بردارد به دست مردم برداشته شده است که این مسئله را در چهل سال گذشته بارها و بارها دیده‌ایم، گفت: باید به نیروهای داخلی اعتماد جدی کرد. باید موانعی که سر راه اعتماد مردم و دلبستگی مردم به نظام و کشورشان وجود دارد برداشت تا این مقاومت سر و شکلی به خود بگیرد که بتواند با حداقل هزینه راه را برای موفقیت کشور باز کند.

 

وقتی جامعه‌ای بی‌‌اعتماد شد از کوچکترین اتفاقی که می‌افتد به حول و ولا می‌افتد

وی با بیان اینکه اگر پنجاه درصد از مشکلات اقتصادی ما واقعی است پنجاه درصد مابقی آن حالت روانی دارد، اظهار داشت: وقتی جامعه‌ای بی‌‌اعتماد شد از کوچکترین اتفاقی که می‌افتد به حول و ولا می‌افتد و رفتارهایی از از خود نشان می‌دهد که ممکن است کار را بر خود سخت‌تر کند ولی می‌گوید من راه دیگری ندارم و اگر از این کوره راه استفاده نکنم ممکن است همه زندگی‌ام را با توجه به اتفاقاتی که می‌افتد از دست بدهم.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: اگر حاکمیت در این مسیر حرکت کند تنها راهی است که می‌شود بخشی از مشکلات را در سال آینده مدیریت کرد. در غیر این صورت، به مشکلات اضافه می‌شود و آدم نمی‌تواند عاقبت آن را حدس بزند. 

 

امروز جامعه ما جامعه سال ۵۹ و ۶۰ نیست

درایتی در پاسخ به این سوال که چرا هیچگاه آنطور که باید و شاید اتحاد لازم در کشور شکل نمی‌گیرد و شعارهای ما همچون مبارزه با فساد و... آن طور که باید و شاید به نتیجه نمی‌رسد؟ تصریح کرد: امروز این حرف‌ها دیگر خیلی رنگ و لعابی برای مردم ندارد چون مردم می‌گویند این‌ حرف‌ها تبدیل به شعارهایی شده که کاربرد آن تنها یک وقت خاص است و به محض اینکه آن زمان رد می‌شود، کاربرد آنها هم از بین می‌رود به نحوی که بعضی از سیاست‌گذاری‌ها به عکس دنبال می‌شود و در نتیجه به نظر می‌رسد مردم از اینگونه حرف‌ها خسته‌ شده‌اند. می‌گویند چهل سال یک عمر کمال و تمام برای ساختن کشور است و به نظر نمی‌رسد که توانسته باشد آن کاربرد قابل قبول را پیدا کرده باشد.

 

وی با بیان اینکه یادمان باشد که امروز جامعه ما جامعه سال ۵۹ و ۶۰ نیست بلکه سطح انتظارات و آگاهی‌های مردم و سطح خواسته‌های مردم به شدت بالا رفته است، خاطرنشان کرد: این مسئله، حق مردم است و طبیعتا نمی‌شود با حرف‌هایی اینچنینی راه را بر پیشرفت کشور و رفاه مردم بست لذا به نظر نمی‌رسد این حرف‌ها آنچنان که باید بتواند کمک کند. 

 

تصور جامعه این است که مردم به یک سمت می‌روند و حاکمیت به سمت دیگر

مشاور رئیس دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه واقعیت این است که اگر جامعه احساس کند حاکمیت در حال حرکت به سمت خواسته‌های مردم است، نسبت به حاکمیت خود اعتماد پیدا می‌کند، ابراز داشت: حتی ممکن است موفق هم نشود اما امروز تصور جامعه این نیست بلکه این گونه است که خواسته مردم دارد به یک سمت می‌رود و حاکمیت هم دارد کار خودش را می‌کند و اصلا کاری به اینکه مردم چه می‌خواهند و خواسته مردم چیست، ندارند. این جدایی است که این بی‌‌اعتمادی را به هر صورت به وجود خواهد آورد.

 

درایتی در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید اصلاح‌طلبان در این میان چه نقشی دارند و اینکه آیا مردم همچون دوره‌های گذشته به اصلاح‌طلبان روی خواهند آورد یا خیر؟ بیان کرد: باید اصلاحات را از اصلاح‌طلبان جدا کنم. به نظر من اصلاحات و گفتمان اصلاحات حالا حالاها بدیلی برای کشور نخواهد داشت و این همان چیزی است که مردم می‌طلبند که با هزینه محدود مدیریت کشورشان سروسامان پیدا کند و این معنای اصلاحات است.

 

اصلاح‌طلبان نمی‌توانند مسئولیتی در قبال عملکرد دولت نپذیرند

وی اضافه کرد: ممکن است اصلاح‌طلبان که طیف گسترده‌ای هستند در مقطعی به هر دلیل از چشم مردم بیافتند و این طبیعت سیاست است ولی به نظر من گفتمان اصلاحات در کشور ما بدیل نخواهد داشت.

 

این عضو حزب اتحاد ملت ایران با اشاره به عملکرد دولت روحانی یادآور شد: اگرچه جامعه این را می‌فهمد که ورود اصلاح‌طلبان در آن مقطع به چه دلیل بود ولی با این همه اصلاحات نمی‌تواند خود را کنار بکشد و هیچ مسئولیتی در قبال عملکرد دولت نپذیرد و سال آینده که سال انتخابات است اگر شرایط همین شرایط امروز باشد، ممکن است آن اقبال گذشته آنچنان که باید و شاید وجود نداشته باشد.

 

اگر نتوانستیم با خواسته‌های مردم همراهی کنیم از طرف آنها مجازات می‌شویم

درایتی با تاکید بر اینکه قضاوت کردن کار سختی است و تا یک سال دیگر تحولات و حوادث زیادی در ذهنیت مردم و عکس‌‌العمل مردم تاثیر می‌گذارد، عنوان کرد: باید بپذیریم که اگر نتوانستیم در مقطعی با خواسته‌های مردم همراهی کنیم مسلما از طرف مردم مجازات هم خواهیم شد. آنچه که من را امیدوار می‌کند این است که خوشبختانه با افزایش سطح آگاهی‌‌های مردم اینچنین نیست که بتوان به راحتی سر مردم را کلاه گذاشت و عقلانیت را در تصمیمات اصلی مردم از آنها گرفت.

 

وی ادامه داد: هوشیاری مردم در مقاطع خاصی که می‌خواهند تصمیم بگیرند امیدواریم که کمک کنند آنچه می‌خواهد اتفاق بیافتد به نفع مردم و کشور باشد.

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش